خانه
2.08K

انسان باید به مریخ برود؟

  • ۱۳:۰۶   ۱۳۹۴/۶/۵
    avatar
    سه ستاره ⋆⋆⋆|4418 |3052 پست

    انسان باید به مریخ برود؟/ آغاز یک فصل جدید اکتشاف با طی 400 میلیون کیلومتر

    رفتن به مریخ، الهام بخش، نگران کننده و در نهایت گامی مهم برای انسان و همزمان شروع عصر تازه ای در علم است. اما این سوال همچنان برجاست: آیا انسان باید به مریخ برود؟

    اگر روزی یک فضانورد برای اولین بار بر خاک مريخ فرود بیاید، با منظره ای از دره ها و دشت های سیاره قرمز روبرو خواهد شد.اما این سوال همچنان برجاست: بهتر نیست بدلیل خطرات ماشین جای انسان را بگیرد؟ الکساندر گرست، فضانورد، یکی از حامیان سفر مریخ می گوید: «انسان حتما به کره مریخ می رود. اطمینان دارم. کافی است به تاریخ نگاه کنیم. وقتی انسان توانست کشتی بسازد، نه تنها به سمت جزایر اطرافش به راه افتاد بلکه عازم افقهای دوردست شد.»
    به گزارش یورونیوز، مشکل اصلی مسافت است. بسته به مدار مریخ، فاصله بین زمین و مریخ بین ۵۵ تا ۴۰۰ میلیون کیلومتر است، این سفر طولانی به معنی عبور از خلا مملو از تشعشعات خطرناک است.
    رومان شارلز، مهندس فرانسوی می گوید: «با فناوری که امروز در اختیار داریم ماموریت فضایی رفتن به مریخ و بازگشت آن سه سال طول می کشد . مسیر رفتن بین هشت تا ده ماه است. سپس برای داشتن موقعیت مناسب برای بازگشت، فضانوردان باید یک سال و شاید کمی بیشتر در آنجا بمانند. بازگشت هم هشت تا ده ماه دیگر زمان می برد.»
    او که سال ۲۰۱۱ در آزمایش مریخ ۵۰۰ مشارکت داشته است با مرور تجربه این سفر شبیه سازی شده به مشکلات اصلی اشاره می کند و می گوید: «علاوه بر چالش های فناوری که باید از میان برداشته شوند، برای فضانوردان هم مشکلاتی وجود دارد. به سه دسته از این مشکلات اصلی اشاره میکنم. چگونه انسان را در مقابل تشعشعات محافظت کنیم. دوم، بی وزنی است. چگونه برای غلبه بر آن تدابیر مناسب بیاندیشیم تا فضانوردان بمحض فرود آمدن در مریخ با سرعت و با کارایی در آن محیط کار کنند. و مشکل سوم مسائل روحی و روانی است. چگونه از سلامت روحی فضانوردان در طول این سفر طولانی اطمینان حاصل کنیم.»
    برند یوهانس، روانشناس آژانس فضایی آلمان برای تقویت مهارت های فضانوردان در سفرهای طولانی فضایی، سامانه های آموزشی طراحی کرده است. او با تاکید بر ضرورت همکاری گروهی می گوید: «وقتی انسان به کره مریخ برود، این سفری با یک فضانورد نخواهد بود، یک گروه از فضانوردان هستند. رابطه بین گروه به اعضای آن بستگی دارد. این یکی از مهمترین عواملی است که موفقیت و یا عدم موفقیت ماموریت را تعیین می کند.»
    برغم خطرات جسمی و روحی ماندن در یک کپسول بسته به مدت چند ماه، دانشمندانی که زندگی در مدار ایستگاه بین المللی فضایی را تجربه کرده اند ارزیابی مثبتی دارند.
    الکساندر گرست می گوید: «بشر از میلیونها سال پیش کاوشگر بوده است. از پنجاه سال پیش ما وارد عرصه سفرهای فضایی شده ایم. در نتیجه هنوز در ابتدای راه این فناوری تازه و عصر جدید کاوشگری هستیم.»
    روبات های کاوشگر به کره مریخ رسیده اند و با جستجوی خاک سیاره قرمز، داده های علمی را برای دانشمندان روی کره زمین ارسال می کنند.
  • leftPublish
  • ۱۱:۲۶   ۱۳۹۴/۶/۶
    avatar
    نرگس z
    یک ستاره ⋆|2816 |1653 پست
    داوطلبان سفربی بازگشت ایرانیان به مریخ
  • ۱۱:۲۶   ۱۳۹۴/۶/۶
    avatar
    نرگس z
    یک ستاره ⋆|2816 |1653 پست
    مدیر ارشد طرح مارس وان (سفر یک طرفه به مریخ) از میزان استقبال ایرانیان از این ماموریت شگفت‌ انگیز خبر داد.
    وی در گفت‌و‌گو با ماهنامه «نجوم» گفت: در مقایسه با بسیاری از کشورهای جهان که زبان انگلیسی در آنها جایگاه قدرتمندی ندارد، افراد زیادی از ایران با ما تماس گرفته و خواسته‌اند که در این پروژه داوطلب شوند و به مریخ بروند. دقیق‌تر بگویم: از ایران بیش از 70 نفر پست الکترونیکی زده‌اند و آمادگی خود را برای رفتن به مریخ اعلام کرده‌اند. جالب اینجاست که بدانید ایتالیا فقط 45 داوطلب داشته است. تعداد داوطلبان آلمانی هم از ایرانی‌ها کمتر و 34 نفر بوده است.

    مدیر ارشد طرح مارس وان در پاسخ به این سوال که برخی این پروژه‌ را به خودکشی تشبیه کرده‌اند و این که داوطلبان را با بلیتی یک طرفه به جایی می فرستند که هیچ چیز زمینی در آن نخواهد بود، امری غیر اخلاقی دانسته اند، گفت: «از وقتی که برای اولین بار ایده‌ی رفتن به مریخ به سرم زد می‌خواستم به آن سیاره بروم و همیشه هم می‌دانستم این سفری یک طرفه خواهد بود؛ چون به خوبی می‌دانستم که فناوری بازگشت از آن سیاره هنوز وجودندارد به همین خاطر به عقیده من، این به هیچ وجه ماموریتی غیر اخلاقی نیست.

    سختی ماموریت به مریخی که ناسا و ایسا از آن حرف می‌زنند، بخش بازگشت از مریخ است نه سفر به مریخ.

    مدیر ارشد طرح مارس وان توضیح داد: مطمئنم که در بلند‌مدت فناوری بازگشت هم به وجود خواهد آمد؛ اما اولین کسانی که به مریخ رفته‌اند آنقدر به آن جاذبه‌ی کم عادت کرده‌اند که بازگشت به زمین برای‌شان بسیار دشوار خواهد بود. به همین خاطر است که به داوطلبان‌مان می‌گوییم هرگز به زمین باز نخواهید گشت و این سفری یک طرفه به مریخ است.

    به نظرشما استقبال شگفت انگیز ایرانیان از این سفر بی بازگشت چیست؟



  • ۱۱:۵۹   ۱۳۹۴/۶/۶
    avatar
    رهام 💙دنیز💕
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19753 |39377 پست
  • ۱۳:۱۷   ۱۳۹۴/۶/۶
    avatar
    M MAHOOR
    کاربر فعال|156 |200 پست
  • ۱۳:۰۷   ۱۳۹۴/۶/۷
    avatar
    arnina
    دو ستاره ⋆⋆|3418 |2289 پست
    به نظرشما استقبال شگفت انگیز ایرانیان از این سفر بی بازگشت چیست؟
    روحیه ی ریسک پذیری بالا و علاقه به کشف موارد ناشناخته . جوابی که به مدیر طرح مارس وان باید داد .
    اما در حقیقت . چند تا جوون بودن که خواستن یه شوخی کرده باشن . ایمیل زدن آقا ما میریم .هنوز که به مرحله ی عمل نرسیده که . کلا ما آدمهای شادی هستیم . به چاک دیوار می خندیم . با همه چیز و همه کس شوخی داریم . کلی جوک در مورد خدا و شیطان ساختیم . باز شیطان رو میشه یه کاریش کرد . آخه شوخی شوخی با خدا هم شوخی . والله .
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان