۰۱:۱۴ ۱۳۹۴/۱۰/۲۳

درباره #کاسنی
نام انگلیسی: Chicory
نام علمی: Cichorium Intybus
🍃 کاسنی گیاهیست علفی، دارای ساقه راست با موهای تقریبا زبر است.
🍃 برگ ها بریدگی های عمیق دارد.
🍃 گل ها به رنگ آبی روشن و به ندرت صورتی و یا سفید هستند.
🍃 ریشه ی آن مخروطی یا دوکی شکل است.
🍃 تمام قسمت های گیاه خاصیت دارویی دارد.
🍃 برخی از مواد موثره آن عبارتند از: اینولین، مواد تلخ، تانن، موسیلاژ، املاح مختلف، فلاونویید و گلیکوزید کومارین ( شیکورین ).
🍃 پیامبر اکرم (ص) فرمودند: سبزی کاسنی برتر از همه سبزی هاست.
🍃 برگ های کاسنی دارای املاح پتاس و ویتامین C است که پتاس موجود در آن باعث تصفیه خون و تقویت معده شده و ویتامین C آن باعث حفظ جوانی و شادابی پوست می شود.
🍃 کاسنی پاک سازی کننده ی کبد است.
🍃 خنک کننده و تب بر است.
🍃 مالیدن آب کاسنی به محل های خارش بدن بسیار مفید است.
🍃 خوردن کاسنی گرما، صفرا و عطش را فرو می نشاند.
🍃 باعث تقویت پوست، رفع التهابات پوستی، خنک شدن پوست و خون رسانی به پوست می شود.
🍃 کاهنده ی چربی خون است.
🍃 اشتها آور است.
🍃 مدر و دافع سموم است.
🍃 برای امراض کبدی و یرقان مفید است.
زیاد کننده ی اسپرم است.
🍃 باعث تقویت معده، کبد و طحال می شود.
🍃باعث رفع ورم گلو می شود(به صورت غرغره ).
🍃در رفع تورم و درد چشم مفید است ( به صورت شستشو یا ضماد ).
🍃در درمان التهابات معده و پاک کردن مجاری ادراری موثر است.
🍃ریشه کاسنی مجاری گوارشی را پاک می کند.
🍃 ریشه کاسنی از ابتلا به قولنج پیشگیری می کند.