خاکشیر چیست؟
خاکشیر با نام دیگر خاکشی با اسم انگلیسی Fluxweed, Flixweed و نام علمی Descurainia sophia یکی از گیاهان دارویی است که به عنوان یکی از نوشیدنی های اصیل و سنتی ایرانی در فصل تابستان از طرفداران بی شماری برخوردار است .دانه های خاکشیر به دو رنگ قرمز و قرمز تیره دیده می شود نوع قرمز آن دارای طعم نسبتا تلخی بوده و نوع تیره تر ،درشت تر طعم شیرین تری دارد . این دانه های به ظاهر کوچک فواید بی شماری برای بدن دارند و می توانند به سلامت عمومی بدن ما کمک بسیاری نمایند.
گیاه شناسی خاکشیر
گیاه خاکشیر،گیاهی علفی از تیره شب بو با ارتفاعی در حدود 80 سانتیمتر است که به صورت خودرو در کنار جاده ها و اماکن غیر زراعی میروید. قسمت پائین آن از کرک پوشیده شده و برگ هایی دارای بریدگی های عمیق و گل هایی به رنگ زرد دارد. میوه این گیاه خورجین شکل و کشیده با طول 15 تا 35 میلیمتر و عرض یک میلیمتر است که در داخل غلاف خورجین دانه ها قرار دارد. تخم این گیاه ریز، کمی دراز و به دو رنگ قرمز و قرمز تیره می باشد.طبیعت خاکشیر از نظر طب سنتی سرد و تر بوده و مصلح خاکشیر کتیرا و عسل است.
ارزش تغذیه ای خاکشیر
مهمترین ترکیبات موجود در دانه خاکشیر شامل گلوکز اینولات ها ( آلیل ایزوتیوسیانات، بوتنیل ایزوتیوسیانات، سیانو 3 و 4- اپی تیو بوتان، 5- متیل تیوپنتانیتریل، 3- فنیل پروپیونیتریل، 4- متیل تیوبوتیل ایزوتیوسیانات و 2- فنیل اتیل ایزوتیوسیانات )،اسیدهای چرب پالمیتیک، لینولنیک، اولئیک و استئاریک و املاحی همانند گوگرد، کلر، فسفر، آهن، پتاسیم، کلسیم، سدیم و منیزیم ، پروتئین، صمغ، موسیلاژ، چربی و …می باشد.
لینک منبع برای مطالعه ادامه مقاله:
https://salamatweb.ir/hurricane-amazing-effect-health/