خانه
23.6K

سوژه شدن بیماری سلنا گومز !!!!

  • ۱۶:۲۵   ۱۳۹۲/۱۰/۱۵
    avatar
    چهار ستاره ⋆⋆⋆⋆|3627 |4913 پست
     حدود یک هفته از زمانیکه «سلنا گومز» اعلام کرد برنامه اجراهای زنده او در استرالیا و آسیا کنسل شده است میگذرد که صحبت از بیماری صعب العلاج او به میان آمده و بار دیگر او را به یک سوژه خبری تبدیل کرده است.
     

    یک منبع نزدیک به این خواننده 21 ساله اعلام کرده است وی از بیماری به نام » لوپوس » رنج میبرد.
     این منبع میگوید چند سالی است که «سلنا گومز» از بیماری لوپوس رنج میبرد و این بار دوره بیماری با شدت بیشتری آغاز شده است.
     
    لوپوس نوعی بیماری مربوط به سیستم ایمنی بدن است که در پوست، کلیه ها، سلول های خونی و قلب و ریه ها تاثیر میگذارد و مهمترین علائم آن ورم صورت و درد مفاصل است. سابقا ستاره های دیگری چون مایکل جکسون و نیک کانون نیز به این بیماری مبتلا شده اند.
     این منبع نزدیک به خواننده 21 ساله هالیوودی اعلام کرد سلنا به خوبی با بیماری خود آشناست و به همین دلیل تصمیم گرفته است مدتی به خود استراحت بدهد، او میخواهد صحیح و سلامت زندگی کند.
     

  • leftPublish
  • ۱۶:۳۲   ۱۳۹۲/۱۰/۱۵
    avatar
    بهارک
    یک ستاره ⋆|455 |1240 پست
    لوپوس بیماری خیلی بدی هستش که اول از همه رو کلیه ها تاثیر میزاره و کم کم ریه ها و جوری میشه که اصطلاحاً میگن زهر توی خون تولید میشه و نشانه هاش هم اول قرمزی چانه و روی گونه ها هستش، کم کم استخونها و مفاصل رو هم درگیر میکنه و بعد از دیالیز و... بیمار میمیره(نهایت 7-8 سال بشه با این بیماری جنگید)
  • ۱۶:۳۷   ۱۳۹۲/۱۰/۱۵
    avatar
    بهارک
    یک ستاره ⋆|455 |1240 پست
    تشخیص و درمان بیماری لوپوس

    سوژه شدن بیماری سلنا گومز !!!!

    عوامل ایجاد کننده و زمینه ساز این بیماری کدام اند؟
    عوامل ایجاد کننده این بیماری مانند بقیه بیماری های سیستم ایمنی ناشناخته می باشد، اما طبق بررسی های انجام شده، هم عوامل محیطی و هم عوامل ژنتیکی در ایجاد این بیماری دخالت دارند. در مورد عوامل ژنتیکی معلوم شده در خانواده هایی که مبتلا به بیماری لوپوس هستند، افراد آن خانواده حدود 3 تا 4 برابر بیشتر از افراد دیگر ممکن است دچار این بیماری شوند.
    از عوامل محیطی نور آفتاب، به خصوص اشعه ماورای بنفش در ایجاد این بیماری نقش اساسی دارد و کسانی که بیشتر در معرض نور آفتاب و اشعه ماورای بنفش می باشند، به همان نسبت بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
    از دیگر عوامل موثر، هورمون های جنسی هستند که بیشتر در مورد خانم ها تاثیر گذار می باشند. از عوامل دیگر می توان به تاثیر نامطلوب یک سری از داروها در خانم ها اشاره کرد. مصرف برخی داروها، بیماری لوپوس را در این افراد تشدید می کنند.
    البته لازم به ذکر است این عوامل در ارتباط با لوپوس سیستمیک عنوان می شود و لوپوس دارویی علایم و علت های دیگری دارد. لوپوس دارویی، بیماری می باشد که فقط در اثر مصرف داروها ایجاد می شود و مانند لوپوس سیستمیک، سیستم های مختلف بدن را درگیر نمی کند.
    عوامل ویروسی و میکروبی نیز به عنوان عامل ایجاد کننده این بیماری مطرح می باشند. مشاهده شده است افرادی که با جوانه های حاوی ماده آلفا آلفا در تماس زیاد می باشند، امکان ابتلا شدن آن ها به این بیماری بیشتر است.
    این بیماری بیشتر در چه افرادی دیده می شود؟
    این بیماری، بیشتر در خانم های جوان رخ می دهد و از دهه دوم و سوم عمر شروع می شود و بیشترین تعداد مبتلا شدن، در دهه سوم و چهارم می باشد، ولی ممکن است در هر سنی نیز دیده شود. از نظر شیوع، خانم ها در سنین باروری حدود 9 برابر آقایان و در سنین دیگر حدود 3 برابر آقایان به این بیماری مبتلا می شوند.
    راه های تشخیص این بیماری کدام است؟
    در تشخیص این بیماری حدودا 11 علامت تشخیصی داریم. اگر از این 11 مورد، حداقل 4 مورد در یک بیمار موجود باشد، تشخیص لوپوس قطعی می شود. در این بیماری مجموعه علایم بالینی با هم در تشخیص بیماری استفاده می شوند. اما با توجه به این که همه علایم ممکن است به صورت پشت سر هم در یک فرد ایجاد نشود، گذشت زمان خیلی وقت ها تشخیص را قطعی خواهد کرد.
    بایستی به بیمار فرصت داده شود و چند بار مراجعه کند تا مشخص شود که بیمار مبتلا به لوپوس است یا نه، زیرا ممکن است همه علائم در یک زمان و در آن واحد با هم ایجاد نشوند و همانطور که گفته شد باید حداقل 4 مورد از 11 مورد در یک
    لوپوس
    شخص موجود باشد تا به آن فرد، بیمار مبتلا به لوپوس اطلاق شود.
    راه های درمان این بیماری کدام است؟
    راه های درمان با توجه به این که کدام یک از علایم ذکر شده در بیمار موجود می باشد، متفاوت بوده و باید مشخص شود بیمار کدام یک از علایم را دارد؛ مثلا اگر بیمار دچار مشکلات مفصلی و یا پوستی شده باشد، داروهایی مانند استروئیدها و یا کورتون(پردنیزولون) با دوز پایین توصیه می شود. این بیماران نباید زیاد در معرض نور آفتاب قرار بگیرند، به خصوص در ساعت هایی که تابش نور آفتاب شدید است.
    در این بیماران بر اساس علایم موجود، درمان شروع می شود. برای بیمارانی که اختلالات سیستم هایی مانند مغز و کلیه را به حالت شدید داشته باشند، بایستی از داروهای سایکوتوکسیک یا داروهای قوی تر که سیستم ایمنی را ضعیف می کند، استفاده شود.
    آیا این بیماری بعد از درمان ممکن است عود مجدد داشته باشد؟
    در درمان این بیماری، پیگیری از اهمیت خاصی برخوردار است و با توجه به اینکه برای این بیماران درمان قطعی و اساسی وجود ندارد و فقط بیماری کنترل می شود، بنابراین نیاز به پیگیری های مجدد وجود دارد. این بیماران باید بدانند که اگر در یک دوره، بهبودی پیدا کردند، بدان معنی نمی باشد که تا آخر عمر بهبودی کامل خواهند داشت، مثلا اگر مشکل کلیه این بیماران برطرف شد و مقدار دوز داروها کم شد، نباید درمان بیماری را رها کنند و بایستی هر چند وقت یک بار از لحاظ آزمایشگاهی و بالینی به دقت بررسی شوند.
    عدم درمان به موقع چه عوارضی ممکن است داشته باشد؟
    عدم درمان به موقع، عوارض خطیری دارد، طوری که اگر این بیماران به موقع درمان نشوند و مثلا درگیری ریوی شدت پیدا کنند، احتمال فوت شدن بیمار حتمی است و یا اگر ناراحتی کلیه داشته باشند، ممکن است دچار نارسایی کلیه شده و نیاز به دیالیز پیدا کنند و کلیه تا آخر عمر کارآیی خود را از دست بدهد.
    به طور کلی اگر در یکی از موارد و علایم ذکر شده، نسبت به درمان به موقع اقدام نشود، ممکن است منجر به فوت بیمار شود.
    آیا راهی برای پیشگیری از این بیماری وجود دارد؟
    با توجه به اینکه علت بیماری به طور کامل مشخص نمی باشد، بنابراین راه پیشگیری خاصی نیز وجود ندارد، ولی خانواده هایی که دچار این بیماری هستند بایستی به محض مشاهده اولین علامت، مثلا با مشاهده راش پوستی یا درد مفصل یا ورم صورت، سریعا به پزشک مراجعه کنند و تحت درمان قرار بگیرند.
    این بیماری همراه چه بیماری های مشابه دیگری می تواند اتفاق افتد؟
    این بیماری می تواند هم زمان با سایر بیماری ها رخ دهد، مثلا چند بیماری روماتیسمی با هم موجود باشد؛ یا به همراه لوپوس، بیماری آرتریت روماتوئید هم داشته باشند؛ و یا همزمان اسکلرودرمی هم موجود باشد، ولی نباید این بیماری یا بیماری های مشابه اشتباه شود.
    به عنوان مثال کسی که بیماری خونی دارد، نباید با سرطان خون اشتباه شود؛ یا بیماری که سرطان کلیه دارد، نباید با سایر بیماری های کلیه اشتباه شود.
    به دلیل اینکه بیماری لوپوس، همه قسمت های بدن را درگیر می کند، در درمان این بیماری باید نهایت دقت انجام گیرد.
    توصیه شما به افراد مبتلا به این بیماری کدام است؟
    این بیماران بایستی به محض مشاهده اولین علامت این بیماری به پزشک مراجعه کنند، به خصوص بیمارانی که مشکل کلیوی دارند، چون اگر بلافاصله نسبت به درمان اقدام کنند، کلیه خیلی خوب به درمان جواب می دهد. اگر سریعا کلیه درمان نشود، بیمار در مدت کمی دچار نارسایی کلیه خواهد شد.
    فراموش نکنید با درمان این بیماری خیلی از مشکلات بیمار حل خواهد شد و از عوارض بعدی جلوگیری می شود و تا حدود زیادی بیماری خاموش خواهد شد، ولی اگر به موقع مراجعه نشود، عوارض شدیدتری ممکن است به همراه داشته باشد.
    دکتر زهرا بصیری- فوق تخصص روماتولوژی
    ماهنامه دنیای سلامت-10
    ویرایش شده توسط بهارک در تاریخ ۱۵/۱۰/۱۳۹۲   ۱۶:۴۱
  • ۱۶:۴۰   ۱۳۹۲/۱۰/۱۵
    avatar
    بهارک
    یک ستاره ⋆|455 |1240 پست
    نویسنده: دکتر مهرداد منصوری "متخصص ارتوپدی"

    سوژه شدن بیماری سلنا گومز !!!!

    لوپوس چیست
    سیر بیماری و درمان لوپوس چیست    
    بیماری لوپوس یا Systemic lupus erythematosus  SLE یک بیماری روماتیسمی مزمن است که موجب بروز التهاب در بافت های مختلفی از بدن میشود.  بیماری لوپوس با شدت های متفاوتی در بیماران مشاهده میشود و دو نوع دارد.
    لوپوس دیسکوئید Discoid lupus که فقط موجب گرفتاری پوست میشود
    لوپوس سیستمیک Systemis lupus که پوست، مفاصل، قلب، کلیه و دیگر بافت ها را درگیر میکند. در این مقاله فقط راجع به لوپوس سیستمیک بحث میشود.
     
    قرمزی بال پروانه ای در کونه های یک بیمار مبتلا به لوپوس
    چه کسانی لوپوس میگیرند
    شیوع بیماری لوپوس حدود 3 نفر در هر 10 هزاز نفر بوده و بیشتر در زنان دیده میشود. سن بروز آن بیشتر در 40-20 سالگی است. این بیماری میتواند زمینه خانوادگی داشته باشد ولی فقط 3 درصد مبتلایان به لوپوس این بیماری را در فرزندشان هم میبینند.

    علت لوپوس چیست
    لوپوس یک بیماری سیستم خود ایمنی است بدین معنی که سیستم ایمنی که باید از بدن بر علیه میکروب های خارجی دفاع کند سلولهای خود را به غلط بیگانه تصور کرده و بر علیه آنها وارد عمل میشود. روماتیسم مفصلی هم نوعی بیماری خود ایمنی است. علت این عملکرد معیوب سیستم ایمنی به درستی شناخته شده نیست ولی بنظر میرسد عواملی مانند بعضی عفونت ها، داروها یا تابش نور خورشید میتواند شروع این اختلال را نسهیل کند. تغییرات هورمونی بر روی این بیماری تاثیرگذار هستند و شاید به همین علت بیماری لوپوس در زنان شایعتر است.

    علائم لوپوس چیست
    نوع علائم و شدت آنها در بیماران مبتلا به لوپوس متفاوت است بسیاری از مبتلایان به لوپوس احساس ضعف و خستگی میکنند. وزنشان کم شده و تب خفیفی دارند. علائم دیگر این بیماری عبارتند از
    درد مفاصل و عضلات : درد مفاصل و عضلات در اغلب مبتلایان به لوپوس وجود دارد. در بعضی از بیماران مفاصل معدودی گرفتار شده اند در حالیکه در تعدادی دیگر مفاصل زیادی دردناک میشوند. مفاصل کوچک دست و پا شایعترین مفاصل گرفتار هستند ولی مفاصل مچ دست، آرنج، زانو و مچ پا ها هم ممکن است گرفتار شوند. ممکن است درد مدتی در یک مفصل باشد و بعد از مدتی در مفصلی دیگر احساس شود. بجز درد مفصلی مشکل دیگر احساس خشکی در مفصل است که در صبح ها و بعد از برخاستن از خواب بیشتر است. مفاصل ممکن است قرمز شوند. درد مفصلی ممکن است چند ساعت تا چند ماه طول بکشد و ممکن است خفیف و یا شدید باشد. گاهی اوقات مفصل گرفتار شده قدری متورم هم میشود ولی تخریب مفصلی مانند آنچه در روماتیسم مفصلی دیده میشود در بیماری لوپوس وجود ندارد.
    فنومن رینود بصورت رنگ پریدگی و سفید شدن نوک انگشتان
    فنومن رینود : فنومن رینود Raynaud’s phenomenon به وضعیتی میگویند که سرما یا استرس موجب اسپاسم عروق در قسمتی از اندام میشود. علامت این اسپاسم معمولا درد در انگشتان دست یا پا است. فنومن رینود در بیماری لوپوس به علت التهاب عروق خونی ایجاد میشود و گاهی اوقات چنان شدید شده که منجر به گانگرن و سیاه شدن انگشت میشود.
    پوست، دهان و مو : ضایعه پوستی بیمار مبتلا به لوپوس بصورت قرمزی به شکل پروانه بر روی بینی و دو طرف گونه در سه چهارم بیماران دیده میشود و نیمی از این ضایعات پوستی در معرض نور خورشید تشدید میشوند. این قرمزی پوستی بر روی پوست دست ها یعنی جاهاییکه در معرض تابش نور خورشید هستند هم دیده میشود. در 60 درصد بیماران این ضایعات پوستی به نور خورشید حساسند. زخم های داخل محوطه دهان و ریزش مو هم از دیگر علائم لوپوس است.
    خون : اغلب این بیماران یک کم خونی خفیف دارند. گاهی هم کاهش مقدار گلبول های سفید و یا پلاکت در بیماران مبتلا به لوپوس دیده میشود. گاهی اوقات غدد لنفاوی این بیماران متورم و بزرگ میشوند
    قلب و ریه : در بیمار مبتلا به لوپوس ممکن است پرده دور قلب و پرده دور ریه ملتهب شده که موجب درد قلب و یا درد ریه میشود
    کلیه : در 30 درصد مبتلایان به لوپوس کلیه ملتهب میشود که نتیجه آن دفع پروتئین از طریق کلیه در ادرار است.
    مغز و سیستم عصبی : افسردگی و اضطراب در این بیماران شایع است. سردرد، احساس گزگز یا خواب رفتگی در اندام و تشنج ممکن است در بیماران دیده شوند.
    دستگاه گوارش : درد شکم، تهوع و استفراغ ممکن است از علائم این بیماری باشند.
    کلیه مقالات
    کلیات
    شکستگی
    شانه و بازو
    آرنج
    ساعد و مچ دست
    دست
    ستون مهره
    لگن
    مفصل ران
    ران
    زانو
    ساق و مچ پا
    کف پا
    کودکان
    پیشگیری
    تومور
    ویرایش شده توسط بهارک در تاریخ ۱۵/۱۰/۱۳۹۲   ۱۶:۴۳
  • ۲۱:۴۱   ۱۳۹۲/۱۰/۱۵
    avatar
    بابای شنگول
    دو ستاره ⋆⋆|2772 |2500 پست
    چش خورد بچمون
  • ۲۲:۳۶   ۱۳۹۲/۱۰/۱۵
    avatar
    مهرسا فروردین
    کاربر جديد|16 |124 پست
    خداکنه شایفه باشه ....جوون مردم ......
  • leftPublish
  • ۲۲:۴۷   ۱۳۹۲/۱۰/۱۵
    avatar
    م.فرامرزی
    کاربر فعال|29 |156 پست
    البته ممکن اینم شایعه باشه واسه کاسبی بعضی رسانه ها
    این رسانه ها واسه پول در آوردن هر کاری میکنن
  • ۱۰:۲۱   ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
    avatar
    بهارک
    یک ستاره ⋆|455 |1240 پست
    آخه بیماری لوپوس بیماری هستش ک خیلیا نمیشناسنش، واسه همین اگه شایعه بود بیماری دیگه ای رو میگفتن ک بین عموم شناخته تر باشه
  • ۱۴:۵۳   ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
    avatar
    مهتا کرامت
    دو ستاره ⋆⋆|954 |2274 پست
    واای چه بد امیدوارم زود خوب شه
  • ۲۰:۱۰   ۱۳۹۲/۱۰/۲۶
    avatar
    میترا
    یک ستاره ⋆|871 |1013 پست
    همممم.من صداش رو دوست دارم.
    یعنی این بیماری راه درمان قطعی نداره؟
  • ۱۴:۱۹   ۱۳۹۲/۱۰/۲۷
    avatar
    Nanayi joon
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|4285 |6357 پست
    ن راهی واسه درمان ک فعلاً نداره
  • leftPublish
  • ۱۴:۵۸   ۱۳۹۲/۱۰/۲۷
    avatar
    مامان مانیا
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|20254 |8895 پست
    omidvaram dorough bashe,,,kheili nazo maluse...dusesh daram
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2024 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان