طرز_پخت_زبان_گوساله
براي چهار تا پنج نفر
مواد لازم
زبان گوساله
يك عدد
پياز متوسط دو عدد
سير دو حبه
زنجبيل به اندازه يك بند انگشت
فلفل سياه يك پنجم قاشق چايخورى
زردچوبه يك پينچ يا يك پنس
زعفران يك پنس يا يك
پينچ خشك آسياب شده
نمك در آخر كمي
طرز تهيه
گوساله رو چربى هاي ته شو ميگيريد و
پياز روپوست ميكنيد ولي ته پياز كه ريشه آن محسوب ميشه نميگيريد خوب ميشوريد با زردچوبه
وزنجبيل وسير وفلفل
ميذاريد با زبان تو قابلمه پر آب بپزه
كم كم شش تا هفت ساعت نيازه براي پخت،
وقتي كه آبش نصف ليوان موند زيرشو خاموش كنيد وتا كمي گرمه پوستش رو آروم ميكنيد،
واب خودشو از صافي رد ميكنيد وزعفرون ونمك رو اضافه ميكنيد
وتو همون اب خودش يك دوقيقه با قاشق آبشو روي زبان ميريزيدو آغشته ميكنيد تا به خورد خودگوشت زبان بره ور نريد تا وا بره،
حالا اسلايس و ورقه اي برش ميدهيد يا با سبزيجات تزئين ميكنيد يا با سس قارچ توي ديس ميكشيد و سرو ميكنيد من خودم سس قارچ وو جدا ميذارم كه هركس كه دوست داره جدا روي زبان بكشه
سس_قارچ_برای_زبان_و_استیک
مواد لازم:
آب گوشت يك ليوان
اگر نداشتيد از اب خود زبان استفاده كنيد
آرد سفید یک قاشق سوپ خوری
کره 250گرم
قارچ تازه 250گرم
شیر یک پیمانه
نمک و فلفل به مقدار کافی
برای تهیه سس قارچ ابتدا کره را در تابه کوچکی روی حرارت ملایم آب میکنیم
حالا آرد رواضافه میکنیم و کمی سرخ میکنيم آب گوشت را به آروم داخل مواد میريزيم و همچنان هم میزنیم تا يكدست بشه
آنقدر این کار را ادامه میدهیم تا سس نرمی بدست بیاید
بعد شیررو اضافه ميكنيم و هم میزنیم
قارچ هارو نازك برش ميديم و
بعد در کره سرخ ميكنيم و داخل سس میریزیم و به هم میزنیم تا يكدست بشه
اگر يكدست هم نزنيد گوله ميشه
كمي صبوري كنيد
وحالا
زبان رو در ظرف مخصوص گذاشته و روی آنها سس قارچ میریزیم و با سبزيجات دلخواه يا
سیب زمینی نخود فرنگی وكنسرو ذرت و هویج پخته تزیین میکنیم.