خانه
57K

انواع دمنوش و خواص آنها

  • ۰۷:۳۹   ۱۳۹۳/۹/۲۵
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28102 |24368 پست
    www.Persian-Star.org" />


  • leftPublish
  • ۰۷:۲۴   ۱۳۹۳/۱۰/۲۲
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28102 |24368 پست
    دمنوش اکلیل کوهی (طبیعت گرم و معتدل)

    خواص:
    گیاه معجزه‌گر، مقوی اعصاب، مدر(ادرارآور)، ضدعفونت کلیه، ضدصفرا، ضددلهره و اضطراب،
    ضدزکام و سرماخوردگی، آسم، سیاه‌سرفه، تقویت‌کننده بدن، مقوی معده،
    ضددردهای روماتیسمی، استخوان و کمر، مۆثر در دفع سنگ‌های کلیه و کیسه صفرا

    طرز تهیه:
    2 قاشق غذاخوری با 2 لیوان آبجوش و نبات
  • ۰۷:۳۲   ۱۳۹۳/۱۰/۲۲
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28102 |24368 پست

    فواید خوردن به:

    اثرات مثبت بر فکر و ذهن
    تجدید و احیای روحیه
    خوشحال بودن
    از بین برنده افسردگی ناشی از انواع سردردها
    تقویت کننده قلب، کبد و معده
    مفید برای زخم معده
    تحریک کننده اشتها
    نرم کننده سینه
    ادرارآور
    کمک به هضم غذا
    جلوگیری از التهاب پلک و استراحت چشمان خسته ؛ به این طریق که چند قاچ به تازه را روی محل درد قرار دهید.
    از بین برنده بوی بد دهان
    مفید برای کاهش وزن، به دلیل دارا بودن مقدار زیادی فیبر. اگر شما قصد افزایش وزن دارید، میوه به را مصرف نکنید.
    ضد سرطان به علت آنکه این میوه دارای آنتی اکسیدان می باشد.
    کمک به پایین آوردن کلسترول خون
    کمک به پایین آوردن فشار خون، به خاطر دارا بودن پتاسیم
    کاهش خطرات بیماری های قلبی، به خاطر دارا بودن ویتامین C
    تحقیقات نشان داده است که میوه به ممکن است خاصیت ضد ویروسی نیز داشته باشند.
    ویرایش شده توسط نازنین جون در تاریخ ۲۲/۱۰/۱۳۹۳   ۰۷:۳۳
  • ۰۷:۴۰   ۱۳۹۳/۱۰/۲۲
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28102 |24368 پست
    دمنوش به

    به ایرانی، زرد و خوش عطر بخرید
    به ها را شسته و پرزهاشو جدا کنید بعد با رنده درشت رنده کنید و روی بخاری یا شوفاژ خشک کنید بعد از خشک شدن داخل ماهیتابه و روی حرارت ملایم گاز بذارین و مدام هم بزنین تا رنگشون قهوه ای تیره بشه بعد از روی شعله بردارید وقتی خنک شد داخل شیشه دربسته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید
    برای دم کردن یک قاشق به و دو لیوان آبجوش و کمی نبات ، خود به طعم شیرین داره

    ،دقیقا رنگ چای خوشرنگ و بسیار خوش عطر
    حتما امتحان کنید
    ویرایش شده توسط نازنین جون در تاریخ ۲۲/۱۰/۱۳۹۳   ۱۰:۴۴
  • ۰۸:۱۹   ۱۳۹۳/۱۰/۲۲
    avatar
    مهندس غریب
    سه ستاره ⋆⋆⋆|4418 |3052 پست
    ممنون مطالب خوبی بود
  • ۱۷:۴۱   ۱۳۹۴/۷/۳۰
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28102 |24368 پست
    دمنوش لیمو مناسب برای سرماخوردگی

    برای تهیه دمنوش لیمو ابتدا یک عدد لیموی زرد رنگ متوسط را به صورت حلقه های نازک از وسط برش بزنید و لازم نیست که پوست آن را ببرید زیرا پوست انواع مرکبات شامل مقدار بیشتری ویتامین سی و آنتی اکسیدان می باشد و سپس در یک قوری شیشه ای قرار دهید و چند پر زعفران یا نبات زعفرانی به آن بیفزایید و به میزان دلخواه خود عسل اضافه نمایید وبه اندازه ی دو لیوان آب جوش اضافه کرده و بگذارید در حدود ۲۰ دقیقه دم بکشد . دقت کنید که هر چقدر حلقه های لیمو نازکتر باشد دمنوش لیمو زودتر آماده می گردد.نکته ی دیگری که باید توجه داشته باشید این است که دانه ها ی لیمو را جدا نمایید تا طعم تلخی  ایجاد نشود . شما می توانید هم چنین برای خاص تر نمودن طعم دمنوش لیمو یک تکه ی کوچک از زنجفیل ،چوب دارچین یا نعنا به آن بیفزایید.
  • leftPublish
  • ۱۵:۰۴   ۱۳۹۴/۱۱/۲
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19755 |39377 پست

    اعصابی راحت با یک دمنوش خوش طعم
    و خانگی : اگر می خواهید اعصابی آرام و راحت داشته باشید این دمنوش خانگی را امتحان کنید.
    🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃

    نوشیدنی‌ها و دمنوش‌های بسیاری هستند که اگر اهل تجربه کردن مزه‌های تازه باشید می‌توانید آن‌ها را در منزل تهیه کنید. یکی از آن‌ها دمنوش به است که طریقه تهیه و دم کردن آن را در ادامه توضیح داده‌ایم.

    طرز تهیه :☕️☕️
    به را بشویید و با رنده درشت رنده کنید. سپس آن را در یک سینی بریزید و خشک کنید.
    🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃

    وقتی رطوبت به از دست رفت، آن را داخل تابه بریزید و روی حرارت کم بگذارید و مرتب هم بزنید تا کمی تغییر رنگ بدهد و چیزی شبیه چای معمولی حاصل شود.
    🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃

    در این مرحله آن را در شیشه در بسته بریزید و هر بار یک قاشق از آن را در قوری ریخته، مانند چای دم کنید و بنوشید.
    🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃

    دمنوش به نیاز به شیرین‌کننده ندارد و بسیار آرامبخش است. همچنین می‌توانید با آبلیمو آن را بنوشید.
    🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
  • ۱۵:۱۶   ۱۳۹۴/۱۱/۲
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19755 |39377 پست

    ✳️طبیعت: گل ختمی از نظر طب سنتی ایران طبیعتی سرد و تر دارد.

    🌟 خواص 🌟

    ✅دمنوش گل ختمی سرفه های خشک را از بین می برد.
    ✅این دمنوش ملین و برطرف کننده یبوست است.
    ✅دم کرده این گیاه برای کاهش یا درمان آلرژی موثر می باشد.
    ✅دم کرده ریشه این گیاه تب را پایین می آورد.
    ✅دم کرده ریشه این گیاه قند خون را تنظیم می کند.
    ✅دمنوش برگ ختمی برای دفع سنگ کیله موثر است.
    🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃

    🚨🚨موارد منع مصرف:
    -مصرف همزمان داروهاى خوراکى با این گیاه موجب به تأخیر افتادن جذب داروها مى گردد.
    -زنان باردار و مادران شیرده باید از زیاد خوردن آن پرهیز کنند.
    🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃

    👈کسانی که سرد مزاج هستند باید ختمی را با عسل بخورند.
    🌿🍀🌿🍀🌿🍀🌿🍀🌿🍀
  • ۱۷:۰۰   ۱۳۹۴/۱۱/۳
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19755 |39377 پست
    🍷دمنوش انار🍷

    ميوه انار از آن دست ميوه‌هايي است كه حتي گل آن هم مي‌تواند بهترين دم نوش براي تمدد اعصاب باشد اما اگر به موقع نتوانستيد گل‌هاي انار را بچينيد نگران نباشيد مي‌توانيد به فكر استفاده از پوست اين ميوه باشيد.

    در فصلي كه گلو درد بيماري رايج مردم مي‌شود دم نوش پوست خشك شده انار همراه عسل مي‌تواند به سرعت گلودردهاي سخت را تسكين دهد. البته براي رفع گرفتگي صدا بايد ۳۰ گرم پوست انار را به همراه ۲ گرم زاج سفيد بجوشانده و سپس اين محلول را قرقره كنيد. بيماراني كه از التهاب معده رنج مي‌برند مي‌توانند با دم‌نوش ساده پوست انار(خشك شده) به همراه چند برگ نعناع🍃 و نبات به بهبودي بيماري‌شان كمك كنند.

    ۳۰ گرم پوست انار همراه با ۳ گرم دارچين را در يك ليوان آب بجوشانيد، اجازه دهيد جوشانده خنك شود. اين جوشانده بسيار مفيد در كمترين حالت مي‌تواند بيماري اسهال، كرم معده و روده را مرتفع كند.
    🍀
  • ۱۹:۰۱   ۱۳۹۴/۱۱/۴
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19755 |39377 پست
    ♏️🍷دمنوش انار🍷

    ميوه انار از آن دست ميوه‌هايي است كه حتي گل آن هم مي‌تواند بهترين دم نوش براي تمدد اعصاب باشد اما اگر به موقع نتوانستيد گل‌هاي انار را بچينيد نگران نباشيد مي‌توانيد به فكر استفاده از پوست اين ميوه باشيد.

    در فصلي كه گلو درد بيماري رايج مردم مي‌شود دم نوش پوست خشك شده انار همراه عسل مي‌تواند به سرعت گلودردهاي سخت را تسكين دهد. البته براي رفع گرفتگي صدا بايد ۳۰ گرم پوست انار را به همراه ۲ گرم زاج سفيد بجوشانده و سپس اين محلول را قرقره كنيد. بيماراني كه از التهاب معده رنج مي‌برند مي‌توانند با دم‌نوش ساده پوست انار(خشك شده) به همراه چند برگ نعناع🍃 و نبات به بهبودي بيماري‌شان كمك كنند.

    ۳۰ گرم پوست انار همراه با ۳ گرم دارچين را در يك ليوان آب بجوشانيد، اجازه دهيد جوشانده خنك شود. اين جوشانده بسيار مفيد در كمترين حالت مي‌تواند بيماري اسهال، كرم معده و روده را مرتفع كند.
    🍀
  • ۰۲:۵۸   ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19755 |39377 پست

    یك قاعده كلی برای تهیه دمنوش‌ها:👇👇
    دمنوش‌هایی كه با برگ یا گل تهیه می‌شوند، مدت دم‌كشیدن‌شان كم است و كافی است بین 20 دقیقه تا نیم ساعت روی حرارت قرار بگیرند اما آنها كه چوب (مثل دارچین)، ریشه (مثل زنجبیل) یا بذر (مثل انیسون و رازیانه) دارند، مدت زمان دم كشیدن طولانی‌تری دارند تا عصاره‌شان به خوبی خارج شود مثلا دارچین را تا دو ساعت یا حتی بیشتر هم می‌توان روی حرارت غیرمستقیم گذاشت به این ترتیب عصاره‌اش بیشتر خارج می‌شود و نباید نگران تغییر طعم یا از دست رفتن خاصیتش بود.
  • leftPublish
  • ۱۵:۵۳   ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19755 |39377 پست
    طرز تهیه دمنوش پرتقال و خواص آن:
    حدود یک قاشق غذاخوری پوست درشت خرد شده پرتقال را درون آب تازه جوش بریزید و پس از ۱۵- ۱۰ دقیقه آن را میل کنید.
    دمنوش پوست پرتقال دارای خواص ضد میکروبی، ضد ویروسی، ضد باکتری و نیز ضد التهابی است.
    💉🍊ممکن است از بروز سرطان و تومور پیشگیری و نیز با آن مقابله کند.
    سرفه، آسم، سرماخوردگی و هر بیماری تنفسی که بر اثر وجود خلط در سینه ممکن است به وجود آید را درمان می‌کند.
    باعث تقویت سیستم هاضمه شده و نیز نفخ و حالت تهوع را از بین می‌برد.
    سیستم گردش خون را بهبود می‌بخشد.
    استرس و تنش‌های عصبی را تسکین داده و بی‌خوابی را درمان می‌کند.
  • ۱۶:۳۰   ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست
    نوشیدنی هایی که در این مقاله مـعـرّفی می شوند؛ جایگزین هایی مناسب، خوش طعم و مفید برای چای هستند. هر کس می تواند بر اساس سلیقه و ذایقه خود و نیز با توجّه به بیماری ها یا نیازهای بدنی خویش(و حتّی بر اساس فصول مختلف سال) از این نوشیدنی ها بهره ببرد. با به کار بردن کمی ذوق و سلیقه می توانید ترکیبات گوناگونی از این نوشیدنی ها را تهیه نمایید؛ برای مثال اگر با خوردن چای بادرنجبویه احساس می کنید دچار افزایش فشار خون می شوید؛ با اضافه کردن چند برگ چای ترش به نوشیدنی خود، ضمن رفع مشکل، یک چای جدید با طعمی متفاوت را تجربه خواهید کرد. به یاد داشته باشید که با ترکیب چای های مختلف، هر کدام از موادّ تشکیل دهنده آن چای، خواصّ خود را به طور جداگانه حفظ خواهند کرد.

    تذکّر بسیار مهم: معرّفی این دمنوش ها به معنی جواز استفاده عمومی از آنها نیست. بلکه توصیه ما این است که اگر از مزاج شناسی اطلاعات کافی ندارید، با مشورت با پزشک حاذق، نسبت به استفاده از این نوشیدنی ها اقدام کنید.

    روش تهیّه

    تمام نوشیدنی های های معرفیّ شده دراین جزوه به این صورت آماده می شوند که ترکیبات آنها را به همراه دو لیوان آب سرد در یک قوری- که بهتر است چینی باشد- ریخته، روی حرارت کم قرار می دهیم تا به نقطه جوش برسد؛ سپس قوری را روی حرارت غیرمستقیم(کتری یاسماور) می گذاریم تا درمدّت ۳۰ دقیقه به آرامی دم بکشد؛ پس ازآن، چای راصاف نموده، مصرف می کنیم. این نوشیدنی های گوارا، برخلاف چای معمولی، تا چند روز قابل مصرف می باشند. بدیهی است، بر خلاف چای سیاه، هـرقـدر زمان دم کشیدن چای بیشتر باشد، کیفیت آن، مطلوب تر خواهد بود. در صورت تمایل می توانید از همان ابتدا از آب جوش استفاده نمایید و نوشیدنی را مشابه چای معمولی دم کنید یا آن که بگذارید چای به مدّت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی شعله کم بجوشد. ترجیحا این چای ها را با عسل، خرما یا توت میل کنید. در صورت تمایل می توان چای را با چند قطره آب لیموترش تازه میل کرد.

    ۱- چای گـل گـاو زبـان- سنبل طیب:

    ترکیبات: گل گاوزبان، ۲ قاشق غذاخوری؛ سنبل طیب، ۱ قاشق مرّباخوری؛ لیموعمّانی،۱عدد.

    خواصّ: گل گاو زبان، طبیعتی گرم و تر و ضد ّسودا و صفرا دارد و آرام بخش اعصاب، خواب آور و مسکّن سردردهای عصبی و دردهای کلیوی و کاهش دهنده فشار خون است. سنبل طیب هم با طبیعت گرمی که دارد؛ ضدّ قولنج و اسپاسم های عضلانی و مفید در درمان تشنّج و صرع بوده؛ قوّه باه(میل جنسی) را نیز تقویت می کند.

    ۲- چای به لیمو- زیرفون:

    ترکیبات: به لیمو،۱قاشق مربّاخوری و زیرفون،۱قاشق غذاخوری.

    خواصّ: طبیعت این چای گرم بوده؛ در درمان سرماخوردگی، تشنّج، نقرس، دردهای سیاتیکی، غلظت خون، روماتیسم، بی خوابی های شبانه، میگرن، اضطراب، طپش قلب، سردرد، آسم، فشارخون و اسهال موثراست؛ همچنین این چای، تقویت کننده حافظه، شستشودهنده کلیه و مقوی معده است. مصرف این چای به علّت دارا بودن زیرفون، برای خانم های باردار ممنوع است.

    ۳- چای بادرنجبویه- زیرفون:

    ترکیبات: بادرنجبویه،۱قاشق مربّاخوری و زیرفون،۱قاشق غذاخوری.

    خواصّ: این چای طبیعت بسیارگرمی داشته، مقوّی قلب و اعصاب، خون ساز، تـقـویـت کننده سلّولهای مغزی، فوق العاده آرام بخش و در بعضی مزاجها بالابرنده قوی فشارخون است. بادرنجبویه، خود، به تنهایی، مقوّی مغز، ضدّ صدای گوش، ضدّ بیماریهای کلیه، ضدّ خوابهای وحشتناک، ضدّ بوی بد دهان، خواب آور و نشاط آور است. این چای نیز به دلیل دارا بودن زیرفون برای خانم های باردار منع مصرف دارد.

    ۴- چای بابونه:

    ترکیبات: بابونه،۱قاشق غذاخوری.

    خواصّ: طبیعت‌ آن، معتدل و در بابونه های صحرایی به سمت گرم و خشک است. ضدّ بلغم و صفرا و آرام بخش اعصاب، به ویژه اعصاب معده و روده و مقویّ آنها و شستشودهنده بسیارقوی کلیه ها و تقویت کننده کلّی سیستم عصبی است وعلاوه برآن، ضدّ تب، ضدّ انگل، ضدّ یبوست و اشتهاآور است.

    ۵- چای به لیمو:

    ترکیبات: به لیمو،۱قاشق غذاخوری.

    خواصّ: این چای آرام بخش، طبیعتی گرم دارد و مناسب برای درمان بی خوابی های شبانه، میگرن، سردرد، طپش قلب وآسم بوده؛ ضمن تقویت معده و آثار ضدّنفخ، حافظه را نیز بهبود می بخشد.

    ۶- چای دارچین:

    ترکیبات: دارچین، چندقلم آسیاب نشده.
    خواصّ: طبیعت گرم و خشک دارچین از آن یک محرّک عالی اعصاب ساخته است که ضمن دارا بودن خواصّ نشاط آوری و رفع دلهره، شستشودهنده کلیه، دفع کننده اخلاط رطوبتی، تقویت کننده قوه باه و موثر در درمان پادردهای رطوبتی است. دارچین علاوه بر تقویت کبد و معده، اشتهاآور نیز بوده، بوی بد دهان را برطرف می کند. جالب است که بدانید طبق نظر اطبّای قدیم، اثر مثبت دارچین براعصاب، تا ۱۵سال در بدن ماندگار است. زنان باردار بهتر است در مصرف دارچین کمی احتیاط کنند.

    ۷- چای زنجبیل:

    ترکیبات: زنجبیل قلم(نکوبیده)، ۲قطعه متوسّط.

    خواصّ: زنجبیل، طبیعتی گرم و خشک دارد و ضدّ بلغم و صفرا، بالابرنده قوی فشارخون، مقوّی اعصاب، تقویت کننده حافظه، تنظیم کننده جریان ادرار، ضد ّرطوبت مزاج، خونساز، ضدّ درد مفاصل، تقویت کننده قوّه باه، مقوّی دستگاه گوارش، حل کننده سـنـگ هــای صـفراوی، ضدّ مسمومیت های غذایی، درمان کننده بسیار خوبِ تب مالت و ضدّ سرطان می باشد. نکته مهم در مصرف زنجبیل آن است که زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث افزایش فشار خون و ضعف نیروی جنسی شود.

    ۸- چای میوه گل نسترن:

    ترکیبات: میوه گل نسترن، ۱۵عدد.

    خواصّ: این چای با طبیعتی معتدل و تا حدّی خشک؛ سرشار از ویتامین ث بوده، در پیشگیری و درمان سرماخوردگی موثراست. میوه گل نسترن، فشارخون را کم کرده؛ ورم و درد کلیه را التیام و آن را شستشو می دهد؛ معده را تقویت می نماید و اثرات ضدّ اسهالی دارد.

    ۹- چای زیرفون:

    ترکیبات: زیرفون،۱قاشق غذاخوری.

    خواصّ: طبیعت زیرفون، گرم است و مصرف زیاد آن می تواند فشارخون را کاهش دهد. این چای در درمان ناراحتی های عصبی وتشنّج ها، مـیـگـرن های مزمن، بی خوابی، سردرد، بیماری های ریوی و زکام، غلظت خون، استفراغ، روماتیسم، آرتروز، نقرس و دردهای سیاتیکی کاربرد دارد. باز هم باید یادآوری کنیم که مصرف زیرفون برای خانم های باردار ممنوع است.

    ۱۰- چای آویشن:

    ترکیبات: آویشن،۱قاشق غذاخوری.

    خواصّ: آویشن با طبیعتی معتدل، ضدّ صفرا، بالابرنده فشارخون، مقوّی اعصاب و افزاینده قدرت بینایی است و در رفع التهاب های مزمن روده بزرگ، دفع انگل های گوارشی، افزایش اشتها و تقویت کلی جهاز هاضمه مفید است.آویشن، کلیه را شستشومی دهد؛ رطوبت بدن را دفع می کند؛ غلظت خون را کاهش می دهد و در درمان زکام، سرفه و آسم موثر است.

    ۱۱- چای اکلیل کوهی(رُزماری):

    ترکیبات: اکلیل کوهی،۱قاشق غذاخوری.

    خواصّ: اکلیل کوهی که برخی آن را«گیاه معجزه گر» می نامند؛ طبیعتی معتدل تا گرم و ضدّ صفرا داشته؛ تقویت کننده کلی بدن و به ویژه اعصاب، شستشودهنده کلیه، ضدّ دلهره و اضـطراب، بـرطـرف کننده زکـام، آسـم و سیاه سرفه، مقوّی معده، ضدّ دردهای روماتیسمی، استخوانی وکمری و حل کننده سنگ های صفراوی است.

    ۱۲- چای گزنه:

    ترکیبات: گزنه،۱قاشق غذاخوری.

    خواصّ: گزنه، طبیعتی گرم و خشک دارد و اثر آن در کاهش قند خون، سال هاست که به اثبات رسیده است. این گیاه، ضدّ صفرا و سنگ کیسه صفرا بوده؛ غلظت خون را کاسته؛ چربی خون را پایین می آورد؛ و با شستشوی کلیه، بـسـیـاری از بـیماری هایش را بهبود می دهد.گزنه، همچنین، ضدّ سرطان، ضدّ خونریزی، زیادکننده شیرمادر، برطرف کننده خستگی، ضدّ ریزش موی سر و مفید در درمان بیماری های پروستات است.

    ۱۳- چای مرزنجوش:

    ترکیبات: مرزنجوش،۱قاشق غذاخوری.

    خواصّ: طبیعت گرم و اثرآرام بخش مرزنجوش براعصاب، آن را تبدیل به یکی از بهترین داروها در درمان میگرن کهنه، درد شقیقه ها و بسیاری از سردردهای دیگر و نیز، بی خوابی نموده است. این گیاه با اثر تـب بُر و خلط آورخود، در درمان انواع سرماخوردگی ها موثراست و در دستگاه گوارش به عنوان داروی ضدّ نفخ و ورم معده، ضدّ اسهال و اشتهاآور کاربرد دارد.

    ۱۴- چای اسطوخودّوس:

    ترکیبات: اسطوخودّوس،۱قاشق غذاخوری.

    خواصّ: طبیعت این گیاه مفید دارویی، گرم وخشک است و در درمان طیف وسیعی از بیماری ها ازجمله میگرن، زکام، آسم و برونشیت، انواع روماتیسم و اگزما کاربرد دارد. این گیاه، مُسکّن، آرام بخش اعصاب، تقویت کننده سلولهای مغز و شستشودهنده کلیه است.

    ۱۵- چای فلوس:

    ترکیبات: مغز فلوس،۱قاشق غذاخوری.

    خواصّ: طبیعت فلوس، معتدل و ضدّ صفراست و به عنوان یک ملیّن ومسهل قوی(امّا با عملکردی ملایم و بی آزار)، یبوستهای مقاوم به درمان و مـزمـن را درمان می کند و بـه تـدریج، تورّم امعاء واحشاء را تـسـکیـن می دهد. فلوس، همچنین، پایین آورنده فشارخون و درمان کننده برفک دهان است.

    ۱۶- چای زعفران:

    ترکیبات: زعفران کوبیده ،۱قاشق مربّاخوری.

    خواصّ: زعفران، طبیعتی گرم و خشک دارد و مقوّی قلب، محرّک قوای مغزی، شادی بخش، خنده آور، ضّدکرم خوردگی دندان، شستشودهنده کلیه، مقوّی معده، ضدّسرفه، ضدّحسّاسیت و خلط آور است. در هنگام زایمان برای تسهیل و تسریع روند زایمان می توان یک مثقال آن را دم کرده میل نمود امّا در دوران بارداری بهتر است از مصرف زیاد آن خودداری کرد.

    ۱۷- چای نعناع:

    ترکیبات: نعناع،۱قاشق غذاخوری.

    خواصّ: طبیعت نعناع، معتدل و دارای اندکی گرمی و یک ضدّ اسهال و استفراغ قوی است که مقوّی معده و ضدّ نفخ آن؛ خوشبوکننده دهان؛ آرام کـنـنده روده ها و رفع کننده ناراحتی های کیسه صفرا و نیز مفید در درمان ناراحتی های ریوی، تـنـگی نفس، آسم و سرفه و خستگی های جسمی است.

    ۱۸- چای پونه:

    ترکیبات: پونه،۱قاشق غذاخوری.

    خواصّ: پونه، به لحاظ طبیّ، «نعناع خودرو» محسوب می شود و خواصّ آن مشابه نعناع است.

    ۱۹- چای چلتوک برنج:

    ترکیبات: چلتوک برنج،۱قاشق غذاخوری.

    خواصّ: چلتوک برنج، طبیعتی گرم دارد و سرشار از ویتامین هی گروه «ب» است، ازسفید شدن و ریزش موی سر پیشگیری می کند(به صورت خوراکی و ماساژ روی مو و پوست سر) و یبوسـت هـای مزمن را درمـان می کند. استفاده از این چای برای خانم های باردار ممنوع است.

    ۲۰- چای گلپر:

    ترکیبات: گلپر،۱قاشق غذاخوری.

    خواصّ: طبیعت گلپر، گرم و خشک بوده؛ تقویت کننده عالی حافظه و یک داروی ضـدّ صـرع قـوی است؛ برطرف کننده تنبلی معده، کـمـک کـنـنـده به هضم غذا، ضدّ انواع اسهال و اشتهاآوربوده؛ علاوه برتقویت میل جنسی، در درمان جوش و دمل نیز موثر است.

    ۲۱- چای زیره سیاه:

    ترکیبات: زیره سیاه،۱قاشق غذاخوری.

    خواصّ: طبیعت بسیار گرم زیره، چـربی اضافه بدن را می سوزاند و چاقی را برطرف می کند؛ فشارخون را افزایش می دهد وعلاوه برتصفیه خون، تقویت قلب وعروق وشـسـتـشـوی کـلـیـه، ضدّ زردی پوست، افزایش دهنده شیرمادر، ضدّنفخ و مقوّی معده می باشد.

    ۲۲- چای بادرنجبویه:

    ترکیبات: بادرنجبویه،۲قاشق غذاخوری.

    خواصّ: طبع بادرنجبویه، بسیارگرم بوده؛ دربعضی مزاجها، بالابرنده قوی فشارخون است؛ همچنین، مقوّی قلب و اعـصـاب و فـوق العاده آرام بخش، خـون ساز، ضدّ صدای گوش، خواب آور، نشاط آور، ضد ّبیماری های کلیه، ضدّ خوابهای وحشتناک و برطرف کننده بوی بد دهان است.

    ۲۳- چای بهارنارنج:

    ترکیبات: بهارنارنج،۱قاشق غذاخوری.

    خواصّ: بهارنارنج، طبیعتی گرم دارد و آرام بخش، تقویت کننده مغز واعصاب، شادی بخش و اشتهاآور است.

    ۲۴- چای هوفاریقون:

    ترکیبات: هوفاریقون،۱قاشق غذاخوری.

    خواصّ: طبیعتی گرم وخشک دارد و مقوّی قلب واعصاب و درمان کننده میگرن می باشد.

    ۲۵- چای کوهی(چای پشمی):

    ترکیبات: چای کوهی،۱قاشق غذاخوری.

    خواصّ: طبیعت آن، گرم بوده؛ ضدّ آلرژی و حسّاسیت، مقوّی اعصاب، آرام بخش، خواب آور و موثر در درمان اگزمای پوستی است.

    ۲۶ – چای آلبالو:

    ترکیبات: آلبالوی بدون هسته، نصف لیوان.

    خواصّ: آلـبـالـو بـا طبیعت سرد و خشکی که دارد، ضدّ صفرا، ضدّ اسهال، کاهش دهنده فشار خون، موثر در برطرف نمودن حالت تهوّع، ضدّ خارش های پوستی، ضدّ سنگ کلیه و یک اشتها آور بسیار عالی است امّا مبتلایان به زخم های گوارشی نباید از آن استفاده کنند.

    ۲۷- چای ترش(چای مکّه یا چای گُجرات):

    ترکیبات: چای ترش، ۱ قاشق غذاخوری.

    خواصّ: مصرف این چای، باعث کاهش تدریجی فشار و چربی خون خواهد شد. مصرف این چای در بعضی افراد؛ ممکن است باعث کاهش شدید فشار خون و عوارضی مثل سرگیجه شود؛ لذا این چای را با مقادیر بیشتری نبات؛ یا همراه با نوشیدنی هایی که باعث افزایش فشار خون می شوند؛ مصرف نمایید.

    ۲۸- چای گل سرخ(گل محمّدی):

    ترکیبات: گل سرخ(تازه یا خشک شده)، ۲ قاشق غذاخوری.

    خواصّ: این چای، طبیعتی معتدل با گرایش به سمت سرما و خشکی دارد و بسیار شادی بخش، مقوّی قلب و ضد ّصفرا و بلغم می باشد.گل سرخ، ملیّن بسیار خوبی بوده؛ در درمان یبوست های تازه و کهنه ، تقویت لثه و ترمیم زخم های آن مفید است.

    ۲۹- چای زرشک:

    ترکیبات: زرشک آبگیری، ۲ قاشق غذاخوری.

    خواصّ: زرشک، طبیعتی سرد و خشک دارد و ضدّ صفرا، تقویت کننده معده، کبد و قلب، خنثی کننده سموم، برطرف کننده عطش و گرمازدگی(و تهوّع و استفراغ ناشی از آن) و بی اشتهایی است. زرشک، ضمن تصفیه خون، درمان بـسـیار خوبی برای فـشـار خـون بـالا(در افراد گرم مزاج) می باشد.

    ۳۰- چای قره قات(قراقات):

    ترکیبات: قره قات، ۱ قاشق غذاخوری.

    خواصّ: قره قات، میوه درختی است که در جنگل های شمال ایران می روید و به لحاظ خواصّ دارویی، بسیار شبیه زرشک می باشد. این میوه یکی از بهترین داروها در تصفیه خون و کاهش فشار آن می باشد و علاوه بر درمان اسهال، در کاهش میزان قند خون نیز موثّر است.

    ۳۱- چای غوره:

    ترکیبات: غوره، ۲ قاشق غذاخوری.

    خواصّ: غوره با طبع سرد و خشک خود، ضدّ صفرا و بلغم، برطرف کننده تشنگی و مقوّی کبد است و باعث کاهش فشار خون در افراد گرم مزاج می شود؛ امّا برای زخم های معده و اثنی عشر مضرّ است.

    ۳۲- چای عنّاب:

    ترکیبات: عنّاب، ۱۵ عدد.

    خواصّ: عنّاب، طبیعتی معتدل دارد وملیّن، تصفیه کننده خون، ضدّ سرفه و تنگی نفس، کاهش دهنده فشار خون، مفید در درمان بواسیر و برطرف کننده خشونت سینه، حلق و گرفتگی صداست.

    ۳۳- چای گل پنیرک:

    ترکیبات: گل پنیرک، ۲ قاشق غذاخوری.

    خواصّ: این چـای، دارای طبیعتی سـرد و تر، ملیّن، خلط آور، شستشو دهنده کلیه، ضدّ درد کلیه و سوزش مثانه، درمان کننده زخم های گوارشی و یکی از بهترین داروها در درمان سینه درد ها و ورم حلق و گلو است.
  • ۱۶:۳۱   ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست

    چند نوشیدنی زنانه
    خانم‌هایی كه كیست‌های تخمدان دارند می‌توانند از خواص دمنوش زیرفون بهره بگیرند؛ روزی یك لیوان دمنوش زیرفون می‌تواند به از بین رفتن كیست‌های تخمدان و نیز اختلالات زنانگی كمك كند و به همین جهت مصرف مداوم این دمنوش به آقایان توصیه نمی‌شود. دمنوش دیگری كه باعث ترشح بهتر هورمون‌های زنانگی می‌شود، دمنوش رازیانه است كه البته تاثیر بسیار خوبی بر رفع نفخ‌ها و مشكلات گوارشی دارد. ضمنا این دمنوش عطر خوبی دارد. انیسون نیز یكی دیگر از گیاهان هم‌خانواده رازیانه است كه تاثیرات مشابهی دارد. برای استفاده از دمنوش رازیانه و دمنوش انیسون می‌توانید یك تا دو قاشق مرباخوری بذر رازیانه یا انیسون را در یك لیوان آب‌جوش برای یك ساعت دم كنید.

    دیگر فكر و خیال نكنید
    دمنوش اسطوخودوس تنش‌های فكری افراد را از مغز پاك می‌كند و در اصطلاح طب سنتی به اسطوخودوس جاروی دِماغ گفته می‌شود؛ یعنی مغز را پاك می‌كند. دمنوش اسطوخودوس به‌خصوص برای افرادی كه تنش‌های فكری خانوادگی یا كاری دارند، بسیار مناسب است. برای تهیه این دمنوش به‌ازای یك لیوان آب جوش یك قاشق مرباخوری اسطوخودوس كافی است.

    یك بادشكن طبیعی
    برای تهیه دمنوش زیره بهتر است یك شب تا صبح یكی، دو قاشق مرباخوری زیره را در سركه خیس كنید و بعد، زیره‌ها را از سركه خارج و آنها را در یك لیوان آب جوش دم كرده و میل كنید. این دمنوش هم برای رفع نفخ بسیار خوب است اما از آنجا كه افراد مختلف مزاج‌های متفاوتی دارند، این دمنوش‌های خانگی را بهتر است فقط یكی، دو بار در هفته میل كنند و استفاده بیشتر از این مقدار با مجوز پزشك باشد. همچنین مصرف دمنوش‌های گیاهی در دوران بارداری توصیه نمی‌شود چون بعضی از این گیاهان برای شرایط خاص بارداری مناسب نیست و اگر خانمی در این دوران اصرار بر استفاده از دمنوش دارد، حتما باید با مجوز متخصص طب سنتی این كار را انجام دهد.

    بانشاط و سرزنده شوید!
    اگر نصف قاشق مرباخوری سرخالی زعفران با دو، سه لیوان آب‌جوش مخلوط شود و مقداری نبات، چند قطره آبلیمو و حتی مقداری گلاب به آن اضافه كنید از اثرات نشاط‌آوری و ضدافسردگی بسیار قوی زعفران بهره خواهید برد. این نوشیدنی كه نیاز چندانی به دم كشیدن ندارد، بدن را هم خوشبو می‌كند اما ممكن است باعث تپش قلب و سردرد شود بنابراین افرادی كه سابقه تپش قلب یا سردردهای ضربان‌دار دارند، نباید از این دمنوش استفاده كنند. مصرف این دمنوش در سیكل‌های ماهانه خانم‌ها نیز توصیه نمی‌شود چراكه مثل زنجبیل و دارچین باعث افزایش خونریزی می‌شود.

    اگر دیابت دارید. . .
    پودر دارچین باعث کدر شدن دمنوش می‌شود اما خوب است دو، سه قلم چوب دارچین را با آب سرد شسته، خوب خرد كنید و یك تا دو ساعت روی حرارت بگذارید تا هم رنگی شبیه چای داشته باشد و هم خواص آن كامل خارج شود. دمنوش دارچین نشاط‌آور بوده و برای درمان افسردگی‌ها كمك‌كننده است، همچنین كاهنده قند خون برای دیابتی‌ها و نیز كاهنده چربی خون است. دمنوش دارچین هم مثل دمنوش زنجبیل بهبوددهنده دردهای مفصلی است و می‌تواند خواب افرادی كه دچار پرخوابی هستند را كمتر كند. نوشیدنی دارچین بوی بد دهان را با عطر خاصش از بین می‌برد و در كاهش عفونت‌های دندانی اثر مثبت دارد اما مصرفش در دوره‌های ماهانه بانوان توصیه نمی‌شود چراكه تا حدودی باعث افزایش خونریزی می‌شود.

     
    یك نوشابه انرژی‌زای گیاهی
    نصف قاشق مرباخوری پودر یا به اندازه یك بند انگشت كامل از زنجبیل تازه را خرد كرده و با دو لیوان آب جوشانده و میل كنید تا یك روز پر از انرژی داشته باشید. اگر طعم این دمنوش برای‌تان تند و غیرقابل تحمل است،  چند قطره آب لیمو و مقداری عسل به آن اضافه كنید. این دمنوش باعث نشاط بسیار می‌شود؛ به‌خصوص اگر آن را صبح میل كنید فرد روزی بسیار پرانرژی و پرتلاش خواهد داشت. همچنین این دمنوش بهبوددهنده دردهای مفاصل و نفخ معده است، اما می‌تواند برای مبتلایان به زخم یا درد معده بسیار خطرناك باشد و سوزش معده یا سوزش زخم معده را افزایش می‌دهد. 

     

    زنجبیل در افرادی كه سردردهای ضربان‌دار دارند، باعث تشدید سردرد می‌شود و به همین دلیل باید با احتیاط مصرف شود، اما افرادی كه ضعف هضم دارند و بعد از خوردن دو، سه قاشق غذا احساس پری و سیری می‌كنند، می‌توانند برای تقویت هضم از این دمنوش استفاده كنند اما نوشیدن بیش از یك لیوان از این دمنوش به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود.

    دمنوش های گیاهی, خواص دمنوش های گیاهی, داروهای گیاهی, دمنوش زیرفون

    آبی بر آتش سرماخوردگی
    اولین و دم‌دست‌ترین گیاهی كه در هر خانه پیدا می‌شود، نعناع است كه می‌شود معجونی مخصوص سرماخوردگی‌های زمستانی از آن تهیه كرد. دمنوش نعناع ضمن تقویت سیستم ایمنی بدن در رفع گلودرد هم موثر است و گرفتگی بینی كه به خاطر افزایش ترشحات بینی ایجاد شده را باز می‌كند و فرد می‌تواند نفس راحتی بكشد. البته این دمنوش ضد نفخ است و در رفع دردهای شكمی كه با خوردن مواد غذایی سرد در فصل زمستان- كه خود نیز فصل سردی است- ایجاد می‌شود، موثر است.  برای تهیه این دمنوش كافی است یك قاشق مرباخوری تا یك قاشق غذاخوری پودر نعناع را با یك و نیم لیوان آب‌جوش 20 دقیقه دم كنید.

    از تقویت قلب تا درمان افسردگی
    برای درمان افسردگی‌ها، یا افزایش انرژی افرادی‌ كه بنیه كمی دارند، می‌توان از دمنوش گل‌گاوزبان استفاده كرد و فقط باید حواس‌تان باشد که این دمنوش پتانسیل بالا بردن فشارخون را دارد، البته گاهی گزارش‌های ضد و نقیضی در این زمینه وجود دارد و باتوجه به نوع ژنتیك فرد، ممكن است فشارخون را كاهش دهد. اما چون اصولا پتانسیل افزایش فشار خون را دارد، بهتر است افرادی كه دچار پرفشاری خون هستند از دمنوش‌های جایگزین استفاده كرده یا یك بار این دمنوش را مصرف كنند، علائم خود را كنترل كرده و ببینند آیا دچار علائم افزایش فشارخون كه در بعضی‌ها داغ شدگی، سردرد، احساس تپش قلب و. . .است، می‌شوند یا خیر كه در صورت این اتفاق نباید دیگر سراغ این دمنوش بروند. مصرف طولانی مدت این دمنوش باعث روشن شدن پوست‌هایی می‌شود كه به خاطر مصرف خوراكی‌های ناسالم مثل سوسیس، كالباس و.. . كدر شده‌اند. دمنوش گل‌گاوزبان به‌طور سنتی با كمی سنبل‌الطیب و لیموامانی استفاده می‌شده كه این تركیب برای تقویت قلب و عروق هم بسیار مناسب است كه می‌توان به‌جای لیموامانی از آبلیمو در این تركیب استفاده كرد یا اصلا از گل‌گاوزبان به تنهایی برای تهیه دمنوش استفاده كرد. فقط یادتان باشد برای گل‌گاوزبان یك قاشق كامل زیاد است و یك قاشق مرباخوری هم كفایت می‌كند.

    داروی ضدفشارخون تابستانی
    برای كاهش فشارخون می‌توان از تركیب رز چینی، كمی گرد لیمو و گرد غوره استفاده كرد. از این تركیب یك چای ترش مزه تهیه می‌شود كه برای پایین آوردن فشارخون مناسب است اما این دمنوش یكی از چای‌های تركیبی است كه در زمستان نوشیدنش زیاد به صلاح نیست چون طبعش سرد است و بیشتر به درد هوای گرم تابستان می‌خورد، بنابراین اگر فردی فشارخون دارد و طبعش هم خیلی گرم است، می‌تواند در زمستان از این چای استفاده كند.

    دمنوشی برای زندگی بدون استرس!
    برای تهیه این دمنوش یك قاشق غذاخوری بابونه، یك قاشق غذاخوری بادرنجبویه، یك قاشق غذاخوری اسطوخودوس و دو قاشق غذاخوری گل بنفشه (در تابستان) را با دو لیوان آب‌جوش مخلوط می‌كنیم اما در زمستان گل بنفشه را به یك قاشق غذاخوری محدود می‌كنیم. این تركیب را با دو لیوان آب‌جوش 20 دقیقه دم می‌كنیم، بعد می‌توان آن را تا سه بار در روز میل كرد. این دمنوش برای افرادی كه به‌طور ناگهانی عزیزی را از دست داده و به‌اصطلاح دچار ترومای روحی و در پی آن دچار دردهای دائمی سر، شكم و. . . می‌شوند نیز كارساز خواهد بود.

    یك آرامبخش زمستانی
    دمنوش بادرنجبویه (lemon balm) به ریلكس شدن ذهن، آرامش و خواب خوب كمك می‌كند، طبع این نوشیدنی گرم است و برای زمستان بسیار مناسب است. این دمنوش را به دفعات می‌توان مصرف كرد و هیچ منعی برای افراد با مزاج‌های مختلف ندارد.

    یك قاعده كلی برای تهیه دمنوش‌ها:
    دمنوش‌هایی كه با برگ یا گل تهیه می‌شوند، مدت دم‌كشیدن‌شان كم است و كافی است بین 20 دقیقه تا نیم ساعت روی حرارت قرار بگیرند اما آنها كه چوب (مثل دارچین)، ریشه (مثل زنجبیل) یا بذر (مثل انیسون و رازیانه) دارند، مدت زمان دم كشیدن طولانی‌تری دارند تا عصاره‌شان به خوبی خارج شود مثلا دارچین را تا دو ساعت یا حتی بیشتر هم می‌توان روی حرارت غیرمستقیم گذاشت به این ترتیب عصاره‌اش بیشتر خارج می‌شود و نباید نگران تغییر طعم یا از دست رفتن خاصیتش بود.

    خستگی جسم و جان را برطرف كنید
    تركیب چای سفید، چای سبز و مقدار اندكی دارچین خستگی‌تان را كم می‌كند. این دمنوش می‌تواند به دفعات استفاده شود چراكه ضرر بسیار كمی دارد و بیشتر منفعت است، تركیب این مواد به بازسازی قوا و رفع خستگی خیلی كمك می‌كند و برخلاف اسطوخودوس فقط رفع خستگی روحی نمی‌كند و علاوه بر آن خستگی جسمی را هم برطرف می‌كند. دمنوش‌های تركیبی معمولا هركدام برای یك منظور با هم تركیب می‌شوند، مثلا دسته‌ای از دمنوش‌های تركیبی انرژی‌زا هستند و بعضی دیگر كاهنده فشارخون و دسته‌ای دیگر آرامش‌بخش هستند كه برخلاف انرژی‌زاها كه ضربان قلب و انرژی را افزایش می‌دهند به ریلكسیشن و تنش‌زدایی از بدن كمك می‌كنند.

  • ۱۶:۳۳   ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست

    نکاتی که بهتر است قبل از تهیه انواع جوشانده و دمنوش بدانید!

    امروزه با توجه به اهمیتی که گیاهان، به ویژه گیاهان دارویی در جامعه دارند، شاهد افزایش روز افزون مصرف کنندگان دمنوش و جوشانده های گیاهی هستیم.استفاده از گیاهان دارویی به عنوان دمنوش و جوشانده دارای قواعد خاصی است. مهم است بدانید دم کردن و جوشاندن گیاهان دو روش مختلف است و نوشیدنی تهیه شده از هر یک خاصیت و تاثیر جداگانه ای بر بدن دارد. گاهی بر اثر نا آگاهی گیاهی که نیاز به دم کردن آن است را بجوشانیم، نه تنها ممکن است خاصیت آن تغییر کند بلکه گاهی موادی از گیاه آزاد می شود که دارای عوارض ناگواری خواهد بود. در نتیجه از جوشاندن گیاهانی که به صورت فله ای عرضه و توسط افراد نا آگاه و بی تجربه برای درمان دردی پیشنهاد می شود، اجتناب کنید.

    اغلب گیاهان دارای بافتی سفت و خشن هستند که بدن قادر به هضم و جذب مواد موثره آنها نیست برای همین منظور باید ابتدا آنها را خرد و از دمکرده آنها استفاده کرد که معمولاً تهیه دمکرده نیاز به زمانی طولانی حتی تا یک ساعت دارد.

    در این میان سئوالاتی مطرح می شود از قبیل :

    آیا مخلوط قسمت های مختلف گیاهان از قبیل دانه ، ریشه ، ساقه ، برگ و میوه گیاه که به منظور تهیه جوشانده و یا دمنوش مورد استفاده قرار میگیرد دارای اثرات مثبت و یا منفی است یا خیر؟

    مطمعناً تهیه انواع دمنوش و جوشانده با استفاده از مخلوط قسمت های مختلف گیاهان به صورت آگاهانه خاصیت درمانی، اثرات تقویت کنندگی و آرام بخشی آنها را افزایش داده و از عوارض جانبی آنها می کاهد، اما باید به این نکته توجه داشت که اگر مصرف به صورت نا آگاهانه باشد از خواص دمنوش کاسته یا باعث ایجاد مسمومیت و بروز عوارض جزئی یا شدید در مصرف کننده می شود.

    دمنوش فله ای بهتر است یا کیسه ای؟

    همیشه این سئوال مطرح میشود و در پاسخ به این سئوال باید به این نکته اشاره کرد که معمولاً تمام گیاهانی که به صورت بسته بندی های کیسه ای عرضه می شوند به صورت خشک شده و به صورت فله ای در بیشتر عطاری ها به فروش می رسد و بیشتر نسل قدیمی ها از طرفداران پر و پا قرص آن هستند، اما پرسش این است که مصرف دمنوش به شکل کیسه ای بهتر است یا فله ای؟ برای پاسخ به این سئوال باید به دو پرسش پاسخ داد، یکی آیا مصرف کننده امکانات و زمان برای تهیه دمنوش فله ای را در اختیار دارد یا خیر ؟ اگر وقت و امکانات کافی در اختیار ندارید بهتر است تا از دمنوش کیسه ای استفاده کنید که برای تهیه و نوشیدن آن فقط یک لیوان آب جوش کافی است.

    اگر وقت و امکانات کافی در اختیار دارید بهتر است از نوع فله ای استفاده کنید که هم از نظر اقتصادی به صرفه و دارای غلظت و طعم تندتری نسبت به نوع کیسه ای آن است.

    اما چرا برخی دمنوش ها عطر و رنگ ندارند و به اصطلاح مزه آب می دهد؟

    بعضی از گیاهان دارای اسانس و رنگ ضعیفی هستند و باید مدت زمان بیشتری دم بکشند تا اسانس آن خارج شود، ولی اگر این مدت زمان سپری شد و اثری از رنگ و خاصیت نبود به تقلبی بودن محصول مشکوک شوید. دمنوش های کیسه ای چون حاوی گیاه پودر شده است طی پنج تا ده دقیقه دم کشیده و رنگ و اسانس شان خارج می شود، اما گیاهانی که به صورت برگ، ساقه و ریشه کامل هستند باید بیشتر و گاهی تا یک ساعت دم بکشند.

    آیا دمنوش ها حاوی ترکیبات مفیدی هستند و عارضه ندارند؟

    در پاسخ به این سئوال باید گفت، اگرچه گیاهان دارویی منشاء طبیعی دارند و در مقایسه با داروهای شیمیایی عوارض کمتری ایجاد می‌کنند اما مصرف بی‌رویه و غیر اصولی برخی از این گیاهان می‌تواند موجب عوارض ناخواسته و حتی مسمومیت‌های شدید گردد؛ بنابراین مصرف گیاهان دارویی نیز همانند داروهای شیمیایی باید با آگاهی و پس از اطلاع از سازوکار عمل آنها باشد. به ویژه در مورد کودکان و سالمندان مصرف این گیاهان باید با احتیاط بیشتری همراه باشد.

    مثال : مصرف روزانه دمنوش گاوزبان گرچه دارای خواص درمانی بیشماری است ولی برای افرادی که بیماری پرفشاری خون و ناراحتی قلبی دارند باید احتیاط بیشتری مصرف شود. در نتیجه دمنوش ها باید به میزان متعادل و در صورت بیماری با مشورت پزشک و یا کارشناسان طب سنتی مصرف شود.

    آیا می توان دمنوش را به صورت دمکرده و نگهداری کرد؟

    دمنوش را باید به صورت تازه آماده و نوشید، تهیه دمنوش سرد شده  بجز برای برخی گیاهان خاص توصیه نمی شود، زیرا بر اثر سرد شدن، برخی مواد مؤثر دمنوش از بین می رود و اثر نوشیدنی کم می شود. بهتر است دمنوش حداکثر ظرف یک تا دو ساعت میل شود.

    آیا نگهداری از گیاهان دارویی به صورت فله ای زمان خاصی دارد؟

    بی شک گیاهان دارویی حاوی ترکیبات مفیدی هستند که بر اثر گذشت زمان با اکسیژن هوا وارد فعل و انفعالات شده و از  مزیتشان کاسته می شود. بهترین زمان نگهداری انواع گیاه دارویی برای حفظ و بهره وری از مواد موثره آن بین شش ماه تا دو سال بسته به نوع و اندام گیاه مورد نظر است که باید در محیط خشک، خنک و در سایه نگهداری شود، بیش از پایان این زمان اگر چه طعم آن تغییر نمی کند و فاسد نمی شود، اما به مرور از فواید آن کاسته می شود.
    چگونه می توان انواع دمنوش گیاهی را به روش صحیح تهیه کرد؟

    تهیه دمنوش از قسمتهای مختلف گیاهان دارویی برای هر یک نیازمند به آداب خاصی است که به طور مثال :

    دمنوش گل گاوزبان : برای تهیه دمنوش گل گاوزبان که طرفداران بسیاری دارد لازم است ابتدا مقدار 5 تا 10 گل گاوزبان را به 2 لیوان آب جوش اضافه و داخل قوری چینی و روی حرارت غیر مستقیم و در صورت استفاده از ظروف مخصوص تهیه دمنوش درب آن را بسته نگاه داشت که دمنوش ظرف مدت 5 دقیقه آماده نوشیدن خواهد بود

    دمنوش چای سبز : برای تهیه این دمنوش نیز مانند بالا همان مراحل طی می شود اما با این تفاوت که باید زمان دم کشیدن را به یک تا دو دقیقه کاهش داد و این موضوع برای تهیه دمنوش انواع چای سفید نیز صادق است.

    برای تهیه دمنوش از ریشه و میوه گیاهان که دارای بافتی خشک و سخت تر به نسبت برگ ها هستند بهتر است به میزان 10 تا 15 گرم را خرد کرده و در آب جوشیده شده به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در حالی که در ظرف بسته است، روی بخار ملایم قرار دهید و بعد صاف کرده میل شود البته گاهی برای استخراج مواد موثره داخل اندام گیاه زمانی بیش از زمان ذکر شده یعنی تا حتی دو ساعت لازم است.

    آیا می توان گیاهان دارویی مختلف را با هم ترکیب و مصرف کرد؟

    برای آنکه بتوانیم از تمامی مواد سودمند گیاه استفاده کنیم بهتر است با کسب اطلاع از اطباء و کارشناسان این رشته اقدام به ترکیب و تهیه دمنوش کنیم، در نتیجه بدون آگاهی، از مخلوط کردن چندین نوع گیاه با یکدیگر بپرهیزید. دمنوش های ترکیبی که به صورت صنعتی تولید و دارای مجوز بهداشت است، اغلب تحت نظارت مسئولان مربوط کنترل شده و قابل اعتماد است.

  • ۱۰:۰۰   ۱۳۹۴/۱۱/۱۵
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست

  • ۱۱:۴۲   ۱۳۹۴/۱۱/۱۵
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست
    طرز تهیه دمنوش گلاب و دارچین

    همیشه برای رفع خستگی خوردن یک استکان چای خیلی می چسبد. اما دیگر نیاز به کمی تنوع داریم. دست از چای تکراری بردارید و انواع دمنوش های مختلف را امتحان کنید. در این دمنوش گیاهی و فوق العاده خوشمزه، برای هر نفر می توانید از یک الی یک و نیم استکان آب استفاده نمائید.

    مواد اولیه:

    آب جوش (به ازای هر نفر 1 الی یک و نیم استکان) به میزان لازم
    دارچین (می توان به جای دارچسین از عرق آن نیز استفاده کرد) نصف یک چوب
    شکر (به ازای هر نفر یک قاشق غذاخوری/ یا نبات) به میزان لازم
    گلاب (به ازای هر نفر یک و نیم قاشق غذاخوری) به میزان لازم
    طرز تهیه:

    در یک قوری دارچین و گلاب می ریزیم و آب جوش را به آن می افزائیم. اگر دوست داشته باشید می توانید به آن کمی عرق کاسنی یا نعنا نیز اضافه کنید. در انتها شکر را نیز به آن می افزائیم. این دمنوش می بایست 30 الی 45 دقیقه روی حرارت ملایم دم بکشد.
  • ۱۲:۱۶   ۱۳۹۴/۱۱/۱۵
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست

    دمنوش بِه

     این دم‌نوش از نوشیدنی‌های بسیار گوارا، خوش‌بو، خوش‌رنگ و مفید برای همه فصول است. قلب، معده و اعصاب را تقویت می‌کند. برای تهیه این نوشیدنی ابتدا لازم است به را به طریق زیر آماده کنید:
    مواد لازم

    1 ق س به خشک
    1 لیوان آب جوش
    1 ق چ زعفران آب کرده
    2 عدد هل سبز درسته
    1 عدد چوب دارچین
    به میزان لازم نبات یا شکر


    طرز تهیه:

    1. به را خوب بشویید تا پرزهایش برود و با رنده درشت فلزی رنده کنید، سپس روی وسیله گرمازا با حرارت ملایم مثل شوفاژ خشک کنید. پس‌ازاینکه کاملا خشک و شکننده شد، در یک تابه چدنی داغ شده آن را بو دهید تا رنگ به قهوه‌ای شود، سپس بگذارید خنک شود و درون ظرف شیشه‌ای در یخچال نگهداری کنید.

    2. یک قاشق غذاخوری از به خشک را به همراه هل و دارچین در یک لیوان آب جوش درون قوری چینی بریزید و بگذارید به مدت 20 دقیقه روی بخار آب دم بکشد، سپس آن را صاف کرده و یک قاشق چای‌خوری زعفران آب کرده اضافه کنید. اگر به شیرین باشد، نیازی به اضافه کردن نبات یا شکر نیست. در صورت تمایل شیرین کنید.

  • ۱۳:۴۹   ۱۳۹۴/۱۱/۱۷
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19755 |39377 پست

    چای رزماری و پرتقال 

    یک نوشیدنی گرم با طعم جدید، که می‌ توانید گاهی اوقات جایگزین چای کنید و از فواید آن سود ببرید.

    مناسب برای :8 نفر

    برای درست کردن این چای فقط به اندازه جوش آمدن آب زمان نیاز دارید. کالری این نوشیدنی برای هر کس تنها 24 کالری و کربوهیدرات آن 6 گرم  است.

     مواد لازم: 

    ▪️آب جوش 8 پیمانه

    ▪️میخک 8 عدد

    ▪️پوست پرتقال 8 تکه

    ▪️رزماری تازه 4 شاخه

    ▪️عسل 4 قاشق سوپ‌خوری

    طرز تهیه:

    رزماری، پوست پرتقال و میخک را در یک قوری بزرگ یا پارچ نسوز بریزید. روی آنها آب جوش بریزید و برای 5 دقیقه کنار بگذارید تا دم بکشد.

    عسل را بین فنجان‌ها تقسیم کنید. چای را روی آن بریزید.

    برای سرو، یک خلال پوست پرتقال و یک شاخه رزماری اضافی به هر فنجان اضافه کنید.  

    اگر دوست داشتید می‌توانید در هر فنجان یک گل میخک نیز بیندازید.

    انواع دمنوش و خواص آنها
  • ۰۱:۳۳   ۱۳۹۴/۱۱/۲۰
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19755 |39377 پست

    بابونه برای التیام زخم معده و ورم آن مفید است و به همین دلیل، توصیه می‌شود، یک لیوان دمنوش آن را صبح و ناشتا بنوشید و سپس در رختخواب به مدت 4 دقیقه به پشت بخوابید و پس از یک ربع صبحانه را میل کنید. برای دریافت نتیجه بهتر، این کار را مدت دو هفته انجام دهید و برای رفع بی‌خوابی و برخورداری از خواب آرام، 10 دقیقه قبل از خواب یک فنجان چای بابونه میل کنید. اگر به هر گونه اختلال و گرفتاری معده مبتلا باشید، این دمنوش آرامش را به شما بازمی‌گرداند.

    انواع دمنوش و خواص آنها

  • ۰۱:۳۹   ۱۳۹۴/۱۱/۲۰
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19755 |39377 پست

    دمنوش_نعناع_فلفلی:

    #دمنوش #نعناع_فلفلی، قدرت شفابخشی بالایی دارد علاوه بر خاصیت آن  طعم و  عطر خوب دارد و به انسان نشاط می‌دهد و انسان را سالم نگه می دارد. این دمنوش  در سلامت سیستم گوارش، #درمان_درد، از بین برنده #التهاب، آرامش دهنده جسم و ذهن،  از بین برنده  #بوی_بد_دهان، کمک به #لاغری و تقویت دستگاه ایمنی خوبست. یکی از بهترین گیاهان دارویی در طب سنتی می‌باشد

    انواع دمنوش و خواص آنها
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان