ژله_به_شکل_شمع
مواد لازم:
2بسته ژله آلوئه ورا
شیر یا بستنی نصف لیوان
قالب استوانه ای
طرز تهیه :
برای درست کردن این ژله به دو یا سه تا لیوان کاملا استوانه ای احتیاج دارید.
میتونید از قالبهای مخصوص شمع که جنس رویی شون رو فروشگاههای لوازم شمع سازی یا قنادی دارن، استفاده کنید.
این قالبها به شکل هرمی یا مکعبی هم در دسترسند.
خب اول با لیوان توی قالبها رو آب بریزید تا حجم قالبها، دستتون بیاد.
برای درست کردن ژله به شکل شمع به ازای هر یک و نیم لیوان آب، به یه بسته پودر ژله آلوئه ورا نیاز دارید.
اینجا از دو بسته ژله آلوئه ورا استفاده کرده.
حالا باید یه ژله بیس سفید رنگ درست کنید.
میتونید ژله رو با بستنی وانیلی ترکیب کنید یا اینکه ژله رو با شیر درست کنید.
اینجا از شیر استفاده کرده.
برای درست کردن این ژله سفید رنگ اول هر بسته ژله آلوئه ورا رو با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید.
ظرف ژله رو روی بخار کتری بذارید تا دانه های ژله کاملا توی آب جوش حل بشه.
وقتی ژله کاملا شفاف شد، ظرفش رو از روی بخار کتری بردارید و کناری بذارید.
از طرفی چون ژلمون رو به صورت استوانه ای درست میکنیم، باید ژلمون نسبت به ژله های دیگه، نسبتا سفت تر باشه. چون اگه سفت نباشه، ژله نمیتونه صاف بمونه و خم و کج میشه و زیبا نمیشه.
برای این منظور به ازای هر بسته پودر ژله، یک و نیم قاشق غذاخوری پودر ژلاتین رو توی یه کاسه روی یه مقدار کم آب سرد بپاشید. وقتی که ژلاتین پف کرد و اسفنجی شد، کاسه حاوی ژلاتین رو روی بخار کتری بذارید تا ژلاتین در آب حل بشه.
وقتی که ژلاتین حل شد، اون رو به محلول ژله آلوئه ورا که هنوز گرمه، اضافه کنید.
حالا ظرف ژله رو کنار بذارید تا کاملا خنک بشه و به دمای محیط برسه.
از دو ساعت قبل هم برای هر بسته ژله، نصف لیوان شیر رو بیرون یخچال بذارید تا به دمای محیط برسه.
این به دمای محیط رسیدن شیر و ژله، خیلی خیلی مهمه. چون اگه یک ذره دماشون باهم متفاوت باشه، شیر توی ژله میبره و ژلتون یکدست نمیشه.
وقتی ژله و شیر هم دما شدن، آروم آروم شیر رو به ژله اضافه کنید و خوب مخلوطشون کنید تا یکدست بشن.
یه مقدار کم از ژله رو نگه دارید که برای فیکس کردن شمعها لازمه.
قالبهاتون یه مقدار کوتاه و بلند باشه تا شمعتون جلوه بهتری داشته باشه.
بعد ژله هاتون رو توی یخچال بذارید تا ببنده.
وقتی که بست، ظرف سرو رو خیس کنید. دور تا دور ژله رو با نوک چاقو از دیواره قالب جدا کنید.
قالب رو توی آب گرم که جوش نباشه قرار بدید. وقتی حس کردید ژله آزاد شده، اونو توی ظرف سرو برگردونید.
شمعها رو کنار هم قرار بدید.
توی این حالت شمعهای بزرگتر ممکنه خم بشن و صاف نمونن. برای رفع این مشکل، اول توی ظرف سروتون در اطراف شمعها، یه مقدار ژله بریزید و بذارید یخچال ببنده.
بعد محل تماس دو تا شمع رو با یه مقدار ژله خیس کنید. یه کفگیر یا قاشق چوبی صاف بلند بردارید و یه طرفش رو به جداره یخچال تکیه بدید و یه طرف دیگش رو به کنار شمع بزرگ.
اینجوری در واقع شمع بزرگتر رو دارید به سمت شمع کوچیکتر هل میدید .
بذارید چند دقیقه توی یخچال بمونه. اون ژله بینشون باعث میشه دو تا شمعها از بغل به همدیگه بچسبن.
اینجوری جای شمع رو فیکس میکنیم.
خب برای شعله شمع هم میتونید از توت فرنگی استفاده کنید.
توت فرنگی رو از وسط برش بزنید و با چاقو به شکل اشک در بیارید و به کمک یه خلال دندون، روی سطح ژله نگهش دارید.
میتونید از پوست سیب قرمز یا هویج یا هر چیز دیگه ای که دوست دارید هم استفاده کنید.
حالا نوبت نقاشی کردن روی ژله هست. میتونید برای نقاشیم، اول گلها رو روی کاغذ به اندازه ارتفاع شمع بکشید. میتونید از ماژیک خوراکی مشکی استفاده کنید.
میتونید برای دورگیری از قلموی خیلی نازک و رنگ ژله ای خوراکی هم استفاده کنید.
ولی با ماژیک خیلی راحت تره چون رنگها پخش نمیشن.
حالا بذارید نقاشی کمی خشک بشه.
بعد کاغذ طرح رو روی ژله بذارید و آروم با دست ماساژش بدید تا طرحتون به ژله منتقل بشه.
در واقع مثل چاپ برگردون هست.
حالا طرحتون رو با هر رنگی که دوست دارید روی خود ژله، رنگ آمیزی کنید.
نکته 📢 :
برای ژله، کار با قالب رویی خیلی خیلی بهتر و راحت تر از چینی هست.
میتونید ته قالب رو برش هایی از ژله های رنگی بریزید .
میتونید اصلا از ماژیک استفاده نکنید و از تکه های میوه توی ژله استفاده کنید.