خانه
84.1K

آشپزی سنتی اردبیل

  • ۲۳:۰۷   ۱۳۹۴/۱۰/۱۳
    avatar
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    اردبیل یکی از بی نظیرترین شهرهای ایرانه. زیبا، دیدنی و باشکوه. خوراکیها و غذاهای بسیار لذیذی هم داره که دوست دارم همگی امتحانشون کنید واقعأ محشرن!

    آشپزی سنتی اردبیل
  • leftPublish
  • ۱۵:۱۱   ۱۳۹۴/۱۰/۲۲
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    ساج کباب اردبیلی:

    مواد لازم:

    1. گوشت گوسفند ۱ کیلو
    2. پیاز ۳ عدد
    3. روغن حیوانی ۴ قاشق پر
    4. نان لواش خشک ۱عدد
    5. ماست ۱لیوان
    6. سیر ۲و۳حبه له شده
    7. نمک و فلفل به اندازه لازم

    طرز تهیه:

    اول گوشت گوسفند قیمه شده رو با یک عدد پیاز می‌پزیم نباید زیاد پخته بشه تقریباً نیم ساعت مونده به پخت کامل زیرش رو خاموش می‌کنیم تقریباً ۱پیمانه هم باید آب داشته باشه بعد پیازها رو نگینی خرد کرده (من خلالی خرد کردم) تو روغن کرمانشاهی یا کره تفتشون میدم و گوشت پخته شده رو هم داخلش ریخته سرخشان می‌کنم نمک و فلفل زده بعد یک عدد نان لواش خشک رو خرد کرده وقتی گوشتها سرخ شدند از تابه برشون داشته نانها رو داخل روغن مقداری سرخ می‌کنیم بعد داخل ظرف سرو اول نانها رو ریخته بعد روش از آب گوشت می‌ریزیم بعد ماست و سیر درست کرده روی نانها می‌ریزیم (من جدا سر سفره آوردم) بعد گوشتهای سرخ شده رو روی مواد میذاریم.

    آشپزی سنتی اردبیل
  • ۱۵:۱۵   ۱۳۹۴/۱۰/۲۲
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    خورش ترشی قورما:

    مواد لازم:

    پیازداغ ۳ قاشق سوپخوری
    گوشت ۳۰۰ گرم، خورشی
    آلوچه ۱۵ عدد
    لوبیا چشم بلبلی یک دوم پیمانه
    محلول زعفران ۱ قاشق چایخوری

    طرز تهیه:

    گوشت را در پیازداغ تفت داده تا آب آن کشیده شود، سپس ۲ پیمانه آب اضافه کنید تا نیم پز شود. لوبیا را که ۲ ساعت قبل خیسانده‌اید و آلوچه خورشی را اضافه کرده و خورش را بپزید تا جا بیفتد. در آخرمحلول زعفران را اضافه کنید.

    آشپزی سنتی اردبیل

    ویرایش شده توسط Oldoos در تاریخ ۲۳/۱۰/۱۳۹۴   ۱۳:۴۲
  • ۱۱:۴۷   ۱۳۹۴/۱۰/۲۳
    avatar
    arnina
    دو ستاره ⋆⋆|3418 |2289 پست
    دستت درد نکنه . دهنم آب افتاد .
    البته اسم این خورشت ...ترشی قورما هست . مثل سبزی قورما .
  • ۱۳:۴۱   ۱۳۹۴/۱۰/۲۳
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    🍞گشنیز کباب:
    مواد لازم
    گوشت چرخ‌كرده و لپه خیس و گشنیز خرد شده از هر کدام نيم كيلوگرم
    غوره يك پيمانه
    آبغوره و آب و رب گوجه فرنگی از هر کدام يك پيمانه
    پياز يك عدد
    سيب‌زميني حلقه‌شده نيم كيلوگرم
    نمك، فلفل و زردچوبه و روغن به ميزان لازم
    آرد نخودچي يك قاشق غذاخوري

    طرز تهيه:

     گوشت چرخ‌كرده را با لپه چرخ مي‌‌كنيم بعد پياز و آردنخودچي را اضافه كرده و ورز مي‌‌دهيم. توي دست گرد و بعد پهن مي‌‌كنيم و در روغن سرخ كرده، كنار مي‌‌گذاريم. گشنيز و سيب‌زميني را جداگانه سرخ مي‌‌كنيم. در تابه‌اي ابتدا سيب‌زميني‌ها، گشنيز و كباب‌ها را مي‌‌چينيم رب سرخ‌شده را با آب مخلوط كرده به همراه آبغوره، نمك، فلفل و زردچوبه روي غذا ريخته و با حرارت كم مي‌‌گذاريم پخته شود. در انتها روي آن غوره مي‌ريزيم و تزئين مي‌كنيم.
    آشپزی سنتی اردبیل
  • ۱۳:۴۲   ۱۳۹۴/۱۰/۲۳
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست
    زیباکده
    arnina : 
    دستت درد نکنه . دهنم آب افتاد .
    البته اسم این خورشت ...ترشی قورما هست . مثل سبزی قورما .
    زیباکده

    واقعأ ممنون ازتون که تذکر دادید!

  • leftPublish
  • ۲۲:۴۲   ۱۳۹۴/۱۰/۲۳
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    اینم گشنیز کباب امشب من👇👇👇👇

    آشپزی سنتی اردبیل
  • ۱۲:۴۰   ۱۳۹۴/۱۰/۲۸
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    🍞قیسی پلو:

    مواد لازم:

    1. روغن: ۳ قاشق سوپخوری
    2. قیسی: یک فنجان
    3. نمک، فلفل: به مقدار دلخواه
    4. جوز هندی: نصف قاشق چایخوری
    5. برنج: ۵۰۰ گرم
    6. گوشت: ۵۰۰گرم
    7. آب: دو لیتر
    8. دارچین: یک قاشق مرباخوری
    9. کره آب شده: نیم فنجان

    طرز تهیه:

    گوشت را قطعه کرده آنرا با کره و کمی ادویه قدری سرخ کنید. سپس به آن آب اضافه کنید تا خوب بپزد، آنگاه قیسی را در کره سرخ کرده آنگاه برنج را که پخته‌اید موقع آبکش نصف آن را دیگ ریخته و گوشت پخته شده و قیسی روی برنج ریخته و آنگاه بقیه برنج را روی آن ریخته و آنرا دم کنید، آنگاه که دم کشید می‌توانید آنرا میل نمایید.

    آشپزی سنتی اردبیل
  • ۱۲:۴۶   ۱۳۹۴/۱۰/۲۸
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    🍞رشته پلو اردبیلی:

    مواد لازم

    برنج: سه پیمانه 

    رشته پلویی: یک و نیم پیمانه 

    گوشت چرخ کرده: 200 گرم 

    پیاز متوسط: یک عدد 

    کره: 50 گرم 

    کشمش: 100 گرم 

    پیاز تفت داده شده: دو قاشق سوپخوری 

    زعفران حل شده: یک قاشق سوپخوری 

    خرما هسته گرفته شده: به میزان لازم 

    نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم 

    روغن مایع: به میزان لازم

    رشته پلو با گوشت چرخ کرده ، طرز تهیه غذای سنتی تبریز ، طرز تهیه رشته پلو با گوشت چرخ کرده

    طرز تهیه

    برنج را از قبل خیس می کنیم، سپس آب آن را خالی کرده و داخل آب جوش می ریزیم. چند دقیقه که جوشید، رشته را هم به آن افزوده و بلافاصله پس از نرم شدن رشته آبکش می کنیم. کف قابلمه روغن ریخته، ته دیگ دلخواه را گذاشته، سپس رشته پلو را در قابلمه با حرارت ملایم می گذاریم تا دم بکشد. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و ورز می دهیم، سپس به صورت قلقلی های ریز در آورده، در روغن داغ شناور سرخ کرده و کنار می گذاریم. کشمش و خرما را هم با روغن کم تفت کوتاهی داده و کنار می گذاریم. رشته پلو را پس از دم کشیدن در ظرف سرو کشیده، کره را روی آن ریخته و با گوشت قلقلی ها، خرما، کشمش، پیاز داغ و پلوی زعفرانی تزیین می کنیم.

  • ۰۱:۰۱   ۱۳۹۴/۱۰/۲۹
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    🍞آش گیلدیک:

    مواد لازم برای ۴ نفر:

    1. گل نسترن: ۵۰۰ گرم
    2. سبزی آش (پاک کرده و خرد شده): یک کیلوگرم
    3. گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
    4. تفاله پیاز (رنده شده و آب گرفته): ۵۰–۴۰ گرم
    5. نخود، لوبیا چیتی، لوبیا قرمز پخته شده از هرکدام: ۱/۲ پیمانه
    6. برنج: یک پیمانه
    7. برگ زردآلو: یک پیمانه
    8. آلوچه: یک پیمانه
    9. لواشک: ۲۵۰ گرم
    10. مغز گردو: یک پیمانه
    11. نعنا داغ و پیاز داغ: به مقدار لازم
    12. نمک و فلفل: به مقدار لازم

    طرز تهیه:

    گوشت را با تفاله پیاز و مقداری نمک مزه دار کرده و به صورت گوشت قلقلی سرخ می‌کنیم.

    برنج را با ۶ پیمانه آب روی حرارت گذاشته تا کاملاً باز شود، سپس نمک و سبزی را اضافه کرده، پس از چند دقیقه حبوبات و مابقی مواد را اضافه کرده و اجازه می‌دهیم آش جا بیافتد. برای سرو آش را در ظرف مناسب ریخته و با نعنا داغ و پیاز داغ تزیین می‌کنیم.

    نکته: گل نسترن را باید ۳ روز خیس کرده، سپس در هنگام استفاده از صافی رد می‌کنیم. برگ زردآلو، آلوچه و لواشک را ۲۴ ساعت خیس می‌کنیم.

    آشپزی سنتی اردبیل
  • ۱۴:۰۹   ۱۳۹۴/۱۰/۳۰
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست
    امیدوارم لذت ببرید!
  • leftPublish
  • ۰۰:۲۱   ۱۳۹۴/۱۱/۱
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    🍞خوراک بادمجان شکم پر:

    مواد لازم:

    1. بادمجان قایقی شکل که زیاد تپل نباشد: ۶ عدد
    2. سیر: ۱۰ حبه متوسط
    3. پیاز ریزشده:یک عدد
    4. گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
    5. گوجه فرنگی سفت: ۲ عدد
    6. جعفری ساطوری: ۳ قاشق سوپ خوری
    7. رب گوجه فرنگی، نمک و روغن مایع: به میزان کافی

    طرز تهیه:

    ابتدا بادمجانهارا راه راه پوست کنده یک برش تو قسمت گود بادمجان میدیم (مثل نون باگت که برا ساندویج برش می‌زنیم) بعداون هارو۲ ساعت تو آب نمک می خوابونیم بعدش شسته خشک کرده و درروغن مایع سرخ می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.

    سیر هارو خلا ل می‌کنیم و یه تفت کوچولوتو روغن مایع میدیم توجه کنید که رنگش مطلقا نباید عوض بشه (جلوه سیر تو این غذا مثل خلال بادام میشه)، پوست گوجه فرنگیها رو می‌کنیم، مغزشون رو خالی می‌کنیم و گوشت اونهارو ریز خرد می‌کنیم، تو همون ظرفی که سیر را تفت دادیم پیاز رو تفت میدیم بعد گوشت رو بهش اضافه می‌کنیم بعد ازکمی تفت دادن، رب، مغزگوجه فرنگیهاو نصف لیوان آب رواضافه می‌کنیم و در ظرف رو می‌گذاریم تا گوشت کاملا پخته بشه فقط یه نکته هست و اونم اینه که رنگ این مخلوط باید کاملا قرمز باشه به عبارتی ربش یه خورده زیادتر ازبقیه غذاهاست بعد ازرو حرارت برداشته جعفری، گوجه فرنگی ریز شده و سیر رو باهاش مخلوط می‌کنیم

    از مخلوط آماده داخل بادمجانها پرکرده و اونهارو داخل ماهیتابه می‌چینیم از روغن قرمزی که از مایع گوشتی مونده ته ماهی تابه ریخته در ماهیتابه رو میذاریم و روی حرارت خیلی ملایم یه ۲۰ دقیقه‌ای میذاریم تا غذا جابیفته و بعد سروش می‌کنیم.

    آشپزی سنتی اردبیل
  • ۱۱:۳۷   ۱۳۹۴/۱۱/۲
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست
    http://data-vocabulary.org/Recipe" id="recipe-1243" style="direction: rtl; color: #2d2d2d; font-family: Tahoma; font-size: 12px; line-height: normal; background-color: #e1e0dd;">

    خوراک کوفته ریزه:

    • http://data-vocabulary.org/RecipeIngredient">گوشت چرخ کرده 500گرم
    • http://data-vocabulary.org/RecipeIngredient">برنج پخته (شفته) 120گرم
    • http://data-vocabulary.org/RecipeIngredient">تخم مرغ یک عدد
    • http://data-vocabulary.org/RecipeIngredient">سبزی کوفته( ساتوری) یک کیلو
    • http://data-vocabulary.org/RecipeIngredient">فلفل دلمه 3عدد
    • http://data-vocabulary.org/RecipeIngredient">گوجه فرنگی 3عدد
    • http://data-vocabulary.org/RecipeIngredient">نمک+فلفل سیاه+جوز هندی به میزان دلخواه
    • http://data-vocabulary.org/RecipeIngredient">رب گوجه فرنگی 3قاشق غذا خوری

    ﺭﻮﺘﺳﺩﺖﺨﭘ

    1. گوشت و برنج و سبزی و تخم مرغ و نمک و فلفل و جز را با هم مخلوط می کنیم، و آنقدر ورز می دهیم تا جسبندگی زیادی پیدا کند
    2. مواد را به اندازه نارنگی برداشته گرد کرده و در روغن داغ شده سرخ کنید البته باید با حوصله سرخ کنید تا له نشوند .
    3. در یگ قابلمه بزرگ فلفل دلمه های ورقه شده و بعد گوجه ورقه شده را رویه هم میچینیم
    4. بعد کوفته های طلایی سرخ شده را به شکل حرم روی گوجه ها می چینیم ،
    5. در یک تابه کمی روغن ریخته وسه قاشق رب گوجه در آن تفت می دهیم
    6. جز هندی و فلفل نمک را اضافه می کنیم و بعد دو لیوان آب به سس اصافه میکنیم
    7. کمی که جوش آمد آن را روی کوفته ها ریخته و در قابلمه را میگداریم تا با حرارت کم بپزد به مدت نیم ساعت.
    8. کوفته باید با بخار سس بپزد.

    این غذا را با نان و  سبزی خوردن میل کنید.

    آشپزی سنتی اردبیل
  • ۲۱:۴۱   ۱۳۹۴/۱۱/۳
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    🍞دلمه برگ مو:

    1. برگ مو نیم کیلو گرم
    2. گوشت چرخ کرده نیم کیلو گرم
    3. سبزی دلمه نیم کیلو گرم
    4. برنج ۱۵۰گرم
    5. لپه۱۰۰ گرم
    6. پیاز سرخ کرده۴-۳ قاشق سوپ خوری
    7. آب لیمو ترش 
    8. روغن حدود ۱ پیمانه سرخالی
    9. نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار کافی

    توجه:

    - سبزی دلمه شامل: تره، جعفری، نعناع، شوید، ترخون و گاهی پیازچه می‌باشد.

    - برگ موها بهتر است جوان باشد.

    - در صورت تمایل می‌توانید از لپه استفاده کنید و اجباری نیست.

    طرز تهیه:

    چوب ته برگ موها را می‌گیریم و برگ‌ها را می‌شوییم. در قابلمه آب را جوش می‌آوریم و برگ‌ها را در آن می‌ریزیم همین که یکی دو جوش زد و برگ نرم شد در صافی ریخته و روی آن آب سرد می‌ریزیم.

    برای تهیه مواد داخل دلمه، پیاز سرخ شده را با گوشت چرخ کرده مخلوط کرده و تفت می‌دهیم. سپس برنج و لپه‌ای که نیم پز شده است را اضافه می‌کنیم. نمک، فلفل، زردچوبه و در نهایت سبزی خرد شده را هم با بقیه مواد مخلوط می‌کنیم. می‌توان به این مواد کمی آب لیمو هم اضافه کرد. سپس برگ‌ها را باز کرده، دو برگ را طوری کنار هم قرار می‌دهیم که شکاف برگ‌ها گرفته شود. کمی از مواد دلمه وسط برگ می‌ریزیم و اطراف برگ را روی هم می‌گذاریم و محکم می‌پیچیم.

    در یک قابلمه ۳-۲ قاشق روغن می‌ریزیم، دو سه ردیف برگ ساده ته ظرف می‌چینیم. سپس دلمه‌ها را نزدیک هم و بدون فاصله روی برگ‌ها می‌چینیم و ۳-۲ قاشق روغن آب کرده روی آن‌ها می‌دهیم و یک لیوان آب داخل ظرف دلمه می‌ریزیم. بهتر است بشقابی کوچک تر از دهانه ظرف را وارونه روی دلمه قرار داده و در ظرف دلمه را بسته و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهیم تا دلمه‌ها بپزند. در صورتی که با این مقدار آب، دلمه پخته نشد، مقداری آب اضافه می‌کنیم و در اواخر طبخ بقیه آبلیمو، نمک و شکر را مخلوط کرده، داخل دلمه می‌ریزیم.

    وقتی این مواد جذب دلمه شد، آن را از روی آتش بر می‌داریم. باید توجه داشت در صورتی که چاشنی دلمه را زود بزنیم برگ دلمه سفت میشود. بهتر است به مواد وسط دلمه کمی گوجه سبز هسته گرفته اضافه کنیم و یا لای هر ردیف دلمه کمی گوجه سبز بریزیم.

    آشپزی سنتی اردبیل
  • ۲۱:۴۹   ۱۳۹۴/۱۱/۳
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    🍞کله جوش یا کال جوش:

    مواد مورد نیاز
    کشک= نیم کیو پاستوریزه و یا خانگی ساییده شده و جوشیده.
    نعنا خشک ساییده شده =۲ قاشق غذا خوری
    پیاز خرد شده =یک عدد بزرگ

    گردو خرد شده = ۱۰۰ گرم
    روغن برای سرخ کردن=مقداری
    نمک و فلفل و زردچوبه= به میزان لازم

    طرز تهیه:
    - ابتدا پیاز را در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس نعنا خشک و کمی زردچوبه به آن اضافه کنیدو بسیار کم تفت دهید.

    - سپس کشک را با حدود یک لیوان آب رقیق کنید و به مواد سرخ شده اضافه نمایید و هم بزنید تا جوش بیایدو یکی دو قل بزند تا به غلظت مناسب برسد.

    - سپس نمک و فلفل و گردو را اضافه کنید. و در کاسه سرو کنید.

    آشپزی سنتی اردبیل
  • ۱۰:۴۲   ۱۳۹۴/۱۱/۵
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    🍞تاس کباب مرغ اردبیل:

    سینه مرغ: ۲ عدد، بزرگ و پوست‌گرفته و دو نیم شده.
    ران مرغ: ۴ عدد، پوست گرفته.
    روغن زیتون: ۲ قاشق سوپ خوری.
    موسیر: ۲۰۰ گرم، پوست گرفته.
    سیر: ۲ بوته، خرد شده.
    زنجبیل تازه: ۴ سانتی‌متر، رنده شده.
    پودر زیره: یک قاشق سوپ خوری.
    تخم گشنیز: یک قاشق سوپ خوری، کمی آسیاب شده.
    چوب دارچین: ۲ عدد، کوچک.
    گردو: ۳۷۵ گرم، آسیاب شده.
    عصاره مرغ: ۵۰۰ میلی‌لیتر.
    عسل: یک قاشق سوپ‌خوری.
    گشنیز: ۲ قاشق سوپ‌خوری، ساطوری شده.
    زعفران و چیلی: مقداری، ساییده شده.

    روش تهیه:

    ۱- اجاق را با دمای ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد گرم می‌کنیم. تکه‌های مرغ را خوب ادویه زده، روغن را در یک تابه متوسط و نسوز گرم می‌کنیم. مرغ‌ها را درون ظرف خوب سرخ می‌کنیم تا کاملا برشته شوند، بعد آن‌ها را از ظرف خارج می‌کنیم.

    ۲- شعله گاز را کم کرده، موسیرها را در تابه تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. حالا سیر و زنجبیل رنده شده را هم به آن اضافه کرده و برای ۳۰ ثانیه بپزید و بعد تمام ادویه‌ها را داخل تابه ریخته و به مدت یک دقیقه تفت دهید.

    ۳- گردوهای آسیاب شده را با مواد داخل تابه حسابی مخلوط کنید تا طعم ادویه‌ها به خورد گردو برود. حالا مرغ‌ها را درون تابه گذاشته و عصاره مرغ و عسل را روی آن بریزید. وقتی غذا به جوش آمد، تابه را درون فر بگذارید تا برای ۴۰ دقیقه بپزد تا نرم شود. حالا گشنیز را روی آن بپاشید و سرو کنید.

    آشپزی سنتی اردبیل
  • ۱۶:۲۹   ۱۳۹۴/۱۱/۵
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    🍞کوکوی لوبیا سبز (غذای محلی آذربایجان شرقی) :

    مواد لازم:

    لوبیا سبز: نیم کیلو

    هویج: متوسط 2 عدد

    پیاز کوچک قرمز: 2 عدد یا یک عدد متوسط

    گوشت چرخ کرده: 100 گرم

    سیب‌زمینی: متوسط 3 عدد

    زرشک: نصف پیمانه

    تخم‌مرغ: 5 عدد

    نمک، فلفل قرمز و سیاه: به مقدار لازم

    روغن: به میزان لازم

    طرز پخت:

    * لوبیاها را خیلی ریز حلقه حلقه کنید یا از رنده غذاساز استفاده کنید.

    * هویج‌ها را نگینی خرد کنید یا با خرد کن، ریز خرد کنید.

    * لوبیاها و هویج را یا با هم یا جدا، بخار پز کنید. می‌توانید آب پز هم بکنید ولی لوبیا خیلی به خودش آب می‌گیرد.

    * 2 تا از سیب زمینی‌ها را نگینی خرد کنید، یکی دیگر را خلالی و هر کدام را جدا سرخ کنید و جدا از هم روی حوله کاغذی بگذارید.

    * یکی از پیازها یا نصف پیاز متوسط را نگینی خرد کنید و یکی دیگر را خلالی.

    * خلالی‌ها را سرخ کنید و روی حوله بگذارید. نگینی‌ها را هم بگذارید درون تابه و کمی سرخ کنید.

    * بعد حرارت را کم کنید، گوشت و یکی دو قاشق آب هم اضافه کنید تا گوشت دون دون شود.

    * نمک و فلفل قرمز هم اضافه کنید، بعد خوب تفت دهید تا قهوه‌ای شوند.

    * زرشک را بشویید و کنار بگذارید.

    * لوبیا و هویج را بریزید درون الک و بگذارید تا خنک شوند.

    * 5 عدد تخم‌مرغ را درون کاسه استیل بشکنید، یک قاشق چای‌خوری نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز اضافه کنید و با چنگال خیلی خوب هم بزنید. اگر تخم‌مرغ‌ها کوچک بود می‌توانید یکی دیگر هم اضافه کنید. ولی کمتر از 5 عدد نباشد.

    * لوبیاها را خوب فشار دهید تا هر چه آب دارد خارج شود. سپس آن‌ها را به همراه هویج درون کاسه‌ی تخم‌مرغ‌ها بریزید. اگر این مواد آبدار باشند باعث می‌شود کوکو آب بیندازد و از هم بپاشد.

    * بعد سیب‌زمینی نگینی و گوشت که کاملاً بی‌روغن باشد و نصف زرشک را اضافه کنید و خوب با هم مخلوط نمایید.

    مواد را داخل تابه‌ی چرب تفلون بریزید. همان کارهایی که بالا گفته شد را انجام دهید. بعد دم‌کنی را روی آن بگذارید و حرارت را خیلی کم کنید تا بدون شعله پخش‌کن کامل بپزد.

    آشپزی سنتی اردبیل
  • ۱۶:۲۶   ۱۳۹۴/۱۱/۸
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    🍞کباب زردک (اصفهان):

    1. گوشت چرخ شده گوسفند ۲۵۰ گرم
    2. زردک متوسط ۴ عدد، رنده ریز شده
    3. آرد نخودچی به مقدار لازم
    4. پیاز کوچک ۱ عدد، رنده ریز شده
    5. نمک نوک چاقو
    6. زردچوبه به مقدار لازم
    7. شکر ۴/۱ لیوان
    8. آب ۴/۱ لیوان
    9. زعفران به مقدار لازم

    طرز تهیه:

    مرحله ۱ - گوشت چرخ شده را همراه با کمی نمک، زردچوبه، پیاز و زردک مخلوط کرده و ورز دهید.

    مرحله ۲ - آرد نخودچی را قاشق قاشق به مخلوط گوشت اضافه کرده و مالش دهید تا مایه کباب سفت شود.

    مرحله ۳ - از مایه گوشتی به اندازه گردو برداشته و حالت داده، در روغن داغ سرخ کنید.

    مرحله ۴ - برای درست کردن شهد کباب، شکر و آب را مخلوط کرده و روی حرارت گذاشته تا شکر حل شود، سپس زعفران را افزوده و شهد را کنار بگذارید.

    مرحله ۵ - کباب‌های سرخ شده را کف تابه چیده و شهد را روی کباب‌ها بریزید، سپس روی حرارت کم به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه قرار داده تا شهد به خورد کباب‌ها برود، سپس در ظرف مورد نظر چیده و سرو نمایید.

    نکات:

    • در صورتی که مایل هستید کباب مزه‌ای ملس داشته باشد، می‌توانید ۲ قاشق غذاخوری سرکه را با ۲ قاشق غذاخوری شیره خرما مخلوط کرده و به عنوان شهد به کار ببرید.
    • در صورتی که مایه کباب قوام پیدا نکرد می‌توانید یک تخم مرغ به مایه کباب اضافه کنید.
    • در صورتی که بخواهید اندازه کباب‌ها به شکل قدیم آن باشد بایستی کباب‌ها را به اندازه بامیه درآورده و سپس سرخ کنید.
    آشپزی سنتی اردبیل
  • ۱۴:۳۹   ۱۳۹۴/۱۱/۹
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    🍞دنده پلو (ایلام):

    مواد اولیه :

    *دنده گوسفند یک کیلوگرم
    *برنج آبکشی شش پیمانه
    *نمک، فلفل و زردچوبه و روغن به میزان لازم
    *پیاز داغ سه قاشق سوپخوری
    *زیره پلویی ساییده شده دو قاشق سوپخوری
    *دارچین یک قاشق سوپخوری

    طرز تهیه:

    این غذا یکی از غذاهای معروف استان ایلام است که طرفداران بسیاری دارد. دنده پلو با ماست محلی و سبزی خوردن بسیار دلچسب است و برای کسانی که چربی خون بالا دارند توصیه نمی‌شود.

    کمی روغن و زردچوبه کف قابلمه ریخته روی حرارت قرار می‌‌دهیم تا روغن بجوشد. دنده‌ها را نمک و فلفل زده و از طرف چربی دنده کف قابلمه می‌چینیم. روی آن برنج آبکشی را ریخته و لابه‌لای آن پیاز داغ، زیره و دارچین می‌دهیم. در قابلمه را دم‌کنی گذاشته و با شعله ملایم دو ساعت دم می‌کنیم تا گوشت دنده پخته و برنج هم دم بکشد. پس از پخت، برنج را در دیس برمی‌گردانیم تا ته دیگ دنده آن دیده شود .

    نکتــه:

    از آنجایی که برنج مدت طولانی روی حرارت قرار دارد بهتر است برنج را زنده‌تر بردارید تا شفته و له نشود.

    آشپزی سنتی اردبیل
  • ۱۵:۴۳   ۱۳۹۴/۱۱/۱۱
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    🍜دمپختک (تهران):

    مواد لازم:

    1. لپه باقالای زرد یک پیمانه
    2. برنج دو پیمانه
    3. زعفران دم کرده نصف پیمانه
    4. پیاز یک عدد
    5. آب، زردچوبه، روغن و نمک به میزان لازم
    6. کره ۵۰ گرم

    طرز تهیه:

    ابتدا برنج را شسته و خیس می‌کنیم. لپه باقالا را با نمک و آب به مدت ده دقیقه می‌پزیم. سپس پیاز را ریز رنده کرده و همراه زردچوبه سرخ می‌کنیم باقالا را آب‌کش کرده و با برنج داخل قابلمه یا (پلوپز) می‌ریزیم. پیاز سرخ شده، روغن، نمک و کره را درون قابلمه برنج ریخته وقتی آب برنج به جوش آمد زعفران دم کرده را درون آن می‌ریزیم و هنگامی که آب برنج تمام شد دمکنی را گذاشته و زیر گاز را کم می‌کنیم تا برنج کاملا دم بکشد معمولا برای دم کشیدن برنج در حالت کته ۳۰ تا ۳۵ دقیقه وقت لازم است.

    دستور شماره دوویرایش

    مواد لازم:

    1. برنج: ۲ پیمانه
    2. لپه باقالا یا باقالی زرد یا باقالی دمپختک ۲ مشت پر!
    3. پیاز: ۲ تا بزرگ
    4. نمک و زرچوبه

    طرز پخت:

    این باقالی زرد رنگ، کوچیک و خشکه و از قسمت حبوبات توی سوپرها میشه تهیه کرد.

    برنج رو که توی آب و نمک خیس داده بودم طبق معمول.. پیاز رو خلال و توی روغن طلایی می‌کنیم.. شما اگه دوست ندارین دیده بشه می تونین ریزش کنین پیاز رو. زرچوبه هم می‌زنیم که خوشرنگ بشه پلومون... باقالی‌ها رو که شستم وقتی پیازها طلایی شدن اضافه کردم و یه تفت دادم که له نشن. این باقالی زودی می پزه.. یه لیوان آب ریختم توش و وقتی جوش اومد و نیم پز شد باقالی برنج رو بهش اضافه کردم. آب باید روی برنج رو گرفته باشه .. میزان آب کاملا به نوع برنجتون بر می گرده و خودتون دستتون میاد.. بهتره از اول آب زیاد نریزین و حین پخت اگه لازم بود اضافه کنین.. میذاریم تا برنج وا شه و آب به خوردش بره کاملا. بعد اطراف برنج رو جمع می‌کنیم وسط تا مثه تپه بشه. موادم خودش روغن داشت و من دیگه روغن اضافی نریختم روش. درش رو گذاشتم و میذاریم دم بکشه.. می تونیم موقع خوردن نیمرو آماده کنیم.

    آشپزی سنتی اردبیل
  • ۱۶:۲۳   ۱۳۹۴/۱۱/۱۲
    avatar
    Oldoos
    دو ستاره ⋆⋆|1020 |2441 پست

    🍴کباب بختیاری(چهار مهال و بختیاری) :

    1. راسته گوسفندی ۵۰۰ گرم یا فیله گوساله
    2. سینه مرغ ۵۰۰ گرم
    3. کره ۵۰ گرم
    4. پیاز سه عدد رنده شده
    5. زعفران دم کرده
    6. آبلیمو ترش تازه
    7. نمک و فلفل
    8. ماست یک لیوان

    گوشت راسته را به اندازه یک انگشت خرد کنید و در مخلوط پیاز رنده شده و ماست و زعفران دم کرده و فلفل به مدت ۲ الی ۳ ساعت مارینه کرده و در یخچال بذارید. سینه مرغ رو نیز به اندازه یک انگشت خرد و سپس در مخلوط پیاز رنده شده و زعفران دم کرده و نمک – آبلیموترش و ماست به مدت ۲ الی ۳ ساعت مارینه و در یخچال قرار بدین. منقل را آماده کرده و گوشت‌ها را از یخچال بیرون آورده و به سیخ بکشین. برای به سیخ کشیدن یک تکه گوشت و یک تکه از جوجه بردارین تا این که سیخ پر بشه. بهتره که اولین و آخرین تکه‌ها گوشت باشن. زیرا جوجه زودتر کباب میشه و میسوزه. کباب را روی حرارت ملایم پخته و سپس به آن کره بمالید.

    آشپزی سنتی اردبیل
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان