خانه
3.38K

آبنبات کِلونی

  • ۱۱:۱۹   ۱۳۹۲/۵/۲۳
    avatar
    کاربر فعال|91 |320 پست
     در گذشته های نه چندان دور این آبنباتها را با خاکه قندهایی که به مرور زمان از خُرد کردن کله قند و یا انباشته شدن آن در کیسه قند فراهم میشد، درست میکردند. در واقع این کار راهی بود برای هر چه بهتر بازسازی کردن خاکه قند. آبنباتهایی که به این گونه تهیه میشدند، معمولن کمی طعم رطوبت و یا خاک میدادند که چندان خوشایند نبود. اضافه کردن ادویه های خوشبو مانند دانه های خوش طعم هل و امثال آن نه تنها این نقص را در آن کاملن بر طرف می کرد، بلکه آبنبات را به یک شیرینی کاملا مطبوع تبدیل می نمود. بعدها این آبنباتها برای خود جایی در مغازه ها و شیرینی فروشیهای کیلان باز کردند و به سبب داشتن متقاضیان فراوان، تنوع چشمگیری نیز در عرضه آنان پدید آمد. از این رو برای بهتر شدن کالای عرضه شده به بازار، آن را از شکر سفید تهیه میکردند.
    مواد لازم برای تهیه آبنباتهای دارچینی، زنجبیلی و هلی :
    پودر دارچین، زنجبیل و هل از هر کدام: یک قاشق سوپخوری
    شکر برای هر نوع آبنبات: ۲ پیمانه
    آب برای هر کدام: ۱ پیمانه
    سرکه برای هر کدام: ۴ قاشق سوپخوری

    طرزتهیه :
    یک سینی فلزی را کاملا چرب کرده کنار بگذارید .هر نوع از طعم های بالا را که مایلید به آب بیافزایید . سرکه و شکر را به آن افزوده بعد آن را روی حرارت بالا قرار داده تا بجوش آید. چندین بار این مایع را به هم بزنید تا همه‌ی مواد کاملا مخلوط شوند. حالا باید آنقدر بجوشد که غلظتی را که ما مورد نظرمان است را به دست آورد. غلظت مایع وقتی کافی است که مایع با کفی غلیظ بجوشد. در این حالت اگر کمی از آنرا با قاشق برداشته به داخل ظرف بریزید، مایع موقع ریختن کمی کش می آید. در این صورت کمی از آن را برای امتحان روی سینی چرب شده بریزید در صورتی که خودش را گرفت و سفت شد، مایع آماده است. زیر آن را خاموش کنید و بگذارید کمی خنک شود. سپس تمام مایع را روی سطح سینی فلزی چرب شده بریزید و کمی صبر کنید تا باز هم خنکتر شود. گوشه های مایع را آزمایش کنید، از روی سینی ور می آید. در این صورت می شود آنرا پشت و رو کرد. تا روی دیگرش نیز منجمد شود. برای سرعت دادن به اینکار، می توانید سینی خود را در تشت آب معمولی قرار دهید. خنک شدن وقتی کفی است که بشود آن را با دست برداشت و شکل داد و از آن خمیری درست کرد. طبیعی است که این خمیر نرم داغ است و باید به سرعت در دست جابجا شود. حالا این خمیر را از دو طرف بکشید. این خمیر شیشه ای رنگ است برای سفید شدن آن، خمیر کش آمده را روی هم برگردانده و دوباره بکشید. این روند را آنقدر ادامه دهید تا خمیرتان تغییر رنگ داده و سفید شود. شما می توانید در مرحله ای که دلخواهتان بود، کار کشش را متوقف کنید. اما پیشنهاد من این است که موقعی که آبنبات سفید شد و در آن حبابهای هوا را مشاهده کردید، کار کشش را متوقف کنید. حالا خمیر خنکتر شده و سفید رنگ را به صورت میله هایی با قطر مناسب در آورید. این خمیر را می شود با قیچی به اندازه های دلخواه برش داد. یا لوله های را روی یک سطح تمیز دراز کنید. با کارد آشپزخانه روی آنرا به اندازه های دلخواه خط بیندازید. بعد از اینکه آبنبات کاملن سرد و کمی خشک شد، می شود با دست آنرا به راحتی از محل خط گذاری شده شکاند.

    توجه: 1- برای سفید شدن بیشتر آبنبات، نصف سفیده تخم مرغ را هنگام جوشیدن به آن اضافه کنید. در این صورت آبنبات کف می کند. با یک قاشق کف های روی آبنبات را بگیرید و دور برزید. اینگونه شما بخشی از ناخالصی های شکر را دور ریخته اید و آبنبات شما از حد معمول سفیدتر خواهد شد.
    2- اگر آبنبات موقع کشش از حد معمول کمتر کشیده شود، بیشتر به آبنبات کشی شبیه خواهد شد. در این صورت حتمن باید آنرا موقع خنک شدن با قیچی برش بزنید. به این آبنبات کیلانی ها “آبنبات مُژ” می گویند. کشش زیادی آبنبات آنرا به شکرپنیر شبیه خواهد کرد. اگر خواهان چنین مزه و کیفیتی هستید، لطفن آبنبات را کمی بیشتر کشش دهید.

    طرز تهیه نوع چهارم یعنی آبنبات شیشه ای:
    ۲ پیمانه شکر، نصف پیمانه آب، نصف پیمانه سرکه و یک قاشق مرباخوری پُر دانه هل را مخلوط کرده و در ادامه طبق دستور بالا عمل کنید. با این تفاوت که این خمیر باید رنگ و شفافیت اش را حفظ کند. پس از کمی خنک شدن مایع روی سینی آن را به صورت نوار ضخیم در آورده و به اندازهای دلخواه ببرید.

    کامتان شیرین و روزگارتان خوش باد
  • leftPublish
  • ۱۵:۱۲   ۱۳۹۲/۵/۲۳
    avatar
    بهارک
    یک ستاره ⋆|455 |1240 پست
    خیلی ممنون از این تاپیک جالبت
  • ۱۵:۲۴   ۱۳۹۲/۵/۲۳
    avatar
    Sahar mohammadi
    کاربر فعال|91 |320 پست
    خواهش میکنم، دیدم آب نبات رو دیگه کسی نگذاشته ، گفتم من بگذارم براتون
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان