۱۸:۲۵ ۱۳۹۴/۱۱/۲۰
سالاد سیبزمینی
شما ممکن است ندانید چطور میتوانید سبزیجات مختلف را به روشهای گوناگون بر سر سفره خانواده بیاورید.
@kadbanoovan_ashpazi
ما به شما توصيه ميكنيم تا ميتوانيد براي تهيه غذاهاي مختلف گياهي خلاقيت به خرج بدهيد؛ مخصوصا در وعدههاي شام كه هم نبايد از برنامه غذايي حذف شود و در عين حال بايد سبك و بيضرر باشد. سالاد سيبزميني براي وعده شام بسيار سبك اما مقوي و مفيد است. اغلب وقتي اسم سالاد با سيبزميني به گوش ما ميخورد سريع ياد اولويه و سالادهايي با سس چرب و سنگين ميافتيم. اما سالاد پيشنهادي ما اين ويژگيها را ندارد.
چرا اين سالاد را بخوريم؟
سيبزميني خام سرشار از بتاكاروتن است كه ماده پيشساز ويتامين A بوده كه پس از پخته شدن بهراحتي جذب ميشود چون ماده اصلي تشكيلدهنده سيبزميني نشاسته است و براي تأمين انرژي مناسب بوده، سيبزميني براي قلب مفيد است، لثه را محكم ميكند و مسكن درد و زخم معده است. حاوي مقدار زيادي ويتامين C بوده و همچنين فسفر و منيزيم و آهن و پتاسيم دارد.
نياز روزانه ما به ويتامين B6 را تأمين ميكند. در اين سالاد، گوجهفرنگي نيز به تامين ويتامينC روزانه كمك ميكند و گوجهفرنگي اشتهاآور، برطرفكننده ضعف و خستگي، تقويتكننده سلسله اعصاب و همچنين قلب و دستگاه گردشخون است و دشمن سرطان است. پنير هم كلسيم لازم براي بدن شما را تأمين ميكند.
مواد لازم:
سيبزميني آبپز چند عدد
گوجهفرنگي به اندازه دلخواه
پنير فتا به اندازه دلخواه
روغن زيتون، 2 قاشق غذاخوري
سركه يك قاشق غذاخوري
نمك و فلفل سياه و آويشن به ميزان لازم
براي مواد لازم اين سالاد مقدار و اندازه نداديم چون سليقه و ذائقه شما مهم است. شما بهعنوان خانم خانه با توجه به ذائقه افراد خانواده مواد لازم سالاد را كم و زياد كنيد.
طرز تهیه:
1. براي درست كردن سالاد، بايد اول سيبزمينيها را بپزيد حالا يا توي آب يا توي فر يا حتي ماكروويو. فقط مراقب باشيد كه سيبزمينيها زياد نپزد و شكل ظاهري آنها به هم نريزد.
2. سيبزمينيها را پوست بكنيد و اجازه بدهيد خنك شوند. سيبزمينيها را به اندازه حبه قند يا ريزتر خرد كنيد. گوجهفرنگي و پنير را هم به اندازه سيبزمينيها خرد كنيد.
3. شما ميتوانيد از هر پنير ديگري كه دوست داريد استفاده كنيد. براي سس سالاد روغن زيتون و سركه و نمك و فلفل و آويشن را هم خوب مخلوط كنيد.
4. در يك ظرف بزرگ خيلي به آرامي سيبزميني و گوجه و پنير و سس سالاد را مخلوط كنيد و به آرامي آنها را زير و رو كنيد.
5. حالا سالادتان را توي ظرف بريزيد و اجازه بدهيد يك ساعت در يخچال بماند. به جاي آويشن از شويد هم ميتوانيد استفاده كنيد.