شیرینی سنتی عید نوروز
طرز تهیه کلمپه :
کلمپه یا کلمبه یکی از معروف ترین شیرینی های سنتی استان کرمان است که طرفداران بسیار زیادی دارد و به عنوان یکی از سوغاتی های بسیار پرطرفدار این شهر به حساب می آید.
مواد لازم:
آرد 500 گرم
روغن جامد 250 گرم
ماست 12 قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ 2 عدد
بکینگ پودر 1/2 قاشق چای خوری
زعفران دم کرده 1 قاشق غذاخوری
خرمای پوست کنده 1 پیمانه
گردوی خرد شده 1/2 پیمانه
پودر دارچین 1 قاشق چای خوری
پودر میخک 1 قاشق چای خوری
پودر هل 1 قاشق چای خوری
جوز هندی 1/2 قاشق چای خوری
طرز تهیه:
ابتدا آرد و بیکینگ پودر را با یکدیگر مخلوط و الک کرده سپس نصف آن را با روغن مخلوط کنید.
حال زرده های تخم مرغ را زده و همراه با زعفران به ماست اضافه کرده سپس به مخلوط آرد و روغن اضافه کنید.
در این مرحله بقیه آرد را کم کم اضافه کنید و با نوک انگشت خود ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی حاصل شود
. اکنون خمیر را داخل سلفون قرار داده و به مدت 2 ساعت داخل یخچال استراحت دهید.
در همین حین برای تهیه مواد داخل کلمپه، خرما و ادویه ها را با هم داخل غذاساز میکس کرده و در آخر گردوی خرد شده را به آن ها اضافه کنید.
پس از 2 ساعت خمیر را به اندازه 2 تا 3 میلی متر با وردنه داخل سلفون باز کرده سپس قالب گرد بزنید.
حال یک لایه خمیر برداشته و از ترکیب مواد میانی روی آن قرار داده و دوباره یک لایه خمیر دیگر روی آن بگذارید.
اکنون با مهر مخصوص روی خمیر را طرح زده سپس دور خمیر را پیچیده و روی آن را با زعفران رومال کنید.
در نهایت شیرینی ها را در فری که از قبل با حرارت 160 درجه سانتی گراد گرم شده است به مدت 20 دقیقه قرار دهید تا آماده شوند. نوش جان