آش آلو
مواد لازم براي 4 تا 6 نفر:
برنج 200 گرم
لپه 100 گرم
سبزي* 500 گرم
گوشت چرخ كرده 200 گرم
پياز رنده شد 1 عدد
آلو زرد يا آلو سياه 200 گرم
نمك، فلفل، زردچوبه به ميزان لازم
نعنا داغ، سير داغ براي تزيين
پياز داغ 2 قاشقغذاخوري
سركه يك دوم پيمانه
شكر 4 قاشق غذاخوري
* (تره، جعفري، گشنيز، مرزه، ترخون)
طرز تهيه:
برنج را با 1 ليتر آب و كمي نمك روي حرارت قرار دهيد تا به صورت كته در آيد. سپس آن را با گوشت كوب برقي له كنيد تا صاف شود.
پياز داغ را با زردچوبه و كمي روغن تفت دهيد و لپه را اضافه نموده، نيم ليتر آب به آن اضافه كنيد تا لپه پخته شود.
سپس برنج را نيز اضافه كنيد و سبزي را كه از قبل شسته و خرد كرده ايد در اين زمان بيافزاييد.
پس از چند جوش، آلو را كه حدود نيم ساعت با كمي آب خيس كرده ايد، شسته و به آش بيافزاييد. اگر لازم بود كمي آب جوش اضافه نماييد.
200 گرم گوشت را با يك پياز رنده شده تركيب كنيد و سرگنجشكي آماده كرده و داخل آش بريزيد.
پس از آن كه تمام مواد، پخته شد، شكر را با سركه مخلوط نموده و به آش اضافه نماييد.
آش كه جا افتاد، آن را در ظرف كشيده و روي آن را با پياز داغ و نعنا داغ و سير داغ تزيين نماييد.