خانه
4.31K

اثر مصرف نوشیدنی های شیرین

  • ۰۹:۲۰   ۱۳۹۳/۸/۲۸
    avatar
    کاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48267 |46689 پست




    مصرف بیش از اندازه مواد قندی می‌تواند فاجعه به بار بیاورد؛ برخی از مایعات قندی مانند نوشیدنی‌ های شیرین به مراتب مضرتر از مواد قندی جامد هستند.


    اثر مایعات قندی در وزن:


    نوشیدنی‌های شیرین معده را پر نمی‌کنند و به طور جدی باعث افزایش وزن می‌شوند؛ موادغذایی که به آنها مواد قندی اضافه شده‌اند مملو از کالری هستند، حتی می‌توان گفت مایعاتی که دارای قند هستند ضررشان بیشتر از مواد قندی جامد است.


    این مواد دارای مقدار زیادی فروکتوز است که میزان گرلین (هورمون مسئول گرسنگی) را در بدن کاهش نمی‌دهد؛ به طور خلاصه باید گفت مایعات قندی مانند مواد قندی جامد باعث سیری نمی‌شوند بلکه کالری بیشتری را ذخیره می‌کنند و بیشتر باعث چاقی می‌شوند.


    اثر مایعات قندی در کبد:


    قند از دو مولکول گلوکز و فروکتوز تشکیل شده است؛ گلوکز سلول‌های بدن را متابولیزه می‌کند و فروکتوز توسط کبد درمان می‌شود؛ کبد وقتی با فروکتوز زیاد مواجه می‌شود آن را به چربی تبدیل می‌کند، بخشی از این چربی به خون فرستاده می‌شود در حالی که بقیه در کبد ذخیره می‌شوند و باعث بوجود آمدن مشکلاتی برای سلامت بدن می‌شوند.


    اثر مایعات قندی روی شکم:


    قند و شکر باعث می‌شوند بدن چربی زیادی ذخیره کند، فروکتوز میزان چربی بد در اطراف شکم و اندام را افزایش می‌دهد؛ در طول یک مطالعه به مدت 10 هفته 32 نفر از افراد سالم نوشیدنی که حاوی گلوکز و فروکتوز بود مصرف کردند، افرادی که مصرف قند داشتند چربی‌های زیر پوست آنها افزایش یافت، در حالی که در افرادی که مصرف فروکتوز به میزان زیاد داشتند موجب چربی احشایی در آنها شد.


    مایعات قندی و انسولین:


    عملکرد اصلی انسولین آوردن گلوکز از جریان خون به سلول است اما زمانی که شما سودا یا نوشیدنی‌های شیرین می‌نوشید سلول تمایل به مقاومت در برابر اثرات انسولین می‌کند؛ وقتی این اتفاق می‌افتد لوزالمعده تمایل به تولید انسولین اضافی به منظور کاهش سطح گلوکز در خون پیدا می‌کند.


    علت اصلی ابتلا به دیابت نوع 2:


    دیابت نوع 2 یک بیماری نسبتاً شایع است که 300 میلیون نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند و در اثر گلوکز بالای خون یا با کمبود انسولین مشخص می‌شود؛ به تازگی در مطالعه‌ای مشخص و ثابت شد مصرف روزانه نوشابه 1.1 درصد خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد.


    مایعات قندی حاوی مواد مغذی نیستند:


    این نوشیدنی‌ها فقط دارای کالری هستند و هیچ ویتامین یا مواد معدنی، آنتی اکسیدان یا الیاف و مواد غذایی ضروری ندارند. لپتین یک هورمونی است که توسط سلول‌های چربی بدن ترشح می‌شود و مسئول حفاظت از بدن در برابر چاقی و گرسنگی است.


    اثر مایعات قندی در لپتین:


    پزشکان در مطالعه‌ای که بر روی موش انجام دادند تاثیر مصرف شکر بر مقاومت به لپتین را دیدند، لپتین یک پروتئین کوچک با 167 اسید آمینه است که از طریق گردش خون به مغز رفته و در آنجا بر روی گیرنده‌های هیپوتالاموس اثر می‌گذارد و سبب کاهش اشتها و افزایش چاقی می‌شود؛ این پروتئین بوسیله بافت چربی در بدن انسان ساخته و در خون می‌رود و از راه‌های مختلف از چاقی جلوگیری می‌کند.


    در آزمایشی بر روی موش‌ها نشان داد، هنگامی که موش‌ها با مقادیر زیادی از فروکتوز تغذیه شدند توسعه مقاومت به لپتین شروع شد و بار دیگر که یک رژیم غذایی بدون قند به آنها داده شد مقاومت لپتین از بین رفت؛ با این حال این مطالعه هنوز در انسان تایید نشده است.


    افرادی که وزن کم می کنند میزان لپتین آنها کاهش پیدا کرده است.


    اثرات نوشابه در ابتلا به بیماری قلبی:


    اولین مطالعه مربوط به ارتباط بین مواد قندی و ابتلا به بیماری قلبی درسال‌های پیش انجام شد و ثابت شد نوشابه برخی از عوامل خطر بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد.


    در یک مطالعه بر روی 40 هزار مرد به مدت دو ماه مشخص شد افرادی که روزانه نوشیدنی‌های شیرین می‌نوشند 20 درصد به حمله قلبی مبتلا می‌شوند.


    مصرف کنندگان نوشابه یا سودا مستعد ابتلا به سرطان هستند:


    هر روز خطر سرطان رو به افزایش است مخصوصاً افرادی که مبتلا به بیماری‌های مزمن مانند چاقی، دیابت نوع2، یا بیماری‌های قلبی هستند.


    در مطالعه‌ای که بر روی 60 هزار زن و مرد انجام شد، نتایج آن نشان داد افرادی که 2 سودا در هفته می‌نوشند در مقایسه با افرادی که نوشابه نمی‌خورند، به احتمال 87 درصد بیشتر به سرطان پانکراس مبتلا می‌شوند.


    اثر مایعات قندی روی دندان:


    سودا حاوی عناصری مانند دی اکسید کربن و اسید فسفریک است که برای دندان مضر است؛ در واقع مواد قندی باعث می‌شوند باکتری‌های بد به دندان‌ها آسیب رسانند.


    اثر نوشابه‌ها در ابتلا به نقرس:


    نقرس یکی از بیماری‌هایی است که ورم مفاصل همراه با درد و التهاب است و در اثر افزایش اسیداوریک در خون به وجود می‌آید؛ فروکتوز اولین کربوهیدراتی است که سطح اسیداوریک را در خون افزایش می‌دهد، در بسیاری از مطالعات ارتباط بین مصرف نوشابه‌های گازدار و نقرس نشان داده شده است.


    اثر مایعات قندی در افزایش ابتلا به زوال عقل:


    دمانس یا زوال عقل اصطلاحی است که برای بیماری‌های نورودژنراتیو( بیماری‌هایی که به صورت پیشرونده موجب اختلال در عملکرد سلول‌های عصبی می‌شوند بخصوص با افزایش سن شیوع بیشتری خواهد داشت) و می‌تواند با سن رخ دهد، مانند آلزایمر.

    تحقیقات نشان داده است که افزایش مصرف قند به شدت با افزایش خطر زوال عقل مرتبط است، به عبارت دیگر قند زیاد، خطر ابتلا به زوال عقل را بیشتر می‌کند.


  • leftPublish
  • ۰۹:۴۳   ۱۳۹۳/۸/۲۸
    avatar
    سارا صار
    دو ستاره ⋆⋆|4522 |2209 پست
    مرسی مونا جون مفید بود .
  • ۰۹:۴۶   ۱۳۹۳/۸/۲۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48267 |46689 پست
    قربونت برم عزيز
  • ۱۴:۲۶   ۱۳۹۳/۸/۲۸
    avatar
    مهندس غریب
    سه ستاره ⋆⋆⋆|4418 |3052 پست
    خیلی مفید بود
    چون من عاشق شیرینی هستم
  • ۱۰:۱۳   ۱۳۹۳/۸/۲۹
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48267 |46689 پست
    خواهش ميكنم جناب مهندس
  • ۰۰:۵۲   ۱۳۹۳/۹/۱
    avatar
    Komo
    کاربر فعال|1399 |934 پست
    ممنون از مطلب مفیدتون
  • leftPublish
  • ۰۸:۲۲   ۱۳۹۳/۹/۱
    avatar
    مریم الدوله
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|6484 |4222 پست
    انتخاب سختیه!!!
    عمربیشتر یا شیرینی وهله هوووووووله
  • ۱۰:۰۶   ۱۳۹۳/۹/۱
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48267 |46689 پست
    حالا مريم جان يه چيز بگم و اون اينكه
    من اصلا شيريني جات نميخورم نمي دونم چرا دوس ندارم
    شايد به ناچار و با اصرار تا حالا چند بار نوشابه خورده باشم
    نميدونم چرا ولي اصلا دلم نميخواد
    هيچ ميلي بهشون ندارم
  • ۱۹:۳۱   ۱۳۹۳/۹/۱
    avatar
    مریم الدوله
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|6484 |4222 پست
    خوووش به حالت!
    من همه چی دوس میدارم !!ه تیزی چه شوری چه ترشی و... حتی تلخی!!!
    من تا دلت بخواد میل دارم!! ولی خب فقط به قدر مزه کردن میخورم همیشه خیلی کم !
  • ۰۹:۴۱   ۱۳۹۳/۹/۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48267 |46689 پست
    قربونت برم مريم جان
  • ۱۰:۴۲   ۱۳۹۳/۹/۲
    avatar
    مریم الدوله
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|6484 |4222 پست
    مونا جووووووونم
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان