خانه
1.55M

درمان بدون دارو

  • ۰۱:۱۷   ۱۳۹۴/۱۰/۲۳
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست
    🍹🍹🍹 #شراب‏ ها 🍷🍷🍷

    🍷شراب #سكنجبين:
    دفع صفرا بكند و محروران را نافع بود و تشنگى بنشاند؛
    صنعت آن:🍹
    قند صافى كرده يك من، سركه انگورى يك من، پودنه يك چهار يك، در يكديگر بجوشانند تا قوام گيرد و قدرى گلاب بر سر آن كنند و فرو گيرند.

    🍷شراب #سكنجبين #بزورى:
    سدّه جگر بگشايد و بول براند و مستسقى را نافع بود؛
    صنعت آن:🍹
    پوست بيخ كاسنى تازه و پوست بيخ كرفس از هريك ده درم، تخم كاسنى نيم كوفته نيم درم، مغز سه تخم از هريك پنج درم، نيم كوفته كنند و در آب و سركه خوسانند يك شبانه‏روز و بجوشانند و بپالايند و يك من قند اضافه كنند، چنان كه رسم است.

    🍷شراب #سكنجبين #بزورى_گرم:
    سدّه جگر و معده بگشايد و بول براند، فضول از معده پاك كند و مستسقى را نافع بود و تشنگى كاذب بنشاند.
    صنعت آن:🍹
    تخم كرفس و رازيانه و انيسون از هر يك پنج درم، پوست بيخ رازيانه و پوست بيخ كرفس تازه از هريك ده درم، تخم كاسنى و تخم كشوث از هريك پنج درم در يك چهار يك سركه صافى و نيم من آب خوسانند؛ روز ديگر بجوشانند و صافى كنند و يك من قند صاف كرده اضافه كنند.

    🍷شراب #سكنجبين #ريوندى:
    يرقان و جگر گرم را نافع بود؛
    صنعت آن:🍹
    تخم كاسنى نيم كوفته بيست درم، ريوند چينى سوده پنج درم، در كيسه كنند و چهل مثقال سركه صاف و يك من و نيم آب مى‏زنند و زمان زمان كيسه را مى‏مالند تا تمام شيره باز دهد و آب‏ها كم شود و يك من قند صاف اضافه كنند و اگر ده درم تخم شاهترج و تخم كشوث اضافه كنند، بهتر باشد.
    🍷شراب #سكنجبين #ريوندى نوع ديگر:
    سدّه بگشايد؛
    تخم كاسنى نيم‏كوفته بيست درم، ريوند چينى سوده پنج درم، در كيسه كنند و چهل مثقال سركه صاف و يك من و نيم آب مى‏زند و زمان زمان كيسه را مى‏مالند تا تمام شيره باز دهد و آب‏ها كم شود و يك من قند صاف اضافه كنند و اگر ده درم تخم شاهترج و تخم كشوث اضافه كنند، بهتر باشد.

    🍷شراب #سكنجبين:
    سدّه را بگشايد درد جگر را سود دهد و طبع نرم كند؛
    صنعت آن:🍹
    ريوند چينى بيست درم، غاريقون پنج درم، تربد سفيد پانزده درم، تخم كاسنى نيم‏كوفته پانزده درم، زنجبيل سه درم، كوفته و بيخته بجوشانند و بپالايند و يك من قند صاف كرده و يك چهار يك سركه اضافه كنند.

    🍷شراب #سكنجبين #رمانى:
    تب‏هاى محرّقه را سود دهد.
    صنعت آن:🍹
    آب انار ترش شيرين نيم من، سركه صاف يك چهار يك، آب زرشك يك چهار، گلاب يك وقيه، قند يك من، چنانكه قاعده است بپزند؛ و اگر به جاى سركه خرماى هندو كنند، شايد.

    🍷شراب #سكنجبين #سفرجلى:
    معده را سود دهد و غذا هضم كند.
    صنعت آن:🍹
    آب با يك من سركه يك چهار يك، و قند صاف يك من بپزند و اگر به جاى سركه آب ليمو كنند، بهتر باشد.

    🍷شراب #سكنجبين #سفرجلى_حار:
    ضيق النّفس و درد پهلو كه از سردى بود و فالج و لقوه را سود دهد.
    صنعت آن:🍹
    زنجبيل و باديانه و انيسون و بيخ انجدان و عاقرقرحا و پودنه و نانخواه از هر يك بيست درم، تخم كرفس و كمون سياه و قردمانا از هريك پانزده درم، سداب خشك سى درم، فلفل سياه ده درم، سركه عنصل پنج من، مثلّث يك من و نيم، انگبين يك من، داروها كوفته و بيخته، ده روز در آفتاب نهند و بعد از آن بپالايند و در ظرفى زجاجى كنند و نگاه دارند و پيش از طعام و بعد از طعام سى درم به كارى مى‏دارند.

    🍷شراب #سكنجبين #خل_العنصل:
    پياز دشتى به كارد چوبين پاك كنند و قصبه‏قصبه كنند، هريك من از اين پياز نه من خل الخمر به رويش كنند و دو ماه در آفتاب نهند و بعد از آن به كار دارند.
    مضمضه كردن، گوشت بيخ دندان سخت كند و بوى دهان خوش كند.

    🍷شراب #سكنجبين #عنصل:
    نوع ديگر خداوند ضيق النّفس را سود دارد.
    صنعت آن:🍹
    قند يك من، سركه عنصل چهل مثقال، چنان كه رسم است، بپزند.

    🍷شراب #سكنجبين #عسل:
    معتدل بود در سردى و گرمى.
    صنعت آن:🍹
    چون صفت سكنجبين ساده باشد.

    🍷شراب #سكنجبين كه خداوند (صاحب) #سپرز را سود دهد:
    ريوند چينى ده درم، تخم كاسنى ده درم، تخم كشوث ده درم، غافث ده درم، غاريقون پنج درم، فوه پنج درم، و پوست بيخ كبر و پوست درخت بيد و كزمازج و افتيمون در يك چهار يك سركه و دو من آب خوسانند و روز ديگر بجوشانند و بپالايند با يك من قند شربت پزند.

    🏃🏻این مبحث ادامه دارد

    📚منبع برگرفته از👇👇
    #خواص_الاشياء (ترجمه) محمد بن زکریای رازی ص 20- 23

  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان