خانه
1.55M

درمان بدون دارو

  • ۰۱:۲۱   ۱۳۹۴/۱۰/۲۳
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست
    🍹🍹🍹 #شراب‏ها 🍷🍷🍷

    👈درکتاب خواص اشیا منسوب به دانشمند فقید محمد ابن زکریای رازی حدود 64 نوع شراب با کاربردهای درمانی و خوراکی بیان گردیده است که برای شما بزرگواران گرد آوری شده است

    ✍قبل ارائه مطلب خدمت دوستان عرض کنم نوع بیان نوشتار مربوط به گذشته بوده و کمی سخت است
    تمامی این توصیه ها بر اساس منبع اصلی و بدون دخل و تصرف در نگارش است
    رسالت ما رساندن بدون تفسیر خدمت دوستان می باشد


    🍷شراب #افسنتين:
    معده از صفرا پاك كند و سوء المزاج گرم را مفيد بود؛
    صنعت آن:🍹
    ورق گل سرخ هفت درم، و افسنتين رومى پنج درم، شاهترج پنج درم، آلوى سياه بيست عدد منقّى و خرماى هندى از هريك بيست درم، جملگى در دو من آب مى‏پزند تا به نيم من آيد و نيم من‏ قند صاف اضافه كنند تا به قوام آيد. شربتى ده درم با صبر سقوطرى يك درم نافع بود.

    🍷شراب #اسطوخودوس:
    از جهت ماده سودا؛
    صنعت آن:🍹
    اسطوخودوس پانزده درم، بسفايح نيم كوفته ده درم، افتيمون در كتان بسته دو درم، بالنگو پنج درم، گاو زبان پنج درم، نيلوفر ده درم، پوست هليله كابلى پنج درم، عود الصّليب سه درم، مويز منقّى يك چهار يك، جملگى بيخته و پالوده با يك من قند به شربت پزند.

    🍷شراب #هليون:
    ريگ از گرده (کلیه) و مثانه پاك كند؛
    صنعت آن:🍹
    هليون (مارچوبه) سى مثقال در دو من آب بجوشاند تا به نيم من آيد و با يك من قند به شربت پزند.

    🍷شراب #ميبه:
    معده را قوّت دهد و قى و فواق را باز دارد و درد جگر را سود دهد؛
    صنعت آن:🍹
    آب‏ به اصفهانى پنج من، شراب انگورى خوب ده من، عسل مصفّى دو من و نيم، در يكديگر بياميزند و سر آتش نهند و اين ادويه‏ها كوفته در كيسه كنند و در ميان ديگ اندازند و بجوشانند تا به قوام آيد و نيم مثقال مشك خوب و دو درم و نيم زعفران حل كرده، در ظرف چينى يا زجاجى كنند و نگاه دارند. ادويه‏ها اين است: زنجبيل و مصطكى و قاقله كبار و صغار و دارچينى و كبابه و قرنفل از هريك هفت درم، در كيسه كنند و زمان زمان مى‏مالند تا شيره تمام باز دهد.

    🍷شراب #انجير:
    گرده و مثانه را نافع بود و آب پشت بيفزايد و قوّت باه دهد؛
    صنعت آن:🍹
    نخود سفيد يك من، در پنج من آب بپزند تا باز دو دانگ آيد و انجير دو من بپزند در پنج من آب تا باز دو دانگ آيد و انجير و طبيخ‏ها بر بالاى يكديگر كنند و دارچينى و خولنجان و سنبل و قرنفل و زعفران شاخ از هريك سه درم در كيسه و در ميان ديگ اندازند و زمان زمان در دست مى‏مالند تا شيره تمام باز دهد. پس بپالايند با يك من عسل كف گرفته به قوام آورند. شربتى پنج مثقال به كار دارند.

    🏃🏻این مبحث ادامه دارد

    📚منبع برگرفته از👇👇
    #خواص_الاشياء (ترجمه) محمد بن زکریای رازی ص 24- 25

  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان