۲۰:۳۱ ۱۳۹۴/۱۰/۱۲
عسل طبیعی شکرک می بندد؟
عسل طبیعی به دلیل داشتن آنزیم دیاستاز (آنزیمی که زنبور در طول فرآیند تولید عسل به آن اضافه می کند) که یک جاذب رطوبت می باشد و نیز به دلیل اینکه عسل یک ماده فوق اشباع قندی می باشد (مقادیر زیادی قند در مقابل مقدار کم آب) تمایل دارد به حالت بلوری درآید و به تدریج شروع به جامد شدن و رسوب کردن نماید. به این حالت رس کردن می گویند و بر خلاف تصور عامه به هیچ وجه نشانه تقلبی بودن عسـل نمی باشد.
متاسفانه به دلیل اینکه دید اکثریت مردم نسب به عسل رس کرده منفی می باشد، برخی از تولید کنندگان با دادن حرارت بالا به عسل آنزیم های عسل را تخریب می نمایند (که با این کار خواص عسل از دست می رود.) و به جای آن ماده ای درعسل به نام HMF)hydroxylmethylforforal) در عسل به وجود می آید، که مقدار بالای این ماده در عسل قابل قبول نیست و می تواند به کبد فشار وارد نماید. و یا به عسل موادی اضافه می نمایند تا مانع رس کردن عسل شود، که این کار هم غیرقانونی و از نشانه های تقلب در عسل می باشد.
باید گفت: معمولاً عسل رس شده دانه ریز بوده و با حرارت دهان به سادگی پس از چند ثانیه آب شده و یک زبری ملایم روی زبان حس می نمائید، در حالیکه شکرک دارای دانه های درشت و متبلور شکر بوده که با چشم قابل رویت و دانه های درشت شکر را زیر دندان می توان حس کرد.
چنانچه عسل شما رس شد می توانید ظرف عسل را تا زمانی که عسل به حالت اول برگردد داخل آب در حال جوشیدن قرار دهید . البته پیشنهاد ما استفاده عسل به همان صورت رس کرده است.
در اکثر کشورهای دنیا عسل رس شده به دلیل اینکه از بین نان نمی ریزد و نیز حرارت نسبت به عسل شهد دیده و خواص آن دستخوش تغییرات کمتری شده طرفدار بیشتری دارد.
البته توجه کنید اگر عسل با حرارت آب نشد و دیر این اتفاق افتاد/ احتمال تقلبی بودن آن میرود.