خانه
4.16K

نکاتی مهم در پختن یک برنج بی عیب و نقص

  • ۱۲:۵۷   ۱۳۹۳/۸/۱۷
    avatar
    کاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48267 |46689 پست


     نکات مفید درباره نحوه درست کردن برنج

    1 -  برای اینكه برنج شما سفید شود می توانید چند قاشق ماست، داخل ظرف برنج درحال جوشیدن بریزید. 

    2 - اگر برنج شما بیش از حد معمول جوش خورده بود. می توانید ۲-۳ قاشق غذا خوری آبلیمو به آن اضافه كنید تا برنج شما خراب نشود. 

    _ برای از بین بردن بوی سوختگی برنج

    1 - یك تكه نان روی برنج قرار دهید و موقع كشیدن، نان را بردارید. 

    2 - یك عدد پیاز را پوست كنده و در داخل برنج فرو كنید پیاز بوی سوختگی را بخود می گیرد. 

    _ برای خوشمزه تر شدن شوید پلو

    برای اینكه شوید پلوی شما خوشمزه تر شود می توانید از ادویه مخصوص پلو كه سبزرنگ است و ( در عطاری ها موجود می باشد) استفاده كنید بعد از آبكش كردن برنج كمی ادویه لابه لای برنج بپاشید. 

    _ برای خوشمزه تر شدن شیر برنج

    اگرمیخواهید شیر برنج شما خوشمزه تر شود، برنج را با شیر خیس كنید. این كار باعث می شود كه شیر برنج شما خوشمزه تر شود. 

    _ اگر برنج شما بی نمك شد

    اگربراثر فراموشی برنجتان بی نمك شد اصلاً نگران نباشید، موقع كشیدن برنج مقدار مورد نیاز نمك را با مقدار بسیار كمی آب و روغن مخلوط كنید و روی برنج بریزید. با این كار بی نمكی برنج شما رفع می شود هرگز نمك را مستقیم در روغن نریزید، زیرا نمك در روغن حل نمی شود. 

    _ اگر برنج شما شور شد

    اگر قبل از آب كش كردن برنج متوجه شدید، كه برنج شما شور شده است موقع آب كش كردن برنج آب بیشتر روی برنج داخل آبكش بریزید . اما اگر بعد از آب كش كردن برنج متوجه شوری آن شدید دیگرچاره ای برای برطرف كردن شوری آن ندارید. مگر اینكه خورش را بی نمك درست كنید.

    _ آب برنج برای بچه ها

    وقتی می خواهید برنج را آبكش كنید یك لیوان از آب آن را بردارید و با یكی دو قاشق ماست مخلوط كنید. این آب برنج درصورتی كه شور نباشد برای بچه ها خیلی مفید است. 

    _ از بین بردن بوی نامطبوع برنج

    اگر به هر دلیلی برنج خشك شما بو گرفت برنج را روی یك سطح پهن كنید. البته باید حتماً در سایه باشد تا بوی نامطبوع برنج از بین برود. زیرا اگر برنج را جلوی نورآفتاب قرار دهید باعث خرد شدن برنج می شود و برنج حالت خود را از دست می دهد و وقتی آن را داخل آب جوش می ریزید از هم پاشیده می شود. 

    _ پخت برنج برای خانم های كارمند

    خانم هایی هستند كه بیرون ازخانه كار می كنند و وقتی ظهر به خانه می آیند، فرصت پختن برنج را ندارند، و یا این كه دوست ندارند از شب قبل برنج آماده كنند. اینگونه افراد از این روش می توانند كمك بگیرند:

    صبح یا شب قبل برنج را آبكش كنند البته كمی آن را خشك بردارند، سپس ته دیگ برنج را آماده كرده و برنج را داخل قابلمه بریزند و قابلمه را داخل یخچال قرار دهند، ظهر برنج را كمی آب و روغن دهند و آن را دم كنند تا سالاد را آماده كنند برنج هم دم كشیده است.

     نكاتی‌ در مورد برنج‌

    برنج‌ مانند گندم‌ از دو قسمت‌ تشكیل‌ شده‌ است‌.قسمت‌ خارجی‌، چلتوك‌ نام‌ دارد و قسمت‌داخلی‌ مواد نشاسته‌ای‌ می‌باشد. قسمت‌ خارجی‌داری‌ ویتامین‌های‌B به‌ مقدار زیاد است‌، ولی‌قسمت‌ داخلی‌، ویتامین‌ B ندارد، بلكه‌ دارای‌ماده‌ای‌ است‌ كه‌ ویتامین‌ B را رسوب‌ می‌دهد و ازبین‌ می‌برد. 

    بنابراین‌ بهتر است‌ كه‌ برنج‌ با پوست‌ آن‌ خورده‌شود، زیرا سبوس‌ یا پوست‌ برنج‌ از لحاظ غذایی‌بسیار با ارزش‌ بوده‌ و مهم‌ترین‌ اثر آن‌ این‌ است‌ كه‌از سفیدی‌ مو و ریزش‌ آن‌ جلوگیری‌ می‌كند. 

    خوب‌ است‌ پوست‌ برنج‌ را در كمی‌ آب‌ بجوشانیدو آن‌ را صاف‌ كرده‌ و با هر غذایی‌ كه‌ دوست‌دارید مصرف‌ كنید. می‌توانید به‌ آن‌ كمی‌ آب‌ لیمواضافه‌ كنید و در موقع‌ خوردن‌ برنج‌ استفاده‌ كنیدتا تمام‌ ویتامین‌های‌ آن‌ را دریافت‌ كنید. 

    كته‌ بهتر است‌ یا پلو؟

    عده‌ای‌ كته‌ را قویتر و مفیدتر می‌دانند و معتقدندكه‌ در پلو ویتامین‌های‌ برنج‌ در آب‌ حل‌ شده‌ و به‌خارج‌ ریخته‌ می‌شود. عده‌ای‌ هم‌ كته‌ را غذایی‌سنگین‌ و دیر هضم‌ می‌دانند، البته‌ خاصیت‌ ضدویتامین‌ B كه‌ در قسمت‌ داخلی‌ برنج‌ وجود دارد،در كته‌ بیشتر محسوس‌ است‌ و در پلوهای‌ صاف‌شده‌ كمتر می‌باشد و از این‌ رو كته‌ را حتما بایستی‌با ماست‌ و پیاز خورد ولی‌ چنانچه‌ برنج‌ را با پوست‌یا سبوس‌ آن‌ بپزند، این‌ ضرر ندارد. در هر حال‌برنج‌ سفید كرده‌، چون‌ اساسا ویتامین‌ ندارد،پلوی‌ آن‌ بهتر از كته‌ می‌باشد زیرا وقتی‌ ویتامین‌هارا دور ریختیم‌، بهتر است‌ كه‌ ضد ویتامین‌ را هم‌دور بریزیم‌، ولی‌ اگر برنج‌ با چلتوك‌ یا پوست‌ آن‌بود آن‌ را كته‌ نمایید و نگذارید ویتامین‌های‌ آن‌دور ریخته‌ شود.

     چگونگی‌ سفید شدن‌ برنج‌ 

    وقتی‌ برنج‌ را خیس‌ می‌كنید، نمك‌ اضافه‌ نكنید،بلكه‌ آب‌ را بگذارید بجوشد، سپس‌ كمی‌ آب‌ سرداضافه‌ و بعد نمك‌ اضافه‌ كنید. آن‌ گاه‌ مدتی‌ صبركرده‌ برنج‌ را در آن‌ ریخته‌ و سپس‌ آبكش‌ نمایید.همچنین‌ می‌توانید كمی‌ آب‌ نارنج‌ به‌ آن‌ اضافه‌كرده‌ و سپس‌ آبكش‌ نمایید. 

    نگهداری‌ از برنج‌ 

    1 -  هرگز برنج‌ را در مقابل‌ نور آفتاب‌ قرار ندهیدبلكه‌ آن‌ را در جای‌ خشك‌ نگهداری‌ كنید. 

    2 - برای‌ اینكه‌ برنج‌ شما به‌ مدت‌ طولانی‌ سالم‌بماند، آن‌ را با مقداری‌ نمك‌ مخلوط كرده‌ ونگهداری‌ كنید. 
    3 - بهتر است‌ برای‌ برخورداری‌ از ویتامین‌ B كه‌در برنج‌ وجود دارد، سبوس‌ آن‌ را تهیه‌ كرده‌ و به‌صورت‌ پودر درآورده‌ و در غذاهایتان‌ از آن‌استفاده‌ كنید. 


  • leftPublish
  • ۲۰:۰۷   ۱۳۹۳/۸/۱۷
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28059 |24368 پست
  • ۲۱:۱۵   ۱۳۹۳/۸/۱۷
    avatar
    ASEMAN
    سه ستاره ⋆⋆⋆|5561 |3448 پست
    خیلی نکات خوبی بود مونا جان ممنون
  • ۲۲:۰۴   ۱۳۹۳/۸/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48267 |46689 پست
    خواهش میکنم آسمان جان
  • ۱۲:۵۷   ۱۳۹۳/۱۰/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48267 |46689 پست
    .
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان