سس پستو pesto sauce
پستو سسی است که در ژنو و منطقه ی لیگوریای شمال ایتالیا تولید شده است و بطور سنتی شامل سیر، ریحان می باشد که همراه روغن زیتون سرو می شود. این نام از نام پستا که در ژنو معمول است آمده که به معنای خرد کردن می باشد که به دلیل نحوه ی اماده سازی ان در هاون این نامگذاری انجام شده. مواد این سس به طور سنتی کوبیده نمی شوند بلکه در هاون به صورت مدور آماده می شوند.
این سس را میتوانید از فروشگاه های مواد غذایی خریداری یا طبق روش آموزش داده شده در منزل تهیه کنید.
مواد لازم
حبه سیر (بدون پوست) دوحبه
دانه کاج 25 گرم
پنیر پارمزان (رنده شده) 65 گرم
برگ ریحان (پاکشده) 60 گرم
روغن زیتون 75 میلی لیتر
نمک و فلفل سیاه (پودرشده) مقداری
همه مواد را در غذاساز ریخته و کاملاً مخلوط کنید تا سس یکدستی حاصل شود.
سس پستو را میتوانید در ظرف شیشه ای دردار ریخته و در یخچال نگهداری کنید؛ اما بهتر است آن را پیش از تغییررنگ و تیره شدن ریحان مصرف کنید.
همرا غذاهایی مثل پیتزا و پاستا سرو میشود.
نکته
توجه داشته باشید که در صورت نبود دانه کاج، میتوانید گردو و یا بادام اضافه کنید.ولی ترجیحا از دانه کاج استفاده کنید که طعم منحصر به فردی دارد.