
پيراشكي با خمير آماده
گوشت را با پيازداغ مخلوط كرده و تفت ميدهيم و سپس نمك، زردچوبه، فلفل و رب را به آن اضافه كرده و هم ميزنيم.
پيراشكي با خمير آماده
مواد لازم براي 30 عدد پيراشكي:
گوشت چرخ كرده: 250 گرم
قارچ: نيم كيلو
زرشك: 2 قاشق غذاخوري
پياز داغ: 3 قاشق غذاخوري
رب: 2 قاشق غذاخوري
خمير آماده پيراشكي: 2 بسته
نمك و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
آويشن و جعفري خشك: به مقدار لازم
طرز تهيه:
گوشت را با پيازداغ مخلوط كرده و تفت ميدهيم و سپس نمك، زردچوبه، فلفل و رب را به آن اضافه كرده و هم ميزنيم. مواد كه كمي تفت داده شد، نصف استكان آب روي گوشت چرخ كرده ميريزيم و حرارت را تنظيم ميكنيم و ميگذاريم تا گوشت پخته شود. سپس قارچ را شسته و خرد كرده و در ظرف ديگري ميريزيم و به آن نمك و روغن و چند قطره آبليمو اضافه كرده و روي حرارت زياد ميپزيم.
سپس قارچ، زرشك، جعفري و آويشن را هم به مخلوط گوشتچرخكرده اضافه ميكنيم. بعد از اين كه آب گوشت چرخ كرده كاملا كشيده شد، از مايه گوشتي يك قاشق غذاخوري پُر وسط خمير ميگذاريم و دو طرف خمير را روي هم ميآوريم و كنارههاي آن را با انگشت چين ميدهيم. حالا پيراشكيها براي سرخ شدن آمادهاند اما اگرخميرآماده در دسترس نداريد به روش زير آن را تهيه كنيد.
مواد لازم براي خمير پيراشكي:
آرد: 2 ليوان
پودر خميرمايه: يك قاشق غذاخوري
روغن جامد: 2 قاشق غذاخوري
تخممرغ: 2 عدد
نمك: يك قاشق چايخوري
طرز تهيه خمير پيراشكي: پودر خميرمايه را در نصف استكان آبولرم خوب حل ميكنيم و ميگذاريم نيم ساعت بماند. سپس در ظرفي آرد را ريخته و تخممرغها و خمير مايه و نمك را مخلوط كرده و هم ميزنيم. بعد روغن را به آن اضافه و خوب مخلوط ميكنيم تا خمير لطيفي تهيه شود و به دست نچسبد. اگر خمير كمي شل بود و به دست ميچسبيد كمي آرد به آن اضافه ميكنيم ولي آرد نبايد آنقدر زياد باشد كه خمير خشك و شكننده شود. خمير را مدت يك ساعت در جاي گرمي ميگذاريم تا ور بيايد (خمير بعد از ور آمدن كاملا پُف ميكند و پوك ميشود).