خانه
103K

ترفندهای آشپزی (رمز و راز خوشمزه تر شدن غذاها)

  • ۰۹:۴۶   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28102 |24368 پست

                                                                       

    دوستای خوبم 

    در این تاپیک راه و روش و فوت کوزه گری برای خوشمزه تر شدن غذاها رو قرار میدم

    همچنین روشهای رفع مشکلاتی که در زمان پخت غذا پیش میاد

    از دوستان هم تقاضا میکنم تجربیات خودشونو بگن  و با هم تبادل نظر داشته باشیم 

                               

  • leftPublish
  • ۱۱:۵۳   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست

  • ۱۱:۵۴   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست
    در هنگام پختن تخم مرغ، سر انگشتی نمک به آن اضافه کنید تا مانع از شکستن پوسته های آنها شود.
  • ۱۱:۵۶   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست

    قبل از درست کردن ذرت بو داده روی اجاق گاز، ذرتها را به مدت ۱۰ دقیقه در آب بخیسانید. سپس آنها را از صافی رد کنید و روی اجاق قرار دهید. رطوبت اضافه شده به دانههای ذرت موجب سریعتر آماده شدن آنها میشود و علاوه بر آن ذرتها پفدارتر میشود.

  • ۱۱:۵۶   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست

    هیچگاه موزها را در یک دسته یا در کنار میوه های دیگر نگهداری نکنید. موزها را از هم جدا کنید و هر کدام را در نقطه ای مختلف قرار دهید. موزها گازهایی آزاد میکنند که موجب سریعتر رسیدن میوه های دیگر حتی موزهای دیگر میشوند. جدا کردن آنها موجب تازه نگه داشتن آنها به مدت طولانیتری میشود.

  • ۱۱:۵۷   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست

    برای جلوگیری از جوانه زدن سیب زمینی های درون گونی، یک عدد سیب درون گونی آنها قرار دهید.

  • leftPublish
  • ۱۱:۵۷   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست

    کندن لایه رویی پیاز موجب کاهش ریزش اشک میشود.

  • ۱۱:۵۷   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست

    برای جلوگیری از سفت شدن شکر قهوه ای کافی است داخل کیسه آن تکهای سیب یا تکه ای نان بگذارید.

  • ۱۱:۵۸   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست
    اگر به طور اتفاقی خود را در آشپزخانه سوزاندید، مقداری خردل روی ناحیه سوخته شده بپاشید. بعد از گذشت مدت زمانی درد از بین میرود. خردل مانع تاول زدن نیز میشود.
  • ۱۱:۵۸   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست
    با 9 ترفند زیر کارهایتان را راحت تر انجام دهید:

    1 - می توانید نصف قاشق غذاخوری نشاسته ذرت را با یک قاشق غذاخوری آرد گندم جایگزین کنید.

    2 - یک قاشق غذاخوری گیاهان تازه و خرد شده را با یک قاشق چای خوری گیاه خشک جایگزین کنید.

    3 - یک حبه سیر را با یک هشتم قاشق چای خوری پودر سیر جایگزین کنید.

    4 - برای خرد کردن میوه خشک، ابتدا آن را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید؛ سپس با چاقویی که آن را در آب داغ فرو کرده اید، خرد کنید.

    5 - قبل از جوشاندن تخم مرغ با سوزن یک سوراخ کوچک در پوست آن ایجاد کنید تا راحت تر پوست شود.

    6 - برای هر یک کیلوگرم برنج خام، پنج گرم پودر نعناع خشک را در کیسه نازک ریخته و به برنج اضافه کنید تا در آن حشره رشد نکند.

    7 - با آب برنج آبکش شده، سوپ یا عدسی درست کنید.

    8 - هنگام جوشیدن شیر، یک قاشق یا ملاقه در آن قرار دهید تا سر نرود.

    9 - لیموی تازه سفت را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در آب ولرم قرار دهید تا نرم شود.
  • ۱۲:۰۰   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست

    نحوه بستن مرغ شکم پر 

    بستن مرغ مرحله مهمی برای تهیه مرغ شکم پر و یا مرغ بریانی است. بستن مرغ باید به صورتی باشد که بالها و ران مرغ کاملا به بدن مرغ بچسبد و این امر باعث می شود که مرغ فشرده و متراکم شده و به خوبی و یکدست بپزد.
    همچنین این نحوه بستن مرغ، باعث می شود که از سوختن سر بالها و ران مرغ جلوگیری شود. در ضمن مرغ بریان شده و یا مرغ شکم پر هنگام سرو بسیار جذابتر و جالبتر به نظر می رسد.

    برای یک مرغ متوسط، حدود 1 متر ریسمان مناسب بردارید. البته این مقدار نخ، کمی زیاد است ولی برای اطمینان بیشتر که هنگام بستن مرغ، نخ تان کم نیاید یک متر نخ تهیه نمایید. بعد از بستن، اگر نخ اضافه آمد، آن را با قیچی ببرید.

    نحوه بستن مرغ شکم پر

     
    برای شروع، مرغ را به پشت بخوابانید، طوری که سینه و پاهای مرغ رو به بالا باشد. نخ مورد نظر را دقیقا زیر دم مرغ قرار دهید به طوری که وسط ریسمان زیر دم باشد و ریسمان باقیمانده از طرف راست و چپ مساوی باشد.

    نحوه بستن مرغ شکم پر

     
    ریسمان را از دو طرف مرغ بلند کرده و آن را به حالت ضریدری قرار دهید.

    نحوه بستن مرغ شکم پر

     
    سپس ریسمان را از هر دو طرف محکم بکشید تا پاها کاملا به هم نزدیک شده و بچسبند.

    نحوه بستن مرغ شکم پر

     
    در این مرحله هر دو طرف نخ را به جهت مخالف خود بکشید، منظور این است که به سمت خودتان نکشید. مانند تصویر زیر، ریسمان را دور مرغ و بالهای آن حلقه کنید. سپس مرغ را برگردانید که هم پشت آن به سمت بالا بیاید و هم گردن آن به سمت شما باشد. همچنان نخ را محکم بکشید.

    نحوه بستن مرغ شکم پر

     
    حالا دو طرف ریسمان را محکم به هم گره بزنید.

    نحوه بستن مرغ شکم پر

     
    نخ های اضافه را قیچی کنید و مرغ را دوباره برگردانید. مرغ شما برای بریان کردن آماده است.

    نحوه بستن مرغ شکم پر

     
    توجه: اگر می خواهید مرغ شکم پر طبخ نمایید، ابتدا داخل شکم مرغ را پر نموده و سپس آن را به طریقه ای که ذکر شد، ببندید.

  • leftPublish
  • ۱۲:۰۱   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست

    ر نحوه بستن مرغ شکم پر قبلي  روشی برای آماده کردن مرغ برای تهیه مرغ شکم پر و یا مرغ بریانی بیان شد. همان طور که می دانید بستن مرغ و بریان کردن آن، باعث زیبایی و جلوه بیشتر غذا هنگام سرو می شود. در ضمن با بستن مرغ، هنگام بریان شدن در فر، از سوختن سر بالها و ران مرغ جلوگیری می شود. بنابراین بهتر است یکی از روشهای بستن مرغ را همیشه در ذهن داشته باشیم تا در موقع لزوم به راحتی این کار را انجام دهیم.

    ابتدا ریسمانی 4-5 برابر اندازه مرغ تهیه کنید. به اندازه ای باشد که هنگام بستن مرغ، کم نیاید. مرغ را روی یک سطح صاف به پشت بخوابانید طوری که پاهای آن به سمت بالا باشد.

    نحوه بستن مرغ شکم پر

    نحوه بستن مرغ شکم پر

     
    نخ را از وسط تا کنید تا وسط آن را بیابید و آن را زیر ران های مرغ قرار دهید.

    نحوه بستن مرغ شکم پر

     
    دو طرف ریسمان را به صورت ضربدری از هم رد کرده و دوباره به صورت ضربدری و مانند تصویر از زیر پای دیگر مرغ رد کنید و محکم بکشید تا پاهای مرغ کاملا به هم بچسبد.

    نحوه بستن مرغ شکم پر

    نحوه بستن مرغ شکم پر

    نحوه بستن مرغ شکم پر

    نحوه بستن مرغ شکم پر

     
    مرغ را از کنار برگردانید طوری که پشت آن به سمت بالا ولی هنوز پاهای آن به سمت شما باشد. نخ را محکم کشیده و نگه دارید.

    نحوه بستن مرغ شکم پر

     
    ریسمان را بکشید و از زیر بال های مرغ رد کنید و نخ را در پشت مرغ، ضربدری کنید. سپس نخ را دور بال های مرغ ببندید.

    نحوه بستن مرغ شکم پر

    نحوه بستن مرغ شکم پر

     
    مرغ را برگردانید و ریسمان را محکم دور سینه مرغ ببندید. بعد نخ اضافه را بریده و نوک بال های مرغ را زیر آن، جایگذاری کنید.

    نحوه بستن مرغ شکم پر

    نحوه بستن مرغ شکم پر

    نحوه بستن مرغ شکم پر

    نحوه بستن مرغ شکم پر

    نحوه بستن مرغ شکم پر

  • ۱۲:۰۲   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست

    چند ریزه کاری مهم در آشپزی

    آشپزی خوب و موفق ریزه کاری های زیادی دارد

    1. اگر مرغ، گوشت و ماهی را که در حال سرخ شدن است قبل از پایان زمان سرخ شدن برگردانید، این امر باعث از هم پاشیدن گوشت می شود و آن قسمت گوشت ترد نخواهد شد.

    2. برای این که سبزیجات یا گوشت به خوبی سرخ شود، از قابلمه یا ماهیتابه با اندازه مناسب استفاده کنید.

    3. اگر ماده غذایی مانند گوشت که باید روی شعله آرام پخته شود با حرارت بالا بپزد، سفت و خشک خواهد شد.

    4. برای حفظ تردی سالاد و سبزیجات مانند کاهو آن را کاملا خشک کنید، سپس روغن یا سس را به آن اضافه کنید.

    5. آشپزهای ماهر، در زمینه نحوه افزودن نمک به مواد غذایی دقت زیادی می کنند. به عنوان مثال، خواباندن گوشت مرغ در نمک و آب مرکبات باعث می شود گوشت مقدار کمی از مواد را به خود جذب کند و با دور ریختن آب، تمامی نمک و ادویه نیز دور ریخته می شود و مرغ بی مزه می شود. بنابراین کمی نمک به مواد اضافه کنید و بقیه را پس از درآوردن آن از داخل مواد اضافه کنید. اگر هم از خرده نان استفاده می کنید، ابتدا روی مرغ نمک بریزید، سپس در خرده نان بغلتانید.

    6. برای این که سفیده تخم مرغ خوب پف کند، آن را کاملا از زرده جدا کنید، بگذارید برای مدتی در دمای اتاق بماند. سپس با همزن بزنید.

    7. برای افزودن کشمش، گیلاس، آلبالو و … به کیک، آن را در کمی آرد که برای تهیه کیک اندازه گیری کرده اید، بغلتانید، سپس به مواد اضافه کنید تا ته نشین نشود.

    8. برای کاهش میزان اسیدیته در سس های حاوی گوجه فرنگی کمی شکر به آن اضافه کنید تا طعم آن خنثی شود.

  • ۱۲:۰۳   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست

    9 نکته درباره درست کردن کباب کوبیده

    کباب کوبیده یکی از غذاهای سنتی ایرانی هاست که 4 نوع اصلی دارد؛ کباب کوبیده ساده، کباب کوبیده لقمه ای، کباب نگینی (که روی گوشت به سیخ کشیده شده، تکه های کوچک جوجه کباب گذاشته می شود) و کباب کوبیده زعفرانی.

    برای آماده سازی و طبخ کباب کوبیده ساده باید 9 نکته را رعایت کرد:

    1. مهم ترین نکته هنگام تهیه کباب کوبیده، آب پیاز است که حتما باید کاملا گرفته و فقط پیاز رنده شده به گوشت اضافه شود.

    2. برای گرفتن آب پیاز می توانید پیاز رنده شده را در تنظیفی تمیز بریزید و آب آن را بگیرید. به طوری که حتی قطره ای آب باقی نماند. یادتان باشد که زیاده روی در مصرف پیاز باعث وارفتن کباب و ایجاد بوی بد در غذا می شود.

    3. گوشت مورد استفاده در کباب کوبیده بهتر است از دو بخش چرب و خشک تشکیل شود، یعنی گوشت نسبت چربی بیشتر یا کمتری داشته باشد. بهترین قسمت ها مغز ران و شکمبه هستند که توصیه می شود مخلوط و با هم چرخ شوند.

    4. هرگز برای تهیه کباب کوبیده از آرد، نان خشک یا جوش شیرین استفاده نکنید، زیرا اگر تمام نکته ها را در تهیه مایه گوشت به کار ببرید، دیگر استفاده از مواد یاد شده، آن هم برای راحت تر به سیخ کشیدن کباب، لزومی ندارد.

    5. استفاده از زردچوبه در تهیه این غذا خطای بزرگی است. فراموش نکنید که ادویه های مناسب کباب کوبیده، زعفران، نمک و مقدار کمی فلفل سیاه هستند. البته زعفران را در کباب کوبیده زعفرانی استفاده می کنند و لزومی ندارد که در کباب کوبیده ساده ریخته شود.

    6. بعد از مخلوط کردن تمام مواد با هم، بهتر است که چند ساعت گوشت در یخچال بماند تا در اصطلاح آشپزی «بیات» شود. این کار باعث می شود گوشت به سیخ کشیده شده نریزد.

    7. بعد از به سیخ کشیدن کباب ها، سیخ ها را هم مدتی در یخچال قرار دهید و بعد آنها را برای طبخ روی آتش بگذارید تا از ریختن گوشت روی آتش جلوگیری شود.

    8. فاصله سیخ ها از آتش نباید کم باشد زیرا باعث می شود کباب ها بسوزند. این فاصله زیاد هم نباید باشد تا کباب ها نپخته باقی نمانند. تند تند چرخاندن سیخ ها هم باعث می شود مغز کباب ها نپخته بماند پس به آرامی آنها را روی آتش بگردانید.

    9. صرفنظر از ارزش غذایی، خوش طعم ترین نوشیدنی با کباب کوبیده دوغ مزه دار شده با سماق، گل سرخ، نعناع و پونه خشک است که توصیه می شود با نمک کم تهیه شود.

    اگر چربی خون دارید

    چربی های مرئی گوشت را تا جایی که می توانید بگیرید. البته این موضوع باعث خشک شدن کباب کوبیده خواهد شد. در ضمن از افزودن کره به این غذا خودداری کنید زیرا با این کار مقدار کالری دریافتی تان چند برابر خواهد شد. به جای خوردن حجم زیادی برنج با کباب، آن را با بشقابی از سالاد سبزی های تازه میل کنید تا انرژی مازاد دریافتی، اضافه وزن و افزایش چربی خون را برای شما در پی نداشته باشد.

    اگر کم خونی دارید

    گوشت قرمز از منابع عالی آهن است بنابراین خوردن یک سیخ کباب کوبیده می تواند مقادیر قابل ملاحظه ای آهن را به بدنتان برساند، البته اگر این غذا را با آبلیموی تازه یا یک لیوان آب پرتقال بخورید. فراموش نکنید که خوردن کباب با ماست یا دوغ، به دلیل کلسیمی که در این مواد غذایی وجود دارد، باعث کاهش جذب آهن می شود پس به جای یک کاسه ماست موسیر، کباب تان را با یک بشقاب سالاد بخورید.

    اگر یبوست دارید

    بهتر است کباب را با سبزی های کباب شده ای مانند گوجه فرنگی، قارچ و فلفل سبز یا دلمه ای همراه کنید تا فیبر دریافتی تان افزایش و عملکرد دستگاه گوارش تان بهبود یابد. البته افزودن کمی روغن زیتون به غذا نیز موثر خواهد بود و چه بهتر که نوشیدنی همراه کباب، یک لیوان آب باشد.

  • ۱۲:۰۵   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست

    آموزش تصویری خرد کردن مرغ

    اگر مرغ کاملی خریداری کردید، نگران خرد کردن آن نباشید. آن را به منزل آورده و مراحل زیر را برای خرد کردن آن دنبال کنید.

    چه چیزهایی لازم داریم؟

    • مرغ کامل
    • تخته برش
    • چاقوی تیز

    1. قبل از شروع به خرد کردن مرغ، داخل و خارج آن را با آب سرد بشویید.

    آموزش خرد کردن مرغ

     

    2. مرغ را مانند تصویر، روی تخته برش قرار دهید طوری که پشت مرغ روی تخته قرار بگیرد و سینه آن به سمت بالا باشد.

    آموزش خرد کردن مرغ

     

    3. گردن مرغ را جدا کرده و داخل مرغ را تخلیه کنید. اینها را برای موارد استفاده دیگر مانند سوپ و غیره نگه دارید.

    آموزش خرد کردن مرغ

     

    4. تکه بزرگ چربی که اصطلاحا دم مرغ است را جدا کنید.

    آموزش خرد کردن مرغ

     

    5. محل اتصال ران مرغ را با چاقو برش بزنید.

    آموزش خرد کردن مرغ

     

    6. بدن مرغ را در یک دست خود نگه داشته و با دست دیگر ران مرغ را به سمت بالا و پایین پیچ و تاب دهید تا ران از محل خود جابجا شود.

    آموزش خرد کردن مرغ

     

    7. با چاقو ران مرغ را جدا کنید.

    آموزش خرد کردن مرغ

     

    8. ران مرغ را در یک دست گرفته، پا را نیز در دست دیگر و دو طرف را به سمت پایین حرکت دهید تا از وسط بشکند.

    آموزش خرد کردن مرغ

     

    9. با چاقو ران و پای مرغ را از محل شکستگی برش دهید. همین عمل را برای ران دیگر تکرار کنید.

    آموزش خرد کردن مرغ

     

    10. بدن مرغ را برعکس کنید تا پشت آن به سمت رو قرار بگیرد.

    آموزش خرد کردن مرغ

     

    11. محل اتصال بال مرغ را از سینه پیدا کرده و برش دهید. بال دیگر را نیز جدا کنید.

    آموزش خرد کردن مرغ

     

    12. چاقو را داخل شکم مرغ قرار دهید.

    آموزش خرد کردن مرغ

     

    13. شروع به بریدن از پایین به سمت گردن مرغ کنید.

    آموزش خرد کردن مرغ

     

    14. از قسمت نازک به سمت مفصل شانه مرغ به طرف خارج برش بزنید.

    آموزش خرد کردن مرغ

     

    15. به موازات ستون فقرات، استخوان های قفسه سینه را برش دهید.

    آموزش خرد کردن مرغ

     

    16. طرف دیگر مرغ را نیز به همین روش با چاقو برش بزنید.

    آموزش خرد کردن مرغ

     

    17. حال که دو طرف مرغ جدا شده است، پشت مرغ را به سمت بالا خم کرده و جدا کنید. به این ترتیب پشت مرغ از سینه جدا می شود.

    آموزش خرد کردن مرغ

     

    18. سینه مرغ را از درازا از وسط جناغ سینه به دو نیم کنید.

    آموزش خرد کردن مرغ

     

    19. تکه های مرغ برای دستور غذایی شما آماده است.

    آموزش خرد کردن مرغ

     

    20. به این ترتیب مرغ به 9 تکه قسمت شده است.

    آموزش خرد کردن مرغ

  • ۱۲:۰۶   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست

    آموزش خلال کردن، خرد کردن و ریز کردن پیاز

    اگر می خواهید پیاز خرد کنید، مراحل ساده زیر به شما کمک می کنند تا بدون دردسر و سریع این کار را انجام دهید.
    تسلط بر این مهارت، پخت و پز را آسان تر و سریع تر خواهد کرد.

    آموزش خلال کردن، خرد کردن و ریز کردن پیاز

     

    چه بخواهید پیاز را به صورت خلالی برش دهید یا این که آن را خرد و ریز کنید، اولین قدم این است که آن را از وسط نصف کنید. پیاز را از درازا یعنی از وسط ریشه آن برش دهید.

    آموزش خلال کردن، خرد کردن و ریز کردن پیاز

     

    سپس پوست هر نصفه پیاز را بگیرید. قسمت ریشه را برش نزنید تا هنگام خرد کردن، قطعات پیاز از هم جدا نشوند.

    آموزش خلال کردن، خرد کردن و ریز کردن پیاز

     

    قسمت مسطح پیاز، یعنی از جایی که پیاز را نصف کرده اید، روی تخته برش قرار دهید تا هنگام خرد کردن سُر نخورد. پیاز را با انگشتان یک دست نگه دارید. چاقو را درست روبروی انگشتان دست قرار داده و پیاز را برش بزنید. با هر برش کمی انگشتان را به سمت عقب ببرید و برش دیگری بزنید. می توانید نازکی و ضخامت پیازها را تعیین کرده و برش بزنید.

    آموزش خلال کردن، خرد کردن و ریز کردن پیاز

     

    پیازهای خلالی آماده شده را برای سالاد و یا تزیین غذای خود استفاده کنید.

    آموزش خلال کردن، خرد کردن و ریز کردن پیاز

     

    برای خرد کردن پیاز، برش های عمودی به صورت مساوی روی پیاز ایجاد کنید. توجه کنید ریشه را نیرید تا پیازها از هم جدا نشوند.

    آموزش خلال کردن، خرد کردن و ریز کردن پیاز

     

    پیاز را 90 درجه بچرخانید و برشهای دیگری عمود بر برش های قبلی بزنید. سعی کنید برش ها به طور مساوی باشند تا پیاز به قطعات مساوی خرد شود.

    آموزش خلال کردن، خرد کردن و ریز کردن پیاز

     

    پیاز خرد شده آماده است و می توانید آن را سرخ کنید و برای انواع غذاها مانند سوپ استفاده کنید.

    آموزش خلال کردن، خرد کردن و ریز کردن پیاز

     

    برای اینکه پیاز را به صورت ریز داشته باشید، تا جایی که می توانید باید آن را خرد کنید. برای این منظور چاقو را روی پیازهای خرد شده مرحله قبل قرار دهید. دست خود را روی قسمت نوک چاقو از بالای آن نگه داشته و چاقو را به صورت گهواره ای حرکت دهید.

    آموزش خلال کردن، خرد کردن و ریز کردن پیاز

     

    این کار را ادامه دهید تا پیاز به صورت قطعات بسیار ریز و یکدست خرد شود.

    آموزش خلال کردن، خرد کردن و ریز کردن پیاز

  • ۱۲:۰۷   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست

    نکاتی درباره پخت کیک

    پخت کیک قبل از هر چیز نیازمند داشتن حوصله است. در ضمن باید تمامی مراحل پخت طبق سلسله مراتب دستورالعمل با دقت اجرا شود در غیر این صورت کوچک ترین تغییری می تواند بر کیفیت کیک تاثیر منفی بگذارد. در این میان رعایت نکات زیر اهمیت دارد:

    1. آردی که برای تهیه کیک استفاده می شود باید بسیار سفید باشد. در ضمن وقتی به آن دست زده می شود، نرمی آن محسوس باشد در این صورت کیک تهیه شده از این آرد پوک تر خواهد بود و به راحتی پف خواهد کرد. با این حال توصیه می شود آرد را هنگام استفاده الک کنید.

    2. هرگز آرد فله ای را برای پخت کیک استفاده نکنید، بلکه آردهای بسته بندی شده و با نام و نشان معتبر را برای تهیه خمیر کیک تان به کار ببرید.

    3. استفاده از آرد کهنه نیز روی کیفیت کیک تاثیر منفی می گذارد. این آرد قهوه ای رنگ است و بوی کهنگی و «نا» می دهد و استفاده از آن باعث پوک نشدن و پف نکردن کیک می شود.

    4. وانیل یکی از طعم دهنده های کیک است که توصیه می شود تازه آن را خریداری کنید و مورد استفاده قرار دهید. در ضمن هرگز وانیل اضافی را در کنار سایر ادویه ها قرار ندهید زیرا عطر و اثر آن را خواهد گرفت.

    5. هرگز در مایه کیکتان از جوش شیرین استفاده نکنید. یادتان باشد برای ایجاد پف مناسب در کیک یا باید شکر را با تخم مرغ بزنید یا کره را با شکر که هر دوی این مخلوط کردن ها در مرحله اول انجام خواهد شد.

    6. وقتی مایه کیک را در فر قرار می دهید، هرگز در فر را باز نکنید. می توانید از چراغ فر برای اینکه ببینید کیک تان در چه وضعیتی قرار دارد، استفاده کنید.

    7. برای هم زدن مایه کیک از همزن برقی و در یک جهت استفاده کنید. این کار باعث می شود تا کیک بیشتر پف کند.

    8. از قالب های کمربنددار برای تهیه کیک استفاده کنید. این قالب ها فلزی هستند و روکش تفلون دارند و بعد از پخت کیک، می توانید کمربندشان را باز کنید و بدون هیچ تلاشی با باز شدن قالب، کیک برای سرو در دسترس خواهد بود.

    9. حتما صبر کنید تا قالب و کیک کاملا خنک شوند آنگاه کیک را از قالب خارج کنید به خصوص اگر قالب تان کمربنددار هم نیست زیرا در غیر این صورت کیک خرد می شود یا ترک برمی دارد.

    10. ته قالب را حتما چرب کنید. برای این کار نیز توصیه می شود از کره استفاده کنید. البته از هر روغن خوراکی ای هم می توان استفاده کرد اما تجربه نشان داده چرب کردن قالب با کره در کیفیت کیک نیز تاثیر مثبت خواهد داشت.

    11. هرگز مواد اولیه را جایگزین یکدیگر نکنید. به طور مثال اگر در یک دستور تهیه پودر قند توصیه شده است به جای آن از شکر استفاده نکنید زیرا این دو ماده غذایی در کیک پزی، دو شیرین کننده متفاوت هستند که خواص مختلفی دارند.

    12. توجه به زمان پخت کیک و دمایی که فر داغ شده و مایه کیک در آن گذاشته شده است در تهیه یک کیک پوک و با پف مناسب تاثیر بسزایی خواهد داشت. پس به این دو عامل دقت کنید.

  • ۱۲:۰۸   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست

    همه فوت و فن های پخت برنج

    وقتی یک خانم خانه می تواند ادعا کند یک کدبانو و آشپز واقعی است که بتواند برنج را به اصطلاح خوب دربیاورد. پختن پلویی با کیفیت خوب، پایه آشپزی ایرانی است. پس اولین چیزی که بهتر است در آشپزی یاد بگیرید، روش صحیح پخت برنج و دانستن تمام فوت و فن های پخت آن است.

    10 مرحله تهیه پلوی آبکشی

    1. برای پخت برنج، اولین مرحله خیساندن آن است. برنج را بعد از پاک کردن، با آب ولرم بدون این که مدام چنگ بزنید، آنقدر بشویید که آب روی برنج شفاف شود.

    2. برنج را داخل کاسه یا لگن ریخته و روی آن آب گرم، نه آب داغ بریزید؛ آب باید تقریبا 4 بند انگشت بالاتر از سطح برنج داخل کاسه یا لگن باشد.

    3. به آب برنج نمک اضافه کنید. اگر می خواهید آن را آبکش کنید، لازم نیست نگران مقدار نمک باشید، چرا که بعد از آبکشی می توانید با ریختن آب، نمک اضافی آن را بگیرید ولی اگر می خواهید برنج را به صورت کته بپزید، نمک آن را به اندازه بریزید یعنی آب برنج نه شور باشد و نه بی نمک. برای خیس خوردن برنج حداقل 3 تا 4 ساعت زمان لازم است.

    4. بعد از این مدت برای پخت برنج آبکشی، قابلمه موردنظر را انتخاب کرده و دوسوم آن را آب بریزید. در قابلمه را بگذارید و آن را روی شعله زیاد اجاق بگذارید تا آب به جوش آید. زمانی که آب به جوش آمد آب برنج را خالی کرده و در قابلمه حاوی آب در حال جوش بریزید و صبر کنید تا داخل آب جوش بپزد.

    5. برای آنکه از زمان آبکش کردن برنج مطمئن شوید، یک دانه برنج در حال جوش را بردارید و بین دو انگشتتان له کنید یا داخل دهانتان بگذارید. مغز دانه برنج نباید سفت، زبر و خشک باشد.
    یکی دیگر از نشانه های آبکش کردن برنج این است که در این مرحله مقداری از دانه های برنج در حال جوش، روی آب قرار می گیرند. فقط مراقب باشید برنج را به امان خدا ول نکنید چون ممکن است به راحتی وا برود.

    6. وقتی از پخت برنج مطمئن شدید، آن را داخل آبکش ریخته و روی آن آب ولرم بریزید تا هم نمک اضافه برنج گرفته شود و هم کمی از حرارت بیفتد.

    7. برای دم کردن برنج ابتدا قابلمه مناسبی آماده کرده و داخل آن مقداری روغن بریزید، به اندازه ای که کف قابلمه چرب شود. قابلمه را روی شعله اجاق گاز بگذارید تا داغ شود. سپس آن را از روی اجاق بردارید و کف قابلمه را با نان، حلقه های سیب زمینی یا هر ماده دیگر مورد نظر برای ته دیگ بپوشانید.

    8. بعد از اینکه ته دیگ را با سیب زمینی، نان یا هر چیز دیگری پوشش دادید، برنج داخل آبکش را با کفگیر بزرگ داخل قابلمه بریزید به طوری که برنج به صورت کوه داخل قابلمه قرار گیرد و به دیواره های قابلمه نچسبد.

    9. بعد از اینکه کل برنج را در قابلمه ریختید، در کاسه دیگری مخلوط روغن و آب را روی اجاق داغ کرده و روی برنج بریزید، سپس در قابلمه را ببندید؛ در این مرحله شعله اجاق باید زیاد باشد. البته قبل از اینکه در قابلمه را بگذارید با دسته کفگیر داخل برنج چند سوراخ ایجاد کنید.

    10. بعد از قرار دادن دم کنی، وقتی صدای جزجز به گوشتان خورد و از قابلمه کمی بخار بیرون زد، دم کنی را بگذارید و شعله را کم کرده و بگذارید برنج دم بکشد. معمولا برای دم کشیدن پلوی ساده همراه با ته دیگ نان یا سیب زمینی یک ساعت و نیم زمان لازم است.

    فوریت های پخت برنج

    اگر برنجتان شور شد
    • اگر هنگام پخت کته و موقع جوشیدن برنج در آب، متوجه شدید که برنج خیلی شور شده است، داخل آب برنج چند تکه سیب زمینی پوست کنده بریزید. سیب زمینی، شوری غذا را به خود جذب می کند.
    • اگر قبل از آبکش کردن برنج متوجه شوری آن شدید، موقع آبکش کردن، مقدار آب بیشتری روی برنج آبکش شده بریزید.
    • اگر دیگر کار از کار گذشته بود و کاری برای جبران شوری برنج نمی توانستید انجام دهید خورش را کم نمک بپزید.

    اگر برنج تان ته گرفت
    • به سرعت چند تکه نان روی برنج بگذارید. نان بوی سوختگی را به خودش می گیرد.
    • با پیاز هم می شود بوی سوختگی برنج را گرفت. چند حلقه پیاز را داخل برنج فرو کنید.

    اگر برنج شما بی نمک یا کم نمک شد
    • روی غذا با نمکدان نمک بپاشید.
    • مقداری نمک را در آب جوش حل کرده و روی برنج بریزید.
    • خورش را خوش نمک تر بپزید.

    اگر می خواهید برنج خوب قد بکشد
    • موقعی که در اوج جوشیدن است، یک استکان آب سرد داخل برنج بریزید.
    • قابلمه را بزرگ انتخاب کنید تا برنج جای کافی برای قد کشیدن داشته باشد.
    • هنگام جوشاندن برنج، دو قاشق روغن مایع داخل آب قابلمه بریزید تا هم خوب قد بکشد هم به اصطلاح خوش پخت شود.
    • موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد نریزید زیرا به برنج شوک وارد کرده و جلوی ادامه قد کشیدن آن را می گیرد.

    اگر می خواهید برنج پس از پخت سفید شود
    • به آب برنج، هنگام جوشیدن یک قاشق آبلیمو یا آب نارنج و یا دو قاشق ماست یا دوغ اضافه کنید. مزیت دیگر این کار این است که دانه های برنج به هم نمی چسبند.

    نکات لازم برای آبکش و دم کردن
    • موقع آبکش کردن برنج کاسه ای را به صورت برگردان داخل کاسه ظرفشویی قرار داده و آبکش را روی کاسه قرار دهید، زیرا اگر کاسه به صورت معمول زیر آبکش قرار گیرد، داخل کاسه زیر آبکش، پر از آب حاصل از آبکشی برنج شده و برنج داخل آب خراب می شود.
    • هنگام دم گذاشتن، سوراخ هایی را با دسته کفگیر در میان توده برنج ایجاد کنید، این سوراخ ها باعث می شود بخار از کف قابلمه به راحتی به سطح آمده و برنج زودتر دم بکشد.

    اگر می خواهید برنج زعفرانی شود
    برای آماده کردن پلوی زعفرانی مقداری پودر زعفران را در مقداری آب جوش داخل یک استکان کوچک حل کرده و استکان را موقع دم کردن روی برنج قرار دهید و در قابلمه را بگذارید تا زعفران هم همراه برنج دم کشیده و رنگ آن پررنگ تر شود.

  • ۱۲:۱۱   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست

    8 نکته برای تهیه ماهی فیله سوخاری

    ماهی از مواد غذایی ارزشمندی است که به والدین توصیه می شود فرزندانشان را از همان سنین کم (البته بعد از 2 سالگی) به خوردنش عادت دهند. البته در بسیاری از موارد با مقاومت کودک مواجه خواهند شد اما یکی از راه حل ها، تهیه سوخاری فیله های بدون استخوان ماهی است زیرا یکی از دلایلی که بچه ها از خوردن ماهی طفره می روند ترس از تیغ هایی است که احتمال دارد در گلوی آنها گیر کند.

    برای تهیه این سوخاری رعایت نکته های ظریفی لازم است:

    1. یادتان باشد که هر ماهی ای را برای سوخاری کردن به کار نبرید. ماهی ها تنوع بسیاری دارند برخی برای تنوری کردن، برخی برای کبابی کردن، برخی حتی برای تهیه خورش و بعضی دیگر برای سوخاری کردن مناسب هستند، بنابراین فیله ماهی هایی مانند حلوای سیاه، ماهی شیر و هامور را که برای این منظور بسیار مناسب هستند، انتخاب کنید.

    2. برای از بین بردن بوی زهم ماهی، استفاده از دو چاشنی توصیه می شود که البته جزو ارکان تهیه غذاهای دریایی هم محسوب می شوند؛ سرکه و آب لیموی تازه.

    3. ادویه مناسب تهیه ماهی زردچوبه است. بنابراین هرگز فراموش نکنید که این ادویه مغذی را در تهیه ماهی سوخاری به کار ببرید.

    4. اصولا ماهی سرخ شده احساس چرب تری را در دهان ایجاد می کند و باعث دل زدگی بچه ها می شود. برای جلوگیری از ایجاد این احساس حتما فیله های سرخ شده را روی دستمال کاغذی نسبتا ضخیمی قرار دهید تا روغن های اضافی آن گرفته شود و سطح خشک و تردی به دست آید.

    5. حتما می پرسید چرا توصیه می شود فیله های ماهی با شیر آغشته شوند؟ شیر هم باعث مخلوط شدن راحت تر مواد تشکیل دهنده مایه ای می شود که پوشاننده فیله های ماهی هستند و هم از ترش کردن معده بعد از خوردن این فیله ها جلوگیری خواهد کرد.

    6. در انتخاب آرد سوخاری سخت گیر باشید و هرگز از آردهای سوخاری خارجی استفاده نکنید زیرا یا تاریخ مصرفشان گذشته یا این که از ابتدا برای تولیدشان از آردهای کهنه استفاده شده است. به جای مصرف این آردها، خمیر داخل نان های حجیم بیات شده را بیرون بیاورید و خشک و پودر کنید. این آرد را بعد از الک کردن با ادویه طعم دار کنید و برای سوخاری کردن ماهی این پودر سوخاری خانگی را به کار ببرید.

    7. کنار ماهی حتما سیب زمینی سرخ شده یا نخودفرنگی قرار دهید. زیرا بر اثر جویدن این دو ماده غذایی در دهان، خمیری به وجود می آید که به تیغ های کوچکی که احتمالا با خوردن فیله ماهی به دهان وارد می شوند، می چسبند و مانع از این می شوند که تیغ ها راه گلو را خراش دهند یا باعث بروز درد و ناراحتی هنگام خوردن و بلعیدن این غذا شوند.

    8. هرگز در کنار ماهی گوجه فرنگی خام و حلقه شده قرار ندهید زیرا تجربه نشان داده است این سبزی بر طعم ماهی غالب است و مانع درک طعم واقعی آن می شود. به همین دلیل هر سبزی ای هرچند مغذی باشد، در کنار ماهی قرار ندهید زیرا ممکن است طعمی خوشایند را با این منبع پروتئینی ایجاد نکند.

  • ۱۲:۱۲   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست

  • ۱۲:۱۲   ۱۳۹۴/۹/۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48338 |46689 پست

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان