خانه
512K

سبزه عید را خودتان سبز کنید !

  • ۲۱:۲۳   ۱۳۹۱/۱۲/۷
    avatar
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست

    امسال تصمیم گرفتم که سبزه عید رو خودم بکارم. اینجا روشهای مختلف سبز کردن سبزه عید با گندم، کاشتن سبزه عید با عدس گرفته تا سبزه دو رنگ، سبزه با هسته پرتقال و نارنج رو با عکس و آموزش براتون میذارم.


    اگه شما هم میخواید سبزه نوروز امسال رو خودتون بکارید و سبز کنید، با من همراه باشید و نتیجه کارتون رو برام بفرستید.



    سبزه عید را خودتان سبز کنید
  • leftPublish
  • ۱۰:۳۷   ۱۳۹۴/۱۱/۲۱
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست

    ايده سبزه عيد 

  • ۱۴:۱۹   ۱۳۹۴/۱۱/۲۵
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
    دیگه کم کم باید به فکر سبزه عید بود
  • ۱۶:۲۰   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    ایده سبزه عید

    سبزه عید را خودتان سبز کنید !

  • ۱۶:۲۰   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    ایده سبزه عید

    سبزه عید را خودتان سبز کنید !

  • ۱۶:۲۰   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    ایده سبزه عید

    سبزه عید را خودتان سبز کنید !

  • leftPublish
  • ۱۶:۲۱   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    ایده سبزه عید

    سبزه عید را خودتان سبز کنید !

  • ۱۶:۲۱   ۱۳۹۴/۱۱/۲۶
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    ایده سبزه عید

    سبزه عید را خودتان سبز کنید !

  • ۱۰:۰۳   ۱۳۹۴/۱۱/۲۷
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    سبزه عید

    سبزه عید را خودتان سبز کنید !

  • ۱۰:۰۴   ۱۳۹۴/۱۱/۲۷
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    تزیین سبزه عید

    سبزه عید را خودتان سبز کنید !

  • ۱۴:۳۲   ۱۳۹۴/۱۱/۲۸
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    تزیین سبزه عید

    سبزه عید را خودتان سبز کنید !

  • leftPublish
  • ۱۳:۵۱   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    روش کاشت سبزه عید

    براي سبز کردن گندم:

    • 12 روز مانده به عيد، يک ليوان گندم درون کاسه‌اي ريخته و به اندازه 2 تا 3 بند انگشت روي آن آب مي‌ريزيم و تا 2 روز صبر مي‌کنيم و طي اين مدت 2 بار آب آن را عوض مي‌کنيم.

     

    • وقتي گندم‌ها شروع به جوانه زدن کردند، آب کاسه را خالي کرده و گندم‌ها را درون يک دستمال نخي مي‌ريزيم.

     

    • سعي کنيد دستمال هميشه مرطوب بماند.

     

    • وقتي گندم‌ها شروع به ريشه زدن کردند آن‌ها را به آرامي از درون دستمال خارج مي‌کنيم.

     

    • در ته ظرف مورد نظر، لايه‌اي از پنبه را پخش کرده و گندم ريشه زده را درون آن ريخته و پخش مي‌کنيم.

     

    • روي گندم‌ها را پارچه‌اي نخي انداخته و هر روز روي آن‌ها کمي آب اسپري مي‌کنيم تا ساقه پيدا کند.

     

    • وقتي ساقه نقره‌اي رنگ شد پارچه را از روي آن برداشته وظرف را در زير نور و جاي خنک قرار داده، هر روز مقدار کمي آب در حدي که مرطوب بماند روي آن‌ها اسپري مي‌کنيم.

     

     

    براي سبز کردن کوزه:

    • روي يک کوزه يا سفال يک عدد جوراب زنانه مي‌کشيم.

     

    • براي اينکه تخم شاهي لعاب بياندازد دو دقيقه آن را درون آب مي‌ريزيم،سپس با انگشت يا دم قاشق تخم شاهي را از سمت پايين به بالا روي جوراببکشيد و آن را درون يک سيني قرار داده و داخل آن آب مي‌ريزيم و روزي سهبار اين کار را انجام داده تا جوراب هميشه مرطوب بماند.

     

    • پس از سه روز تخم‌شاهي‌ها جوانه مي‌زنند و ريشه مي‌بندند و طي يک هفته سبز مي‌شوند.

     

    • مراقب باشيد درون کوزه هميشه پر آب باشد و ظرف زير آن هم هر روز خالي شود.

     

     

    براي سبز کردن قره ماش:

    • دو ليوان قره ماش را درون کاسه‌اي ريخته و تا 2 بند انگشت آب روي آن‌، آب مي‌ريزيم.

     

    • پس از 4 روز ماش‌ها سفيد مي‌شوند، پس آن‌ها را درون دستمالي نخي مي‌ريزيم .

     

    • پس از سه روز که ماش‌ها جوانه زدند آن‌ها را درون ظرف مورد نظري کهاز قبل ته آن لايه‌اي از پنبه گذاشته‌ايم ، مي‌ريزيم و روي آن‌ها را بادستمال خيس مي‌پوشانيم.

     

    • پس از سه روز دستمال را از روي قره ‌ماش‌ها برمي‌داريم و در حدي کهفقط مرطوب بمانند روي آن‌ها،‌ آب اسپري مي‌کنيم و آن‌ها را در آفتاب قرارمي‌دهيم.

     

    • طي 2 هفته به شکل زيبايي رشد خواهند کرد و  سبزه آماده خواهند شد تا سر سفره هفت‌سين قرار گيرند.

     

    توجه

    - استفاده از ظروف سفالي و چيني نتيجه بهتري خواهد داشت تا ظروف پلاستيکي.

    هر قدر قطر بستر کمتر باشد عمر سبزه بيشتر ميشود.

    - آبي که در طي مراحل کشت سبزه عيد استفاده مي کنيد آب ولرم باشد.

    - اگر در محيط گرم و خشک زندگي مي کنيد تا مرحله اي که جوانه ها هنوز به يک سانت نرسيده اند از پارچه مرطوب استفاده کنيد.

    سبزه عید را خودتان سبز کنید !

  • ۱۵:۲۴   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست

    🍀 آموزش درست کردن سبزه به شکل درخت

    🌺 مواد لازم :

    جوراب نازک زنانه

    اسفنج قالبی

    چسب حرارتی

    چوب برای تنه ب قطر یک سانت ونیم

    گلدان سفالی

    تخم شاهی

    گچ

     

    🌺 طرز ساخت :

    ابتدا اسفنج را به شکل دلخواه برش زده،(کروی یا تخم مرغی)

    اگر اسفنج قالبی شما از اندازه کره شما کوچکتر بود با چسباندن تکه های دیگر اسفنج مکعب را بزرگتر کرده و برش بزنید.

    توجه داشته باشید برای متصل کردن اسفنج ها چسب حرارتی را در مرکز اتصال بزنید.

    پس از آماده شدن اسفنج، چوب یا همان تنه را درون آن فرو کرده و با چسب محکم کنید.

    و با جوراب نازک تمام سطح کره را پوشانده و در انتها با سوزن ته گرد یا چسب حرارتی بچسبانید.

    چند ساعتی کره را درون آب قرار داده تا مرطوب شود، اکنون تمام تخم شاهی ها را که از قبل خیسانده اید و حالت چسبنده  دارد را روی سطح جوراب بمالید.

    تنه درخت را درون گلدان قرار داده و با مخلوط آب و گچ پر کنید و هر روز با آبفشان به سبزه تان آب دهید.

  • ۱۸:۰۰   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست

    روش درست کردن سبزه روی کوزه و یا هر گونه ظرف سفالی 
    مواد لازم : 
    کوزه، بذر شاهی، جوراب
    روش کار : 
    ابتدا باید بذر شاهی رو یک روز کامل بذارید خیس بخوره، دلیلش هم اینه که بعد از یک روز خیس خوردن لعاب میندازه و این جوری به راحتی روی سطح جوراب میچسبه.
    از یک روز قبل هم توی کوزه رو پر از آب کنید تا دیواره کوزه تا فرداش نمور شده باشه.
    بعد از یک شبانه روز که از پر کردن آب داخل کوزه و خیسانون بذرها گذشت، یک جوراب نایلونی انتخاب کنید و کوزه رو باهاش بپوشونید.
    حالا بذرهارو که به صورت ژله ای در اومدن رو به صورت یکنواخت روی سطح جوراب بمالید، بذرها به راحتی به جوراب نایلونی می چسبن.
    فراموش نشه که داخل کوزه همیشه باید پر از آب باشه و جلوی نور نگه داری بشه، هر از گاهی هم کوزه رو بچرخونید تا همه جای کوزه نور ببینه !
    بعد از چند روز سبزه ی کوزه ای شما آماست ‏

  • ۱۸:۰۱   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست

    آموزش سبزه انداختن عید روی سطح شیب دار :اگر می خواهید روی سطح شیب دار سبزه سبز کنید باید از بذرهای لعاب دار استفاده کنید.خیس کردن بذر :بذرهای لعاب دار زمان خیس کردن کوتاهی دارند . معمولا بین ۲ تا ۴ ساعت کافی است . البته بذر خیس شده را می توان تا چند روز در یخچال نگهداری کرد.مقدار آبی که روی بذر می ریزیم باید به اندازه ای باشد که حالت ژله ای به خود بگیرد چون اگر رقیق شد بین دانه ها فاصله می افتد و سبزه ها کم پشت می شود.سطح ماکت را باید با پنبه به ضخامت یک سانت پوشاند سپس یک لایه پارچه تنظیف روی آن می کشیم و با سوزن ته گرد آن را محکم می کنیم.ماکت را خیس کنید تا پنبه به آن بچسبد .روکش ایجاد شده را به آرامی خیس کنید و یک لایه بذر خیس خورده را به طور یکنواخت روی سطح بمالید.مجددا ان را خیس می کنیم و یک روکش نایلونی شفاف روی آن می کشیم روی نایلون دو سوراخ سه در سه ایجاد کرده تا هوا داخل نایلون رفت و آمد داشته باشد.نایلون نباید با سطح ماکت تماس داشته باشد.سبزه را در جای خنک و پرنور قرار قرار دهید اما نباید در معرض آفتاب مستقیم باشد.روز اول و دوم ۳ مرتبه بذرها را آبیاری کنید در روز های بعد روزی ۲ بار به سبزه آب بدهید و روکش نایلونی را بردارید. 

  • ۱۸:۰۲   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست
    بذرهای مناسب برای سبزه:
    از بذر انواع سبزیجات می‏توانید کمک بگیرید؛ هر کدام که دمِ دست باشند. مقداری عدس، ماش، گندم در هر خانه‏ ای پیدا می‏شود.

    در مورد سبز کردن سبزه، ارزان بودن بذرهای تهیه شده اهمیت دارد بخصوص موقعی که بخواهیم در چند بشقاب یا در چند سینی سبزه سبز کنیم. بذر گندم و جو ارزانتر از سایر بذرها هستند. یادتان باشد که این گونه بذرها باید سالم و تازه باشند. اگر آنها را چند سال در خانه نگهداری کرده‏ اید دیگر قوه رشد خود را از دست داده و سبز نمی‏شوند.

    روش سبز کردن سبزه:
    برای یک بشقاب سبزه حدوداً پنجاه تا صد گرم بذر کفایت می‏کند. بذرها را در آب خیس کنید. بعد از یک شبانه‏ روز که کاملاً خیس خوردند آنها را لای یک پارچه مرطوب پیچیده و در بشقاب قرار دهید. نباید بشقابی که این پارچه در آن قرار دارد از آب پر شود فقط باید مرتب پارچه را خیس کنیم تا رطوبت کافی به بذرها برسد. در این مدت هر روز مقداری آب روی پارچه می‏ریزیم و بذرها را به وسیله پارچه از نور محافظت می‏کنیم. اگر پاشیدنِ آب را فراموش کنید بذرها دچار مشکل گشته و سبز نمی‏شوند. با وجود رطوبت کافی و تاریکیِ مطلق، بذرها به تدریج جوانه می‏زنند. وقتی بذرها جوانه زدند آنها را در یک بشقاب گود ریخته و با دست پهن می‏کنیم طوری که روی هم انباشه نشوند؛ اما باز هم برای مدت یک شبانه‏ روز پارچه‏ ای روی بشقاب می‏کشیم، مقدار کمی آب در بشقاب می‏ریزیم و پارچه را خیس نگه می‏داریم. روز بعد پارچه را برداشته و بشقاب را در محل پر نور و آفتابی قرار می‏دهیم. به تدریج سبزه‏ ها سبز شده و رشد می‏کنند. در این مدت مرتب به آن آب می‏دهیم. هر بار در موقع آبیاری آبهای اضافه را که در زیر بشقاب جمع شده خالی کنید و آب تازه به آن بدهید. سعی کنید در کفِ بشقاب آب زیاد جمع نشود زیرا موجب پوسیدگی سبزه‏ ها می‏گردد.

    در مقابل نور آفتاب سبزه‏ ها به سرعت رشد می‏کنند. اگر بخواهیم تا سیزده نوروز سبزه را نگه داریم بهتر است اجازه ندهیم که سبزه‏ ها با سرعت زیاد رشد کنند. برای اینکه سبزه به تدریج رشد کند می‏توان آن را در محل خنک قرار داد. سرما از رشد سریع سبزه جلوگیری می‏کند.

    نکات اصلی برای سبزه عید:
    ظرفهای فلزی برای سبز کردن سبزه مناسب نیست.
    تناسب اندازه ظرف و مقدار بذر در طول عمر سبزه و پرپشتی و زیبایی آن بسیار موثر است.
    بهتر است برای آب دادن به سبزه از سیفون های آب استفاه کنید. ( آب پاش هایی که آب را اسپری می بذر را ۲۴ ساعت قبل در آب خیس کنید و در این مدت ۲ تا ۳ بار آب ظرف را عوض کنید. ( نوع بذر مهم نیست ) آب باید تا حدی در ظرف باشد که تمام بذر در آب غوطه ور باشد.
    بهتر است از ظروف سفالی برای سبزه استفاده کنید. اگر در دسترس نبود ظروف چینی هم مناسب است.
    آبیاری بیش از حد و استفاده از ظروف پلاستیکی باعث بد بو شدن سبزه میشود
  • ۱۸:۰۴   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست



    #سبزه_کادویی

    ظرف پلاستیکی یا شیشه‌ای مقوایی خوب نیست
    پنبه
    آب
    تخم شاهی
    مقداری روبان حریر، پلاستیکی، ساتن یا کاغذی*
    دیس یا سینی برای زیر کار
    چسب حرارتی
    *من از روبان کاغذی استفاده کردم که چون آب می‌خوره، خراب نشه.

    آماده کردن ظرف
    تخم شاهی رو باید یکی دو ساعت زودتر خیس کنید تا حالت ژله ای پیدا کنه.
    ظرفتون رو روی دیس یا سینی بذارید. من ظرف پلاستیکی‌م رو برگردوندم سرش به طرف پایین موند و با چسب حرارتی ظرف رو به دیس چسبوندم.

    پنبه رو توی آب خیس کردم و روی ظرف کشیدم به صورت یه لایه خیلی نازک ولی یکنواخت:

    پنبه‌ای کردن ظرف

    جعبه پنبه ای

    حواستون باشه جایی خالی نمونه چون دونه‌های شاهی‌ جاهایی که پنبه کمه رشد نمی‌کنن.

    ما چون می‌خوایم سبزه شبیه جعبه کادو بشه، روبان‌هارو قبل از مالیدن تخم شاهی می‌بندیم:


    روبان کاغذی برای جعبه

    روبان زدن جعبه

    کاشتن دانه‌ها
    بعد با دیت یا قلمو به صورت یک لایه‌ی یکنواخت تخم شاهی رو روی ظرف می‌چسبونیم. چون حالت ژله ای داره خودش به پنبه می‌چسبه:

    کاشتن شاهی با قلمو

    دونه‌های شاهی

    خب کارمون تمومه؛ روز بعد تخم شاهی ریشه می‌زنه و دو روز بعد برگ درمیاره.
    روزی هم سه چهار بار به سبزه‌ها آب بدید.

  • ۱۸:۰۸   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48310 |46689 پست

  • ۱۸:۳۴   ۱۳۹۴/۱۲/۲
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست
  • ۱۴:۵۷   ۱۳۹۴/۱۲/۳
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    همیشه دو سه روز مونده به نوروز ، نزدیک خونمون تو بازار روزش ، اونقده مدلهای سبزه عید و گلهای خوشگل میاره ، که واقعا اون چند روزو  از خود عید بیشتر دوست دارم

    امسال حتما چند تا عکس از مدل سبزه هاش و گلهای خوشگل میگیرم

  • ۱۵:۲۱   ۱۳۹۴/۱۲/۳
    avatar
    ronak n
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|13385 |16410 پست

    تزیین سبزه عید

    سبزه عید را خودتان سبز کنید !

  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
زیربخش
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان