خانه
6.64K

خواص چغندر یا لبو

  • ۰۷:۳۳   ۱۳۹۳/۸/۱۸
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28210 |24368 پست

    خواص چغندر یا لبو


    گیاه شناسان قدیم ایران بیخ مرا از دسته میوه ها و سبزیها جدا کرده و جزو هویجها شمرده اند ولى برگ من در دسته سبزیهاست . برگ من سحرگاه بى مزه و شامگاه شیرین است . زیرا در روز با کمک نور آفتاب ، قند مى سازم و شب بتدریج آنرا جهت ذخیره به بیخ خود که انبار من است مى فرستم و به همین جهت است که اگر برگ مرا صبح بچینند و میل نمایند، جزء سبزیهاى خنک بوده ، و عصر خنکى کمترى دارم ، و خیلى متاءسفم که شما نمى توانید برگ و بیخ مرا خام خام میل نمایید والا مى توانستم ادعا کنم که خداوند بعد از عسل ، شفا را در من قرار داده است .

    چغندر گیاهی است با فواید بسیار که پخته ی آن را لبو می گویند . بخش های خوراکی این گیاه هم برگ آن است و ،هم ریشه آن. در برگ های این گیاه در طول روز قند تولید می شود و هنگام عصر اگر برگ آن را خام بخورید کاملاً شیرین است.


    مصرف شیره ی چغندر نیز از قدیم رواج داشته است و رنگ زیبای آن موجب می شده که آن را مانند خون انسان بدانند.


    چغندر حاوی مقدار زیادی عنصر پتاسیم ، فسفر ، کلسیم ، گوگرد ، ید ، آهن و مس است و همچنین عناصر بسیار کمیابی مثل روبیدیوم (RUBIDIUM) و کاسیوم (CAESIUM) در آن وجود دارد. کربوهیدرات ، کمی پروتئین و ویتامین هایی چون B1 و B2 ، نیاسین ، B6 ، B12 و C در آن موجود است.


    خواص لبو :


    ۱- طبیعت چغندر گرم و تر است.

    ۲- مصرف چغندر بیماری جذام را از بین می برد.

    ۳- چغندر، عقل را زیاد می کند.

    ۴- شیرۀ چغندر یکی از بهترین شیره های سبزی است که به ساختن گلبولهای قرمز خون کمک می کند، خون را تصفیه کرده و جریان خون را بهبود می بخشد. از این رو مصرف چغندر به خانمها بسیار توصیه می شود.

    ۵- چغندر قرمز یا لبو به دلیل داشتن فیبر فراوان که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسید فولیک، بهتر است در سبد غذایی بیماران قلبی و زنان باردار قرار بگیرد.

    ۶- لبو دارای مقادیر فراوان آهن در کنار ویتامین ((ث)) و اسید فولیک است که از بروز کم خونی در افراد بویژه دختران جوان ممانعت می کند.

    ۷- املاحی که در شیرۀ چغندر وجود دارد، یک پاک کنندۀ بسیار عالی برای کبد، کلیه و کیسۀ صفراست.

    ۸- چغندر ملین، نرم کنندۀ و ادرارآور بوده و در رفع یبوست نقش عمده ای را ایفا می کند. همچنین اهمیت به سزایی در دستگاه گوارش دارد.

    ۹- درمان کننده التهاب مجاری ادرار است.

    ۱۰- چغندر برای درمان التهاب مثانه، بواسیر و بیماریهای پوستی بسیار مفید است. اشتها را نیز زیاد می کند.

    ۱۱- چغندر مانند هویج دارای کاروتن است که در معده تبدیل به ویتامین A می شود.

    ۱۲- خوردن چغندر پخته، برای رعشه مفید است خصوصاً اگر برگ آن سرخ رنگ باشد.

    ۱۳- برگ چغندر خام ورم طحال را بهبود می بخشد.

    ۱۴- چغندر مخلوط با آب هویج دفع کننده سنگ کیسه صفراست.

    ۱۵- خوردن چغندر، در هوای خشک خصوصاً در فصل زمستان مؤثر تر است و به همه، خصوصاً پیران بسیار توصیه می شود.

    ۱۶- شستشوی سر با جوشانده برگ چغندر، شوره و چربی مو را از بین می برد و ضد شپش است.

    ۱۷- قرار دادن دست و پای ترک خورده در آب گرم شده برگ چغندر، موجب بر طرف شدن عارضه می شود.

    ۱۸- ضماد برگ چغندر با عسل جهت رفع طاسی و زگیل مؤثر می باشد و چنانچه با حنا مصرف شود برای رویاندن مجدد مو و نکویی آن تأثیربه سزایی خواهد داشت.

    ۱۹- مصرف چغندر برای درد مفاصل و نقرس مفید می باشد چون مقدار زیادی آنتی اکسیدان دارد.

    ۲۰- در استعمال خارجی برای پانسمان زخم و درمان تاول استفاده می شود.

    ۲۱- شربت چغندر بهترین نوشابه و تقویت کننده بدن و دافع سموم بدن است (برای تهیه شربت چغندر، با آبمیوه گیری آب سه تا چهار عدد چغندر خام را بگیرید و آن را با یک لیوان آب معدنی مخلوط کنید).

    مفیدترین و بهترین بخش چغندر، برگ آن است و بعد ساقه‌های آن و بعد از آن ریشه که پخته آن لبو نام دارد. قند ریشه چغندر برای مبتلایان به دیابت مضر است


    لبو به دلیل داشتن فیبر که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسیدفولیک، باید در سبد غذایی بیماران قلبی قرار گیرد. افراد می توانند با مصرف ۱۰۵ گرم چغندر قرمز، ۵۳ درصد اسیدفولیک مورد نیاز بدن را تأمین کنند.رنگ ارغوانى چغندر به دلیل وجود ترکیبى به نام بتاسیانین است که خاصیت ضد سرطانى داشته و از بروز سرطان‌ها به خصوص سرطان کولون جلوگیرى مى ‌کند


    در هر ۱۰۰ گرم از آن، ۳۸۰ میلى‌گرم پتاسیم وجود دارد که به کاهش فشار خون کمک مى‌ کند فیبر زیاد موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکته‌های قلبی در بیماران قلبی است. گفتنی است، چغندر قرمز به دلیل داشتن مواد مغذی آهن در کنار اسیدفولیک از بروز کم‌خونی جلوگیری می‌کند


    چغندر دو نوع می باشد؛ یک نوع آن چغندر معمولی است به رنگ بنفش تیره و یا قرمز (لبو) و نوع دیگر آن چغندر قند است و به رنگ زرد روشن می باشد برای آنکه پوست چغندر پخته به آسانی کنده می شود، باید وقتی گرم است از آب گرم بیرون آورده و درون آب سرد قرار دهید تا به راحتی پوست آن جدا گردد


    امام رضا ( ع ) فرمودند : به بیماران خود برگ چغندر بخورانید ، زیرا در برگ چغندر شفاست و ضرری در آن نیست و موجب آرامش است.

    رنگ ارغوانى چغندر به دلیل وجود ترکیبى به نام بتاسیانین است که خاصیت ضد سرطانى داشته و از بروز سرطان‌ها به خصوص سرطان کولون جلوگیرى مى ‌کند .در هر ۱۰۰ گرم از آن، ۳۸۰ میلى‌گرم پتاسیم وجود دارد که به کاهش فشار خون کمک مى‌ کند .فیبر زیاد موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکته‌های قلبی در بیماران قلبی است. گفتنی است، چغندر قرمز به دلیل داشتن مواد مغذی آهن در کنار اسیدفولیک از بروز کم‌خونی جلوگیری می‌کند.


    نکاتی در رابطه با لبو :


    ۱- زیاده روی در مصرف آن برای معده مضر است و همچنین موجب دل پیچه می گردد. برای اجتناب از این مساله چغندر را همراه عدس بپزید.


    ۲- برای پختن چغندر از ظروف آلمینیمی استفاده نکنید.

    همه درهم


  • leftPublish
  • ۰۸:۵۴   ۱۳۹۳/۸/۱۸
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
    چقدر عالي
  • ۱۰:۰۰   ۱۳۹۳/۸/۱۸
    avatar
    آزِِِِیـــــــــــنـاااا
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13810 |7289 پست
    چ خوب چقد خاصیت داره این چغندر اون وقت تا یه چیز میشه میگن طرف برگ چغندر یا میگن من برگ چغندرم
    ببینید چ قد خاصیت داره دیگه نگید برگ چغندر
  • ۱۰:۲۹   ۱۳۹۳/۸/۱۸
    avatar
    مهرنوش
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|10428 |5772 پست
    به نظرمنم چیز خوبیه ولی این همه خاصیت فکر کنم اغراق باشه
  • ۱۰:۳۲   ۱۳۹۳/۸/۱۸
    avatar
    سارا صار
    دو ستاره ⋆⋆|4522 |2209 پست
    من چغندر دوست داشت خیلی زیاد
  • ۱۰:۳۴   ۱۳۹۳/۸/۱۸
    avatar
    سارا دلاور
    کاربر فعال|1107 |601 پست
    چقدر خاصیت داره من نمیدونستم هروقت میپزم میگم خب چه خاصیتی داره که من بخورم ازین به بعد بیشتر میخورم مرسی از اطلاع رسانیت نازنین جان
  • leftPublish
  • ۱۰:۴۵   ۱۳۹۳/۸/۱۸
    avatar
    شهرزاد2
    کاربر جديد|115 |73 پست
    آره مهرنوش این عطاریا دیدی مثلا یه دونه انار گذاشتن بعد یه بیبورد چاپ کردن که سرطان و فشار خون و قند خون و چربی و اوره و مشکلات تنفسی و مشکلات .... همه رو خوب می کنه!!! پس من که عاشق انارم باید حداقل 200 سال زندگی کنم
  • ۱۰:۴۸   ۱۳۹۳/۸/۱۸
    avatar
    نیماتک
    کاربر جديد|39 |33 پست
    ها ها ها دقیقا! شهرزاد خانوم، البته ایشالا شما 200 رو هم رد کنی
  • ۱۱:۴۸   ۱۳۹۳/۸/۱۸
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28210 |24368 پست
    طبی که از قدیم باشه مثل طب ائمه چون خواص خوراکیها از طریق خداوند به آنها نازل شده کاملا درسته.
    در هر موردی افراط اشتباهه از قدیم گفتن کم بخور همیشه بخور
    البته باید شرایط دیگه را هم در نظر گرفت یعنی از غذاهای پرچرب و شور و .مضر... کمتر یا اصلا مصرف نشه و در کنارش از این خوراکیهای سالم مصرف بشه حتما نتیجه بخشه.
  • ۱۱:۴۹   ۱۳۹۳/۸/۱۸
    avatar
    نازنین جون
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|28210 |24368 پست
    دوستای گلم خوشحالم پسندیدین امیدوارم همیشه سلامت باشین
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان