بقچه گوشت

این مواد خمیر برای 2 الی 3 نفر مناسبه. برای مقادیر بیشتر میتونید مواد خمیر رو دو برابر کنید.
مواد لازم برای خمیر:
شیر دو سوم پیمانه؛
روغن مایع 3 ق غ؛
خمیر مایه 1ق غ؛
شکر 1 ق غ سرخالی؛
آرد سفید یک و نیم پیمانه یا کمی بیشتر؛
نمک 1 ق چ سرخالی؛
طرز تهیه خمیر:
برای تهیه خمیر ابتدا خمیرمایه را با مقداری از شیر ولرم (با دمای حدود 42 درجه) و شکر در یک لیوان مخلوط میکنیم و روی آن را میپوشانیم و در جای تاریک و نسبتا گرم میگذاریم تا خمیر مایه فعال شود و پف کند.
سپس در کاسه ای، مابقی شیر ولرم و نمک و دو قاشق از روغن را مخلوط میکنیم. خمیر مایه فعال شده را به آن اضافه میکنیم و بلافاصله بدون بهم زدن، مقداری از ارد را روی آن میریزیم و بهم میزنیم. مابقی آرد را کم کم اضافه میکنیم و خمیر را ورز میدهیم. در این زمان یک قاشق باقیمانده روغن را نیز اضافه میکنیم.دستمان را نیز چرب میکنیم. این روغن باعث میشود که خمیر، نیاز به اضافه کردن ارد بیشتری نداشته باشد. اما اگر با این حال خیلی چسبناک بود، کمی ارد به آن اضافه کنید. یه مقدار از چسبناکی خمیر هم حین ورز دادن کم میشود. به جای ورز دادن میتوانیم حدود صد بار خمیر را بلند کنیم و توی ظرف بکوبیم. کاسه بزرگی را کامل چرب میکنیم و خمیر را در آن یک دور میچرخانیم. روی ظرف را با سلفون یا پارچه میپوشانیم و به آن حدود نیم ساعت تا 45 دقیقه در جای نسبتا گرم استراحت میدهیم تا ور آید و حجمش دو برابر شود.
زمانی خمیرمان آماده است که اگر انگشت را در آن فرو کنیم، به حالت اول برنگردد.
بعد از این مدت پف خمیر را با مشت میخوابانیم. سینی یا قالب را چرب میکنیم.از خمیر به اندازه یک گردو برمیداریم و توی دست پهن میکنیم. از مواد دلخواه وسط آن قرار میدهیم و خمیر را مانند بقچه میبندیم و در دست گرد میکنیم و داخل سینی به صورت جدا یا کنار هم قرار میدهیم.
روی سینی را با پارچه تمیز بپوشانید و مجددا حدود بیست دقیقه به آن استراحت دهید. سپس با قلمو روی آنها مخلوط زرده تخم مرغ و کمی زعفران و کمی ماست بمالید و در صورت تمایل روی آن کنجد یا سیاه دانه بپاشید. سینی را در فر با دمای 180 درجه طبقه وسط به مدت 20 دقیقه یا تا زمانیکه روی نانها طلایی شود، قرار دهید.
میتوانید به محض گذاشتن سینی در فر، در یک ظرف رویی کوچکی آب بریزید و کف فر قرار دهید. رطوبت این آب باعث لطافت نان میشود.
بعد از پختن بقچه ها، اجازه دهید خنک شوند و از ظرف به راحتی آنها را جدا کنید.
من برای مواد میانی از گوشت قلقلی سرخ شده استفاده کردم. در واقع گوشت چرخکرده و یه عدد پیاز رنده شده (اب گرفته) و نمک و فلفل و زرچوبه رو مخلوط کردم و ورز دادم و قلقلی کردم. بعد هم توی روغن سرخشون کردم. میتونید از مواد دلخواه مثل پنیر پارمیسان و فلفل دلمه ای ریز و هویج ریز توی قلقلیها استفاده کنید. نوش جان