خانه
× برای دیدن جدیدترین مطالب این تاپیک اینجا کلیک کنید و برای دیدن صفحه ابتدایی، این پنجره را ببندید.
برای دیدن صفحات دیگر، بر روی شماره صفحه در شمارنده بالا کلیک کنید.
مشاهده جدیدترین مطالب این تاپیک
9.79K

این روغن برای سرخ کردن نیست!

  • ۱۴:۳۰   ۱۳۹۳/۷/۲۹
    avatar
    کاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
    این روغن برای سرخ کردن نیست!




    سالم ترین روش برای پخت غذا، روش بخارپز کردن است. در صورتی که ناچار هستید غذای خود را سرخ کنید، باید از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید. اگر قصد دارید روغنی را که یک بار برای سرخ کردن از آن استفاده کرده اید، دوباره مورد استفاده قرار دهید، باید هنگام خرید، در انتخاب نوع روغن دقت کنید.

    بررسی ها نشان می دهند، متاسفانه مشاهده می‌شود افراد بسیاری برای سرخ کردن مواد غذایی بویژه موادی که جذب روغن بالایی دارند، از جمله بادمجان و کدو ازروغن زیتون استفاده می‌کنند. این در حالی است که این روغن هنگام سرخ کردن مواد به درجه‌ای از دود می‌رسد که ساختار روغن به هم ریخته، ترکیبات جدیدی که برای سلامت بدن خطر داشته، سرطان زا و سمی هستند را تشکیل می‌دهد.

    روغن زیتون جزو روغن هایی است که نباید از آن هنگام سرخ کردن مواد غذایی استفاده کرد زیرا باعث تولید مواد سمی و خطرناک می شود و ساختار ماده غذایی را به هم می زند از این رو بهتر است از روغن ذرت استفاده کرد و همچنین بهتر است روغن زیتون را در تماس با نور و گرما قرار نداد.





  • leftPublish
  • ۱۴:۳۱   ۱۳۹۳/۷/۲۹
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    روغن زیتون را نابود نکنید


    روغن زیتون


    روغن زیتون سر شار از آنتی اکسیدان های مختلف است...


    پزشکان به افرادی که دوست دارند برای حفظ سلامتی خود از روغن زیتون استفاده کنند توصیه می کنند تا خواص آن را تغییر ندهند.

    امروزه در اثر توصیه های پزشکان و تبلیغات فراوان، همگان  به اثرات مفید و مثبت روغن زیتون در سلامت خود پی برده اند.

     گفتنی است پزشکان توصیه می کنند تا افراد در هنگام مصرف روغن زیتون آن را حرارت ندهند.

     بررسی ها نشان می دهند روغن زیتون سر شار از آنتی اکسیدان های مختلف است که دارای خواص بسیار زیاد از جمله مبارزه با سرطان ها است.

    متخصصان هشدار می دهند، که پخت غذا همراه روغن زیتون باعث تغییرات شیمیایی در ترکیبات عناصر موجود در روغن زیتون می شود و در نتیجه خواص مفید آن را نابود می کند.

     

    انواع روش ها مانند سرخ کردن، پختن و درست کردن غذا در ماکروفر به همراه روغن زیتون خواص مفید آن را از بین می برد. پژوهشگران توصیه می کنند، تا افراد از روغن زیتون به صورت سرد استفاده کنند و یا صبر کنند تا غذا اندکی خنک تر شود و آنگاه به عنوان چاشنی از روغن زیتون استفاده کنند به ويژه نوع بکر آن تا بهترین تاثیر را از آن ببرند.
  • ۱۴:۳۱   ۱۳۹۳/۷/۲۹
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    رازهایی راجع به روغن زیتون!!


    رازهایی راجع به روغن زیتون!!


    فکر می‌کنيد چه رازی در اين روغن نهفته است که سبب شده روی مصرفش اين قدر تاکيد شود؟




       



    روغن زیتون جزو روغن‌های مغذی است که برحسب تصادف در کشورهای مدیترانه‌ای نیز مصارف بسیار دارد.اما اینکه چه‌قدر،چندبار و چه نوعی از آن مصرف شود،بین افراد بسیار متفاوت است.خیلی‌ها اصلا از روغن زیتون خوش‌شان نمی‌آید و در عوض بعضی‌ها دوست دارند به جای سس روی سالاد خود روغن زیتون بریزند...مدام می‌شنویم که در رژیم غذایی خود روغن زیتون را جایگزین سایر روغن‌ها کنید. مزایا و خواص آن را هم زیاد شنیده‌‌ایم اما چه رازی در این روغن نهفته است که سبب شده روی مصرفش این قدر تاکید شود؟ 


    زیتون و قلب

    نقش روغن زیتون در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی از مدت‌ها
     پیش اثبات شده است. بیماری‌های قلبی به طور عمده در اثر واکنش اکسیژن در بدن و رادیکال‌های آزاد و وجود کلسترول بد ایجاد می‌شود اما دانشمندان پرتغالی دانشگاه پورتو به تازگی دریافتند که در روغن زیتون نوعی آنتی اکسیدان وجود دارد که سلول‌های قرمز خون را از صدمه دیدن محافظت می‌کند.به گفته این محققان روغن زیتون دارای نوعی ماده به نام DHPEA-EDA است که نقش مهمی در محافظت از سلول‌های خونی که مستعد آسیب‌های اکسیداتیو هستند،دارد.دانشمندان قبلا اثر محافظتی روغن زیتون روی قلب را کشف کرده بودند اما اکنون دلیل این حفاظت را بهتر درک می‌کنند.به این ترتیب که مصرف 25 سی‌سی یعنی 2 قاشق غذاخوری روزانه به مدت 1 هفته سبب کاهش چشمگیر کلسترول و افزایش آنتی‌اکسیدان‌های خون می‌شود. 

     

    نقش حفاظتی از معده

    روغن زیتون تنها روغنی است که توسط معده بسیار خوب تحمل می‌شود.در واقع روغن زیتون عملکرد محافظتی برای معده داشته و این ارگان را از زخم و التهاب محافظت می‌کند.این روغن سبب افزایش ترشح صفرا و هورمون‌های لوزالمعده می‌شود و بهتر از هر دارویی از این دو عضو محافظت می‌کند در نتیجه می‌تواند از تشکیل سنگ‌های صفراوی نیز جلوگیری کند.

     

    راز زیبایی زیتون

    اگر به دنبال ماده طبیعی برای زیبایی و شادابی پوست خود هستید،بدانید که روغن زیتون از دیر باز برای حفظ شادابی و طراوت پوست موثر بوده
     و هم‌اکنون در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد اما اگر می‌خواهید طبیعی‌ترین و بهترین کرم و ماده آرایشی را برای طراوت پوست خود انتخاب کنید،می‌توانید روغن زیتون به پوست خود بمالید.روغن زیتون مانع از خشکی پوست شده و رطوبت کافی را به پوست می‌رساند.امروزه در بسیاری از شامپوها،روغن‌های حمام، لوسیون‌ها،صابون‌ها،روغن‌های ماساژ و روغن‌های ناخن و حتی برای درمان بیماری‌های ناخن از روغن زیتون استفاده می‌شود.این روغن به دلیل داشتن پلی‌فنول‌ها از آسیب‌های پوستی که ممکن است در مواجهه با نور خورشید ایجاد شود،جلوگیری می‌کند.پوست وقتی صدمه می‌بیند که سلول‌هایش تخریب شوند بنابراین پلی‌فنول‌های موجود در کرم‌های ضدآفتابی که از روغن زیتون تهیه می‌شوند،می‌توانند مانع از آسیب‌های پوستی شوند.در یونان باستان،مصر و روم از این ماده برای زیبایی پوست زنان استفاده می‌شد بنابراین نرمی پوست و حفظ خاصیت ارتجاعی آن و از بین بردن خشکی پوست و مو از دیگر خواص روغن زیتون است. 

     

    در پخت ‌و‌ پز

    روغن زیتون بهترین روغن برای پخت و پز است
    .این روغن با بوی قوی می‌تواند برای سرخ کردن و پختن ماهی و سایر مواد غذایی بودار مورد استفاده قرار گیرد.بنابراین به جای استفاده از کره و روغن‌های جامد می‌توانید از روغن زیتون برای پخت و پز استفاده کنید حتی می‌توانید در تهیه کیک از این روغن بهره ببرید.بهتر است از حرارت دادن زیاد روغن زیتون پرهیز کنید و برای استفاده از حداکثر مزایای این روغن خوش‌مزه با حرارت ملایم و به تدریج غذاها را آماده کنید.حرارت دادن زیاد روغن زیتون بوی آن را از بین می‌برد بنابراین اگر طعم روغن زیتون را نمی‌پسندید،می‌توانید از نوع ارزان‌تر و روشن‌تر روغن زیتون استفاده کنید.خوب است بدانید که حرارت دادن زیاد نه تنها به روغن زیتون بلکه به همه مواد غذایی سبب کاهش مواد مغذی موجود در آن می‌شود.سرخ کردن هم بدترین نوع آماده کردن غذا است.پس اگر با روغن زیتون قصد آماده کردن غذا را دارید آن را به آرامی بپزید.مصرف این روغن روی انواع سالاد بهترین راه لذت بردن از طعم آن و رسیدن به مزایای مفیدش است.بسیاری از ما نمی‌دانیم که روغن زیتون را در کجا نگه داریم اما آنچه مسلم است،این است که گرما و قرار دادن همه مواد خوراکی در محیط پرحرارت واکنش‌های شیمیایی را افزایش داده و سبب تخریب مواد غذایی می‌شود بنابراین بهتر است روغن زیتون در ظرف شیشه‌ای در کابینت در فضایی خنک، سرد و تاریک قرار داده شود و هر روز پس از استفاده مجددا در جای خود قرار بگیرد.می‌توانیم روغن زیتون را در یخچال قرار بدهیم اما قرار دادن طولانی ‌مدت آن در یخچال ممکن است سبب تشکیل کریستال‌هایی در روغن شود که البته با گذاشتن آن در محیط آشپزخانه دوباره شکل این مایع به حالت اولیه برمی‌گردد.

     

    انواع روغن زیتون

    روغن زیتون برحسب خالص بودن و کیفیت دارای چند نوع است.روغن زیتون سرد یا بکر یا مادر که با فشار زیاد از زیتون‌ها خارج می‌شود و این روغن از نظر کیفیت بهترین نوع روغن زیتون است. نوع دیگر روغنی است که وقتی در اثر فشار زیاد مقداری از روغن زیتون گرفته شد،میوه‌ها را با آب مخلوط کرده و آنها را دو بار تحت فشار قرار می‌دهند تا روغن آن خارج شود.این روغن از نظر کیفیت پایین‌تر از روغن نوع اول است و پس از تصفیه به مصرف خوراکی می‌رسد.

     

    خرید روغن زیتون

    وقتی می‌خواهید روغن زیتون بخرید،اگر قصد دارید نوع با کیفیت آن را تهیه کنید،اولین روغنی که در اثر فشار از زیتون خارج می‌شود،مرغوب‌ترین و با کیفیت‌ترین آن است.این روغن بدون حرارت دادن یا اضافه کردن ماده شیمیایی تهیه شده و دارای طعم و مزه قوی است.رنگ آن هم همان‌طور که گفته شد سبز یا زرد تیره است.روغن زیتون‌هایی که رنگ‌ روشن‌تر دارند،روغن‌هایی با کیفیت پایین‌تر هستند که تصفیه شده و دارای کیفیت روغن زیتون اولیه یا خام نیستند. تفاوت روغن زیتون‌هایی که نام بردیم در میزان اسیدیته آنها است که روی مزه آن اثر می‌گذارد نه روی مواد مفید و مغذی‌اش.روغن زیتون با اسیدیته پایین‌تر مثل همان روغن‌های با کیفیت بالا دارای آنتی‌اکسیدان‌های بیشتر است.بنابراین نقش این نوع روغن زیتون‌ها در پیشگیری از بیماری‌هایی که نام بردیم،بسیار بیشتر است اما روغن زیتون در کل از هر نوعی که باشد،در کنار بسیاری از روغن‌های دیگر مثل کانولا، روغن ذرت و سویا در مقایسه با روغن جامد نقش حفاظتی دارد.
  • ۱۴:۳۵   ۱۳۹۳/۷/۲۹
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    http://www.hidoctor.ir/wp-content/themes/panabhidr/psimgs/phdipost.png) 100% 50% no-repeat #f7f7f7">با این کار این روغن مفید سرطانزا می شود


    http://www.hidoctor.ir/wp-content/themes/panabhidr/psimgs/phdarripost.png) 100% 50% no-repeat">


    fried food oil با این کار این روغن مفید سرطانزا می شود


    متاسفانه مشاهده مي‌شود افراد بسياري براي سرخ کردن مواد غذايي بويژه موادي که جذب روغن بالايي دارند، از جمله بادمجان و کدو از روغن زيتون استفاده مي‌کنند. اين در حالي است که اين روغن هنگام سرخ کردن مواد به درجه‌اي از دود مي‌رسد که ساختار روغن به هم ريخته، ترکيبات جديدي که براي سلامت بدن خطر داشته، سرطان زا و سمي هستند را تشکيل مي‌دهد.



    خاصیت روغن زیتون بر کسی پوشیده نیست ولی اخیرا از آن برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده می شود اینکه آیا مجاز به سرخ کردن مواد غذایی با این روغن هستیم یا نه، موضوع این گفتگو است.


     دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه گفت: روغن زیتون یکی از بهترین انواع روغن است، این روغن به دلیل داشتن اسید اولتیک زیاد و چون حاوی اسید چرب غیر اشباع است، برای قلب و عروق بسیار مفید می باشد و در کشورهای مدیترانه ای که مصرف روغن زیتون بالاست، مردم از سلامت بیشتری برخوردارند.



    دکتر کیمیاگر ادامه داد: از روغن زیتون می‌توان برای تفت دادن کوتاه در حد 3-2 دقیقه استفاده کرد، ولی سرخ کردن به مدت طولانی مواد غذایی با این روغن و حرارت بالا موجب تغییر ماهیت در ساختار آن و ایجاد ترکیبات سمی و پراکسیدها می‌شود که سرطانزا هستند.

    این متخصص تغذیه تاکید کرد: روغن ذرت با داشتن امگا6، علاوه بر اینکه مانع گرفتگی عروق می‌شود، بسیار برای قلب مفید است و بهترین حالت مصرفشان همراه سالاد و بدون حرارت دادن است.
  • ۱۴:۵۱   ۱۳۹۳/۷/۲۹
    avatar
    نازلی جون
    کاربر جديد|155 |94 پست
    ممنون از اطلاعات مفیدتون.
  • ۱۴:۵۳   ۱۳۹۳/۷/۲۹
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
  • leftPublish
  • ۱۵:۱۳   ۱۳۹۳/۷/۲۹
    avatar
    ASEMAN
    سه ستاره ⋆⋆⋆|5562 |3448 پست
    خیلی مفید بود ممنون مونا جان
  • ۱۵:۱۵   ۱۳۹۳/۷/۲۹
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
    خواهش ميكنم آسمان جان
  • ۲۳:۰۲   ۱۳۹۳/۷/۲۹
    avatar
    Komo
    کاربر فعال|1399 |934 پست
    خیلی مطلب مفید و خواندنی بود
    ممنون از شما
  • ۲۳:۰۹   ۱۳۹۳/۷/۲۹
    avatar
    Arusha
    دو ستاره ⋆⋆|6112 |2848 پست
    ممنون موناذ جونم عالی بود
  • ۲۳:۱۹   ۱۳۹۳/۷/۲۹
    avatar
    مامی سامیار
    کاربر فعال|1193 |610 پست
    واقعا مطالبت جامع بود، دختر خاله بنده همیشه از روغن زیتون تو غذاهاش استفاده میکنه، حتی سرخ کردن!!!!!
    از وقتی اینو بهش گفتم، حسابی دگرگون شده بیچاره
  • leftPublish
  • ۰۹:۴۷   ۱۳۹۳/۷/۳۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
  • ۱۱:۳۱   ۱۳۹۳/۱۰/۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    24 خاصیت بی نظیر زیتون



    از دیدگاه طب سنتی ایران زیتون رسیده دارای طبع گرم و قابض، میوه نارس زیتون دارای طبع سرد و خشک، روغن زیتون دارای طبع گرم و خشک و برگ درخت زیتون نیز دارای طبع گرم و خشک است.


    آثار و خواص درمانی زیتون:


    1. روغن زیتون نرم کننده و صفرابُر است.


    2. روغن زیتون دفع کننده سنگ کیسه صفرا است؛ برای این منظور باید آن را با آبلیمو مصرف کرد.


    3. برای رفع خارش گزیدگی حشرات، روغن زیتون را به محل گزیدگی مالش داده شود. کمپرس پوست با روغن زیتون در موارد آفتاب زدگی، سرما زدگی، گزش مار ، عقرب و حشرات سبب تسکین درد ، سوزش و التیام می‌شود.


    4.ماساژ بدن بچه‌های مبتلا به نرمی استخوان و کم‌خونی با روغن زیتون اثرات مفیدی بر ای آنها دارد.


    5. برای برطرف کردن خراش و ترک پوست، گلیسیرین و روغن زیتون را به مقدار مساوی با هم مخلوط کرده و روی پوست مالش دهند.


    6. اگر همراه با غذا خورده شود، مقوی معده و اشتهاآور است.


    7. برای رفع پیوره لثه، روغن زیتون را بر روی لثه بمالند.


    8. دم کرده برگ درخت زیتون تب‌بر است.


    9. جوشانده برگ درخت زیتون برطرف کننده نقرس و رماتیسم است.


    10. برای سر باز کردن جوش‌ها و کورک‌ها زیتون را له کرده و روی جوش یا کورک بمالند.


    11. دم کرده و جوشانده پوست درخت زیتون تب‌بر و درمان کننده مالاریا است.


    12. پماد میوه نارس زیتون برای سوختگی و زخمهای باز و بسته مفید است.


    13. جویدن برگ زیتون برای از بین بردن زخمهای دهان مفید است.


    14. برای رفع سستی و تقویت نیروی جنسی در سردمزاجان، باید 80 گرم روغن زیتون را با 14 گرم کندر و 16 گرم سیاه دانه مخلوط کرده و به مدت سه روز از آن بخورید.


    15. مصرف روغن زیتون از امراض قلبی و سرطان جلوگیری می‌کند.


    16. روغن زیتون کرم کشُ است.


    17. روغن زیتون برای رفع سرفه های خشک مفید است.


    18. قند خون را تنظیم می‌کند.


    19. روغن زیتون دارای آنتی اکسیدان های قوی مثل پلی فنول ها و فلاوونوئیدها است که این آنتی اکسیدان‌ها باعث کاهش پراکسیداسیون چربی‌ها در بدن و به دنبال آن کاهش استرس اکسیداتیو می‌شوند.


    20. همچنین به علت خاصیت آنتی اکسیدانی خود دیواره سرخرگ ها را از گزند رادیکال های آزاد محافظت کرده و چسبیدن LDL را به دیواره سرخرگ‌ها، کاهش می‌دهد و ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.


    21. بدن را از صدمه رادیکال‌های آزاد حفظ می‌کند و بدین طریق باعث کاهش ابتلا به انواع سرطان‌، خصوصاً سرطان پوست، روده و سرطان سینه در زنان می‌شود.


    22. ماساژ پوست با روغن زیتون، تعریق زیاد را کاهش داده، مژه و ابرو را تقویت می‌کند. این درحالی است که ماساژ پوست سر با روغن زیتون سبب تقویت پوست و مو گشته و شوره سر را برطرف می‌سازد و موهای سپیدشده را سیاه می‌‌کند.


    23. چند قطره روغن زیتون سریعاً خارش و سوزش چشم و پلک را تسکین داده و آبریزش چشم را برطرف ساخته و قوه بینایی را تقویت می‌کند.


    24. برگ زیتون با اثر مقوی، درمان کننده فشار خون و زخم‌های عفونی است.


    نکته:


    - با گرم شدن، کمی از طعم و بوی روغن زیتون از دست می‌رود. گرم شدن در دمای بالا می‌تواند باعث بی ثباتی و ناپایداری روغن شود، که باعث ایجاد بیماری‌های قلبی در مصرف کنندگان می‌شود.

    - مصرف زیاد میوه زیتون نیز سبب لاغری، بی‌خوابی و اختلالات تنفسی می‌شود.
  • ۱۱:۵۰   ۱۳۹۳/۱۰/۳
    avatar
    انسی
    کاربر فعال|912 |752 پست
  • ۱۱:۵۴   ۱۳۹۳/۱۰/۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
  • ۱۲:۴۹   ۱۳۹۳/۱۰/۳
    avatar
    دختر نازم نفس
    یک ستاره ⋆|2936 |1740 پست
    عاقا يه سوال درباره روغن سرخ كردني دارم ميشه اينجا بپرسم؟
    شما روغن سرخ كردني اي كه تو سرخ كن ريختيد چندبار استفاده ميكنيد؟
  • ۱۲:۵۵   ۱۳۹۳/۱۰/۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست


    در انتخاب روغن سرخ کردنی باید به نوشته های روی جعبه و میزان تحمل حرارت روغن دقت شود. هم چنین نباید تعداد دفعات استفاده از روغن سرخ کردنی بیشتر از ۲ تا ۳ بار باشد.روغن های یک بار استفاده شده را نیز نباید به مدت طولانی نگهداری کرد.دکتر احمدرضا درستی متخصص تغذیه در گفت وگو با ایسنا با بیان این مطلب گفت: متاسفانه مشاهده می شود افراد بسیاری برای سرخ کردن مواد غذایی به ویژه موادی که جذب روغن بالایی دارد، از روغن زیتون استفاده می کنند، این در حالی است که این روغن هنگام سرخ کردن مواد به درجه ای از دود می رسد که ترکیبات جدیدی را که برای سلامت بدن خطر دارد و سرطان زا و سمی است تولید می کند.


  • ۱۲:۵۷   ۱۳۹۳/۱۰/۳
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
    اگر قصد استفاده چندباره از روغن سرخ کردنی دارید، بخوانید!

    هرچه مقدار رطوبت جذب شده توسط روغن و میزان رطوبت ماده غذایی بیشتر باشد، روغن زودتر تخریب می شود. هنگام سرخ کردن باید از بستن درب ظرف خودداری کرد زیرا باعث می شود رطوبتی که از غذا بخار می شود به داخل روغن برگردد.

      

    اگر قصد دارید روغنی را یکبار برای سرخ کردن از آن استفاده کرده اید، دوباره مورد استفاده قرار دهید، باید هنگام خرید در انتخاب نوع روغن دقت کنید. بدین منظور باید روغنی را انتخاب کنید که نقطه دود بالایی دارد.یعنی روغنی که قبل از اینکه روی سطح آن تولید دود کند، تا درجه بالایی بتواند حرارت داده شود.



    وقتی روغن به نقطه دود می رسد، ترکیب آن شروع به تغییر می کند و کف هایی روی آن تشکیل می شود که حاوی اکرئولین است و چشم را می سوزاند.

    بعد از هربار استفاده از روغن، نقطه دود آن پایین می آید و برای همین روغنی برای چندبار سرخ کردن مناسب است که نقطه دود بالایی داشته باشد.



    نقطه دود بعضی روغن ها به ترتیب زیر است:



    روغن گلرنگ 265 درجه سانتیگراد





    روغن آفتاب 246 درجه سانتیگراد

    روغن سویا 241 درجه سانتیگراد

    روغن کانولا (کلزا) 238 درجه سانتیگراد

    روغن ذرت 236 درجه سانتیگراد

    روغن بادام زمینی 231 درجه سانتیگراد

    روغن زیتون 190درجه سانتیگراد



    بعضی عوامل هستند که نقطه دود روغن را پایین می آورند و به تخریب زودتر روغن کمک می کنند، ازجمله :



    - مخلوط کردن روغنهای گیاهی باهم

    - ورود ذرات خارجی در روغن

    - وجود نمک در روغن

    - حرارتی که روغن می بیند

    - تعداد دفعاتی که روغن حرارت داده شده است

    - مدت زمان حرارت

    - شرایط نگهداری روغن (بودن در معرض اکسیژن، نور و دما)





    عوامل موثر بر قابلیت دوباره استفاده کردن روغن:



    1- مدت استفاده:

    از آنجایی که روند اکسیداسیون و تخریب روغن با نور و حرارت تسریع می گردد، مدت زمان بودن روغن در معرض نور و حرارت و اکسیژن باید مورد توجه قرار گیرد.



    2- آب:

    هرچه مقدار رطوبت جذب شده توسط روغن و میزان رطوبت ماده غذایی بیشتر باشد، روغن زودتر تخریب می شود. هنگام سرخ کردن باید از بستن درب ظرف خودداری کرد زیرا باعث می شود رطوبتی که از غذا بخار می شود به داخل روغن برگردد.



    3- ذرات خارجی:

    هرچه ناخالصیهایی همچون نمک، ذرات غذا، چاشنی ها و ... بیشتر به روغن وارد شود، روغن سریعتر اکسید می شود.



    4- تعداد دفعات استفاده:

    هرچه روغن بیشتر استفاده شود، سریعتر اکسید می شود. تغییرات ایجاد شده در ساختمان مولکولی روغن باعث می شود ویسکوزیته آن تغییر یابد و مشکل تر و بطور غیرروان از ظرف ریخته شود.



    5- مخلوط کردن چند نوع روغن:

    مخلوط کردن روغنها با هم نقطه دود را پایین می آورد.



    برای استفاده مجدد از روغن موارد زیر را مدنظر داشته باشید:



    1- به محض اتمام سرخ کردن، حرارت را خاموش کنید

    2- اجازه بدهید تا روغن سرد بشود.

    3- به محض سرد شدن روغن آن را تصفیه کنید ( از صافی ریز عبور دهید) و در ظرف شیشه ای ریخته و درب ظرف را محکم ببندید تا از ورود هوا به داخل آن جلوگیری شود. از مخلوط کردن این روغن با روغن تازه خودداری کنید.

    4- این ظرف را در جای تاریک - ترجیحاٌ در یخچال- نگهداری کنید. این روغن در یخچال ممکن است ظاهر ابر مانند پیدا کندکه این حالت با خارج کردن آن از یخچال باید برطرف شود.

    5- بعد از هربار استفاده از این روغن، عملیات بالا را تکرار کنید.



    با بروز نشانه های زیر روغن را دور بریزید:



    - ایجاد کف در سطح روغن

    - تیره شدن روغن

    - بوی نامطبوع

    - عدم تشکیل حباب روی روغن هنگامی که ماده غذایی را به داخل آن می اندازید.

    - غیرروان بودن روغن هنگام ریختن آن در ظرف
  • ۱۶:۲۶   ۱۳۹۳/۱۰/۳
    avatar
    شقایق ف
    یک ستاره ⋆|1005 |1130 پست
    خیلی خیلی مفید بود مرسی
  • ۱۶:۳۱   ۱۳۹۳/۱۰/۳
    avatar
    دختر نازم نفس
    یک ستاره ⋆|2936 |1740 پست
    خيلي ممنون مونا جونم








  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان