دلمه_برگ_مو
به جرأت ميتوان گفت كه دلمه برگ مو خوشمزه ترين و پرطرفدارترين نوع دلمه است كه نه تنها در ايران بلكه در اكثر كشورهاى خاور ميانه و نيز كشورهاى حاشيه درياى مديترانه طبخ ميشود و البته در هر منطقه چاشنى مخصوص به خود را دارد.
مواد لازم :
برنج ٢ پيمانه
لپه. ٣/٤ پيمانه
گوشت چرخ كرده. ١٥٠تا٢٠٠ گرم
پياز. ١ عدد متوسط
سبزى معطرخرد شده. ١ پيمانه
ماست ٣ ق غ
نمك و فلفل و ادويه به ميزان لازم
پياز داغ. ٢ ق غ
برگ مو به ميزان لازم
روغن ٤ ق غ
كره. ٥٠ گرم
@ashpazima
طرز تهيه :
لپه را خوب بپزيد تا جايى كه آب آن كاملا كشيده شود .
گوشت را با پياز و نمك و فلفل و ادويه خوب تفت دهيد .
برنج را آبكش كرده و زمانى كه آب آن كاملا گرفته شد با لپه و گوشت چرخ كرده و سبزى معطر خرد شده مخلوط كنيد ماست را با مايه مخلوط كنيد و پياز داغ را نيز اضافه كنيد مايه را بچشيد نمك و فلفل آنرا اندازه كنيد .
سپس با قاشق مقدارى از اين مايه را روى برگ گذاشته و به صورت لوله اى و يا بقچه اى بپيچيد . دقت داشته باشيد كه مايه روى سطح پشتى برگ قرار ميگيرد . در قابلمه مناسبى يك رديف برگ كف قابلمه بچينيد سپس دلمه هاى پيچيده شده را كيپ هم رديف رديف بچينيد تا كل مايه تمام شود يكى دو ليوان آب به آرامى از كناره هاى قابلمه بريزيد و يك بشقاب چينى يا پيش دستى به صورت وارونه روى دلمه ها قرار دهيد . اين كار باعث ميشود تا هنگام پخت دلمه ها متلاشى نشوند .
دلمه ها را با حرارت ملايم حدود يك تا يك ونيم ساعت بپزيد و مراقب باشيد آب آن در حين پخت تمام نشود .
در مناطق مركزى ايران مانند اصفهان دلمه را ملس تهيه ميكنند براى اين منظور مقدار يك ليوان آب را با نصف ليوان شكر و ١/٣ ليوان سركه بجوشانيد و در انتهاى طبخ بشقاب را از روى دلمه ها برداشته و مخلوط سركه شيره را روى آنها ريخته و يكى دو جوش بدهيد تا شيره به خورد دلمه ها برود در انتها كره را آب كنيد و روى دلمه ها بريزيد .