خانه
1.89M

شام چی درست کنیم؟ | ناهار چی بپزم؟ | شام چی بپزم؟

  • ۱۴:۴۰   ۱۳۹۴/۱۲/۴
    avatar
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|19959 |39378 پست

    فسنجان شمالي

    مواد لازم:

    مرغ یک عدد مرغ کامل کوچک یا نصف یک مرغ درشت.

    گردو نیم کیلوچرخ نشده (که چرخ شده آن حدود 4لیوان در می آید).

    پیاز یک عدد تقریبا"بزرگ 

    آب  حدود 8لیوان 

    رب انار ترش(غلیظ) پنج قاشق غذاخوری 

    رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری 

    زعفران آب کرده نصف یک استکان 

    نمک.فلفل.زردچوبه به مقدار لازم 

    طرز تهیه: 

    ابتدا مرغ را درقابلمه مناسبی قرار داده و درون قابلمه هشت لیوان آب و کمی نمک می ریزیم و ظرف مورد نظر را روی اجاق قرار می دهیم (حدود 20 دقیقه) تا اندازه ای که مرغ کمی از حالت خامی در آید.

    سپس گردو چرخ شده را که حدود 4لیوان می باشد به قابلمه محتوی مرغ اضافه می کنیم .و در ظرف را می گذاریم و شعله اجاق را کم میکنیم و میگذاریم حدود نیم ساعت روی اجاق بجوشد.

    حال در ظرفی جداگانه یک عدد پیاز را رنده میزنیم و 5قاشق هم رب انار ترش ویک قاشق رب گوجه فرنگی را به ظرف محتوی پیاز می افزائیم.

    کمی نمک و فلفل و زرد چوبه هم به مواد ذکر شده اضافه می کنیم.بعد از گذشت نیم ساعت مواد آماده شده (یعنی همان پیاز و رب انار و رب گوجه و ادویه لازم )را به قابلمه محتوی مرغ و گردو اضافه می کنیم و میگذاریم با شعله کم درست شود.

    10 -دقیقه که گذشت زعفران آب کرده را که حدود نصف استکان می باشد درون قابلمه می ریزیم.

    حال فسنجان باید خیلی آرام بجوشد و با شعله کم جا بیفتد .حدود 1-2 ساعت.

    زمانی که حس شد خورشت در حال آماده شدن است یک لیوان آب سرد روی خورشت می ریزیم و در آن را میگذاریم تا روغن حاصل از گردو روی خورشت قرار بگیرد و طعم و زیبایئ فسنجان را دو چندان کند.

    توجه:رب انار ترش:معمولا"به صورت صنعتی در بازار وجود ندارد .و باید آن را از مغاره هائی که زیتون و ترشی و ماهی شور شمالی می فروشند جستجو و خریداری نمود .

    در شمال کشورمان این رب را اکثرا"خانواده ها خودشان در خانه تهیه می کنند.ودیگر اینکه به جای مرغ از مرغابی یا اردک استفاده می کنند که طعم خاصی به غذا می دهد و به لذت این خورشت می افزاید.

    نکته دیگر اینکه به جای رب انار ترش گاهی از رب آلوچه(آلو ترش) یا رب غوره(انگور نا رس)نیز در تهیه این خورشت استفاده می کنند.

    فسنجان باید مدت زمان زیادی روی حرارت کم بماند تا جا بیفتد و روغن پس بدهد.

    در شمال کشورمان ظرفهائی به شکل گرد و سفالی وجود دارد که عموما"خورشت ها را درون آن می پزند (مانند خورشت باقلا قاتوق و فسنجان) که به این ظرف جالب )gamachگمچ) گفته می شود.

    شام چی درست کنیم؟

  • leftPublish
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان