خانه
472

تحلیل قیمت هر کیلو آنغوزه صادراتی

  • ۱۴:۱۳   ۱۴۰۰/۱۰/۱۲
    avatar
    کاربر جديد|1 |41 پست

    قیمت هر کیلو آنغوزه سؤالی بسیار کلی است که خیلی از عزیزانی که برای خرید آنغوزه با تیم فروش بازرگانی فایدیم تماس می گیرند، مطرح می کنند.

    ما برای ارائه پاسخ صحیح از این عزیزان ابتدا چند سؤال می پرسیم:

    1.  آیا قیمت آنغوزه شیرین مد نظر شماست یا قیمت آنغوزه تلخ؟
    2.  قیمت آنغوزه را برای بازار داخل می خواهید یا بازار صادارتی؟
    3.  قیمت را برای صادرات آنغوزه به کدام کشور می خواهید؟
    4.  قیمت صمغ آنغوزه مد نظر شماست یا شیره تازه آن؟
    5.  اگر صمغ آنغوزه را می خواهید، قیمت صمغ اشکی را می خواهید یا صمغ توده ای را؟
    6.  آیا قیمت آنغوزه کوهی (مرتعی) مد نظر شما است یا زراعی؟

    همانطور که ملاحظه می کنید جهت ارائه قیمت فروش آنغوزه نیاز هست که ما از مشتری سؤالات مهمی را بپرسیم تا بتوانیم به بهترین شکل و متناسب با نیاز او، وی را راهنمایی کنیم.

    در این مقاله قصد دارم پیرامون قیمت خرید و فروش آنغوزه صحبت کنم و اطلاعات تجربی بسیار مفیدی را که ریشه در تحلیل عمیق بازار فروش آنغوزه در کشور دارد، با شما به اشتراک بگذارم.

    قیمت انغوزه در بازار با توجه به مرتعی یا زراعی آن و نیازی که به اخذ مجوزهای متفاوت دارد، تابعی از چندین پارامتر است که با توجه به مجموع آن هزینه ها، قیمت عمده آنغوزه برای بازار داخل و صادراتی اعلام می شود.

    پارامترهای مؤثر در قیمت آنغوزه در سال ۱۴۰۰

    در پروسه کاشت، نگهداری و برداشت آنغوزه هزینه های زیر می توانند روی قیمت نهایی هر کیلو آنغوزه لحاظ شوند:

    •  هزینه اجاره زمین
    •  هزینه های قبل از بهره برداری
    •  هزینه های ثابت ابزار آلات مورد نیاز
    •  هزینه متغیر مواد اولیه مورد نیاز
    •  هزینه آماده سازی زمین (در نوع زراعی)
    •  هزینه متغیر نیروی انسانی مورد نیاز
    •  هزینه های پیش بینی نشده
    •  هزینه کارهای اداری و فرآیند فروش
    •  بهره مالکانه محاسبه شده

    در ادامه به تشریح مهم ترین پارامترهای این لیست می پردازم.

    هزینه اجاره زمین

    این هزینه می تواند در قیمت نهایی هر کیلو انغوزه لحاظ شود یا لحاظ نشود.

    اگر زمین با توجه به ویژگی های مورد نیاز این گیاه برای خود برداشت کننده باشد، طبیعتاً این هزینه محو خواهد شد.

    امّا در اغلب موارد به این گونه است که افراد بخشی از عرصه ملی را از منابع طبیعی اجاره می کنند و به پروسه کاشت، نگهداری و برداشت آنغوزه می پردازند. این عزیزان حتی بذر مورد نیاز برای کاشت را هم از منابع طبیعی تأمین می کنند.

    در این حالت هزینه اجاره زمین می تواند روی قیمت نهایی هر کیلو آنغوزه لحاظ شود.

    در حقیقت منابع طبیعی به منظور کنترل و نظارت هرچه بیشتر خود در پروسه های کاشت، داشت و برداشت صحیح این محصول ارزشمند، عرصه ملی مورد نظر را به بخش خصوصی اجاره می دهد.

    هزینه های قبل از بهره برداری

    قبل از برداشت آنغوزه هزینه هایی وجود دارد، نظیر هزینه آموزش نیروی انسانی و هزینه اخذ مجوز.

    طبیعی است که با توجه به وسعت زمین و تعداد بوته قابل برداشت، به نیروی انسانی متخصص بیشتری نیاز است و این نیروها باید آموزش ببینند.

    عدم استفاده از نیروی آموزش دیده موجب می شود که بوته آنغوزه که سال ها برای محصول دهی آن صبر کرده اند، صدمه ببیند.

    همچنین عدم اخذ مجوز از مراجع مورد نیاز نظیر منابع طبیعی، موجب می شود که محصول برداشت شده قاچاق محسوب شود.

    هزینه ابزارآلات مورد نیاز

    طبیعتاً نگهداری و برداشت آنغوزه نیازمند تجهیزاتی است که هریک از آن ها می توانند قیمت های نوسانی داشته باشند.

    •  لوازم تیغ زنی
    •  ظرف برای جمع آوری صمغ
    •  بیل
    •  بیلچه
    •  فرغون

    هزینه مواد اولیه مورد نیاز

    با توجه به دیم بودن این محصول، مواد اولیه مورد نیاز فقط بذر آنغوزه می باشد و معمولاً مواد دیگری نظیر کود و ... نیاز نمی باشد.

    جهت خرید بذر انغوزه دقت داشته باشید که میزان بذر مورد نیاز بر اساس محاسبات فنی 20.000 عدد در هکتار می باشد.

    هزینه آماده سازی زمین

    یکی از مواردی است که نسبت به موقعیت زمین و شیبی که دارد می تواند متفاوت باشد.

    به عنوان مثال اگر زمین مرتع باشد و دارای شیب، در این صورت می توان با فواصل مناسب و صرفاً با کندن زمین به واسطه بیل یا کلنگ های دستی، بستر مناسب برای کاشت بذر را فراهم نمود.

    امّا اگر زمین فاقد شیب و به حالت زراعی باشد؛ در این صورت هزینه های شخم زدن، تسطیح زمین، جمع آوری علف های هرز و ایجاد جوی و پشته (فارو) به میان می آید.

    البته این هزینه ها در سال اول و برای پروسه کاشت ایجاد می شوند.

    دستمزد نیروی انسانی مورد نیاز

    در بخش هزینه های قبل از بهره برداری عرض کردم که شخص بهره بردار باید برای آموزش نیروی انسانی هزینه کند تا بتواند محصولی با کیفیت را به بازار عرضه کند.

    این نیروی های آموزش دیده باید در بخش های مختلفی به کار گرفته شوند.

    این نوع هزینه ها با افزایش میزان بهره وری نیروی کار، می توانند ضمن ارتقای کمیت و کیفیت تولید، باعث صرفه جویی در هزینه های تولید شوند.

    بخش هایی که نیازمند به کارگیری نیروی انسانی آموزش دیده هستند:

    1.  کشت بذر در زمین
    2.  وجین علف های هرز
    3.  کوددهی (در صورت نیاز و در نوع زراعی کشت)
    4.  گودبرداری اطراف ریشه
    5.  عملیات تیغ زنی جهت برداشت صمغ
    6.  جمع آوری صمغ
    7.  خاک ریزی پشت بوته ها
    8.  حمل و نقل

    بالاترین سهم هزینه ها مربوط به اجاره زمین (در صورت نیاز) و نیروی انسانی می باشند.

    بنابراین با افزایش بهره وری نیروی کار و بهبود بهره برداری از خاک، می توان ارزش افزوده بالاتری را به دست آورد.

    همانطور که ملاحظه می کنید بیشتر هزینه ها مربوط به سال اول (پروسه کاشت) هستند.

    با توجه به اینکه هزینه های سال اول تا سال پنجم منجر به تولید در این سال ها نمی شود، می توان جمع کل هزینه های پنج سال فعالیت را به عنوان سرمایه گذاری در نظر گرفت.

    بهره مالکانه آنغوزه

    شاید برای شما این سؤال ایجاد شده باشد که بهره مالکانه انغوزه به چه معناست؟

    بهره مالکانه، مبلغی است که به منظور بهره برداری از امتیاز منابع دارای ارزش اقتصادی (در این جا آنغوزه) به دولت پرداخت می‌شود.

    ما در بازرگانی فایدم با تحلیل قیمت روز آنغوزه در کشور، آینده درخشانی را برای این محصول انحصاری ایران عزیزمان پیش بینی می کنیم.

    منبع: بازرگانی فایدیم

    ویرایش شده توسط زیباکده در تاریخ ۱۳/۱۰/۱۴۰۰   ۱۲:۵۸
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان