خانه
98.6K

انواع خورشت

  • ۱۵:۴۳   ۱۳۹۴/۴/۶
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    تو این تاپیک طرز تهیه انواع خورشت و میزارم ، دوستان خوبم شما هم همراهی کنید

    19

  • leftPublish
  • ۱۰:۴۵   ۱۳۹۴/۱۲/۲۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست

    خورشت ماست

    برای تهیه دسر خورشت ماست سنتی اصفهان به گوشت گردن گوسفندی بدون چربی احتیاج خواهید داشت. همچنین در استفاده از زعفران باید دست و دل باز عمل کنید. چرا که عطر خوش خورشت ماست مدیون وفور این چاشنی بی‌نظیر است.

    همچنین بهتر است این دسر را از شب قبل تهیه نمایید چراکه هرچه بیشتر بماند بهتر جا می‌افتد و در ضمن در فواصل مختلف با سر زدن به دسر، شیرینی آن را تست کنید و در صورت تمایل پودر شکر و ماست بیشتری به آن اضافه کنید.

    برای تهیه خورشت ماست از ماست چکیده شیرین و نسبتا چرب بهره خواهیم برد. برای این منظور می‌بایست ماست و پودر قند را از شب قبل درون تنظیف ریخته و با قرار دادن تنظیف روی سبدی که زیر آن ظرف گودی قرار داده‌اید کلیه آب ماست را بکشید و اصطلاحا چکیده کنید. (ماست را درون یخچال استراحت دهید تا مانع از ترش شدن ماست شود.)

    برخلاف تصور عموم تهیه خورشت ماست کار دشواری نیست تنها به کمی زمان و نیروی کافی برای کوبیدن گوشت و سایر مواد احتیاج خواهید داشت.

    ?مواد لازم :

    گوشت گردن گوسفندی : ۲۵۰ گرم

    ماست شیرین : ۲۵۰۰ گرم

    پودر قند : ۱ پیمانه

    زعفران : به میزان لازم

    پیاز : ۱ عدد

    ? طرز تهیه دسر سنتی خورشت ماست:

    ۱- ابتدا گوشت گردن را به همراه یک عدد پیاز و آب بپزید. (نیازی به اضافه کردن ادویه‌جات دیگر نیست.) تنها زمانی که گوشت کاملا پخته شد کمی نمک به گوشت اضافه کنید.

    ۲- گوشت پخته‌شده را به همراه یک پیمانه آب گوشت صاف‌شده به کمک گوشت‌کوب بکوبید و در حین کوبیدن آب گوشت را کم‌کم به آن اضافه کنید.

    ۳- زعفران را با آب رقیق کنید و دم کنید تا رنگ مطلوب و غلظتی مناسب پیدا کند.

    ۴- ماستی که از شب قبل کیسه انداخته‌اید و آب آن کاملا گرفته شده را از صافی رد کنید. سپس ماست و زعفران را کم‌کم به گوشت اضافه کنید و خوب با گوشت‌کوب بکوبید.

    ۵- همه مواد را به صورت تناوبی با یکدیگر ترکیب کنید تا رنگ دلخواه حاصل شود.

    ۶- در نهایت خورشت ماست را با زرشک و خلال پسته تزیین کنید .

    نوش جان ?

  • ۱۴:۰۸   ۱۳۹۵/۱/۲۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست

    خورش هویج و پسته با گوشت شتر مرغ

    ✍مواد اولیه :

    گوشت شترمرغ ( مغز ران ) 500 گرم

    پیاز 1 عدد

    هویج 750 گرم

    خلال پسته 2 تا 3 قاشق سوپخوری

    زردچوبه 1 قاشق مرباخوری

    زعفران آب شده 1 قاشق سوپخوری

    رب گوجه فرنگی 1 قاشق سوپخوری

    نمک به میزان لازم

    آبغوره یک چهارم پیمانه

    روغن مایع به میزان لازم

    🍜طرز تهیه:

    1. ابتدا هویج ها را پوست گرفته و آنها را به صورت نوارهای باریک خرد کنید. در یک تابه مناسب مقداری روغن ریخته و آن را روی حرارت قرار دهید، سپس هویج ها را داخل تابه تفت دهید و کنار بگذارید.

    2. پیاز را به صورت خلالی خرد کنید. در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید. بعدازآنکه داغ شد، پیاز را اضافه کرده و کمی تفت دهید، سپس زردچوبه را به همراه پیاز تفت دهید. بعد گوشت شترمرغ را به صورت خورشی خرد کرده، داخل قابلمه بریزید و همراه با پیاز و زردچوبه تفت دهید. حالا زعفران و مقدار کمی آب بریزید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا گوشت پخته شود.

    3. بعدازآنکه از پخته شدن گوشت مطمئن شدید، کمی نمک به آن بزنید. حالا هویج ها را که از قبل آماده کرده بودید، به گوشت اضافه کرده ، اجازه دهید تا با یکدیگر مخلوط شوند.

    4. در مرحله آخر در یک تابه کوچک کمی روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید، سپس رب را داخل روغن کمی تفت دهید. رب تفت داده شده را داخل قابلمه بریزید. آب غوره را هم افزوده ، بگذارید تا خورش جا بیفتد. بعد زیر حرارت را خاموش کنید. هنگام سرو، خلال پسته را هم اضافه کرده و سپس سرو کنید.

    🚦 فوت وفن

    زمان پخت گوشت شترمرغ کمی بیشتر از گوشت گوسفند است.

  • ۱۴:۱۰   ۱۳۹۵/۱/۲۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست

    فسنجان فندوق

    فسنجان فندق را امتحان کنید، مشتری می شوید

    گمان نمی کنم کسی پیدا شود که فسنجان نخورده باشد؛ مگر آن که طعم شیرینی دوست نداشته باشد ولی با اطمینان می شود گفت که بسیاری هستند که فسنجان فندق نخورده اند . امتحان کنید مشتری می شوید.

    مواد لازم برای ۲ نفر

    ۴۰۰ گرم فندق

    یک عدد پیاز متوسط

    ۲۰۰ گرم رب انار

    ۲۰۰ گرم مرغ

    ۱ عدد فلفل دلمه ای خرد شده

    ۱ عدد هویج خرد شده

    به میزان لازم نمک و زردچوبه

    به میزان لازم روغن مایع

    طرز تهیه:

    ۱. فندق‌ها را در تابه‌ای بریزید و تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا فندق‌ها تفت بخورند، سپس آنها را از تابه خارج کرده ، بین یک پارچه یا حوله تمیز بریزید و با کف دست آنها را بسایید تا پوستشان جدا شود. اگر یک مقدار پوست روی فندق‌ها ماند مهم نیست، سپس آنها را آسیاب کنید.

    ۲. در یک ظرف مناسب فندق‌های آسیاب شده را با پیاز مخلوط کرده، سپس آن را ۲ یا ۳ بار چرخ کنید. مخلوط را در تابه‌ای بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. به‌اندازه یک قاشق سوپخوری روغن مایع هم بریزید و با مقدار کمی زردچوبه و نمک آن را تفت دهید.

    ۳. بعد از ۱تا۲ دقیقه مقداری آب سرد اضافه کرده ، حرارت را زیاد کنید تا آب جوش بیاید، سپس حرارت را کم کنید تا خورش جا بیفتد و روغن بیندازد. در این میان مرغ را در مقداری روغن همراه با کمی زردچوبه و نمک با حرارت ملایم تفت دهید . فلفل دلمه‌ای، هویج و مقداری آب هم اضافه کنید و صبر کنید تا مرغ نیم‌پز شود.

    ۴. بعد از حدود ۱ ساعت رب انار و مرغ نیم‌پز شده را بدون سبزیجات و آب همراه آن، داخل قابلمه بریزید و بگذارید ۴۵ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بماند. بعد از زمان ذکر شده خورش شما آماده است. آن را با برنج سرو کنید.

    یه جور دیگه

    برای تهیه این خورش می‌توانید از فیله مرغ یا گوشت استفاده کنید. در این خورش هم مثل خورش فسنجان با گردو، اگر خواستید آب اضافه کنید، آب سرد اضافه کنید تا به فندق‌ها شوک وارد شود و به روغن بیفتند.

  • ۱۴:۱۸   ۱۳۹۵/۱/۲۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست

    یک خورش فسنجان خوشمزه با اردک

    خورش فسنجان از جمله خورش هایی است که طرفداران خیلی زیادی دارد. البته طرز پختن آن نیز خیلی مهم است. اینکه فسنجانتان خوب از آب در بیاید خیلی هنر می خواهد. یک مسئله دیگر گوشت استفاده شده در فسنجان است که از هر نوع گوشتی می تواند باشد. در اینجا از اردک استفاده کرده ایم.

    مواد لازم برای ۴ نفر

    ۳۰۰ گرم گردو

    ۲ ق س روغن مایع

    ۱ عدد اردک کوچک درسته

    به میزان لازم شکر و نمک و فلفل

    به میزان لازم رب انار

    ۱ق س رب گوجه‌ فرنگی تفت داده شده

    به میزان لازم زردچوبه

    طرز تهیه:

    ۱. در یک قابلمه مناسب کمی روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. حالا گردوی آسیاب شده را همراه با زردچوبه داخل قابلمه بریزید و کمی تفت دهید. بعد از چند دقیقه ۳ لیوان آب داخل قابلمه بریزید و کمی صبر کنید تا آب جوش بیاید.

    ۲. حالا نمک، شکر، رب گوجه‌فرنگی تفت داده شده و رب انار را اضافه کرده ، هم بزنید و حدود ۱ ساعت صبر کنید.

    ۳. بعد از یک ساعت، اردک را داخل قابلمه قرار دهید و صبر کنید تا کاملاً بپزد و خورش جا بیفتد. بعدازاینکه خورش آماده شد، آن را در ظرف موردنظرتان بریزید و همراه با برنج سرو کنید.

    یه جور دیگه

    به جای اردک از گوشت گوسفند هم می‌توانید استفاده کنید. در این صورت قبل از اضافه کردن آن به خورش آن را کمی تفت دهید.

  • ۱۰:۲۶   ۱۳۹۵/۳/۱۲
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    خورش ريواس

    گوشت گوسفند يا مغز ران گوساله       ٤٠٠ گرم 

    ريواس        ١/٥ كيلو 

    نعنا و جعفرى خرد شده          ١ پيمانه 

    نمك و فلفل و زردچوبه          به ميزان لازم 

    پياز                    ١ عدد متوسط 

    روغن               ٤ ق غ 

    طرز تهيه :

    ايتدا پياز را خرد كرده و با روغن كمى تفت دهيد . گوشت خرد شده را اضافه كرده و تا زمانى كه آب گوشت كشيده شود به همراه پياز خوب تفت دهيد .

    مقدارى آب اضافه كرده و فلفل و زردچوبه را نيز اضافه كنيد و اجازه دهيد گوشت پخته شود .

    سبزى را جداگانه كمى تفت دهيد و به گوشت اضافه كنيد . در انتهاى طبخ ريواس را بعد از پوست كندن و خرد كردن به خورش بيافزاييد . 

    نمك خورش را اندازه كنيد و مراقب باشيد ريواسها له نشوند چون ريواس به طبخ كمى نياز دارد .

    اين خورش به چاشنى ديگرى نياز ندارد 

    بعضى به آن كمى شكر اضافه ميكنند كه طعم ملس را ايجاد ميكند ( بسته به ذائقه ) خورش ريواس را به همراه پلوى زعفرانى سرو كنيد .

    نوش جان 

    انواع خورشت

  • leftPublish
  • ۱۰:۲۷   ۱۳۹۵/۳/۱۲
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    خورش مرغ ترش

    خورش مرغ ترش يكى از خورشهاى مرسوم درخطه كيلان است . خورشى خوشمزه و خوش خوراك كه تهيه آنرا به شما توصيه ميكنم .

    🌺🌺🌺@ashpazima

    مواد لازم :

    مرغ             ١ كيلو 

    سبزى شامل ( گشنيز ، چوچاق، نعنا، كمى جعفرى )             ٢٠٠ گرم خرد شده 

    ميتوانيد ريحان را جايگزين چوچاق كنيد .

    رب انار ترش            ٣ ق غ 

    مغز گردوى ريز خرد شده      نصف پيمانه 

    نمك ، فلفل، زردچوبه ، زعفران           به ميزان لازم 

    پياز            ٢ عدد

    سير          به دلخواه چند حبه 

    طرز تهيه :

    يكى از پيازها را رنده كرده و در كف قابلمه ريخته تكه هاى مرغ را روى پيازها بچينيد و كمى نمك روى آنها پاشيده درب قابلمه را ببنديد و با حرارت كم اجازه دهيد مرغ آب بياندازد و با آب خودش پخته شود زعفران را نيز به مرغ اضافه كنيد.

    در تابه اى جداگانه يك عدد پياز ديگر را نيز رنده كرده و با كمى روغن تفت دهيد . سبزى خرد شده را اضافه كنيد و خوب تفت دهيد ، مغز گردو و رب انار و زردچوبه و فلفل و سير رنده شده را نيز اضافه كنيد . مواد را خوب با هم مخلوط كرده و هنگامى كه مرغ نيم پز شد با يكى دو ليوان آب به مرغ اضافه كنيد و اجازه دهيد خورش كاملا جا بيفتد . 

    انواع خورشت

  • ۱۰:۲۸   ۱۳۹۵/۳/۱۲
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    خورش كنگر

    كنگر پاك كرده          نيم كيلو 

    گوشت خورشتى          ٢٥٠ گرم 

    پياز.          ١ عدد

    رب گوجه فرنگى         ٢ ق غ 

    سبزى معطر ( ريحان، نعنا، ترخون )      نصف پيمانه خرد شده 

    نمك و فلفل و ادويه          به ميزان لازم 

    آبغوره يا آبليمو         به ميزان لازم

    🌺🌺🌺@ashpazima

    طرز تهيه :

    ابتدا گوشت را با پياز خرد شده و يكى دو قاشق روغن كمى تفت دهيد تا آب گوشت كشيده شود ادويه ها را به جز نمك اضافه كرده و با دو سه ليوان آب بپزيد .

    كنگر را جداگانه خيلى كم تفت دهيد ( تفت زياد باعث سفتى كنگر ميشود) سبزى معطر را نيز با آن تفت دهيد رب را هم اضافه كنيد و بعدا. نيم پز شدن گوشت كنگر را به آن اضافه كنيد . بعد از اينكه خورش پخته شد نمك و آبغوره را اضافه كرده و بگذاريد خورش كاملا جا بيفتد .

    نوش جان 

    انواع خورشت

  • ۱۴:۳۹   ۱۳۹۵/۳/۱۶
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    خوراك مرغ مجلسى

    براى داشتن يك خوراك مرغ خوشمزه ، به يك سس خوشمزه نياز داريد كه در اينجا طرز تهيه اش را براتون مينويسم .

    مواد لازم :

    مرغ            ١ كيلو ( ران يا سينه و يا هردو )

    پياز درشت          ٢ عدد رنده شده 

    فلفل دلمه اى           ١ عدد

    هويج.              ٢ تا ٣ عدد

    چوب دارچين          ١ تكه 

    نمك و فلفل قرمز ، پودر تخم گشنيز، زعفران                به ميزان لازم 

    رب گوجه فرنگى        ٢ ق غ 

    آب ليمو ترش تازه         ١/٢ پيمانه ( كمتر يا بيشتر بسته به ذائقه )

    جعفرى           چند شاخه 

    كرفس             ١ شاخه 

    كره             ٥٠ گرم 

    طرز تهيه :

    ابتدا يكى از پيازهاى رنده شده را كف قابلمه بريزيد و تكه هاى مرغ را به همراه نمك و فلفل و زعفران و چوب دارچين روى پيازها بچينيد . درب قابلمه را ببنديد و حرارت را كم كنيد تا مرغ آب بياندازد ، سپس دسته جعفرى ، فلفل دلمه اى خرد شده و تكه هاى كرفس را نيز اضافه كنيد . بعد از نيم پز شدن مرغ هويج را هم برش زده و اضافه كنيد .مراقب باشيد هرگاه آب مرغ تمام شد كمى آب به آن اضافه كنيد . در كل اين مرغ بايد با آب خودش پخته شود ولى در صورت نياز كمى آب اضافه كنيد .

    طرز تهيه سس مرغ

    پياز رنده شده را با كره تفت دهيد تا كاملا طلايى شود ، رب گوجه فرنگى را نيز اضافه كنيد و تفت دهيد مقدارى آب مرغ به سس بيافزاييد نمك و فلفل و زعفران و آب ليموترش را هم اضافه كنيد و بعد از چند جوش سس را از روى حرارت برداريد و بعد از اينكه مرغ را در ظرف سرو كشيديد سس را روى آن بريزيد و با سبزيجات اطراف آنرا تزئين كنيد.

    انواع خورشت

  • ۱۵:۱۶   ۱۳۹۵/۳/۱۶
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست

    مواد لازم برای خورش گوجه سبز و مرغ :👇👇

     مرغ ران و سینه ۶۰۰ گرم

    پیاز یک عدد

    سیر  ۲ تا ۳ حبه

     گوجه سبز  ۵۰۰ گرم

    شوید ریز خرد شده نیم کیلو

    نمک و فلفل و زردچوبه و روغن به میزان لازم

    زعفران آب کرده یک قاشق غذاخوری

    طرز تهیه خورش گوجه سبز و مرغ :

    ابتدا مرغ‌ها را بشویید و خشک کنید و در ماهیتابه سرخ کنید.

    شوید را خرد نمایید.

    پیاز را هم نگینی کرده و در همان روغن سرخ کنید و در ادامه شوید و سیر رنده شده را اضافه کرده و همه را تفت داده و با دو لیوان آب بگذارید تا پخته شوند.

    در ۱۵ دقیقه آخر پخت، گوجه سبز‌ها را به خورش افزوده و نمک و فلفل و زعفران را هم اضافه کرده و بگذارید خورش جا افتاده و به روغن بیفتد.

    چنانچه بخواهید، طعم خورش ملس باشد، ۳ قاشق شکر به آن بیفزایید. این خورش خوشمزه را با پلو زعفرانی میل نمایید.

  • ۱۴:۲۱   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    پرستو ♥
    یک ستاره ⋆|1561 |1828 پست
    خیلی عالی بود و اینکه خیلی هاشو نخوردم
  • leftPublish
  • ۱۵:۰۸   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست

    طرز تهیه خورش بامیه بادمجان

    .

    مواد لازم

    بادمجان 6 عدد

    بامیه 500 گرم

    مرغ 1 عدد

    غوره 250 گرم

    پیاز متوسط ریز شده 2 عدد

    رب گوجه فرنگی 1 قاشق

    روغن به میزان لازم

    نمک و زردچوبه به میزان لازم

    فلفل سیاه به دلخواه

    کمی روغن در یک قابلمه مناسب بریزید و وقتی خوب داغ شد پیازها را در آن سرخ کنید تا طلائی رنگ شوند.

    مرغ تکه شده را در پیاز ها میریزیم و کمی تفت بدهید تا رنگ مرغ کمی سفید و طلائی شود. حالا نمک و زرد چوبه را به همراه رب گوجه فرنگی اضافه کنید و کمی هم بزنید. 1 لیوان آب درون قابلمه ریخته و حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید تا مرغ بپزد.

    بادمجانها را پوست بگیرید و خوب بشوئید. بادمجانها را از پلو کمی چاک بدهید. آنها را به مدت 4 دقیقه در مایکروفر کباب کنید. حالا بادمجانها را در یک تابه با کمی روغن، کمی سرخ کنید. بعد از اینکه آنها را سرخ کردید روی دستمال آشپرخانه قرار دهید تا روغن اضافی گرفته شود.

    غوره ها را بشوئید و کمی نمک روی آن بپاشید، غوره ها را درون چاک بادمجانها قرار دهید.

    بامیه ها را شسته و چوب آن ها را ببرید. درون قابلمه مرغ بریزید و بادمجانها را روی آن قرار دهید. خورش را روی حرارت ملایم بپزید تا بادمجانها و مرغ کاملا در خورش جا بیفتند.

  • ۱۵:۱۱   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست

    طرز تهیه خورش آلو

    مواد لازم

    آلوی خشک 500 گرم

    مرغ پاک شده و قطعه قطعه شده 1 عدد

    لپه 100 گرم

    زعفران سائیده 1 قاشق چایخوری

    پیاز متوسط خرد شده 1 عدد

    شکر 2 قاشق سوپخوری

    نمک و زردچوبه به مقدار لازم

    روغن 3 قاشق سوخوری

    دستورالعمل ها

    آلوها راخوب بشوئید و در یک ظرف پر شده با آب خیس کنید. (همین که آب روی آلوها را بگیرد کافیست. نیازی نیست حتما در آب غوطه ور شوند.)

    یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و پیاز خرد شده را همراه با 3 قاشق روغن تفت دهید و سرخ کنید. مرغ را با پیاز تفت دهید و کمی نمک و زردچوبه را به مواد اضافه کنید. سپس لپه را همراه با 3 لیوان آب درون قابلمه بریزید و پس از گذاشتن در قابلمه اجازه دهید تا مرغ و لپه نیم پز شوند.

    حال ظرف حاوی آلو و آب را درون قابلمه سرازیر کنید. اجازه دهید تا خورش کاملا بجوشد. دقت داشته بلاشید تا برای زیبایی خورش آلوها بپزند اما له نشوند.

    در یک لیوان آب جوش زعفران و شکر را حل کنید و داخل خورش بریزید. خورش را تا زمانی که به روغن بیفتد و حسابی جا افتاده شود بپزید.

  • ۱۵:۱۳   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست

    خورش مسما مرغ و آلو

     

    مرغ نیم کیلو  .  شکر 1 قاشق  .  آلو بخارا 20 تا 25 عدد

    پیاز متوسط 2 عدد  .  دارچین 1 قاشق چایخوری  .  نمک

    زعفران حل شده 1 استکان  .  روغن  .  فلفل سیاه

     

     

    طرز تهیه: آلوها را 2 ساعت قبل از شروع به آشپزی خیس کنید.

     

    پیازها را بسیار ریز و به صورت نگینی خرد کنید. در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و پیاز ها را در آن تفت دهید تا کمی نرم شوند. مرغ را اضافه کنید و همراه با پیاز تفت دهید. هنگامی که رنگ مرغها از خامی برگشت، نمک و فلفل را اضافه و مخلوط کنید. سپس زعفران را افزوده و هم بزنید.

     

    وقتی مواد خوب با مرغ آمیخته شدند، 1 و 1/2 لیوان آب جوش روی مرغ بریزید و اجازه دهید تا خوب بجوشد. آلوها را در مرغ بریزید و حرارت را بسیار کم کنید تا خورش خوب جا بیفتد. 2 یا 3 ساعت برای جا افتادن وقت لازم است. پس از این مدت دارچین و یک قاشق شکر را اضافه کنید و خورش را هم بزنید. کمی بعد زیر قابلمه را خاموش کنید.

     

    نکته: این خورش به هیچ عنوان به رب گوجه فرنگی نیاز ندارد و ادویه اصلی آن زعفران و دارچین است.

  • ۱۵:۱۶   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست

     

    خورش کدو حلوایی

     

    گوشت 200 گرم  .  کدو حلوایی خرد شده 2 لیوان  .  پیاز 1 عدد

    پودر دارچین 1/2 قاشق چایخوری   .  سیر 2 حبه  .  نمک و فلفل مقدار لازم

     

     

    طرز تهیه : کدو را پوست بکنید و به قطعات کوچک خرد کنید ؛ داخل کاسه ای چند قاشق روغن ، مقداری نمک و فلفل بریزید و مخلوط کنید ،  کدوها را داخل کاسه بریزید و هم بزنید تا سطح کدوها به مواد آغشته شود سپس به مدت 30 دقیقه درون فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا کبابی و نرم شوند.

     

    داخل قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود ، پیاز و سیرهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند.

     

     

    گوشت خرد شده را به مخلوط سیر و پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند ، 4 لیوان آب اضافه و حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید و اجازه دهید گوشت به مدت 2 ساعت بپزد و نرم شود. 

     

    پس از 2 ساعت که گوشت نرم شد پودر دارچین و کدوهای کبابی را به خورش اضافه کنید و 30 دقیقه دیگر اجازه دهید خورش آرام بجوشد و جا بیفتد سپس خورش را همراه با برنج سرو کنید.

  • ۱۵:۱۹   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست

    خورشت به قورمه

     

    گوشت گوسفند 300 گرم . به بزرگ 1 عدد . شکر 2 قاشق غذاخوری . زعفران دم کرده 2 قاشق چایخوری

    پیاز 1 عدد . لپه خام 1/2 لیوان . آبلیمو 1 قاشق غذاخوری . زردچوبه.نمک.فلفل مقدار لازم

     

    خورش قورمه

     

    طرز تهیه : لپه ها را از چند ساعت قبل در مقداری آب خیس دهید و در این مدت 2 بار آب آن را تعویض کنید.

     

    برای تهیه خورشت به قورمه ابتدا گوشت گوسفند را خرد کنید و با پیاز خرد شده داخل قابلمه بریزید ، کمی روغن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند سپس 4 لیوان آب ، زردچوبه ، نمک و فلفل اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید و با حرارت ملایم اجازه دهید گوشت بپزد.

     

    خورش قورمه

     

    پس از اینکه آب گوشت نصف شد و گوشت پخت باید لپه های خیس خورده ، به خرد شده ، زعفران و شکر را اضافه کنید ، کمی هم بزنید تا مواد مخلوط شوند سپس در قابلمه را بگذارید و با حرارت کم اجازه دهید خورشت خوب جا بیفتد ، در این مدت اگر آب خورشت کم شد مقداری آب جوش اضافه کنید.

     

    10 دقیقه پیش از آماده خورشت آبلیمو را اضافه کنید ، پس از آماده شدن خورشت به قورمه را در ظرف بکشید و بهمراه برنج سرو کنید.

  • ۱۵:۲۱   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست
    خورش ریحان

    مواد لازم:
    گوشت بی استخوان=500 گرم
    سبزی ریحان،نعناع،گشنیز،تره و جعفری=750 گرم(باید ریحان آن بیشتر باشد)
    بادنجان قلمی و کوچک یک اندازه=6 تا 8 عدد
    روغن=250 گرم
    آبلیمو=2 قاشق غذاخوری
    زردچوبه یا رب گوجه فرنگی=بمقدار کم
    پیاز سرخ شده=2 قاشق سوپخوری
    نمک و فلفل=بقدر کافی


    طرزتهيه
    گوشت را کمی درشت تر از گردو خرد کرده،می شوئیم و در ظرف مناسبی می ریزیم. پیاز سرخ کرده را داخل گوشت ریخته،ظرف را روی حرارت ملایم قرار می دهیم. در ظرف را می گذاریم،گاهی هم می زنیم تا آب گوشت کشیده شده،پیاز له شود. 3 تا 4 لیوان آب می ریزیم،حرارت را ملایم می کنیم تا گوشت نیمه ز شود. سبزی را تمیز کرده،می شوئیم و در آبکش می ریزیم تا آب آن کاملا کشیده شود.


    سبزی را هم خرد می کنیم و با دو سه قاشق روغن کمی سرخ می نمائیم. زردچوبه را با سبزی یک تفت می دهیم و آن را در گوشت می ریزیم،کمی نمک و فلفل به گوشت می زنیم. ترشی آن را اندازه می کنیم؛در صورت مصرف رب به جای زردچوبه،رب را هم داخل سایر مواد می ریزیم. می گذاریم گوشت و سبزی پخته شده ، خورش جا بیفتد. بادنجانها را پوست کنده،یک چاک به آنها می دهیم و کمی نمک می پاشیم. بقیه روغن را در تابه ریخته،تابه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم. وقتی روغن داغ شد، اطراف بادنجانها را در حرارت ملایم سرخ می کنیم تا طلایی شود. بعد بادنجانها را در صافی می چینیم تا روغن اضافی آنها گرفته شود و آنها را در یک ردیف روی خورش می چینیم. بادنجانها باید در موقع سرخ شدن با حرارت ملایم بپزد و با خورش زیاد نجوشد که له گردد و شکل خودش را از دست بدهد. کافی است که ترشی و طعم سبزی به خورد آن برود. موقع کشیدن، سبزی و گوشت را در دیس می کشیم و بادنجانها را اطراف دیس دیس می چینیم. ممکن است در اواخر طبخ یکی دو عدد گوجه فرنگی را خرد کنیم و روی خورش برای زیبایی آن بریزیم.کافی است که گوجه فرنگی کمی بجوشد ولی له نشود و در خورش نمایان باشد.

  • ۱۵:۲۲   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست

    مرغ کره ای هندی

     

    گشنیز خرد شده 1 قاشق  .  سیر تازه رنده شده 1 قاشق چایخوری  .  نمک 1 قاشق

    پودر فلفل قرمز 2 قاشق چایخوری  .  روغن 1 قاشق غذاخوری  .  زیره درسته 2 قاشق چایخوری

    پودر کاری 1 قاشق چایخوری  .  زنجبیل تازه له شده 1 قاشق چایخوری  .  رب گوجه فرنگی 2 قاشق

    پیاز متوسط ریز شده 2 عدد  .  مرغ 8 تکه  .  خامه کم چرب 2/3 پیمانه  .  ماست چکیده 150 میلی لیتر

    فلفل سیاه 3 عدد  .  هل سبز 3 عدد  .  کره 100 گرم  .  فلفل سبز خرد شده 2 عدد

     

     

    طرز تهیه: روغن و کره را در یک تابه بزرگ گرم کنید. پیاز را به آن افزوده و سرخ کنید. حرارت را کاهش دهید.

     

    زنجبیل تازه را له کرده و در کاسه ای قرار دهید. پودر کاری، گشنیز نرم شده، زنجبیل، پودر فلفل قرمز، سیر، نمک، هل و فلفل سیاه را در ظرفی ریخته و باهم مخلوط کنید. سپس ماست، و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و بهم بزنید تا خوب باهم مخلوط شوند.

     

     

     

    تکه های مرغ را به مخلوط ماست و ادویه اضافه کرده و هم بزنید تا خوب جذب شوند. مرغ را به پیاز های داخل تابه افزوده و حدود 5 تا 7 دقیقه تفت دهید. آب را به مخلوط افزوده و به مدت 30 دقیقه بگذارید بپزد. گهگاهی آن را بهم بزنید.

     

    خامه را اضافه کنید و به مدت 10 تا 15 دقیقه دیگر بپزید. غذا را با گشنیز تازه و فلفل سبز خرد شده تزئین کنید. این خوراک خوشمزه را میتوانید با نان و یا با پلو ساده میل کنید.

  • ۱۵:۲۳   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست

    طرز تهیه خورش لپه قرمه یک نوع غذای دامغانی

    در کشور ما ایران اقلیت های مختلفی زندگی می کنند که ضمن داشتن وحدت ملی از نظر فرهنگی با هم تفاوت دارند. یکی از تفاوت های فرهنگی در نوع غذاهای ما مشخص می شود. هر قوم و منطقه ای در ایران گونه های مختلف غذاها را دارند که خاص خودشان است و البته طعم هر کدام از آنها متفاوت و خوشمزه است. در این مطلب دستور تهیه خورشت لپه قرمه را که غذای محلی منطقه دامغان است را برای شما در نظر گرفته ایم. در این غذا از لپه استفاده شده است که دارای فواید غذایی بی نظیری است و کسانی که عادت به مصرف لپه ندارند می توانند با تهیه این نوع غذا از ارزش های این ماده خوراکی نیز بهره مند شوند. همینطور در تهیه این غذا از سبزی قورمه هم استفاده می شود.

    خواص لپه

    لپه منبع غنی فیبر است به همین دلیل برای کاهش کلسترول خون و کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی توصیه می‌شود. لپه از گروه حبوبات، یک گیاه دولپه‌ای است و در خانواده نخود جای می‌گیرد. می‌دانید که حبوبات ارزش غذایی بسیار بالایی دارند و مناسب‌ترین جایگزین برای گوشت هستند زیرا علاوه بر پروتئین، مقداری نشاسته هم دارند. بنابراین هم انرژی بدن را تامین می‌کنند و هم پروتئین مورد نیاز را به مصرف‌کننده می‌رسانند.

    آموزش تهیه خورش لپه دامغانی:

    لپه قرمه یا همان قرمه سبزی دامغانی از غذاهای بسیار معروف و دلپذیر شهرستان دامغان است.این غذا در واقع قرمه سبزی است که به جای لوبیا لپه،و به جای گوشت ،مرغ دارد!

    نحوه-آماده-

    مواد لازم برای تهیه لپه قرمه :

    • مرغ (سینه) : ۴۰۰ گرم
    • سبزی (قرمه و سرخ شده) : ۲۰۰ گرم
    • پیاز : ۱ عدد
    • لپه : نصف پیمانه
    • غوره : نصف پیمانه
    • آبغوره : نصف پیمانه
    • نمک : به میزان لازم
    • فلفل : به میزان لازم
    • زردچوبه : به میزان لازم
    • روغن : به میزان لازم

    دستور تهیه لپه قرمه :

    ابتدا لپه ها را با مقداری نمک آب پز می کنیم .
    در ظرفی مناسب پیاز را به صورت خلالی خرد کرده و در کمی روغن تفت می دهیم تا نیمه سرخ شود.
    سپس سینه مرغ را خرد کرده و به آن افزوده و تفت می‌دهیم تا تغییر رنگ دهد.
    زردچوبه و فلفل را نیز اضافه کرده و پس از آن سبزی قورمه سرخ شده و مقدار مناسبی آب به مواد می‌افزاییم.
    وقتی گوشت مرغ پخته شد، لپه پخته شده را اضافه کرده و نیم ساعت آخر پخت خورش، غوره و آبغوره را به همراه نمک به آن اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا خورش کاملا جا افتاده و آماده شود.

    نکات مهم برای تهیه لپه قرمه :

    • حتما لپه را از شب قبل خیس کنید و آب آن را ۳ مرتبه عوض کنید و اگر فراموش کردید آن را بجوشانید و آبش را خالی کنید.
    • میتوانید به جای مرغ از گوشت هم استفاده کنید.
    • بهتر است به همراه پیاز داغ یک قاشق رب گوجه فرنگی هم سرخ کنید تا غذایتان خوشرنگ تر شود.

    نوش جان

    ویرایش شده توسط mona mona در تاریخ ۱۷/۳/۱۳۹۵   ۱۵:۲۵
  • ۱۵:۲۵   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست

    خورش کرفس و لوبیا

     

    گوشت خورشتی 300 گرم  .  کرفس 500 گرم  .  برگ کرفس خرد شده 1 لیوان  .  لوبیا 1 لیوان

    جعفری خرد شده 1 لیوان  .  نعنا خشک 1 قاشق چایخوری  .  پیاز 2 عدد  .  رب انار 1 قاشق چایخوری

     

    خورش کرفس

     

    طرز تهیه : ساقه های کرفس را بشویید و خرد کنید ، داخل قابلمه کمی روغن بریزید و کرفس های خرد شده را 10 دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید تا نرم شوند سپس جعفری خرد شده و نعنا را اضافه کنید و 5 دقیقه تقت دهید و از روی حرارت بردارید.

     

    خورش کرفس

     

    پیاز را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود سپس گوشت خورشتی خرد شده ، زردچوبه و فلفل اضافه کنید و 5 دقیقه با حرارت متوسط تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

     

    خورش کرفس

     

    لوبیاهای نیم پز شده را به گوشت اضافه کنید ( لوبیا را از شب قبل خیس دهید سپس لوبیا را با مقداری آب بپزید تا نیم پز شود ) ، کمی تفت دهید سپس مخلوط کرفس و سبزی های سرخ شده را اضافه و مخلوط کنید.

     

    خورش کرفس

     

    پس از مخلوط شدن مواد 3 لیوان آب به خورش اضافه کنید و حدود 3 ساعت اجازه دهید با حرارت ملایم خورش بپزد ، در 15 دقیقه آخر پخت نمک و رب انار را به خورش اضافه کنید و پس از اینکه خورش جا افتاد همراه با برنج سرو کنید.

  • ۱۵:۲۷   ۱۳۹۵/۳/۱۷
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست

    خورش کدو و بادمجان با مرغ

     

    مرغ 6 تکه  .  پیاز 1 عدد  .  کدو سبز 2 عدد  .  بادمجان 2 عدد  .  گوجه فرنگی ریز 8 عدد

    رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری  .  زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری  .  سیر 2 حبه

    پودر زیره سیاه 1/4 قاشق چایخوری  .  زردچوبه 1/2 قاشق چایخوری  .  نمک و فلفل مقدار لازم

     

    خورشت کدو و بادمجان

     

    طرز تهیه : بادمجان ها را پوست بکنید و هر بادمجان را به 4 قسمت طولی برش بزنید ، روی بادمجان ها نمک بپاشید و 15 دقیقه داخل یخچال استراحت دهید سپس آبکشی کنید و بادمجان ها را در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.

     

    پیاز را خرد کنید و با مقداری روغن ، زردچوبه ، نمک و فلفل تفت دهید تا سرخ شود سپس کدوهای سبز خرد شده را اضافه کنید ، چند دقیقه تفت دهید و از روی حرارت بردارید.

     

    خورشت کدو و بادمجان

     

    تکه های مرغ را با مقداری روغن ، سیر خرد شده ، پودر زیره سیاه ، نمک و فلفل 5 دقیقه تفت دهید سپس 4 لیوان آب اضافه کنید و بگذارید مرغ با حرارت ملایم بپزد ، پس از اینکه آب مرغ نصف شد رب گوجه فرنگی ، زعفران دم کرده ، مخلوط پیاز و کدوی تفت خورده را اضافه کنید.

     

    در اواخر پخت بادمجان های سرخ شده و گوجه فرنگی ها را روی خورش بریزید ( مخلوط نکنید ) و پس از 20 – 30 دقیقه که خورش جا افتاد همراه با برنج سرو کنید ( میتوانید بادمجان و گوجه را  سرخ کنید و در زمان سرو روی خورش بریزید ).

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان