استیک با سبزیجات گریلشده
مواد لازم (برای 2 نفر):
اورگانو تازه (خردشده) / 2 قاشق سوپخوری
نعناع (خردشده) 1/4 پیمانه
پوست لیموترش (رندهشده) 1 قاشق غذاخوری
آب لیموترش 2 قاشق سوپخوری
فلفل سیاه (پودرشده) و نمک به مقدار لازم
استیک فیله 200 گرم
کدو (حلقهای خردشده) 200 گرم
فلفل دلمهای زرد (حلقهای خردشده) 200 گرم
قارچ (اسلایسشده) 200 گرم
بادنجان (حلقهای خردشده) 240 گرم
پیاز ترشی (چهارقاچشده) / 2 عدد
گوجهفرنگی مینیاتوری (دونیمشده) 5 عدد
سیر (خردشده) 4 عدد
جعفری (خردشده) 1/4 پیمانه
روغنزیتون به مقدار لازم
روش تهیه:
1.در ظرفی گود، اورگانو، نعناع، رنده پوست لیموترش، یک قاشق سوپخوری از آب لیموترش و فلفل سیاه را بریزید و مخلوط کنید، استیک را به مواد مرینیت اضافه کنید و از مواد روی سطح گوشت بریزید، سپس روی ظرف را بپوشانید و بهمدت هشت ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً مزهدار شود.
2.در این فاصله، کدو، فلفل دلمهای، قارچ، بادنجان، پیاز، گوجهفرنگی، سیر، جعفری و مقداری روغنزیتون را در ظرفی بزرگ بریزید و مخلوط کنید، سپس سبزیجات را روی صفحه گریل چربشده یا باربیکیو گریل کنید یا میتوانید در تابهای حاوی روغنزیتونِ داغ تفت دهید.
3.بقیه آب لیموترش را به سبزیجات اضافه کرده و با یکدیگر کاملاً مخلوط کنید (سبزیجات را گرم نگهدارید).
4.به استیک مزهدار شده، کمی نمک بیفزایید، سپس در همان صفحه گریل، گریل کرده تا به درجه پخت دلخواه برسد، سپس استیک را در ظرفی مناسب قرار دهید و اطراف آن را با سبزیجات گریلشده تزیین و سرو کنید.
جایگزین:
میتوانید بهجای گوجهفرنگی مینیاتوری، از دو عدد گوجهفرنگی خردشده و بهجای اورگانو از دو ساقه رازیانه یا یک قاشق سوپخوری رزماری نیز استفاده کنید.
نکته:
استیک را میتوانید براساس ذائقهتان به سه روش گریل و تهیه کرده یا در تابه سرخ کنید:
پخت خوندار rare steak که مدت زمان پخت آن، دو تا چهار دقیقه است.
پخت متوسط medium steak که مدت زمان پخت آن، سه تا شش دقیقه است.
پخت کامل well - done که مدت زمان پخت آن، چهار تا هشت دقیقه است.