دم پختک
از سري غذاهاي ساده و سريع
مواد لازم:
برنج ....... 2 پیمانه
لپه باقالی زرد ...... 1 پیمانه
پیاز ...... 1 عدد متوسط
زرد چوبه ...... 1 ق م
رب ....... 1 ق م
روغن ارده کنجد .... بمقدار لازم
نمک دریا ..... بمقدار لازم
زعفران آب کرده .... 2 ق
برنج را 2 ساعت قبل از پخت خیس میکنیم و نمک دریا میریزیم .
لپه باقالی را نیز خیس میکنیم .
پیاز را نگینی خرد کرده و با روغن ارده کنجد تفت میدهیم و زرد چوبه را اضافه کرده و آب لپه باقالی را خالی کرده و اضافه میکنیم .
کمی که تفت خورد رب را اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم و آب اضافه میکنیم .
بعد از حدود نیم ساعت که لپه باقالی نیم پز شد برنج را اضافه میکنیم تا بپزد و آبش تمام شود .
در آخر زعفران آب کرده را میافزاییم و دمکنی گذاشته تا دم بکشد .
دم پختک که آماده شد در ظرف مناسب سرو میکنیم و تزیین میکنیم و همراه ترشی و سبزی خوردن و زیتون و سالاد میل میکنیم .
در قدیم این غذا را با مخلوط برنج و بلغور گندم مخصوص و فقط با زردچوبه تهیه میکردند .
من رب و زعفران را بدلیل خوشرنگ شدن اضافه میکنم که بسیار هم خوشمزه میشود .