خانه
1.61K

مضرات سسهای سفید و قرمز

  • ۰۹:۰۱   ۱۳۹۳/۸/۲۸
    avatar
    سه ستاره ⋆⋆⋆|4418 |3052 پست

    مضرّات سُس‌های سفید و قرمز


    مینو حاجیان ‌با اشاره به اینکه ۶۵ درصد سس سفید (مایونز) چربی است و مابقی از سرکه و تخم مرغ استفاده می‌شود، بر ضرورت استفاده از روغن زیتون در اینگونه تولیدات تأکید کرد.
    آفتاب: به گزارش تسنیم، کارشناس اداره غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با تشریح جزئیات مضرّات سُس‌های سفید و قرمز، بر ضرورت استفاده از روغن زیتون در اینگونه تولیدات تأکید کرد و گفت: ۶۵% سس سفید (مایونز) چربی است و مابقی از سرکه و تخم مرغ استفاده می‌شود.



    مینو حاجیان ‌با اشاره به اینکه ۶۵ درصد سس سفید (مایونز) چربی است و مابقی از سرکه و تخم مرغ استفاده می‌شود، بر ضرورت استفاده از روغن زیتون در اینگونه تولیدات تأکید کرد.



    وی اظهار داشت: سُس‌های سالاد بین ۳۶ تا ۵۶ درصد چربی دارند و مابقی مواد تشکیل دهنده آن از سرکه یا آبلیمو و نشاسته است که از این میان می‌توان به سُس تارتار وسُس خردل و سُس فرانسوی اشاره کرد.



    حاجیان به مصرف‌کنندگان این محصولات توصیه کرد: این محصولات را در حدّ اعتدال رو به پایین مصرف کنند و برای استفاده از چاشنی برای غذاهای خود از روغن زیتون، سرکه و آبلیمو و آب نارنج استفاده کنند.



    کارشناس اداره سازمان غذا و دارو به افرادی که بی‌رویه از انواع سُس استفاده می‌کنند، هشدار داد: به‌دلیل اینکه در تهیه انواع سُس‌ها از ادویه جات استفاده می‌شود و بسیار آلرژی زا هستند،‌ افرادی که سرماخوردگی یا بیماری گوارشی دارند، باید در مصرف این محصولات دقت لازم را داشته باشند؛ چراکه استفاده بیش از حدّ انواع سُس‌ها مضر و بیماری آنها را تشدید می‌کند.



    حاجیان افزود: در صورتی که هموطنان با آگاهی و با توجه به رژیم غذایی و حساب‌شده این محصولات را مصرف کنند با مشکل خاصّی مواجه نمی‌شوند.



    وی همچنین گفت: بسیاری از تولیدکنندگان انواع سُس‌ها از انواع نشاسته‌ها و روغن به عنوان قوام دهنده و حجم دهنده استفاده می‌کنند که همین امر موجب چاقی فرد می‌شود.



    این کارشناس غذا و دارو در ادامه به طبقه‌بندی سُس‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: سُس سفید (مایونز) جزو سُس‌های سرد محسوب می‌شود؛ به‌ این دلیل که فرآیند گرمایی ندارند و برای ماندگاری بیشتر مواد نگهدارنده به آنها اضافه می‌کنند ولی سُس‌های قرمز که بر پایه رب گوجه فرنگی‌اند و در ترکیبات‌شان سرکه، مواد افزودنی مثل ادویه و گلوکز استفاده می‌کنند، جزو سُس‌های گرم معرّفی می‌شوند.



    حاجیان تصریح کرد: سُس‌های قرمز چون فرآیند پاستوریزاسیون دارند و برای تهیه انواع آن از فرایند گرمایشی استفاده می‌کنند، نیازی به مواد نگهدارنده ندارند.



    وی ادامه داد: در هرحال سُس گوجه فرنگی نسبت به سُس‌های سفید درصد کالری پائین تر و ارزش غذایی بالاتری دارد و روغنی که در این محصولات استفاده می‌شود، باید از نوع خالص و تصفیه شده باشد و پراکسیدش از یک درصد تجاوز نکند.



    کارشناس مواد غذایی سازمان غذا و دارو افزود: در بیشتر کشورهای پیشرفته به‌دلیل رعایت موازین بهداشتی برای تهیه سُس سفید از مواد نگهدارند استفاده نمی‌کنند و صنعت ایران نیز باید تا جایی پیش رود که از نظر تکنولوژی محصولاتی را تولید کنند که فاقد مواد نگهدارند و بر پایه روغن زیتون باشد و این امر تحقق پیدا نمی‌کند مگر اینکه هموطنان چنین تقاضایی را از تولید کنندگان داشته باشند.



    حاجیان در پایان به مردم توصیه کرد: هنگام خرید به اطلاعات درج شده بر روی محصولات توجه جدی داشته باشند، چون ضابطه برچسب‌گذاری اجباری است به طوری که درصد چربی، نمک، شکر و نگهدارنده بر روی برچسب باید قابل مشاهده باشد؛ به عنوان مثال تولیدکننده سُس‌های سفید موظف است میزان نگهدارنده را بر روی محصول تولید خود درج کنند.


  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان