دونات
ارد ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم مخمر فوری ۱ ق س. شکر ۶۰ گرم
روغن مایع ۶۰ میلی لیتر یا ¼ پیمانه. نمک ½ ق چ
وانیل ½ ق چ. آب ۳۷۵ میلی لیتر
ابتدا اب در دمای ۳۷ درجه (دست رو نسوزونه ولی گرماش و بشه حس کرد)
رو نصف میکنیم نیمی از اب رو با مخمر و یک ق چ شکر مخلوط میکنیم و دو سه دقیقه زمان میدیم. بقیه ی اب رو در کاسه ای ریخته و نمک و اضافه میکنیم و نیمی از روغن و وانیل رو هم اضافه میکنیم و نصف ارد و میریزیم و مخلوط میکنیم و مابقی روغن و اینجا اضافه میکنیم.
ازینجا به بعد با احتیاط مابقی ارد رو اضافه میکنیم قاشق قاشق تا خمیر شکل بگیره ۰
خیلی ارد نباید اضافه تا خمیر سنگین نشه درحدی که تیکه ای ازش بدست نچسبه اما خمیر حالت چسبناکیش و داشته باشه،با دست ورز میدییم وقتی به حد مناسب رسید به مدت یک ساعت و نیم استراحت میدیم
درپوش میذاریم و حواسمون باشه جاش مناسب باشه واسه پف کردن و دوبرابر شدن
بعد ازین مدت خمیر و روی سطح ارد پاشی شده ورز میدیم تا هوای اضافیش گرفته بشه و با وردنه به ارتفاع یک سانت باز میکنیم و قالب میزنیم
من با لیوان قالب زدم وسطشم با پشت ماسوره ی خامه زنی سوراخ درووردم اگه قالب دونات دارید که عالیه.
روی کاغذ روغنی دونات های قالب زده شده رو میچینیم با فاصله .روش و پارچه نازک میکشیم و دوباره ۵۰ دقیقه استراحت میدیم ،توی روغن داغ سرخ میکنیم بطوری که تو روغن غوطه ور باشه.میتونیم وسطشم سوراخ نکنیم وقتی پخت توش و با کرم پرکنید