خانه
6.16K

تنبل پرخاصیت

  • ۱۹:۰۱   ۱۳۹۳/۱۱/۵
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28059 |24368 پست
    خواص کدو تنبل,فواید تخمه کدو


  • leftPublish
  • ۱۹:۰۲   ۱۳۹۳/۱۱/۵
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28059 |24368 پست

    اسمش کدوتنبل است! البته به آن کدو حلوایی هم می‌گویند. قد و قواره‌ای ندارد: گرد و قلمبه و بامزه است. اما زیر آن پوست کلفت و نارنجی رنگ دنیایی از خاصیت وجود دارد که سلامتی را تضمین می‌کند اما اینکه چرا اسمش را تنبل گذاشته‌اند فلسفه‌اش را نمی‌دانم. کدوتنبل منبع فوق‌العاده‌ی بتاکاروتن است که برای سلامت چشم‌ها و پروستات مفید است و به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک می‌کند. با ما باشید تا با دنیای این کدو بیشتر آشنا شوید.
    تخمه‌ی کدو برای پروستات
    البته نباید انتظار معجزه داشت اما نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهند که تخمه‌ی کدو تأثیر مثبتی روی سلامت پروستات دارد. در طب سنتی از تخمه‌ی کدوتنبل برای درمان بزرگی خوش‌خیم پروستات استفاده می‌کنند. ترکیبات موجود در تخمه‌ی کدو روی ادرار کردن تأثیر می‌گذارد اما روی حجم پروستات تأثیری ندارد. البته نتیجه‌ی پژوهش دیگری که در سال 2006 روی موش‌ها انجام شده نشان می‌دهد که مصرف تخمه‌ی کدو روی این ارگان تأثیر مثبت دارد.

    کدوتنبل خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد
    کدوتنبل تقریباً به اندازه‌ی هویج حاوی کاروتنوئید است. این ترکیبات آنتی‌اکسیدانی برای مقابله با سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی یا آفتاب‌سوختگی موثرند. نتایج پژوهش‌های اپیدمیولوژیک نشان می‌دهد رابطه‌ای بین مصرف سبزیجات سرشار از کاروتنوئیدها و کاهش سرطان به ویژه سرطان پروستات، سینه و کولون وجود دارد.


    علاوه بر این کریپتوگزانتین و آلفا کاروتن دو نوع دیگر از این کاروتنوئیدها هستند که قادرند از رشد و تکثیر سلول‌های سرطان‌زا جلوگیری کنند. به نظر می‌رسد که مصرف کاروتنوئیدهای غذایی خیلی بهتر از مصرف مکمل است. توصیه می‌کنیم مصرف مواد غذایی نارنجی را در برنامه‌ی غذایی‌تان بگنجانید.

    کدوتنبل برای مقابله با پیری چشم‌ها
    کدوتنبل حاوی لوتئین و زآگزانتین است. این دو رنگدانه‌ی کاروتنوئیدی برای سلامت چشم‌ها مفیدند. این رنگدانه‌ها مانند فیلتری در برابر نور آبی اشعه‌های خورشیدی عمل می‌کنند که برای سلامتی سلول‌های شبکیه مضر هستند. در سال 2001 یک گروه از محققان فلوریدا ثابت کردند افرادی که میزان این دو رنگدانه‌ی بدنشان زیاد است 82 درصد کمتر در معرض ابتلا به دژنراسیون ماکولای مربوط به پیری قرار می‌گیرند. نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد مصرف زیاد لوتئین و زآگزانتین چه از طریق مصرف مواد غذایی سرشار از این رنگدانه چه از طریق مصرف مکمل‌ها میزان این دو رنگدانه‌ی شبکیه را بالا می‌برد.

     
    ویرایش شده توسط نازنین جون در تاریخ ۵/۱۱/۱۳۹۳   ۱۹:۰۶
  • ۱۹:۰۳   ۱۳۹۳/۱۱/۵
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28059 |24368 پست

    خواص کدو تنبل,فواید تخمه کدو


    کدوتنبل و قند خون

    سال پیش محققان آمریکایی به این نتیجه رسیدند که عصاره‌ی کدوتنبل می‌تواند به کاهش قند خون حیوانات و انسان کمک کند. اثرات مثبت کدو به کاروتنوئیدها و برخی از پُلی‌ساکاریدهای آن مربوط می‌شود. البته واقعیت این است که کدوتنبل می‌تواند به طور جزیی قند خون را بالا ببرد که در این مورد هم جای نگرانی نیست.

    کدوتنبل برای تقویت سیستم ایمنی بدن و ریه‌ها

    محققان آمریکایی بررسی‌های گسترده‌ای روی بتاکاروتن انجام داده و به این نتیجه رسیدند علاوه بر این که این ترکیبات خواص آنتی‌اکسیدانی دارند بلکه می‌توانند به عملکرد برخی از سلول‌های سیستم ایمنی بدن کمک کنند. برای همین هم باعث تقویت این سیستم می‌شوند.

    اگر سیگار می‌کشید نیز می‌توانید به خواص مفید کدوتنبل اعتماد کنید. به خاطر اینکه ترکیبات آنتی‌اکسیدانی آن به سلامت ریه‌ها خدمت زیادی می‌کنند. توجه داشته باشید که برای سیگاری‌ها مصرف بتاکاروتن موجود در مواد غذایی مفید می‌باشد و این افراد باید از مصرف مکمل بتاکاروتن بپرهیزند. به خاطر اینکه این مکمل‌ها خطر ابتلا به سرطان را در این افراد بالا می‌برد.

    مقایسه‌ی ارزش غذایی هویج و کدوتنبل

    هویج نیز مانند کدوتنبل جزو سبزیجات نارنجی و سرشار از بتاکاروتن می‌باشد. در جدول زیر مقایسه‌ی ارزش غذایی این دو ماده‌ی غذایی ارزشمند و پرخاصیت را ملاحظه می‌کنید. 



    هویجکدوتنبلارزش غذایی

    35


    34


    کالری


    0,76


    1,1


    پروتئین


    0,18


    0,28


    لیپیده


    5,52


    5,19


    گلوسید (g)


    2,7


    2,9


    فیبر


    8332


    6940


    بتاکاروتن (mg)


    3776


    4795


    آلفاکاروتن (mg)


    14


    12


    ویتامین B9 (mg)


    0,645


    0,367


    ویتامین B3 (mg)


    0,232


    0,4


    ویتامین B5 (mg)


    0,044


    0,054


    ویتامین B2 (mg)


    0,066


    0,024


    ویتامین B1 (mg)


    0,153,6


    0,056


    ویتامین B6 (mg)


    3,06


    4,2


    ویتامین C (mg)


    18


    16


    ویتامین K (mg)


    1,03


    1,06


    ویتامین E (mg)


    30


    26


    کلسیم (mg)


    0,34


    1,39


    آهن (mg)


    10


    23


    منیزیم (mg)


    30


    35


    فسفر (mg)


    235


    206


    پتاسیم (mg)


    58


    5


    سدیم (mg)


    0,20


    0,17


    زینک (mg)


    0,017


    0,107


    مس (mg)


    0,155


    0,149


    منگنز (mg)


    0,7


    0,4


    سلنیوم (mg)


     

    منبع : tebyan.net
    ویرایش شده توسط نازنین جون در تاریخ ۵/۱۱/۱۳۹۳   ۱۹:۰۴
  • ۱۹:۰۵   ۱۳۹۳/۱۱/۵
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28059 |24368 پست

    کدو حلوايي، کدويي پُر خاصيت


    انواع کدو

    از دوران مدرسه آموخته‌ايم، كدوها در ميان صيفي‌جات جاي دارند. آنها به دو دسته كدوهاي تابستاني و زمستاني تقسيم مي‌شوند.


    نوع تابستاني آن، همان "كدو سبز" است كه پوست صاف و نرمي ‌دارد و اغلب ايراني‌ها از آن خورش تهيه كرده و يا در كنار مرغ آن را ميل مي‌كنند و البته كوكوي خوشمزه‌اش را براي شام مي‌پزند. به علاوه، هنگام كاهش وزن و کاهش قند خون، به عضو ثابت برنامه غذايي ما تبديل مي‌شود.


    اما منظور از نوع زمستاني، "كدو تنبل" يا "کدو حلوايي" است. به نظر مي‌رسد به دليل جثه بزرگش، به آن لقب تنبل داده‌اند و به دليل تهيه دسرهاي شيرين با آن در فصل زمستان، به كدو حلوايي معروف است. ما نيز مي‌خواهيم درباره ارزش غذايي مورد آخر برايتان بگوييم.


    انواع کدو حلوايي


    انواع کدو حلوايي


    كدو تنبل‌هاي كشور ما دو نوع‌اند: نوع اول كاملاً گرد هستند و نوع دوم، سر باريك و انتهاي پهني دارند و شكل‌شان نامتقارن است. شايد باور نكنيد كه نوع دوم از نظر داشتن ميزان بتاكاروتن (پيش ساز ويتامين A) ارجحيت دارد، به طوري كه تحقيقات نشان داده است بتاكاروتن موجود در نوع دوم چهار برابر بيشتر است. علاوه بر اين، كدو حلوايي نوع دوم، پتاسيم بالايي دارد و خوردن آن براي كساني كه ازفشار خون بالا رنج مي‌برند، مفيد است. ويتامين C کدو حلوايي نيز در مقايسه با ساير كدوها بيشتر است، البته با پختن آن در حرارت‌ بالا و حتي سرخ كردن، ديگر اثري از اين ويتامين باقي نخواهد ماند، مگر اينكه آن را در ظرفي در بسته بخارپز كنيد كه در اين صورت ميزان از بين رفتن اين ويتامين کم خواهد شد.



    سرشار از آنتي‌اکسيدان


    سبزيجات برگ سبز و برگ زرد


    مصرف روزانه تمامي سبزي‌هاي سبز و زرد مثل هويج و كدو حلوايي ، به همه گروه‌هاي سني توصيه مي‌شود، زيرا بررسي‌ها نشان داده‌اند، مصرف مرتب اين سبزي ها، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را در افراد بالاي 60 سال به ميزان قابل‌ملاحظه‌اي كاهش مي‌دهد و اين موضوع به خاطر وجود كاروتنوييد‌هاي فراواني (مثل بتاروتن) است كه در اين سبزي ها وجود دارد.


    به علاوه نتايج مطالعات حاكي از آن است كه سالمنداني كه ميزان بتا‌كاروتن خون‌شان پايين است، بيشتر احتمال دارد به مشكلات چشمي‌ مانند آب مرواريد دچار شوند و ديده شده با افزودن اين سبزي به برنامه‌غذايي‌شان، احتمال ابتلا به اين بيماري در سال‌هاي بعدي زندگي به حداقل مي‌رسد. بنابراين چه بهتر كه اين سبزي را از همين حالا در سوپ و يا خورش خود اضافه كنيد.


    حتي اين سبزي براي كساني كه به سرماخوردگي و آنفلوآنزا دچارند نيز مفيد است، به خصوص در فصول سرد كه اين بيماري شيوع بيشتري دارد، زيرا منبع مناسب ويتامين C، و بتاكاروتن است که همه آنها خاصيت آنتي‌اكسيداني دارند و از بروز سرماخوردگي و آنفلوآنزا جلوگيري مي‌كنند.


    همچنين به علت داشتن اين آنتي‌اكسيدان‌ها، از تخريب ديواره عروق كه در اثر تجمع LDL (کلسترول بد) شكل مي‌گيرد ، جلوگيري مي کند و در نتيجه احتمال ابتلا به بيماري‌هاي قلبي را كم مي نمايد.



    راهنماي خريد،نگهداري و پخت


    کدو حلوايي


    هنگام خريد، بايد كدوهاي سالم و بدون لك را جدا كنيد. از خريد كدوهايي كه با كمي‌ فشار دادن، نشانه‌هاي لهيدگي احساس مي‌کنيد، بپرهيزيد.


    اين سبزي را قبل از بريدن مي توانيد در جايي خنك (بيرون از يخچال) بگذاريد، اما به محض برش دادن، بدون برداشتن تخمه‌هاي کدو، بايد آن را داخل كيسه‌اي پلاستيكي در يخچال قرار دهيد.


    اين كدو را مي‌توانيد آب‌پز، بخارپز يا كباب كنيد و به كمك مغزها و عسل دسرهايي خوشمزه از آن تهيه کنيد. اگر كدو حلوايي كه خريده‌ايد، بيش از مصرف هفتگي‌تان است، توصيه مي‌شود آن را بخارپز كرده و در بسته‌بندي هايي كوچك، در فريزر ذخيره كنيد. البته سعي كنيد تا مدت يك ماه آن را ميل كنيد و بيش از اين در فريزر هم نگذاريد.


    شما مي‌توانيد با مخلوط كردن اين سبزي با انواع سبزيجات از جمله كرفس و جوانه گندم تازه، غذايي مفيد براي كساني كه فشار خون بالايي دارند، تهيه كنيد، زيرا هر سه اين سبزي ها، تنظيم‌كننده فشار خون هستند.


    به علاوه، مصرف توام كدو حلوايي با سبزي‌هايي مانند كلم برگ قرمز، قارچ و گوجه‌فرنگي به دليل خاصيت كاهندگي چربي خون و دارا بودن آنتي‌اكسيدان فراوان، براي كساني كه سابقه بيماري قلبي دارند، توصيه مي‌شود كه مي‌توانيد آنها را با هم، در سوپ و يا كنار ماهي و مرغ بخارپز يا كباب شده ميل كنيد.



    خواص دارويي کدوحلوايي


    به غير از استفاده‌هاي خوراکي از کدوحلوايي يا تخمه آن، اجزاي مختلف اين سبزي، خواص دارويي گوناگوني نيز دارند؛ مثلا از گل کدو براي تهيه مرهم زخم استفاده مي‌شود.


    روغن کدو حلوايي

    روغن تخم کدو حلوايي از قديم گفته مي‌شود اثرات مفيدي روي مشکلات پروستات دارد. مطالعات جديد هم تا حدودي اين نظريه را تاييد کرده‌اند و حتي يک دارو براي درمان بزرگي خوش‌خيم پروستات، با استفاده از عصاره تخم کدو به بازار معرفي شده است. روغن تخم کدو حلوايي، اسيدهاي چرب مفيدي دارد که باعث سلامت عروق و اعصاب مي‌شود. اين اسيدهاي چرب ضروري، در بافت‌هاي بدن هم کاربرد دارند.


    به غير از درمان بزرگي خوش‌خيم پروستات (که تقريبا اثرات آن ثابت شده است)، استفاده‌هاي ديگري هم براي تخمه هاي کدوحلوايي عنوان مي‌شود؛ مثل درمان افسردگي، درمان سنگ‌ کليه ، برطرف کردن انگل‌ها و عفونت‌هاي گوارشي. اگرچه اين درمان‌ها هنوز کاملا از نظر علمي تاييد نشده‌اند، اما خاصيت ضدانگل بودن تخم کدو يک عقيده ي قديمي است.


    کدو حلوايي اثرات مفيدي بر عملکرد مثانه دارد.


    وجود اسيد آمينه ي تريپتوفان، خاصيت ضدافسردگي کدو را توجيه مي‌کند و مطالعاتي هم در تايلند در زمينه فوايد اين سبزي در جلوگيري از به وجود آمدن سنگ کليه در حال انجام است.


    دکتر مهرداد اخوان بهبهاني

    هفته نامه سلامت

  • ۱۰:۳۴   ۱۳۹۳/۱۱/۷
    avatar
    سارا صار
    دو ستاره ⋆⋆|4522 |2209 پست
    من که خیلی دوس دارم البته شیرینشو اگه شیرین نباشه خودم شکر میریزم باهاش میپزه خوشمزه میشه .
  • ۱۰:۵۰   ۱۳۹۳/۱۱/۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48267 |46689 پست
    چه جالب
    ممنون نازنين جونم
  • leftPublish
  • ۱۴:۳۰   ۱۳۹۳/۱۱/۷
    avatar
    شقایق ف
    یک ستاره ⋆|1005 |1130 پست
    زیباکده
    سارا صار  : 

    من که خیلی دوس دارم البته شیرینشو اگه شیرین نباشه خودم شکر میریزم باهاش میپزه خوشمزه میشه .
    زیباکده
    ]   چجوری درستش می کنی که خوشمزه میشه من اصلا  تا حالا نخوردم فکرم می کنم خوشم نیاد 
  • ۱۴:۵۸   ۱۳۹۳/۱۱/۷
    avatar
    سارا صار
    دو ستاره ⋆⋆|4522 |2209 پست
    ابتدا کدو رو خوب میشوریم بعد به تکه های کوچیک در حد برشهای یه طالبی کوچیک سپس هسته هاشو در میاریم وبعد همرو داخل قابلمه میچینیم و یه استکان اب بهش اضافه میکنیم از کدوش میتونی اول که نپخته هستش بچشی اگه بیمزه بود حتما چند قاشق غذا خوری بهش شکر اضافه کن بپاش روی برشهای کدو و بزار با حرارت ملایم بپزه زود میپزه مواظب باش ابش که داشت تموم میشد دیگه خاموشش کن حتما اب نداشته باشه تا اون شیرینی به خورد کدوها بره .اگه خاستی میتونی زعفرون هم به ابش اضافه کنی و در اخر اگه واسه مهمونیها خاستی بزاری به عنوان دسر میتونی با یه کمی دارچین روشو تزیین کنی .
  • ۱۵:۵۲   ۱۳۹۳/۱۱/۷
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28059 |24368 پست
    برای خورش کدو حلوایی
    کدو رو تکه تکه کنین بعد پوستشو بگیرین داخل روغن کمی تفت بدین بعد پیاز داغ فراوون اضافه کنید
    گوشتو که گذاشتین پخته شد کدوها رو اضافه کنید میتونید پودر پسته یا پودر گردو هم اضافه کنید که خیلی خوشمزه میشه
    و آخر رب انار اضافه کنین چند تا جوش خورد و کاملا جا افتاده شد بردارین تقریبا مثل خورش فسنجونه
  • ۱۵:۵۹   ۱۳۹۳/۱۱/۷
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28059 |24368 پست
    خوراک کدوحلوایی
    کدوها رو با پیاز و روغن تفت بدین بعد عدس اضافه کنید و آب بریزین تا عدسا پخته بشه یک هویج و سیب زمینی توش حلقه کنید وقتی پخته شد میتونین رب انار اضافه کنید یا رب گوجه
    میتونین توش گوشتم بریزین که خوشمزه ترش میکنه همینطور پودر پسته یا گردو
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان