خانه
14.9K

ترشی های خوشمزه و وسوسه انگیز!

  • ۲۳:۳۱   ۱۳۹۳/۶/۳۱
    avatar
    دو ستاره ⋆⋆|6112 |2848 پست
    فصل سرما در راه است و یکی از چاشنی های کنار هر غذا، انواع ترشی است که موجب خوشمزه شدن هر غذایی می شود. به همین دلیل، طرز تهیه انواع و اقسام ترشی را به شما آموزش داده ایم. این مطلب در چند قسمت تهیه شده است. با ما همراه باشید.



    ترشی بادمجان کبابی




    طرز تهیه انواع ترشی (2)

    مواد لازم



    •    یک کیلوگرم بادمجان     



    •    300 گرم سبزی ترشی خرد شده     



    •    200 گرم هویج     



    •    یک لیتر سرکه     



    •    یک قاشق مرباخوری زردچوبه     



    •    یک قاشق مرباخوری ادویه ترشی     



    •    پنج عدد فلفل سبز تند     



    •    نصف پیمانه گردو ریز خرد شده     



    •    نمک



    طرز تهیه



    1.    بادمجان‌ها را بشویید و درسته در طبقه پایین فر با حرارت 200 درجه سانتی‌گراد کبابی می‌کنیم. پس از سرد شدن پوست آن‌ها را گرفته و ریز خرد می‌کنیم.



    2.    هویج را ریز خرد کرده و با سرکه به مدت 10 دقیقه می‌پزیم.



    3.    فلفل سبز را ریز خرد کرده، سپس تمام مواد را با هم مخلوط و در ظرف شیشه‌ای می‌ریزیم و در آن را محکم بسته و در جای خنک به مدت 10 روز می‌گذاریم تا آماده شود.




    ترشی فوری




    طرز تهیه انواع ترشی (2)



    مواد لازم



    •    ۸ عدد بادمجان قلمی     



    •    ۳ عدد متوسط گوجه فرنگی     



    •    ۲ عدد متوسط هویج     



    •    ۱ بوته سیر     



    •    ۲ قاشق غذاخوری ترخان خشک     



    •    ۱ قاشق غذاخوری شوید خشک     



    •    سرکه سیب



    •    گلپر یا سیاه دانه



    •    نمک و فلفل و زردچوبه



    طرز تهیه



    1.    پوست بادمجان ها را بگیرید و آنها را حلقه حلقه کرده، در قابلمه لعابی ریخته روی آن سرکه سیب بریزید به حدی که روی بادمجان ها را بگیرد. سپس آن را روی حرارت قرار دهید تا بادمجان ها پخته شده و نرم گردد. پس از آن که بادمجان ها سرد شد آنها را با ته قاشق له کنید.



    2.    گوجه فرنگی ها را شسته، کاملاً خشک کنید و آنها را ریز خرد کنید.



    3.    فلفل های دلمه ای را بشویید و با دقت آنها را خشک کنید و به صورت نگینی یا خلال خرد کنید.



    4.    پوست سیرها را بگیرید و آنها را از رنده درشت رد کنید.



    5.    پوست هویج ها را بگیرید و آنها را از رنده درشت رد کنید.



    6.    هویج، گوجه فرنگی، فلفل سبز دلمه ای، سیر، ترخان و شوید را به بادمجان اضافه کنید. به آن کمی نمک و زردچوبه بزنید و تمام مواد را با هم مخلوط کنید. سپس سرکه سیب را روی مواد بریزید تا حدی که روی مواد را کاملاً بگیرد و آنها را در شیشه های در دار بریزید. (برای آن که ترشی کپک نزند باید سرکه خالص باشد. اگر از خالص بودن سرکه اطمینان ندارید، بهتر است بگذارید سرکه چند جوش بزند، پس از آن که سرد شد آن را به مواد اضافه کنید.) در صورت تمایل مقداری گلپر یا سیاه دانه به ترشی اضافه کنید.




    ترشی افریقایی




    طرز تهیه انواع ترشی (2)



    مواد لازم



    •    2 پیمانه هویج خلال شده



    •    1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی



    •    2 یا 3 حبه سیر رنده شده



    •    1تا 5/1 قاشق غذاخوری جوهر لیمو



    •    2 تا 3 عدد فلفل سبز تند خورد شده



    •    نصف قاشق غذاخوری نمک



    •    روغن



    طرز تهیه



    1.    روغن مایع را در ماهیتابه ریخته هویج را اضافه می کنیم کمی تفت می دهیم و بقیه مواد را اضافه می کنیم در ظرف را میگذاریم با حرارت ملایم که هویج نرم شود .



    2.    روغن این ترشی باید زیاد باشد .



    3.    این ترشی را می توان تا 3 4 روز در یخچال نگهداری کرد.



    4.    مواد لازم تقریبی می باشد می توانید با چشیدن جوهر نمک و نمک ترشی را به دلخواه تغییر دهید .




    ترشی چغندر




    طرز تهیه انواع ترشی (2)



    مواد لازم



    •    یک کیلوگرم چغندر



    •    یک کیلوگرم سرکه



    •    یک قاشق مربا خوري گل پر



    •    یک قاشق چايخوري فلفل سياه نيم کوب



    •    50 گرم موسير و سير



    طرز تهيه



    1.    چغندر ها را بشوييد و روي آن را از گل و لاي به وسيله برس پاک کنيد. از آنجايي که چغندرها به دو صوت کم رنگ و پر رنگ موجود است،بهتر است براي تهيه ترشي از نوعي که پر رنگ تر است استفاده کنيد. حال اگر آن نوع موجود نبود و يا کم بود مي توانيد چند عدد چغندر پخته پررنگ و يا خام رنده کرده،تا رنگ چغندرها تعادل پيدا کند.



    2.    چغندر را مي توانيد با آب سرد و يا سرکه بپزيد اگر با آب پخته شود، رنگ آن خوش رنگ تر و شفاف تر مي شود،اما دوام آن کمتر شده و سريعتر کپک خواهد زد. اگر چغندر ها با سرکه پخته شود ،رنگ آن تيره تر و زمان نگهداري آن بيشتر شده و احتمال کپک زدن آن کمتر مي شود.



    3.    وقتي چغندر ها کامل پختند، مي توانيد آنها را به صورت دلخواه برش زده و با اشکال مختلف در آوريد. براي زيباتر شدن برش ها مي توانيد از قالب هاي شيريني نيز استفاده کنيد.



    4.    بعد از شکل دادن چغندرها را درون شيشه اي ريخته، به اندازه اي که به طور کامل سرکه روي چغندرها را بپوشاند،سرکه اضافه مي کنيم. به ازاي هر يک کيلوگرم سرکه، يک قاشق غذا خوري نمک به آن اضافه کنيد.



    5.    مقدار نمک را بسته به ذائقه تان سرکه،مي توانيد کم يا زياد کنيد. لابه لاي چغندر ها مقداري گلپر، موسير، سير و فلفل قرار دهيد. درب شيشه را محکم بسته و در يخچال نگهداري کنيد.



    6.    از آنجايي که اين ترشي نسبت به ترشي هاي ديگر حساس تر است. زود خراب مي شود و طعم ورنگ خود را از دست مي دهد،بهتر است هميشه در جاي خنک نگهداري شود.




    ترشی غوره




    طرز تهیه انواع ترشی (2)



    مواد لازم



    •    500 گرم غوره



    •    500 گرم سرکه



    •    نمک



    طرز تهیه



    1.    ابتدا دُم غوره را جدا کرده سپس خوب می‌شوییم.



    2.    سرکه سفید را از قبل پنج دقیقه جوشانده و سرد می‌کنیم.



    3.    ظرف مناسب ترشی که اصولا شیشه‌ای است را خوب تمیز می کنیم طوری که داخل آن آب نداشته باشد.



    4.    غوره‌ها را داخل ظرف می‌ریزیم نمک و سرکه سفید را روی آن ریخته و در شیشه را می‌بندیم، پس از ۱۰ روز ترشی آماده مصرف است.




     ترشی هلو




    طرز تهیه انواع ترشی (2)



    مواد لازم



    •    5 عدد هلو زعفراني



    •    يك قاشق غذاخوري سياه‌ دانه



    •    يك قاشق چايخوري نمك و دارچين



    •    يك قاشق سوپخوري شکر



    •    20 دانه ميخك



    •    سرکه



    طرز تهيه



    1.    هلو را شسته و با مقداري سركه به مدت سه دقيقه مي‌پزيم، بعد از خنك شدن هلو به هر كدام، پنج دانه ميخك زده، سپس هلوها را درون شيشه چيده، بعد سياه‌دانه، دارچين، شكر و نمك را با هم مخلوط كرده روي هلو مي‌ريزيم.



    2.    آن‌گاه سركه را اضافه كرده تا روي هلو را بپوشاند در شيشه را محكم بسته در جاي خنك قرار مي‌دهيم.



