خانه
4.92K

بهترین شهر های شکلاتی جهان

  • ۰۷:۴۲   ۱۳۹۳/۳/۲۶
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|20254 |8895 پست


    شکلات و زندگی روزمره


    بهترین شهرهای شکلاتی جهان


    شکلات یکی از خوشمزه‌ترین و در عین حال محبوب‌ترین خوراکی‌ها در جهان است که تمام گروه‌های سنی به آن علاقه دارند و آن را به اشکال مختلف و در طعم‌های گوناگون مصرف می‌کنند. در این مطلب قصد داریم شما را با تعدادی از شهرهای دنیا و مکان‌هایی که در آن بهترین شکلات‌ها تهیه می‌شود آشنا کنیم.





    Cologne ـ آلمان


    این شهر که به عنوان پایتخت شکلات سازی آلمان شناخته می شود محل کارخانه شکلات سازی "Stollwerck" دومین صادر کننده بزرگ شکلات به ایالات متحده آمریکاست. این شهر به مناسبت یکصد و پنجاهمین سالگرد تاسیس این کارخانه همین شهر به افتتاح یک موزه درخصوص این کارخانه اقدام کرده است. این موزه دارای یک خط تولید کوچک نیز است که برای نمایش به تولید شکلات مشغول است. شما می توانید در این شهر این موزه را که با نام «موزه شکلات» شناخته می شود براحتی بیابید. این مارک از شکلات علاوه بر این شهر در هشت کارخانه دیگر در آلمان، بلژیک و سوئیس نیز تولید شده و در بسیاری از فروشگاه های معتبر در سراسر جهان به فروش می رسد.


    Tain L’Hermitage ـ فرانسه


    کشور فرانسه به داشتن غذاهای خوشمزه در دنیا معروف است. اما شهر کوچکی در نزدیک لیون در فرانسه با نام "Tain L’Hermitage" به عنوان قلب شکلات این کشور شناخته می شود. این شهر مرکز کارخانه "Valrhona" است که یکی از تولیدکنندگان بنام شکلات در جهان است. در این شهر شما علاوه بر تهیه شکلات های خوشمزه می توانید با مدرسه ای آشنا شوید که دوره هایی سه روزه را برای آشپزها و شیرنی پزها برگزار کرده و در آن نحوه پخت و پز با شکلات به آنان آموزش داده می شود.


    Hershey ـ آمریکا


    این شهر که در ایالت پنسیلوانیای آمریکا قرار دارد، دارای القابی همچون شیرین ترین شهر دنیا یا «شهر شکلاتی آمریکا» است. کافی است این القاب را به کار ببرید تا همه به شما بگویند که منظور کدام شهر است. در این شهر شرکت شکلات سازی "Hershey"و همچنین کارخانه آبنبات سازی " H. B. Reese" وجود دارند. در این شهر جاذبه هایی مثل مجموعه «جهان شکلات» یا «فروشگاه بزرگ شرکت» Hershey وجود دارد که در آن می توانید شکلات های خوشمزه ای را تهیه کنید.


    Villajoyosa ـ اسپانیا


    این شهر نیز به عنوان پایتخت شکلات اسپانیا شناخته می شود و دارای تاریخچه غنی در زمینه تولید شکلات در این کشور است. آغاز صنعت شکلات این شهر از قرن هجدهم بوده است. یعنی زمانی که اولین محموله های دانه کاکائو از ونزوئلا و اکوادور به این شهر وارد شده است. یکی از معروف ترین شکلات سازهای اسپانیا شرکت "Valor" است که در این شهر قرار دارد. خوردن یک لیوان شکلات مایع با شیرینی های محلی این شهر به نام "churros" به همه توریست ها توصیه می شود. در این شهر هم می توانید فروشگاه های بزرگی را پیدا کنید و از آنها شکلات بخرید.


    Oaxaca ـ مکزیک


    اگر به دنبال شکلات هایی با دستورالعمل های سنتی هستید به شما پیشنهاد می کنیم تا به شهر "Oaxaca" در مکزیک سری بزنید.


    یکی از قدیمی ترین شکلات های دنیا در این شهر تولید می شود و با این که تعدادی از کارخانه های بزرگ تولید کننده شکلات نیز در این شهر حضور دارند، اما همچنان شکلات های تهیه شده با دستورهای سنتی و خانگی محبوبیت خود را حفظ کردند. در خیابانی به نام "de Noviembre" در این شهر می توانید با کارخانه های تهیه شکلات در این شهر رو به رو شده و شکلات های خوشمزه ای را بخورید.


    زوریخ ـ سوئیس


    نمی توان حرفی از صنعت شکلات به میان آورد و از کشور سوئیس نام نبرد. این کشور دارای یکی از بالاترین نرخ های مصرف شکلات در جهان بوده است و مارک های بسیار معروفی در این صنعت سوئیسی هستند. شهر زوریخ به عنوان مرکز این صنعت شناخته می شود و شرکت هایی مانند "Lindt" یا "Treuschr" در این شهر کارخانه تولید شکلات دارند.


    این مساله حتی باعث شده است تا یک قطار توریستی در کشور سوئیس با نام “قطار شکلاتی” به وجود بیاید که مسافران و علاقه مندان را به دیدار از کارخانه های شکلات سازی سوئیس می برد. تقریبا در هر نقطه ای از شهر زوریخ می توانید این شکلات های خوشمزه را پیدا کنید.


    بروکسل ـ بلژیک


    بلژیک به نوعی به عنوان بهشت دوستداران شکلات در جهان شناخته می شود. در این کشور چیزی حدود 12 کارخانه شکلات سازی، 16 موزه شکلات و بیش از 2100 فروشگاه شکلات وجود دارد. در عین حال شهر بروکسل پایتخت این کشور با داشتن کارخانه دو شرکت بزرگ شکلات سازی جهان به نام های “Godiva” و “Leonidas” بالاتر از دیگر مناطق این کشور قرار دارد. موزه “Musee du Cocao et du Chocolate” یکی از مکان هایی است که می تواند شما را به طور کامل با تاریخچه شکلات و نحوه ساخت آن آشنا کند.

    میدان کوچکی به نام “Grand Sablon” در بروکسل مکانی است که شما می توانید شکلات های بسیار خوشمزه ای را تهیه کنید.




  • leftPublish
  • ۰۷:۴۳   ۱۳۹۳/۳/۲۶
    avatar
    مامان مانیا
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|20254 |8895 پست
    شکلات، به همین تلخی، به همین شیرینی
    به اطرافتان نگاه کنید. داخل منزل، محل ‌کار، سبد خرید، داخل کیف دستی، اشیای روی میزکار، داخل یخچال، قفسه‌های سوپرمارکت‌ها، آنچه روزانه می‌خورید، ریز و درشت، تلخ و شیرین و... چه چیزی را بیشتر می‌بینید؟ دلتان بیشتر چه چیزی را می‌خواهد؟... پاسخ یک کلمه است: شکلات! اسمش را خوردنی بگذاریم یا تنقلات، این مخلوط قهوه‌ای‌رنگ خوشمزه و بسیار متنوع، نه سن و سال و زن و مرد می‌شناسد و نه مرز جغرافیایی.
    هرکس در هر سنی با هر فرهنگ و آداب و رسومی که دارد، شکلات می خورد و با لذت هم می خورد. خوردنی ای که جهان شمول و جهان وطن است و تمام فرهنگ ها به آن علاقه دارند و گاه عشق می ورزند! جالب است بدانید براساس آخرین آماری که یک شرکت معروف شکلات سازی فرانسوی تهیه و منتشر کرده، در هر ثانیه 95 تن شکلات در سراسر جهان مصرف می شود.

    ماده اصلی شکلات، کاکائوست. کاکائو درختی است از تیره «پنبه کیان» که ارتفاعش بین 4 تا 10 متر است. میوه اش زردرنگ و به شکل خیار است که در هر خیار تا 45 عدد دانه کاکائو وجود دارد. آنچه تاریخ نشان می دهد این است که خاستگاه کاکائو آمریکای مرکزی و جنوبی است. سرخپوستان قبیله آزتک از دانه های کاکائو برای تهیه نوعی نوشیدنی دمکرده به نام «شکاتل» استفاده و آن را غذای خدایان می نامیدند. اسپانیایی ها در قرن شانزدهم میلادی کاکائو را از مکزیک به اروپا بردند و نزدیک به یک قرن طرز تهیه نوشیدنی شکاتل را مخفی نگاه داشتند تا این که در قرن هفدهم، این راز توسط اروپا کشف شد و به تمام جهان رسید. هم اکنون کشور ساحل عاج با 37.4 درصد سهم تولید، بزرگ ترین تولیدکننده کاکائو در جهان است. پس از آن غنا و اندونزی به ترتیب با 20.7 و 12.7 درصد در مقام دوم و سوم تولید این محصول فراگیر قرار دارند. تا پیش از بروز دو تحول، شکلات خوراکی اقشار مرفه و اشراف محسوب می شد، اما سال 1847 جوزف فرای و پسرش خمیری شکلاتی تهیه کردند که قابلیت قالب زدن داشت. سال 1849 نیز جان کدبری آبنبات شکلاتی ساخت. با این حال شکلات شهرت اصلی خود را مرهون جنگ جهانی اول است. در طول این جنگ، شکلات به عنوان جیره غذایی سربازان به کار گرفته شد و سربازان پس از بازگشت از جنگ بهترین مبلغ آن بودند. به این ترتیب از آن روز تاکنون دنیا شاهد تولید بیش از 40 هزار نوع شکلات گوناگون با طعم های مختلف است که عاشقان زیادی را به خود جلب کرده است.

    شکلات های امروزی

    شکلات های امروزی با وجود شکل و رنگ و طعم های مختلفی که دارند، اما در اصل از ترکیب شیر، شکر، کره کاکائو و پودر کاکائو با نسبت های مختلف تولید و البته افزودنی های بسیار متنوعی نیز به آن اضافه می شود. بر این اساس هر قدر درصد کاکائو استفاده شده در شکلات بیشتر باشد، شکلات سیاه تر یا تلخ تر خواهد شد. شکلات ها از 10 درصد (شکلات سفید) تا 99 درصد (دارک چاکلت یا شکلات تلخ) درجه بندی می شود. معمولا اسانس نعنا، پرتقال، موز، توت فرنگی و ... را برای طعم دادن به شکلات اضافه می کنند. همچنین در شکلات های تخته ای از مغز میوه جات مثل گردو، فندق، بادام زمینی و ... استفاده می شود. گاهی عسل، کارامل، مربا و کشمش نیز در تهیه شکلات به کار می رود. با این حال یکی از افزودنی های نامطلوب که باعث کاهش قیمت شکلات می شود، موم پارافین است. شکلات های دارای این افزودنی در دمای بدن انسان به سرعت ذوب نمی شوند و از این روش قابل شناسایی هستند.

    کشورها، برندها

    همان گونه که تاریخ نشان می دهد، خاستگاه شکلات به معنای امروزی، اروپا یا قاره سبز است. اولین کارخانه شکلات سازی به معنای مدرن در کشور آلمان و در شهر کلن راه اندازی شد. کلن پایتخت شکلات سازی آلمان است که برند مشهور اشتولورک را با خود یدک می کشد. در کنار آن فرانسه، بلژیک، سوئیس و البته ایالات متحده آمریکا نیز وارد صنعت پرسود شکلات شدند و سودهای میلیارد دلاری به جیب زده و می زنند . شهر تین لقمیتاژ و برند معروف آن «والد هونا» شهر «هرشی» در ایالت پنسیلوانیای آمریکا که به عنوان شیرین ترین شهر دنیا معروف است، ویلا جویوسا، شهر شکلات اسپانیا، زوریخ در سوئیس، بروکسل در بلژیک که به عنوان بهشت شکلات معروف شده و با داشتن 12 کارخانه بسیار بزرگ شکلات سازی، مقام برجسته ای در این میان به شمار می آید، نمونه هایی از این نوع هستند.

    شکلات در ایران

    تولید و مصرف شکلات در ایران نیز همچون بسیاری از کشورها سابقه چندان طولانی ندارد. اولین کارخانه شکلات سازی در ایران حدود 60 سال پیش توسط دو برادر مهاجر روسی در شهر تبریز راه اندازی شد و این شهر را به پایتخت شکلات ایران تبدیل کرد. محصول این کارخانه فقط آب نبات و تافی برای بچه ها بود، اما این کارخانه و سایر کارخانجات مشابهی که بعدا تاسیس شدند به نحو گسترده ای به تولید انواع شکلات پرداخته و در موضوع کیفیت و طعم و همچنین بسته بندی پیشرفت قابل ملاحظه ای کردند. هم اکنون حدود یکهزار واحد صنعتی با ظرفیت تولید سالانه حدود 2 میلیون تن به تولید شکلات در ایران می پردازند.

    مشکلات و تاثیر در زندگی نوین

    نگاهی به محیط اطرافمان نشان می دهد که شکلات، خوردنی فراتر از خوردن است. به علت رواج چشمگیر این خوردنی در زندگی روزمره، شکلات جای خود را در هنر، علم پزشکی و سایر شئون زندگی اجتماعی باز کرده است. شکلات با موسیقی، ادبیات، سینما، مجسمه سازی، نقاشی، پزشکی، آشپزی و... پیوند خورده و رد پا و اثر خود را بر جای گذاشته است. این چنین است که یا از خود شکلات به عنوان یک کالا یا تلقی ذهنی که نام آن متبادر می کند، آثار با ربط و بی ربط فراوانی ساخته شده که برخی از آنها بسان طعم خوش شکلات یاد و خاطره ها باقی مانده است. این چنین است که شاید بسیاری از محققان علوم اجتماعی، شکلات را حلال بسیاری از مشکلات به ویژه عصبانیت ها و چالش ها و برخوردهای خشن اجتماعی دانسته و تئوری جامعه شکلاتی را مطرح می کنند.
  • ۰۸:۲۸   ۱۳۹۳/۳/۲۶
    avatar
    صورتــــــــــــــــی
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|18882
    من که عاشق شکلات تلخم 99%
  • ۱۰:۱۴   ۱۳۹۳/۳/۲۶
    avatar
    پریا پریا
    دو ستاره ⋆⋆|6000 |2895 پست
    منم عاشق شکلاتم ولی نه 99%،اون دیگه خیلی تلخه
  • ۱۵:۳۴   ۱۳۹۳/۳/۳۰
    avatar
    صبا
    کاربر فعال|416 |581 پست
    پریا اگه خارجی باشه تلخه. شکلاتای ایرانی که روش نوشته 80 درصد مثل قند شیرینه!
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان