خانه
1.55M

درمان بدون دارو

  • ۰۱:۴۴   ۱۳۹۴/۱۰/۲۳
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست
    🍹تهیه نوشابه حلال‏🍹

    «صفة الشّراب»

    🍇مقدار ده رطل «رطل تقريبا معادل 340 گرم و ده رطل حدود 400/ 3 كيلوگرم است.» از مويز (كشمش سياه) پاك كرده بى‏دانه را شسته، در ظرفى پر از آب صاف و زلال ريخته، به‏گونه‏اى كه چهار انگشت آب، روى آن را فراگيرد. در زمستان سه روز تمام (72 ساعت) و در تابستان يك شبانه‏روز (24 ساعت) در ظرفى به همان حال مى‏گذارند.

    سپس محتواى ظرف در ديگى (احتمالا ظرف مسى) تميز و نظيف ريخته شود. اين آب حتى الامكان از آب باران باشد در غير اين صورت از آب گوارا و شفافى كه از سمت مشرق جريان دارد كه آبى است شفاف و زلال، رخشنده و سبك. چنين آبى است كه به‏ سرعت تحت تأثير حرارت قرار مى‏گيرد و [همين ويژگى‏] دلالت بر سبكى آب مى‏كند [آب‏هاى صاف و سبك، هم زود جوش مى‏آيند و هم زود يخ مى‏بندند].
    (بنابراين توصيه مى‏شود آبى كه براى تهيه اين نوشيدنى حلال برمى‏دارند، اگر آب باران نبود حتما از آب چشمه‏هايى كه در مشرق زمين مى‏جوشد فراهم شود).

    و سپس [محتويات اين ظرف كه آب خالص و مويز است، در همان حال كه در يك ديگ پاك و نظيف است‏] آن را روى آتش بگذارند تا مويز درون آب، پخته شده و مويزها باد كند و عمل بيايد. سپس آن را فشرده و آبش را صاف مى‏كنند [و شيره و عصاره آن را پس از صاف شدن، در كنارى دور از آتش به گوشه‏اى مى‏گذارند] و مى‏ماند تا سرد شود.
    باز مجددا در ديگ ريخته و با چوبى اندازه آن را مشخص مى‏كنند و با حرارت ملايمى مى‏گذارند كه بجوشد، و با همين حرارت ملايم آن‏قدر بايد جوشيده شود تا دوسوم آن تبخير و يك‏سوم آن باقى بماند.

    🍯سپس به مقدار يك رطل (340 گرم) از عسل مصفّى و خالص در آن مى‏ريزند.

    و باز اندازه آن عسل و آب باقيمانده در ديگ گرفته مى‏شود و روى همان آتش ملايم، آن را مى‏جوشانند تا به اندازه يك رطل (340 گرم) يعنى به ميزان وزن عسل از آب موجود در ديگ تبخير شود و وزن آن به همان ميزان كه پيش از افزودن عسل بود بازگردد.

    و تكه پارچه‏اى محكم بافت برداشته به مقدار يك درهم (5/ 2 گرم) زنجبيل و يك‏ درهم ميخك و نصف درهم دارچين و يك درهم زعفران و نصف درهم سنبل الطيب و نصف درهم عود مندلى و نصف درهم مصطكى (صمغ درختی از خانواده پسته ) را هركدام جداگانه كوبيده، بعد همه را ميان اين پارچه ريخته و آن را محكم با نخ به خوبى دوخته (يك طرف نخ كه درازتر است به تكه پارچه وصل مى‏شود و طرف ديگر نخ از بالا به تكه چوبى كه از عرض بر روى آن گذاشته مى‏شود بسته شده و در ميان ديگ آويزان مى‏شود و اين كيسه هنگامى كه عسل در ديگ ريخته مى‏شود در ديگ آويزان مى‏گردد.

    [سپس درحالى‏كه زير ديگ روشن است و شيره مويز به آرامى مى‏جوشد] تكه پارچه را ساعت به ساعت در ديگ حركت داده تا محتويات آن در اثر حركت در ديگ پايين‏تر رود و با حرارت ملايم آتش به همين منوال ادامه دهند تا جوشيده شود و به حال خود بازگردد و به قوام آيد و فزونى عسل نيز از بين برود. [و حجم محتويات اين ديگ به ميزان نخستين خود برسد].
    ♨️حرارت آتش بايد ملايم باشد، سپس [ديگ را از روى آتش برمى‏دارند و] محتويات آن را صاف كرده، مى‏گذارند سرد شود و آن‏گاه به مدت سه ماه، در ظرف (شيشه‏اى) را مسدود و مختوم نموده و بدون آنكه در اين مدت باز شود، مى‏ماند [تا تحت همين شرايط، خواص اجزاى مواد متشكله درهم تركيب شود و معجون، قوّت كيفى پيدا كند].
    پس از اين مدت مى‏توانى آن را بنوشى و در هر وعده يك اوقيه (7 مثقال، تقريبا 30 گرم) از آن را با دو برابر آب مخلوط كرده و 🍹 بنوش.

    منبع برگرفته از👇👇👇
    📚 نامه زرين سلامت، ترجمه #الرسالة_الذهبية منسوب به امام على بن موسى الرضا (عليه السلام)، ص: 56

  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان