خانه
19519 بازدید

ادویه غذاها را خودتون درست کنید

  • ۲۱:۳۳   ۱۳۹۴/۹/۴
    avatar
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28094 سپاس شده|24370 پست
    ادويه خورشتي ايراني:

    فلفل سياه و فلفل قرمز
    ( از هر کدام 1 قاش مربا خوري)
    ، زردچوبه، زيره، دارچين، تخم گشنيز و دانه هاي ساييده شده
    ( از هر کدام 1 قاشق غذاخوري)
  • ۲۱:۳۴   ۱۳۹۴/۹/۴
    avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28094 سپاس شده|24370 پست
    ادويه پلويي ايراني1:

    زيره ساييده شده، جوز هندي ساييده شده، تخم گيشنيز پودرشده، ميخک ساييده شده، زنجبيل رنده شده و پودر دارچين ( مقدار مساوي از هر کدام به جز ميخک که ميزان آن نصف بقيه است.)
  • ۲۱:۳۴   ۱۳۹۴/۹/۴
    avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28094 سپاس شده|24370 پست
    ادويه پلويي2:

    پودر زيره، دارچين و گل سرخ ساييده شده ( از هر کدام 1 قاشق غذاخوري)، دارچين و جوزهندي پودر شده ( از هر کدام 1 قاشق مرباخوري)، هل ساييده شده و فلفل سياه ( ازهر کدام 1 قاشق مرباخوري)
  • ۲۱:۳۴   ۱۳۹۴/۹/۴
    avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28094 سپاس شده|24370 پست
    ادويه عربي و ترکي:

    پودر زيره، تخم گشنيز و رازيانه ( از هر کدام 1 قاشق غذاخوري)، دارچين و جوز هندي پودرشده ( از هر کدام 1 قاشق مرباخوري)، هل ساييده شده و فلفل سياه ( از هر کدام 1 قاشق چايخوري)
  • ۲۱:۳۴   ۱۳۹۴/۹/۴
    avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28094 سپاس شده|24370 پست
    ادويه هندي ( گرم مسالا):

    پودر زيره (1 قاشق غذاخوري)، زنجبيل، دارچين، جوزهندي ساييده شده، فلفل سياه و هل ساييده شده ( از هر کدام 1 قاشق مرباخوري)، ميخک پودرشده (1قاشق چايخوري)
  • ۲۱:۳۵   ۱۳۹۴/۹/۴
    avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28094 سپاس شده|24370 پست
    ادويه هندي يا گرد کاري مدرس:

    دارچين، زنجبيل پودرشده، ريشه جوز هندي، زيره سياه، زيره سبز، تخم گشنيز، رازيانه، هل سبز و هل سفيد ساييده شده، فلفل و زردچوبه (مقدار مساوي از هر کدام)، ميخک پودر شده و فلفل قرمز(به مقدار کم)
  • ۲۱:۳۵   ۱۳۹۴/۹/۴
    avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28094 سپاس شده|24370 پست
    ادويه مکزيکي:

    پودر فلفل دلمه اي قرمز(پابريکا) (2قاشق غذا خوري)، زيره پودر شده (1قاشق مرباخوري)، فلفل ساييده شده (1قاشق مرباخوري) ، پودر سير(1قاشق چايخوري) و پودر ميخک (1/2 قاشق چايخوري)
  • ۲۱:۳۶   ۱۳۹۴/۹/۴
    avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28094 سپاس شده|24370 پست
    ادويه فرانسوي:

    جوزهندي ساييده شده، فلفل سياه ساييده شده و دارچين ( از هر کدام 1 قاشق غذاخوري) ، ميخک پودرشده (1قاشق چايخوري).
  • ۲۱:۳۶   ۱۳۹۴/۹/۴
    avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28094 سپاس شده|24370 پست
    ادویه مخصوص پلو در سرآشپز پاپیون

    مواد لازم
    پودر دارچین ۱ قاشق غذاخوری
    پودر گل سرخ ۲ قاشق غذاخوری
    زیره سیاه ۱ قاشق چایخوری
    پودر زنجبیل ۱ قاشق چایخوری
    هل سبز ۱۰ عدد
    میخک ۱ عدد
    جوز هندی به مقدار لازم

    طرز تهیه
    ۱- تکه کوچکی از جوز هندی را ریز رنده کنید ، سپس تمام ادویه ها را همراه با جوز هندی رنده شده داخل آسیاب بریزید و بزنید تا یکدست شوند.

    سایر نکات
    هل را با پوست آن اضافه کنید تا عطر و طعم قوی تری به ادویه بدهد ، این ادویه مناسب برای انواع پلوهای مخلوط است و عطر و طعم بسیار خوبی به غذا میدهد.

  • ۲۱:۳۶   ۱۳۹۴/۹/۴
    avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28094 سپاس شده|24370 پست
    اگه میخواین غذاتون بین المللی باشه و از رستورانها هم بهتر لطفا این مطالب را به همراه داشته باشید.

    ادویه ها:
    ادویه پلو :گل سرخ یا گل محمدی,زیره , دارچین , میخک ,هل(همه رو مخلوط کنید و اماده داشته باشید)

    ادویه ابگوشت:زردچوبه ,دارچین ,فلفل سیاه ,جوز هندی, بادیان ,میخک

    ادویه ترشی مخلوط و لیته:نعنا خشک ,گلپر ,تخم گشنیز ,تخم سیاه دانه ,زیره سیاه و سبز , کاری ,زردچوبه.

    ادویه ترشی بادنجان :گلپر ,زردچوبه

    ادویه ماست و خیار :فلفل سیاه ,نعناخشک,ریحان ,مرزه ,ترخان خشک ,و پودر گل سرخ

    ادویه فلافل:زیره سبز ,کاری ,زنجبیل,فلفل قرمز ,گشنیز و شنبلیله

    ادویه کوکوسبزی: پودر گل محمدی ,کاری ,دارچین ,فلفل سیاه

    ادویه هویج پلو ,کلم پلو و لوبیا پلو : ادویه پلویی و مقداری دارچین

    ادویه مرغ و ماهی :بهترین ادویه زعفران ,زنجبیل , برگ بو ,و پودر سیر است

    ادویه کباب تابه ای :فلفل سیاه ,پودر لیمو عمانی ,زردچوبه و سماق

    ادویه گوشت :جوز هندی ولی بیش از ۴گرم اگه استفاده بشه باعث فلج عضلات و توهم میشه

    ادویه سوپ :پودر اویشن ,و یک یا دو عدد برگ بو

    ادویه قیمه پلو : دارچین ,زیره سبز،پودر گل محمدی
  • ۱۶:۱۸   ۱۳۹۴/۱۱/۲۲
    avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28094 سپاس شده|24370 پست

    ادویه خورش و پلو مخلوط

    میبینی بعضیا بوی غذاشون همه جا میپیچه؟

    میخوای کدبانو باشی و همیشه ادویه ی تازه یی داشته باشی که خودت درس کردی و میدونی چی توش ریختی؟

    ✅ادویه خورش و پلو مخلوط

    پودر مزره خشک + ترخون + آویشن + گشنیز + شنبلیله + جعفری + شوید + نعنا + پونه + انیسون + بادیان + پودر پوست نارنج + پودر سیر + پودر موسیر + پودر دارچین + پیاز خشک

    ✅از هر کدام از ادویه های نام برده شده 1 – 2 قاشق چایخوری درون مخلوط کن یا میکسر بریزید و بزنید تا مواد یکدست شوند سپس درون شیشه ای بریزید و هر زمان خواستید مصرف کنید.

    ✅از ادویه های نام برده شده میتوانید در تمام خورش ها ، مایه پلوهای مخلوط ، انواع خوراک ها مانند زبان و همچنین برای سرخ کردن ماهی و مرغ ، انواع گوشت ، دلمه ، کوکو و هر چیزی که تمایل دارید استفاده کنید.

    البته شما میتوانید هر کدام از ادویه ها را که تمایل ندارید از فهرست کم کنید ⛔️یا جداگانه بکار ببرید اما استفاده همزمان از این ادویه ها عطر و طعم خاصی به غذاها میدهد.

    نکته ها : استفاده از ادویه جات به مقدار مناسب در غذا خوب است و استفاده بیش از حد ادویه طعم غذا را تغییر میدهد⛔️⛔️ ( بعنوان مثال 2 – 3 برابر نمکی که درون غذا میریزید خوب است

    ادویه غذاها را خودتون درست کنید

  • ۱۴:۵۱   ۱۳۹۵/۶/۹
    avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28094 سپاس شده|24370 پست

    ادویه مخلوط از جامائیکا

     

    ۲ قاشق چایخوری فلفل هندی (Cayenne)

    ۱ قاشق غذاخوری پودر جوز هندی

    ۴ قاشق چایخوری نمک

    ۴ قاشق چایخوری شکر

    ۱ قاشق چایخوری پودر فلفل

    ۲ قاشق غذاخوری پیاز خردشده‌ی خشک

    ۱ ½ قاشق چایخوری پودر پیاز

    ۱ ½ قاشق چایخوری پودر آویشن

    ۱ ½ قاشق چایخوری تخم خردل

    ۱/۸ قاشق چایخوری پودر میخک

  • ۱۴:۵۲   ۱۳۹۵/۶/۹
    avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28094 سپاس شده|24370 پست

    ادویه بخارات، یا ۷ ادویه عربی

    ۲ قاشق غذاخوری فلفل سیاه آسیاب شده

    ۲ قاشق غذاخوری پاپریکا

    ۲ قاشق غذاخوری پودر زیره سبز

    ۱ قاشق غذاخوری پودر تخم گشنیز

    ۱ قاشق غذاخوری پودر میخک

    ۱ قاشق غذاخوری پودر دارچین

    ½ قاشق چایخوری پودر هل

  • ۱۲:۵۷   ۱۳۹۵/۶/۱۰
    avatar
    محسن 125
    کاربر فعال|646 سپاس شده|234 پست
    دمت گرم ...:)
    ایکاش می گفتی این ادویه ها رو تو چی بریزم اون موقع ؟؟!!:))
    مثلا نوشتی ادویه خورشتی ...برای چه خورشتیه ؟؟
    یا ادویه جامائیکایی ....من خود ه کشورش رو نمی دونم کجاس ..باهاش چی درس میکنن ؟:)
    البته تو کامنت های بعد دیدم که برای ادویه های خوراک ایرانی نام خوراک رو هم قید کردی ..ممنون...دارم فک میکنم فردا چی درست
    کنم که از این ادویه ها استفاده کنم :)....تمام اون ادویه ها رو عطاری داره دیگه ؟؟!!
    ادویه رو باید آخر زمان پخت اضافه کرد ؟؟
    مقدار این ها چقد باشه؟؟ ...مثلا ما ترکیب کردیم ...یع قاشق چای خوری ...سوپ خوری ..ماست خوری ...ملاقه ..:)
    من تو آشپزیم ...کلان با زرچوبه و فلفل سیاه اجینم ...تو همه چی زرچوبه میریزم ...فلفل سیاه هم به روحیم بر میگرده
    بعضی روزا که شادم ...استفاده میکنم :)
    ادویه کاری هم ...بوشو خیلی دوس دارم ولی تو غذا نمیریزم ...از مزش خوشم نمیاد :)

  • ۱۳:۵۸   ۱۳۹۵/۶/۱۰
    avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28094 سپاس شده|24370 پست
    زیباکده
    محسن 125 : 
    دمت گرم ...:)
    ایکاش می گفتی این ادویه ها رو تو چی بریزم اون موقع ؟؟!!:))
    مثلا نوشتی ادویه خورشتی ...برای چه خورشتیه ؟؟
    یا ادویه جامائیکایی ....من خود ه کشورش رو نمی دونم کجاس ..باهاش چی درس میکنن ؟:)
    البته تو کامنت های بعد دیدم که برای ادویه های خوراک ایرانی نام خوراک رو هم قید کردی ..ممنون...دارم فک میکنم فردا چی درست
    کنم که از این ادویه ها استفاده کنم :)....تمام اون ادویه ها رو عطاری داره دیگه ؟؟!!
    ادویه رو باید آخر زمان پخت اضافه کرد ؟؟
    مقدار این ها چقد باشه؟؟ ...مثلا ما ترکیب کردیم ...یع قاشق چای خوری ...سوپ خوری ..ماست خوری ...ملاقه ..:)
    من تو آشپزیم ...کلان با زرچوبه و فلفل سیاه اجینم ...تو همه چی زرچوبه میریزم ...فلفل سیاه هم به روحیم بر میگرده
    بعضی روزا که شادم ...استفاده میکنم :)
    ادویه کاری هم ...بوشو خیلی دوس دارم ولی تو غذا نمیریزم ...از مزش خوشم نمیاد :)

    زیباکده

    ممنونم از اینهمه دقت و توجه 71 عالیه که شما هم آشپزی میکنین ، خیلی خوبه که آقایون هم آشپزی بلد باشن 

    ادویه خورشیها رو توی اکثر خورشها میریزن حالا به مقدار کم یا زیاد 

    مثلا قورمه سبزی کمتر استفاده میشه و کمی مرزه خشک و نعناخشک و پودرسیر  اضافه  میشه تا خوش عطر بشه زردچوبه هم خیلی کم میریزن که  رنگ خورش سبز بمونه و زرد نشه 

    یا خورش قیمه    این ادویه استفاده میشه ولی ادویه اصلیش که قیمه رو خیلی خوشمزه میکنه  چوب دارچین و هل هست 

    ادویه های ترکیبی اصولا یه قاشق چایخوری استفاده میشه البته بستگی به اندازه خورش داره که برای چند نفر هست و چه مقدار مواد داره

    چقد سوالاتون زیاده ....44

    عطاری همه این ادویه ها رو داره  بخرید و بعد ترکیب کنین   داخل ظرف شیشه ای دردار بریزین 

    هرکشوری هم ادویه مخصوص خودشو داره  مثلا هندی ها غذاهاشون خیلی تنده شما با توجه به رسپی اونجا میتونی غذاهاشونو درست کنین و از ادویه شون استفاده کنین  مثل جنوبیهای کشور عزیز ما   اکثر غذاهاشون تنده و ادویه مخصوص خودشونو دارن 

    البته میشه توی غذاهای خودمونم امتحانش کرد  بستگی به ذوق آشپزی هرکسی داره 

    من خودم غذاهای ابتکاری زیاد درست میکنم و ادویه ها رو هم توی غذاهام تست میکنم تا ببینم  کدوم ادویه برا کدوم غذا خوشمزه تر میشه و با ذائقمون جوره     منم زردچوبه توی همه غذاهام استفاده میکنم

    سوالی جا نموند!؟36  1

  • ۱۸:۴۶   ۱۳۹۵/۶/۱۰
    avatar
    محسن 125
    کاربر فعال|646 سپاس شده|234 پست
    نازنین جون خانم :)
    ممنون بابت توضیحاتت و اینکه سعی کردی به دقت سوالای منو جواب بدی
    راستش الان یکی از دستور های ادویه ای شما رو یاداش کردم ...برم عطاری
    نمیخوام بگم کدوم رو چون داستان لو میره میخوام چی بپزم
    من آشپزیم بد نیست ...خیلی موقع ها وقتی با رفقا هستیم ...کلا پخت و پز با منه ...نمیدونم خیلی دوسدارم این کارو
    شاید باورت نشه کلاس شیرنی پزی هم رفتم ..ولی فقط یه جلسه برگزار شد ...داستانش مفصله
    تو پست یکی از بچه ها نوشتم .......عنوانش هم شام چی بپزم ...اگه درست گفته باشم :)
    من الان بلدم نون خامه ای درست کنم ...البته اگه کاغذم رو پیدا کنم :)
    در نهایت بازم سپاس :)
  • ۱۱:۰۸   ۱۳۹۵/۶/۱۲
    avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28094 سپاس شده|24370 پست
    زیباکده
    محسن 125 : 
    نازنین جون خانم :)
    ممنون بابت توضیحاتت و اینکه سعی کردی به دقت سوالای منو جواب بدی
    راستش الان یکی از دستور های ادویه ای شما رو یاداش کردم ...برم عطاری
    نمیخوام بگم کدوم رو چون داستان لو میره میخوام چی بپزم
    من آشپزیم بد نیست ...خیلی موقع ها وقتی با رفقا هستیم ...کلا پخت و پز با منه ...نمیدونم خیلی دوسدارم این کارو
    شاید باورت نشه کلاس شیرنی پزی هم رفتم ..ولی فقط یه جلسه برگزار شد ...داستانش مفصله
    تو پست یکی از بچه ها نوشتم .......عنوانش هم شام چی بپزم ...اگه درست گفته باشم :)
    من الان بلدم نون خامه ای درست کنم ...البته اگه کاغذم رو پیدا کنم :)
    در نهایت بازم سپاس :)
    زیباکده

    آفرین به شما18

    پس ما منتظریم تا هنرای شما رو ببینیم ، من عکس دستپخت خودمو تاپیک  "ببین چی پختم"  میزارم   خوشحال میشم هنر شما رو هم اونجا  ببینم 

  • ۱۷:۱۹   ۱۳۹۵/۶/۱۲
    avatar
    محسن 125
    کاربر فعال|646 سپاس شده|234 پست
    دست پختم خوبه ...ولی دیگه نه اینقد :))))....
    میدونی خانم ...من تو طبخ خوراک ...دقت میکنم و تمام تلاشم رو می کنم تا بهترین باشه و بقول عزیزان ...با عشق می پزم
    ولی هنگام سرو ....اصلا تو کار سفره آرای نیستم :)
    مثلا :
    اگر برای خودم بپزم ....بعد که کار پخت تمام شد ...قابلمه رو میزارم جلوی پنکه تا زود خنک شه ...بخصوص اگه آش دوغ باشه
    بعد که خنک شد ...یعنی جوری که زبونم رو نسوزونه ....یع صفحه از روزنامه برمیدارم ....سعی میکنم صفحه ای باشه که
    یا عکس های میزونی داشته باشه ...یا مطالب جالب ....به عبارتی من همون موقع که روز نامه رو میخرم ...حوادث ش رو نخونده
    میندازم دور ....باور کن وقتی بخونم همش تو ذهنم میمونه ....جدولش رو هم نگه میدارم برای وقت خواب ...خیلی حال میده :)
    خلاصه من و قابلمه و روزنامه و نون ...یع مبارزه تن به تن رو شروع میکنیم ...:)
    و اما اگه مهمون داشته باشم
    تمام اون موارد فوق مو به مو انجام میشه ..تنها تفاوتش سر تعداد قاشق ها و نوع مبارز است ...که دیگه تن به تن نیست ...رازه بقاست :))))
  • ۱۱:۳۳   ۱۳۹۵/۹/۲۸
    avatar
    نازنین جون
    کاربر پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28094 سپاس شده|24370 پست

     

     پاپریکا

     

    طرز تهیه: فلفل دلمه ای ها را خوب بشوئید و خشک کنید. کلاه  فلفلها را گرفته و تخم های فلفل را خارج کنید و سپس با چاقو فلفل را نوار نوار ببرید.

     

    فلفلها را روی سیم فلزی مخصوص فر بچینید و در فر قرار دهید. زیر سیم فلزی سینی فر را با فویل پوشانده و در کف فر بگذارید تا آب فلفل ها روی فویل بریزد. فر را تا 120 درجه سانتی گراد بچرخانید و اجازه دهید تا فلفل ها به مدت تقریبا 3 ساعت در حرارت فر قرار بگیرند و آرام آرام خشک شوند.

     

    پس از اینکه فلفل ها را از فر بیرون آوردید، صبر کنید تا خنک شوند. سپس آنها را آسیاب کنید و در یک بطری شیشه ای تمیز نگهدارید. 

    Image result for ‫طرز تهیه پاپریکا‬‎Related image

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به اين سايت (زیباکده ) میباشد و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است © Copyright 2019 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان