۰۱:۲۷ ۱۳۹۴/۱۰/۲۳

درباره#پیاز
نام انگلیسی: Onion
نام علمی: Allium Cepa
🔷پياز گياهي است دو ساله داراي برگهاي توخالي و استوانه اي شكل . ساقه پياز تا ارتفاع يك متر هم مي رسد كه آنهم استوانه اي و توخالي است . گلهاي پياز برنگ سفيد يا بنفش بصورت چتر در انتهاي ساقه ديده مي شود .
🔷پياز انواع مختلف دارد مانند پياز سفيد ،پياز بنفش ، پياز قرمز و يا مخلوطي از قرمز و بنفش .
پياز در حال حاضر در تمام مناطق دنيا كشت مي شود ولي گفته مي شود كه منشاء آن از ايران و افغانستان بوده است و از آنجا به ديگر نقاط دنيا راه يافته است .
🔷پياز از زمانهاي ماقبل تاريخ وجود داشته است . مردم مصر و كلده از آن در غذاهايشان استفاده مي كرده اند . مخصوصا در مصر پياز در مراسم مذهبي بكار مي رفته و احترام خاصي داشته است . يونانيان و روميان نيز آنرا مي شناخته و مصرف مي كرده اند.
🔷تركيبات شيميايي:
پياز داراي تركيبات گوگردي ، قند ، كلسيم ، املاح سديم و پتاسيم ، يد ، سيليس ، آهن ، فسفر و ویتامینهای A.B.C مي باشد . پياز داراي اسانس مخصوصي مي باشد كه در اثر پختن از بين مي رود . پياز خام فعاليت معده را زياد مي كند و در نتيجه ترشح اسيد كلريدريك را تشديد مي كند . بنابراین كسانيكه ناراحتي معده دارند ممكن است سوزش و درد در معده خود حس كنند . اينگونه اشخاص بايد پياز پخته مصرف كنند كه ترشحات دستگاه هاضمه را منظم كرده اشتها را زیاد و دل درد و نفخ معده را درمان مي كند .
🔷برخی خواص پیاز:
پياز از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است و داراي خواص بسياري است كه در يك مقاله نمي توان گنجانيد .
1️⃣پیاز ادرار آوري قوي است و خام و پخته آن هر دو اين اثر را دارند .
2️⃣براي رفع گاز معده از تنتور پياز مي توان استفاده كرد . مقدار مصرف آن 10تا 15قطره است كه بايد در آب حل كرده و مصرف نمود .
3️⃣براي رفع دردهاي عصبي شربت پياز بهترين دارو است شربت پياز به اين صورت تهيه مي شود :
100 گرم پياز خام را با 400 گرم آب مخلوط كرده و بپزيد تا له شود سپس 400 گرم قند روي آن بريزيد و بگذاريد كه جوش بزند تا قند حل شود سپس آنرا صاف كنيد و در يخچال قرار دهيد .
4️⃣ همانطور كه گفته شد پياز داراي انسولين گياهي است و استفاده از آن قند خون را پائين مي آورد . بيماران مبتلا به مرض قند بايد حتما هر روزه از آن استفاده كنند .
5️⃣ اگر پياز را له كنيد و در زير شكم شخصي كه مبتلا به احتباس ادراري است قرار دهديد ادرار را باز مي كند .
6️⃣پياز نيم پز براي سوختگي ها نيز موثر است .
7️⃣پياز خام محرك قلب است .
8️⃣پياز باكتري كش است .
9️⃣پياز تقويت كننده و نرم كننده سينه است .براي اين منظور پياز را آب پز كرده و بخوريد .
🔟پياز سنگ كليه را خرد مي كند .
1️⃣1️⃣پياز پخته ملين است .
1️⃣2️⃣براي رفع خارش چشم چند قطره آب پياز را در چشم بچكانيد .
1️⃣3️⃣براي درمان سنگيني گوش آب پياز را در گوش بچكانيد .
1️⃣4️⃣ماسك پياز روي صورت خون را بطرف صورت مي كشاند و رنگ صورت را درخشان مي كند .
1️⃣5️⃣پياز چون گرم است براي كسانيكه طبع گرم دارند مضر است و اسراف در خوردن آن موجب فراموشي و سردرد مي شود .
1️⃣6️⃣پياز لثه ها را محكم مي كند .
1️⃣7️⃣پياز كلسيم دندانها و استخوانها را تقويت مي كند و از نرمي استخوان جلوگيري مي كند .
1️⃣8️⃣پياز معالج عفونتهاي مجاري تنفسي از قبيل ورم گلو ، برنشيت ، گريپ و آسم مي باشد .
1️⃣9️⃣براي رفع سموم بدن پياز توصيه مي شود .
2️⃣0️⃣براي آنكه پياز زود هضم شود و آنهايي كه معده حساس دارند بتوانند آنرا بخورند و از خواص آن استفاده كنند بايد موقع پختن پياز مقداری شكر روي آن بريزيد و اين عمل هضم پياز را آسان تر خواهد كرد .
2️⃣1️⃣براي درمان اسهال از پوست پياز استفاده كنيد بدين صورت كه پوست پياز را بشوئيد و در مقداری آب به مدت ده دقيقه بجوشانيد ، سپس آنرا در داخل دستمالي ريخته و فشار دهيد تا شيره آن گرفته شود . بعدا اين شيره را با شكر شيرين كنيد و روز ي چند فنجان از آن را بشوئيد تا اسهال كاملا از بين برود .
2️⃣2️⃣اگر پشه يا زنبور شما را گزيد فورا يك پياز را بريده و روي محل گزيدگي بگذاريد درد و خارش فورا ساكت مي شود .
2️⃣3️⃣پياز ترشي را براي از بين بردن يرقان و تقويت معده و روده و زياد شدن اشتها مصرف مي كنند .
2️⃣4️⃣اگر از بوي پياز ناراحت مي شويد مي توانيد بعد از خوردن پياز براي رفع بوي آن باقلا پخته و يا گردوي پخته و يا نان سوخته بخوريد .
2️⃣5️⃣تخم پياز گرم و خشك است و براي ازدياد نيروي جنسي مصرف مي شود .
2️⃣6️⃣اگر از تخم پياز پمادي درست كنيد و روي سر ببنديد از ريختن مو جلوگيري مي كند .
2️⃣7️⃣حتما شنيده ايد كه در قديم براي اينكه كسي از اسرار علمي سر درنيآورد آنها را با مركب نامرئي مي نوشتند و مركب نامرئي چيزي غير از آب پیاز نیست