خانه
2.4K

7 روش برای کاهش نگرانی و اضطراب

  • ۱۰:۱۲   ۱۳۹۴/۱/۱۰
    avatar
    کاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48267 |46689 پست







    نگرانی برای رسیدن به اهداف در زندگی، می تواند تعادل سیستم عصبی ما را مختل کند و برای سلامتی زیان آور است.


    روانشناسان، هفت راهکار را برای دورکردن نگرانی مطرح کرده‌اند که شامل موارد زیر است:


     


    1- فراموش کردن مواردی که نمی توانید تغییر دهید


    اتفاقاتی که در گذشته باعث نگرانی شما شده است را فراموش کنید. یادآوری خاطرات بد گذشته برای سلامتی بسیار زیانبار است.


     


    2- نوشتن یک لیست از نگرانی ها


    تمام مواردی که شما را نگران می کنند در یک لیست بنویسید. سپس آن ها را از یک تا 10 اولویت بندی کنید. بعد از آن شما می توانید مواردی را که باعث نگرانی شما می شوند، از بین ببرید. اینک احساس آرامش را بعد از خط زدن مورد نگران کننده تجربه می کنید که راهی مطمئن برای افزایششادی و رفع نگرانی ها است.


     


    3- افکار خود را نظم دهید


    تمام موارد منفی را از ذهن خود پاک کنید و موارد مثبت را جایگزین آنها نمایید. تبدیل منفی ها به مثبت ها یک راه بسیار سازنده برای برخورد با نگرانی ها است.



    خود را غرق مسائل کوچک نکنید و به مسائل مهم تر بیندیشید. همیشه این احتمال وجود دارد که بسیاری از مردم مشکلی بدتر از ما دارند


    4- منحرف کردن ذهن با تمرکز اعصاب


    هنگامی که نگران هستیم، مغز ما معمولا در جستجوی پیداکردن یک راه حل منطقی برای رفع مشکلات است. در این موارد از طریق بینی و دهان، نفس خود را بیرون دهید. پس از چند دقیقه آرامش را به دست می آورید و نگرانی از بدن خارج می شود. در این حالت شما موقعیت بهتری برای مقابله با مشکل دارید.


     


    5- بحث با دوستان و خانواده


    یک مشکل وقتی با دیگران مطرح شود، نصف مشکل حل شده است. با خانواده، دوستان و یا یک کارشناس که شما با او رابطه خوبی دارید صحبت کنید. گاهی اوقات مشکلات خود را با صدای بلند گفتن هم می‌تواند کارگشا باشد. با کسانی که به شما نزدیک اند، هر اندازه که دوست دارید بخندید و گریه کنید. این یک راه سالم برای از بین بردن استرس است.


     


    6- مقابله با مشکلات


    برخی از نگرانی ها را نمی توان از طریق صحبت کردن با دیگران از بین برد و باید با آن مشکل برخورد کرد. گاهی اوقات، چیزهای زیادی در ذهن ما است که نمی دانیم چطور با آن ها برخورد کنیم. تصمیم گیری برای آن مشکل و پیدا کردن راهی برای از بین بردن آن، بهترین راه حل است.


     


    7- قرار دادن مسائل در چشم انداز


    خود را غرق مسائل کوچک نکنید و به مسائل مهم تر بیندیشید. همیشه این احتمال وجود دارد که بسیاری از مردم مشکلی بدتر از ما دارند. آیا شما هنوز هم برای یک مورد هفته ها یا ماه ها نگران هستید؟ اگر پاسخ منفی باشد، پس آن مورد واقعا ارزش نگرانی را ندارد.



    برای کاهش اضطراب خود، پوست پرتقال را بکنید و آن را مقابل بینی خود بگیرید و عطر آن را استشمام کنید


    راه های خانگی برای کاهش اضطراب


    اگر اضطراب طولانی شود، می‌تواند مشکل و ناراحتی‌های جدی ایجاد کند. اضطراب باعث می‌شود که ضربان قلب تندتر شود و فشار خون افزایش پیدا کند.


    کارشناسان بهداشت روانی تاکید دارند که با چهار روش زیر، حتی اگر اضطراب شما به طور کامل درمان نشود، اما علائم آن تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند.


     


    راه اول این است که پوست پرتقال را به عنوان بخشی از رژیم ضداضطراب خود در نظر داشته باشید. بر اساس دو مطالعه معلوم شد که پخش بوی پوست پرتقال در هوا می‌تواند اعصاب بیماران مضطرب را آرام کند. برای بهره‌مند شدن از این تاثیر، کافی است پوست پرتقال را بکنید و آن را مقابل بینی خود بگیرید و عطر آن را استشمام کنید. این اقدام موجب می‌شود که فشار خونتان کاهش پیدا کند.


     


    راه دوم این است که هر وقت علائم اضطراب را در خود حس کردید، مثلا دچار افزایش سرعت ضربان قلب شدید، یک قاشق چایخوری عسل را به همراه یک نوک انگشت جوزا داخل یک فنجان آب پرتقال ریخته و پس از هم زدن آن را بنوشید تا این معجون شما را سرحال بیاورد.


     


    راه سوم گیاه رزماری است. این گیاه تاثیر آرامش بخشی روی اعصاب دارد. برای بهره‌مندی از تاثیر آرامبخش رزماری، از دم کرده آن استفاده کنید. به این ترتیب که یک تا دو قاشق چایخوری رزماری خشک را داخل یک فنجان آب جوش بریزید. 10 دقیقه آن را کنار بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را بنوشید. بوکردن رزماری هم می‌تواند به شما آرامش دهد و می‌توانید از عطر این گیاه برای کاهش اضطراب استفاده کنید.


     


    راه چهارم این است که یک سوم فنجان جوش شیرین و یک چهارم فنجان زنجبیل تازه رنده شده را داخل وان آبگرم بریزید و مدت 15 دقیقه داخل وان دراز بکشید. این کار تنش و اضطراب شما را کاهش می‌دهد.


    علاوه بر این ها تمرین تنفس عمیق و یوگا نیز می‌توانند به شما آرامش بدهند.



    برای کاهش اضطراب، آب و عسل و آب لیموترش را با هم مخلوط کنید و بنوشید


    چهار معجون خانگی


    اگر جزء آن دسته افرادی هستید که اضطراب و نگرانی دارید، به جای استفاده از داروها و قرص‌های شیمیایی با چند روش ساده و طبیعی می‌توانید اضطراب خود را کاهش دهید.


     


    1) آب یک عدد لیموترش را با چند عدد لیمو شیرین مخلوط کنید و بنوشید.


     


    2) آب و عسل و آب لیموترش را با هم مخلوط کنید و بنوشید.


     


    3) یک عدد سیب خنک را که در یخچال نگهداری شده، رنده کرده و به صورت فالوده در بیاورید. یک قاشق چایخوری بادرنجبویه یا فرنچ مشک به آن اضافه کنید. یک استکان عرق بهارنارنج و بیدمشک را نیز به آن بیفزایید و در انتها کمی عسل به آن بیفزایید و بگذارید یک ساعت بماند. هر روز یک قاشق صبح و یک قاشق ظهر و یک قاشق شب قبل از خواب بخورید.


     

    4) یک قاشق مرباخوری بادرنجبویه و یک لیوان عرق بهارنارنج را با کمی عسل مخلوط کنید و بنوشید.


  • leftPublish
  • ۱۰:۱۳   ۱۳۹۴/۱/۱۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48267 |46689 پست

    9 راهکار برای از بین بردن استرس






    1- تنفس عمیق:

    نخستین کاری که هنگام رویارویی با استرس می‌توانید انجام دهید، تنفس عمیق است. در واقع تنفس عمیق شکمی، یک فن قدرتمند و واقعاً موثر در کاهش استرس است، چرا که واکنش‌های مثبت بدن را فعال می‌کند و واکنش‌های عصبی ناشی از نگرانی‌های مختلف را متوقف می‌سازد.

    2- پذیرفتن نگرانی:

    به خاطر داشته باشید که استرس، تنها یک حس و پاسخ احساسی بدن است و شما باید آن را بپذیرید؛ چرا که نپذیرفتن آن، اغلب شرایط را حادتر می‌کند. پذیرفتن نگرانی به‌هیچ‌عنوان به معنای دوست داشتن این احساس منفی نیست، بلکه با پذیرش واقعیت، به بهتر شدن شرایط کمک می‌کنید و در واقع، انگیزه شما برای بهبود حالتان و استفاده از تکنیک‌های درمانی، بیشتر و واقعی‌تر می‌شود.

    3- کنترل ذهن:

    تعدادی از حملات قلبی به دنبال ترس‌ها و رویدادهای استرس‌زا رخ می‌دهند. پس اجازه ندهید ذهنتان کنترل بدن شما را به عهده بگیرد، بلکه شما با کنترل ذهن می‌توانید سلامت بدن خود را مدیریت کنید.

    4- زیر سوال بردن تفکرات منفی:

    زمانی که افراد دچار استرس می‌شوند، با تفکرات عجیبی روبه‌رو می‌شوند که این تفکرات، استرس را تشدید می‌کنند. پس به خاطر داشته باشید که این حالت، یک وضعیت فاجعه‌بار نیست و از خودتان سوالات زیر را بپرسید: آیا این نگرانی‌ها منطقی است؟ چقدر احتمال دارد این نگرانی‌ها در واقعیت اتفاق بیفتند؟ اگر اتفاق بدی هم رخ دهد، تا چه حد ارزش نگران شدن دارد؟ آیا این اتفاق، واقعاً منفی است یا فقط تصور من این‌گونه است؟



    نخستین کاری که هنگام رویارویی با استرس می‌توانید انجام دهید، تنفس عمیق است. در واقع تنفس عمیق شکمی، یک فن قدرتمند و واقعاً موثر در کاهش استرس است، چرا که واکنش‌های مثبت بدن را فعال می‌کند و واکنش‌های عصبی ناشی از نگرانی‌های مختلف را متوقف می‌سازد.

    5- کمک گرفتن از تصاویر ذهنی آرامش‌بخش:

    مدیتیشن یا مراقبه با تصاویر ذهنی آرامش‌بخش، شما را سریع‌تر به آرامش می‌رساند. خود را در کنار دریا و فضاهایی که دوست دارید و آرامش‌بخش هستند، تصور کنید تا شدت این استرس‌ها را کاهش دهید.

    6- مشاهده به‌جای قضاوت:

    هرچه را تصور می‌کنید، می‌بینید و حس می‌کنید، بدون هیچ‌گونه قضاوتی، فقط مشاهده کنید! این تمرین، ذهن شما را آرام می‌کند.

    7- گفت‌وگوی مثبت درونی:

    استرس موجب تفکرات و در نتیجه گفتگوی درونی منفی می‌شود. پس به خودتان جملات مثبت القا کنید؛ جملاتی که به مدیریت این نگرانی کمک کند.

    8- متمرکز بودن بر لحظه حال:

    زمانی که افراد دچار استرس می‌شوند، معمولاً در حال فکر به آینده هستند. به‌جای این تفکرات واهی، نفس عمیقی بکشید و به حال حاضر فکر کنید. حتی اگر رویدادهای جدی در حال رخ دادن باشد، فکر کردن به حال حاضر، توانایی شما در مدیریت کردن شرایط را بهبود می‌بخشد.

    9- ادامه فعالیت‌های عادی به‌جای فکر کردن:

    در مواقع نگرانی، کارهایی را انجام دهید که در مواقع عادی انجام می‌دهید، چرا که نشستن و فکر کردن به نگرانی، آن را تشدید می‌کند.
  • ۱۵:۰۷   ۱۳۹۴/۱/۱۰
    avatar
    نارینه
    یک ستاره ⋆|1109 |1317 پست
    عزیزم خیلی مفید بود خیلی ممنونم
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان