آلبرت اینشتین یکی از بزرگترین نوابغی بود که جهان به خود دیده است. اما او تنها یک فیزیکدان نبود. اینشتین یک فیلسوف هم بود که دید او نسبت به مسائل مختلف در نقلقولهایش بازتاب یافته است.
حتما دلیلی وجود دارد که همیشه نام اینشتین با کلمهی نابغه هممعنی گرفته میشود. آلبرت اینشتین یکی از بزرگترین و خلاقترین ذهنهای قرن بیستم بود و خدمات او به علم بشر بیش از هر شخص دیگری است.
این فیزیکدان در مورد نحوهی کارکرد کیهان تحقیقات بسیار مهمی انجام داد، نظریهی نسبیت را توسعه داد و وجود امواج گرانشی را یک قرن پیش از کشف آنها پیشبینی کرد.
اینشتین تنها یک فرد بااستعداد نبود؛ او ذهن ژرفی داشت. یک دانشمند و یک فیلسوف بود که بهخوبی میتوانست شرایط انسان را درک و توصیف کند. نبوغ اینشتین به همراه تمام تجربیات و نشیب و فرازهایی که در طول زندگی دیگر انسانها مشاهده کرد، باعث شد او به روشنبینی عمیقی از زندگی دست یابد. در این مطلب، ۱۵ نقل قول معروف اینشتین در مورد ذهن، یادگیری و ماهیت پیچیدهی زندگی آورده شده است:
گذر زمان
وقتی که شخصی با یک دختر زیبارو همنشین میشود، یک ساعت برای او همچون یک دقیقه میگذرد؛ اما اگر او را روی یک اجاق بنشانید، یک دقیقه برای او از یک ساعت طولانیتر به نظر میرسد.
شاد بودن
یک مرد شاد چنان از وضعیت فعلی خود راضی است که نمیتواند زیاد در مورد آینده فکر کند.
آموزش
بسیاری از معلمان زمان خود را با پرسیدن سؤالهایی هدر میدهند که بفهمند دانشآموزان چه مطالبی را یاد نگرفتهاند. اما هنر اصلی سؤال کردن این است که بفهمید دانشآموز چه چیزی را یاد گرفته است یا چه چیزی را میتواند یاد بگیرد.
معمای فیزیک
معمای ابدی جهان، قابلیت درک آن است … این حقیقت که جهان قابل درک است، یک معجزه است.
ستایش
تنها روش برای فرار از اثر گمراهکنندهی ستایش از سوی دیگران، این است که به کار خود ادامه دهید.
درک انسان از زمان
افرادی همانند ما که به فیزیک معتقد هستند، میدانند که تفاوت گذشته، حال و آینده چیزی جز یک توهم ماندگار و لجوجانه نیست.
خوی بد انسان
عوض کردن ماهیت پلوتونیم راحتتر از این است که خوی بدی در انسان را از بین ببرید.
ظاهر فیزیکی
اگر بخواهم به آراستگی خودم توجه کنم، آنگاه دیگر خودم نخواهم بود.
پیشرفت علم
در زندگی طولانیام یک چیز آموختهام: تمام دانش ما در مقابل واقعیت، بسیار بدوی و بچهگانه است؛ اما همین دانش اندک، گرانبهاترین چیزی است که بشر دارد.
سیاست
ملیگرایی یک بیماری مربوط به دوران کودکی است. ناسیونالیسم همانند سرخک نوع بشر است.
تبعیت از قانون
احترام کورکورانه و بدون تفکر به مراجع قدرت، بزرگترین دشمن حقیقت است.
خودآگاهی
بهعنوان نوع بشر، یک انسان بهاندازهای از موهبت هوش بهره میبرد که بهصورت واضح ببیند این هوش او در مقابل تمام چیزی که وجود دارد، تا چه اندازه ناچیز است.
تخیل
تخیل از دانش مهمتر است. دانش محدود است اما تخیل میتواند به دور جهان پرواز کند.
تعصب
عقل سلیم چیزی نیست جز لایهای از قضاوتهای متعصبانه که قبل از رسیدن به ۱۸ سالگی روی ذهن افراد کشیده میشود.
ناشناختهها
زیباترین تجربهای که هر کس میتواند داشته باشد، تجربهی اسرارآمیز بودن است. کسی که با این تجربه آشنا نیست، کسی که شگفتزده نمیشود یا حیرت نمیکند، همانند یک شخص مرده است و چشمانش کمنور شده است.