کله پاچه
مواد لازم
کله گوسفند دو نصف شده و تمیز
پاچه گوسفند تمیز شده
برگ بو
چند دانه هل
سیر دو تا سه حبه
2 عدد پیاز درشت
زردچوبه و کمی ادویه مخلوط خورشی ( سفره خونه ای )
نمک به مقدار دلخواه
فلفل قرمز تند یا پاپریکا یا فلفل قرمز ( غیر تند )
فلفل سیاه
یک پیمانه نخود خیس کرده
به جای مواد بالا میتوانید از کله و پاچه گوساله که به زینگ معروف است استفاده کنید
طرز تهیه:
معمولا در سوپرمارکت های کله , پاچه تمیز و خرد شده عرضه میشود ولی به هرحال مراقب باشید و اگر تمیز نیست مجددا آنهارا تمیز کنید وسپس داخل قابلمه با کمی آب سرد بار کنید تا کف کن و تمام کف آنرا بگیرید . سپس با آب سرد زیاد و پیاز خرد شده و سیر و زردچوبه و برگ بو و ادویه مخلوطو فلفل ها بار کنید . کله پاچه باید با حرارت ملایم در مدتی طولانی پخته شود . آب کله پاچه با نان به مصرف ترید میرسد . پاشیدن دارچین را فراموش نکنید زیرا چربی خون را پاین میاره و همراه غذا لیموترش هم حتما سرو کنید . سعی کنید کله پاچه را قبل از بردن سر سفره تمیز کنید و تنها گوشت های قابل خوردن را در ظرف بریزد و استخوان و ضایعات آنرا قبل از سرو کردن از آن جدا کنید.
برخی هم فقط زبان و مغز یا حتی پاچه را جداگانه طبخ میکنند . برخی مغز را پس از پختن در انتهای پخت جدا میکنند و هنگام تهیه ترید له میکنند و داخل آبگوشت ریخته و با ترید میل میکنند . به هرحال پودر دارچین و فلفل طبیعت سرد غذا را خنثی میکند .