    3.    موقع مصرف، ميخك‌ها را از هلو درآورده و هلو را به دو قسمت برش داده، هسته آن را جدا مي‌كنيم.



    4.     ترشي بعد از ۳۰ روز آماده مصرف است.




  • leftPublish
  • ۲۳:۳۵   ۱۳۹۳/۶/۳۱
    avatar
    Arusha
    دو ستاره ⋆⋆|6112 |2848 پست
    ترشی لیته انبه



    مواد لازم



    •    دو عدد انبه درشت     



    •    يك بسته تمر هندي     



    •    يك پيمانه سركه     



    •    يك قاشق چايخوری فلفل قرمز دارچين     



    •    دو قاشق مرباخوري سياه دانه     



    •    دو قاشق غذاخوري تخم گشنيز آسياب شده     



    •    نمک



    طرز تهیه انواع ترشی (1)



    طرز تهيه



    1.    ابتدا انبه‌ها را شسته و هسته آنها را جدا مي‌كنيم. تمر هندي را در سركه حل كرده و از صافي رد مي‌كنيم.



    2.     سپس انبه و مخلوط سركه و تمرهندي را درون مخلوط‌كن مي‌ريزيم. خوب كه مخلوط شد فلفل، نمك، سياه‌دانه، دارچين و تخم گشنيز را به آن اضافه كرده درون شيشه مي‌ريزيم.



    3.    در شيشه را محكم بسته و درون يخچال مي‌گذاريم تا ترشي آماده شود. اين ترشي را بلافاصله بعد از درست كردن هم مي‌شود استفاده كرد ولي بهتر است تا يك هفته در يخچال بماند و بعد مصرف شود.





    ترشی خرمالو



    مواد لازم



    •    8 عدد خرمالو



    •    8 عدد خرمای زرد



    •    8 عدد هل سبز



    •    8 عدد فلفل بهار



    •    يك عدد جوز هندي    



    •    سركه سفيد



    •    نمک



    •    چهار تكه زنجبيل تازه كوچك     



    •    سه قاشق غذاخوري خلال شيرين شده پرتقال     



    طرز تهیه انواع ترشی (1)



    طرز تهيه



    1.    سركه را در ظرفي ريخته و مي‌‌گذاريم به مدت 10 دقيقه بجوشد. سپس از روي حرارت برداشته و صبر مي‌‌كنيم تا خنك شود. اين كار مانع از كپك زدن ترشي مي‌شود.



    2.    خرمالوها را شسته و مي‌‌گذاريم تا خشك شود. به كمك نوك چاقو در انتهاي خرمالو يك سوراخ كوچك ايجاد مي‌‌كنيم و داخل هر خرمالو را با يك هل سبز و يك فلفل بهار پر مي‌‌كنيم.



    3.    خرمالوها را به صورت منظم در يك ظرف شيشه‌اي تميز مي‌‌گذاريم و ميان آنها جوزهندي و خرما قرار مي‌‌دهيم و نمک و زنجبيل را روي آنها مي‌‌ريزيم.



    4.    در پايان سركه سفيد سرد شده را روي مواد مي‌‌ريزيم. به طوري كه سركه روي خرمالوها را بگيرد. در شيشه را مي‌‌بنديم و ترشي را در جاي خنك نگهداري مي‌‌كنيم. اين ترشي پس از 15 روز آماده است.






    ترشی انار



    مواد لازم



    •    200 گرم گل كلم ريز خرد شده     



    •    سه عدد بزرگ انار دانه شده     



    •    دو عدد فلفل كبابي تند     



    •    چهار عدد فلفل شيرين     



    •    دو پيمانه ساقه كرفس ريز خرد شده     



    •    10 عدد گوجه مينياتوري     



    •    يك بوته سير خرد شده     



    •    يك قاشق مرباخوري فلفل سياه نكوبيده     



    •    نمك و سركه سفيد



    •    دو پيمانه آب انار     



    طرز تهیه انواع ترشی (1)



    طرز تهيه



    1.    تمام مواد را مخلوط كرده در شيشه ريخته و روي آن سركه مي‌ريزيم تا روي مواد را بپوشاند.



    2.    پس از يك ماه ترشي آماده مصرف است.






    ترشی بادمجان شكم پر



    مواد لازم



    •    یک و نیم کیلوگرم سبزی ترشی



    •    يك قاشق سوپخوری ادويه     



    •    يك قاشق سوپخوری نمک     



    •    3 كيلوگرم بادمجان قلمی کوچک     



    •    سرکه



    طرز تهیه انواع ترشی (1)



    طرز تهيه



    1.    سبزي ترشي شامل جعفري، نعناع، ترخون و در صورت امكان كمي سبزيهاي معطر محلي است.



    2.    سبزي ها را پس از پاك كردن و شستن روي يك پارچه تميز پهن كرده و مي گذاريم يك شبانه روز بماند تا آب آنها كاملاً گرفته شود. سپس آنها را خرد مي كنيم.



    3.    براي تهيه اين ترشي از بادمجان هاي كوچك استفاده مي كنيم. اگر بادمجان ها خيلي ريز و كوچك باشد، كلاهك سبز آن را بر نمي داريم و به همين ترتيب آنها را در حاليكه يك برش3 سانتيمتري در وسط بادمجان ها ايجاد كرده ايم، در سركه مي جوشانيم. به طوري كه براي هر يك كيلو، يك ليوان سركه لازم است. ظرف را روي حرارت ملايم قرارمي دهيم تا بادمجان ها كمي بپزد، ولي له نشود.



    4.    سبزي ترشي خرد شده را در ظرف تقريباً بزرگي مي ريزيم و سير، نمك و ادويه را به آن اضافه مي كنيم . بعد ازمخلوط كردن آنها، شكم بادمجان ها را از اين مخلوط پر مي كنيم و در ظروف مخصوص ترشي مي ريزيم.



    5.    سپس روي مواد سركه مي ريزيم تا سركه روي بادمجان ها را بگيرد. در آنها را محكم مي بنديم و در جاي خنك نگه مي داريم.






    ترشی فلفل



    مواد لازم



    •    ۵۰۰ گرم فلفل سبز تند     



    •    ۱ لیتر سرکه     



    •    نمک



    •    ۱ بوته سیر     



    •    چند شاخه ترخون و نعناع     



    طرز تهیه انواع ترشی (1)



    طرز تهیه



    1.    ابتدا فلفل سبزها را تميز بشوئيد و فلفل هاي زده دار يا نصف شده را از فلفل هاي سالم جدا كنيد . بهتر است براي زيبا تر شدن ظاهر ترشي، چوب اضافه سر فلفل ها را با چاقو تا حدي ببريد كه به كلاهك فلفل آسيب نرسد. بعد روي يك پارچه تميز پهن كنيد تا كاملا خشك شود .



    2.    فلفل ها را در يك ظرف شيشه اي بريزيد و لابه لاي آن چند حبه ( براي هر 500 گرم فلفل 4-5 حبه ) سير بيندازيد و روي آن را كاملا با سركه سفيد پركنيد . ميتوانيد از انواع فلفل براي ترشي استفاده كنيد .



    3.    ظرف ترشي فلفل را در جاي خشك و خنك و دور از تابش مستقيم خورشيد نگهداري كنيد و سعي كنيد به مدت 20 روز درب ظرف را باز نكنيد .



    4.    در مورد مدت ماندگاري ترشي فلفل: از بيست روز به بعد ترشي آماده مصرف است و تا 7-8 ماه هرچه بماند خوشمزه تر مي شود . ولي بعد از 7-8 ماه كم كم ترشي ها شروع ميكنند به تجزيه شدن داخل سركه. و كم كم بافت خود را از دست ميدهد . پس بهتر است ترشي را مقداري تهيه كنيد كه حداكثر تا 8 ماه مصرف كنيد.


  • ۰۰:۱۸   ۱۳۹۳/۷/۱
    avatar
    مامان طاها
    کاربر فعال|871 |344 پست
    سلام آروشا جونی . مثل اینکه خیلی ترشی دوست داریا ؟! من تنها ترشی هایی که دوست دارم هفته بجار ، ترشی فلفل تند و سیر ترشیه .
  • ۰۲:۱۴   ۱۳۹۳/۷/۱
    avatar
    Arusha
    دو ستاره ⋆⋆|6112 |2848 پست
    من عاشـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــق ترشی ام
  • ۰۸:۴۱   ۱۳۹۳/۷/۱
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48267 |46689 پست
  • ۰۹:۲۵   ۱۳۹۳/۷/۱
    avatar
    nasrin64
    یک ستاره ⋆|1716 |1126 پست
  • leftPublish
  • ۰۹:۳۸   ۱۳۹۳/۷/۴
    avatar
    مریم الدوله
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|6484 |4222 پست
  • ۱۲:۴۸   ۱۳۹۳/۷/۴
    avatar
    Mona-M
    کاربر فعال|941 |479 پست
    منم خیلیییییییی ترشی دوس دارم به به
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان