۲۰:۰۴ ۱۳۹۴/۱۰/۱۷
اگر از آن دسته افرادی هستید که چیپستان را در خانه درست میکنید، یا نان سوخاری دوست دارید و آن را با دستگاههای سوخاری خانگی درست میکنید، باید حواستان به میزان سرخ شدن سیب زمینی یا سیاهی نان سوخاری باشد.
تحقیق تازهای که توسط آژانس تعیین کیفیت غذای بریتانیا، منتشر شده، میگوید که میزان آکریل آمید، سمی که موجب بروز سرطان میشود، در سیبزمینیهای سرخ شده و نانهای سوخاری خانگی بالاست.
توصیه پزشکان این است که سیبزمینی یا نان باید تا زمانی سرخ یا تست شوند که به «رنگ طلایی روشن» در آیند. هر چه سیبزمینیها سرختر و تردتر یا نان سوخاریتر شود، میزان آکرل آمید آن بیشتر میشود.
نکته: آکریل آمید در اثر ترکیب آمینو اسید، شکر و آب موجود در سیبزمینی و نان در دمای بالاتر از ۱۲۰ درجه سانتیگراد شکل میگیرد.
راجع به خوراکی مورد علاقه تون یعنی ته دیگ نون و ته دیگ سیب زمینی بیشتر فکر کنید.