خانه
52.6K

...........چند ریزه کاری مهم در اشپزی

  • ۱۶:۲۰   ۱۳۹۳/۶/۵
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|15007 |7040 پست
    بهترین شیوه دم کردن چای


    چای یکی از نوشیدنی های پر طرفدار در کشور ماست. چایی که درست دم می کشد عطر و بوی خوبی می دهد که انسان را به سمت خود می کشاند اما چایی که درست دم نمی کشد رنگ و عطر خوبی ندارد و اصطلاحا می گویند یا دم نکشیده یا جوشیده !


    آب مناسب برای دم کردن چای:فقط جوشاندن آب در این جا مورد نظر نیست و باید به نکات دیگری نیز توجه داشته باشید. حتما از آب*های کاملا تصفیه شده و رد شده از فیلترهای مختلف برای دم کردن چای استفاده کنید. مثلا اگر یخچال شما آب تصفیه شده می*دهد، می*توانید از آن استفاده کنید. استفاده از آب*های معدنی نیز برای تهیه چای، زیاد توصیه نمی*شود، چرا که املاح موجود در آن می*تواند طعم و رنگ چای را عوض کند.


    شیوه صحیح دم کردن چای مخصوصا چای سیاه به چه صورت است؟ چای سیاه چای تخمیر شده و چای سبز چای تخمیر نشده است و به همین دلیل رنگ متفاوتی ایجاد می کنند. برای دم کردن چای سیاه ابتدا باید صبر کنید تا آب به نقطه جوش برسد. بعد مقداری چای خشک داخل قوری ریخته و آب جوش را به آن اضافه کنید و اجازه دهید چند دقیقه ای دم بکشد و رنگدانه ها از برگه ها جدا و وارد آب شوند.


    چای سیاه ایرانی به دلیل اینکه کمتر تخمیر می شود، مدت دم کشی طولانی تری دارد و دم کشیدن آن بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان می خواهد ولی چای خارجی به دلیل اینکه تخمیر بیشتری داشته و سریع تر و در عرض ۳-۴ دقیقه دم می کشد.


    بعد از آنکه چای دم کشید تا چه مدت می توانیم آن را مصرف کنیم؟ معمولا باید چای را بعد از دم کشیدن فورا مصرف کرد. هر چه چای تازه تر مصرف شود ترکیب های مفید آن خاصیت بیشتری در پیشگیری از بیماری های قلبی – عروقی و سرطان و… دارد. هر چه چای مدت زمان بیشتری بماند این ترکیب ها تغییر کرده و با هم واکنش می دهند و خاصیت خودشان را به مرور از دست می دهند.


    نباید چای دم شده را بیش از نیم تا یک ساعت نگه داشت و قبل از این مدت باید آن را مصرف کرد. بهتر است چای را به اندازه مصرف همان لحظه دم کنیم. چای تازه، خوش عطر تر بوده و حاوی ترکیبات مفید بی شماری است.


    افزایش عطر چای:اگر دارچین، هل، زعفران و گل سرخ همراه چای دم شوند نه تنها مشکلی ایجاد نمی کنند بلکه خاصیت هم دارند و باعث افزایش عطر چای و خوش طعم شدن آن می شود. مصرف موادی مثل آبلیمو هم اشکالی ندارد.


    نکات اشتباه در دم کردن چای:گذاشتن چای روی سماور یا کتری برای دم کشیدن و زیاد درست کردن چای و مصرف آن برای چند ساعت از جمله اشتباهات شایع مردم است که از خواص مفید چای می کاهد و عطر و بوی آن را خراب می کند.


    منع مصرف چای:چای منع مصرف برای هیچ فردی به خصوص کودکان ندارد. البته زیاده روی در مصرف آن توصیه نمی شود. از جمله دلایلی که می گویند به کودکان چای ندهید این است که آنها با چای قند زیادی می خورند و دادن چای به آنها باعث ریشه گرفتن این عادت بد می شود. بهتر است صبر کنیم کودک به سنی برسد که خوب و بد را تشخیص دهد. بعد با قند کم به آنها چای بدهیم تا هم به مزه شیرین عادت نکنند هم به مشکلاتی ماند چاقی و فساد دندان دچار نشوند.


    شیرین کردن چای:یکی از مواردی که باید به آن دقت بسیاری داشته باشید، نوع شیرین کردن چای است. استفاده از شکر و قند، نه تنها برای بدن ضررهایی دارد، بلکه خواص چای را نیز کاهش می‏دهد. بهترین شیرین‏ کننده چای، می*تواند عسل باشد و یا اینکه اصلا از شیرین کردن چای خود صرف نظر کنید و آن را تلخ و خالص بنوشید.

  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان