خانه
119K

طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها

  • ۱۸:۴۸   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19756 |39377 پست

    طرز تهیه انواع نان و کلوچه

    نان_نارگيلی

    مواد لازم:

    خمیرمایه‌ خشک فوری یک قاشق چايخوري 

    آب ولرم نصف پیمانه 

    شکر یک‌ششم پیمانه

    نمک نصف قاشق چ 

    روغن‌مایع یک‌چهارم پیمانه 

    تخم‌مرغ 2 عدد 

    آرد حدود دو پیمانه یا بیشتر

    موادمیانی:

    پودر نارگیل یک پیمانه 

    کره‌ ذوب شده 3 قاشق س 

    عسل 5 قاشق سوپخوري

    برای روی نان: 

    پودر نارگیل به مقدار لازم و نصف یک دونه تخم مرغ

    8طرز تهیه:

    یک قاشق چايخوري از شکر دستور را داخل آب ولرم حل کرده و خمیرمایه را روی سطح آب بپاشید. به آرامی مخلوط کرده و پنج تا ده دقیقه کنار بگذارید تا عمل کرده و کف مانند شود. 

    در این فاصله بقیه شکر، نمک و روغن مایع را با چنگال مخلوط کنید. یکی از تخم‌مرغ ها را به صورت کامل به این مواد افزوده و تخم‌مرغ بعدی را در پیاله‌ کوچک دیگری شکسته و با چنگال هم بزنید تا یکدست شود. نصف آن را به مواد فوق افزوده و بقیه را برای رویه‌ نان کنار بگذارید. 

    مواد فوق را با قاشق یا چنگال هم بزنید تا یکدست شده و تخم‌مرغ‌ها از لختگی خارج شوند. 

    خمیرمایه‌ عمل آمده را به این مواد اضافه کرده و بلافاصله مقداری آرد به مواد اضافه نموده و مخلوط کنید. آرد را بتدریج به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید تا خمیر جمع شود. خمیر را روی سطح آردپاشی شده قرار داده و ورز دهید تا چسبندگی آن گرفته شود و خمیر نرم، لطیف و یکدستی به دست آید. یا اینکه مثل من صد بار خمیر را روی سطح کار بکوبید.  دقت کنید آرد زیاد به خورد خمیر ندهید. 

    خمیر آماده شده را داخل ظرفی با گنجایش کافی (سه برابر حجم خمیر) که با یک قاشق چ روغن مایع چرب کرده‌اید، قرار داده و خمیر را یک دور در کاسه بگردانید تا تمام سطح خمیر چرب شود. 

    روی خمیر را با دستمال نخی تمیزی پوشانده و در جای نسبتا گرم کنار بگذارید تا استراحت کرده و حجم آن دو برابر شود. دقت کنید در فصول سرد سال عمل آمدن خمیر بیشتر از فصول گرم زمان می برد. به همین دلیل عجله نکنید و تا زمانی که حجم خمیر دو برابر نشده است، مراحل را ادامه ندهید. 

    در فاصله استراحت خمیر مواد میانی را به این ترتیب آماده کنید:

    تمام مواد میانی را داخل غذاساز ریخته و مخلوط کنید تا به صورت خمیری چسبناک درآید. در صورت عدم دسترسي به غذاساز مواد را با چنگال مخلوط كنيد. مواد مياني را به ده قسمت مساوي تقسيم كنيد.

    بعد از آماده شدن خمیر، پف آن را به آرامی با مشت خود خوابانده و آن را به ده چانه‌ مساوی تقسیم کنید. بهتر است براي يكدست شدن كار از ترازو استفاده كنيد. هر چانه را به کمک وردنه به شکل دایره باز کرده و یک قسمت از مواد میانی را وسط آن قرار دهید و در طول خمير پخش كنيد. دو لبه‌ خمير را روي مواد مياني تا زده و خمير را لوله كنيد و از این قسمت روی سینی چرب شده قرار دهيد. 

    براي مدل توپي نيز بعد از گذاشتن مواد مياني در وسط خمير لبه هاي خمير را روي هم تا كرده و چهار گوشه‌ی ايجاد شده را هم به صورت ضربدري به هم بچسبانيد تا مواد مياني كاملاً در وسط خمير قرار بگيرد. خمير را از قسمت چسبانده شده روي سيني بچينيد. 

    بعد از اتمام کار روی نان‌ها را مجددا پوشانده و حدود نیم ساعت دیگر استراحت دهید تا حجم نان‌ها دوبرابر شده و پف کنند. 

    بعد از استراحت دوم، روی نان‌ها را با قلم‌مو از تخم‌مرغی که کنار گذاشته بودید مالیده و پودرنارگیل بپاشید. نان‌ها را به مدت بیست دقیقه در فر گرم شده با دمای صد و هشتاد درجه سانتیگراد بپزید تا روی نان کمی تغییر رنگ داده و طلایی شود. نان‌ها را بعد از خارج کردن از فر روی توری سیمی خنک کنید.

    ___________

    طرز تهیه نان های محلی - دستور پخت کلوچه ها
  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان