خانه
6.01K

افتخار آفرینی بانوی ایرانی مریم میرزاخانی

  • ۲۳:۳۶   ۱۳۹۳/۵/۲۲
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    دکتر مریم میرزاخانی برندۀ مدال فیلدز ۲۰۱۴ (که یکی از معتبرترین جوایز دنیای ریاضیات محسوب می‌شود) گردید.

    مریم میرزاخانی ۳۷ ساله است. وی دورۀ راهنمایی و دبیرستان را در دبیرستان تیزهوشان (فرزانگان) تهران به تحصیل پرداخت. مانند بسیاری از تحصیلکردگان مدارس تیزهوشان، استعدادهای خانم میرزاخانی نیز در «سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان» شکوفا شد. خانم میرزاخانی برندۀ مدال طلای المپیاد ریاضی جهان گردید و پس از اتمام دبیرستان برای تحصیل آکادمیک به دانشگاه صنعتی شریف رفت.


    این نخبه جوان ریاضی از بازماندگان سانحه غمبار سقوط اتوبوس حامل نخبگان ریاضی دانشگاه صنعتی شریف به دره در اسفندماه 76 است. در این حادثه اتوبوس حامل دانشجویان ریاضی شرکت‌کننده در بیست و دومین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی که از اهواز راهی تهران بود به دره سقوط کرد و طی آن شش تن از دانشجوی نخبه ریاضی دانشگاه صنعتی شریف که اغلب از برگزیدگان المپیادهای ملی و بین‌المللی ریاضی بودند در اوج بالندگی و شکوفایی علمی ناباورانه، جان باختند. مریم میرزاخانی نیز در آن حادثه آسیب دید و یکی از بازمانده‌های آن شب تاریک ریاضیات ایران محسوب می‌شود.

    وی نیز مانند بسیاری از برندگان المپیادها و نخبگان علمی کشور فضای ایران را برای ادامۀ تحصیل مناسب نیافت، در کشور ایران شأن و حرمت محقق و متخصص به قدر کافی دانسته نمیشود و در واقع تحقیق، تخصص و نبوغ جایگاهی نزد تصمیم گیران ندارد.

    اینگونه شد که او نیز پذیرش گرفت و به آمریکا رفت. در سال 2004 به درجۀ دکتری رسید، چهار سال به عنوان دستیار تحقیقات و استادیار پرینستون به کار پرداخت و نهایتاً به مقام استادی ریاضی در دانشگاه استنفورد ایالات متحده نائل آمد. وی از آن تاریخ جوایز متعددی را کسب نموده است....
    مدال فیلدز، معتبرترین جایزۀ جامعه ریاضی‌دانان جهان است که هر ۴ سال یک ‌بار و به ریاضی‌دانان برگزیدۀ زیر ۴۰ سال اهدا می‌شود. این جایزه به ‌خاطر مشارکت فوق‌العاده و تحقیق مداوم خانم میرزاخانی بر روی ژئومتری و سیستمهای دینامیک (سطوح ریمانی) و انتشار مقالات متعدد و با ارزش در این زمینه به وی اهدا گردید.

    این مدال برای این دانشمند جوان ارزشی دوچندان دارد، چراکه او نخستین بانوی ریاضی ‌دانی است که از زمان تاسیس جایزه فیلدز در سال ۱۹۳۶/۱۳۱۵ تاکنون موفق به کسب این عنوان شده است.

    کسب این افتخار بزرگ را به این دانشمند جوان (که دیگر نمیدانیم او را ایرانی بنامیم یا آمریکایی) تبریک می گوییم و ایشان را مایۀ افتخار ما ایرانیان به خصوص بانوان توانمند ایران میدانیم.
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان