♨️ طرز تهیه چلو ترکی :

مواد لازم چلو ترکی :
مواد لازم
اندازه
مقدار / کالری
برنج
یک فنجان و نیم
100 گرم / 360 کالری
کره
50 گرم
100 گرم / 737 کالری
نمک
به مقدار دلخواه
100 گرم / 0 کالری
جعفری خرد کرده
چند شاخه
100 گرم / 34 کالری
پیاز خرد کرده
یک عدد
100 گرم / 36 کالری
سیر کوبیده
دو پر
100 گرم / 120 کالری
مایه گوشت و یا آب گوشت
به اندازه لازم
نامشخص
روش تهیه چلو ترکی :
برنج را در آب سرد چند بار بشوئید و هر بار که که شستید دانه های برنج را با دست بمالید تا مواد نشاسته ای زیادی آن خارج شود . پس از اینکه برنج را چند بار به ترتیب فوق شستید ، آن را از صافی بگذرانید تا تمام آبش خارج شود.
سپس پیاز خرد کرده را در کره سرخ کنید تا طلائی رنگ شود . برنج را با پیاز مخلوط کرده و هم بزنید و باز سه دقیقه دیگر ، برنج مخلوط با پیاز را سرخ کنید . در صورت دلخواه سیر کوبیده را به آن اضافه کنید.
سپس آبگوشت را روی برنج به اندازه ای بریزید که یک و نیم سانتیمتر روی برنج قرار گیرد . به آن نمک و قدری جعفری خرد کرده افزوده و بمدت 30 دقیقه روی آتش ملایم بگذارید تا بپزد.
خواص جعفری :
*. ضد نفخ شکم است.
*. شریان ها و رگ ها را تمیز می کند.
*. ادرار آور و قاعده آرو است.
*. برای درمان تب نوبه بکارمی رود.