کوفته آلوی شیرازی
مواد لازم
ماست پر چرب کم نمک ۵۰۰ گرم
کره نرم ۵۰ گرم
تخممرغ ۲ عدد
آرد ۲۰۰ گرم
گندم آسیاب شده ۸۰ گرم
آلو ۲۴ عدد
قند ۲۴ عدد
نمک به مقدار لازم
برای کره خشخاش :
کره ۱۰۰ گرم
شکر ۴ قاشق غذاخوری
خشخاش ۴۰ گرم
طرز تهیه
۱- ماست را با کره، تخممرغ و کمی نمک خوب قاطی کنید، بعد با آرد و گندم آسیاب شده ورز دهید تا خمیر شود. به مدت 20 تا 25 دقیقه در یخچال قرار دهید.
۲- در این بین آلوهای شسته شده را به دو قسمت تقسیم کنید، هسته را درآورده و جای هسته را با یک حبه قند پر کنید.
۳- در قابلمه بزرگی آب را با کمی نمک به جوش بیاورید، خمیر را به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید، هر کدام از قسمتها را روی تخته آرد زده شده به قطعات استوانهای شکل 3 سانتی درآورده و هر کدام را به 6 قسمت تقسیم کنید. به طوری که در آخر 24 کوفته به دست آید. با دستهای آردی هر کدام از قطعات خمیر را به آرامی دور آلو گلوله کنید.
۴- گلولهها (کوفتهها) را در آب جوش بیاندازید. بهتر است گلولهها را در دو مرحله در آب چوش بیاندازید. گلولهها نباید زیاد پخته شود.
۵- وقتی در روی آب شناور شدند، شعله گاز را کم کنید و بگذاریید به مدت 10 دقیقه بپزد. در این میان کره و شکر را در ماهیتابه کوچکی کاراملیزه کنید و خشخاش را به آن اضافه کرده، کوفتهها را با کفگیر از قابلمه درآورده و در بشقابی قرار دهید.
سایر نکات
به جای خشخاش میتوانید از آرد سوخاری یا مخلوط شکر و دارچین استفاده کنید.