خانه
1.21K

تهدید شیوع بیماری سالک در 17 استان کشور

  • ۱۰:۰۸   ۱۳۹۴/۳/۷
    avatar
    کاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48267 |46689 پست




    سالک نوعی بیماری پوستی مزمن مشترک بین انسان و حیوان است که توسط پشه خاکی به انسان منتقل و به صورت زخم پوستی ظاهر می شود


    حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران از شیوع بیماری سالک در ۱۷ استان کشور خبر داد.





    آقای هاشمی افزایش کاشت صیفی جات از جمله گوجه فرنگی در بعضی از شهرها و همچنین وضعیت نابسامان نخاله های ساختمانی را از جمله عوامل شیوع بیماری سالک عنوان کرده است.


    به گفته وزیر بهداشت، بیماری سالک در افغانستان، پاکستان و یمن شیوع جدی دارد.


    وی تاکید کرد: فعلا گرفتار موش ها هستیم اجازه دهید بلایی سر موش ها بیاوریم تا حاشیه و مشکل جدیدی را ایجاد نکنند و گربه ها و سگ ها را به سازمان های دیگر بسپاریم.


    وی ادامه داد: وجود موش ها در فاصله 500 متری مناطق مسکونی، مشکل ساز است؛ تعداد موش های منتقل کننده سالک به دلیل افزایش کاشت صیفی جات از جمله گوجه فرنگی در برخی شهرها و نابسامانی نخاله های ساختمانی افزایش یافته است.


    سالک نوعی بیماری پوستی مزمن مشترک بین انسان و حیوان است که توسط پشه خاکی به انسان منتقل و به صورت زخم پوستی ظاهر می شود که ممکن است بیش از یک سال طول بکشد اما محل زخم آن حتی پس از بهبود نیز تا پایان عمر باقی می‌ماند.


    گزارش موارد سالک (لیشمانیوز پوستی) در ایران اجباری است و برنامه مبارزه با این بیماری از سال ۱۹۷۸ در ایران در حال اجراست.


    سالانه در ایران حدود بیست هزار سالک پوستی شناسایی می‌شود. این بیماری در استان‌های فارس، خراسان، کرمان و اصفهان بیشتر از استان‌های دیگر شایع است و در استان‌های شمال‌غربی کمتر دیده می‌شود.


    سالک





    آشنایی با سالک


    سالَک یا لیشمانیوز پوستی (نام‌های رایج در افغانستانسال‌دانه یا دانه‌سال) شایع‌ترین نوع بیماری پوستی لیشمانیاز است که بر اثر گزش جنس ماده نوعی پشه خاکی به انسان منتقل می‌شود. عامل این بیماری انگلی به نام لیشمانیا است.


    سالک در کشورهای گرمسیری از جمله چین، سوریه، عربستان، عراق، ایران، فلسطین، قفقاز و جنوب‌شرقی روسیه، پاکستان، افغانستان و هندشایع است.سالانه ۱۹ هزار مورد ابتلا به سالک در ایران ثبت می‌شود که سه هزار مورد آن مربوط به استان فارس است.




    روش های پیشگیری:


    هنگام خوابیدن در فضای آزاد از پشه بند استفاده شود. روی درها و پنجره‌های ورودی تورهای بسیار ریز نصب شود. از نگهداری دام و طیور در منازل خودداری شوداز انباشتن و ریختن خاکروبه و نخالهٔ ساختمانی زباله و کودهای حیوانی در مناطق مسکونی اجتناب شود. بهسازی محیط و ترمیم محل استراحت و رشد و تکثیر پشه (شکاف دیوارها) بطور دقیق و صحیح صورت پذیرد. از رها شدن فاضلاب‌ها در معابر خودداری گردد. جمع آوری و درمان سگ‌های ولگرد و مبارزه با جوندگان به روش صحیح. برای درمان آن فریز کردن ویاتزریق آمپول گلوکانتین توصیه میشود.

     

  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان