خانه
× برای دیدن جدیدترین مطالب این تاپیک اینجا کلیک کنید و برای دیدن صفحه ابتدایی، این پنجره را ببندید.
برای دیدن صفحات دیگر، بر روی شماره صفحه در شمارنده بالا کلیک کنید.
مشاهده جدیدترین مطالب این تاپیک
13.5K

صف باورنکردنی مشهدی ها برای «شله»!

  • ۰۹:۱۱   ۱۳۹۳/۸/۲۰
    avatar
    کاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
    برپایی ۱۱۰دیگ شله سنتی مشهد درمجموعه پدیده شاندیز در روز عاشورا تعدادزیادی از مردم شهر مشهد و شاندیز را برای گرفتن نذری به این مکان کشاند. گفتنی است تعداد زیادی از مردم شهر مشهد جزء سهامداران پدیده هستند .



    برپایی ۱۱۰دیگ شله سنتی مشهد درمجموعه پدیده شاندیز در روز عاشورا تعدادزیادی از مردم شهر مشهد و شاندیز را برای گرفتن نذری به این مکان کشاند. گفتنی است تعداد زیادی از مردم شهر مشهد جزء سهامداران پدیده هستند . به گزارش ستاره نیوز، قیمت سهام این شرکت از 200 تومان در آبان سال 88 به بیش از 11000 هزار تومان در آبان امسال رسیده است. 







    ببینید ؛ صف طولانی مشهدی ها برای گرفتن شله/تصاویر



    ببینید ؛ صف طولانی مشهدی ها برای گرفتن شله/تصاویر



    ببینید ؛ صف طولانی مشهدی ها برای گرفتن شله/تصاویر



    ببینید ؛ صف طولانی مشهدی ها برای گرفتن شله/تصاویر



    ببینید ؛ صف طولانی مشهدی ها برای گرفتن شله/تصاویر



    ببینید ؛ صف طولانی مشهدی ها برای گرفتن شله/تصاویر



    ببینید ؛ صف طولانی مشهدی ها برای گرفتن شله/تصاویر



    ببینید ؛ صف طولانی مشهدی ها برای گرفتن شله/تصاویر



    ببینید ؛ صف طولانی مشهدی ها برای گرفتن شله/تصاویر



    ببینید ؛ صف طولانی مشهدی ها برای گرفتن شله/تصاویر



    ببینید ؛ صف طولانی مشهدی ها برای گرفتن شله/تصاویر



    ببینید ؛ صف طولانی مشهدی ها برای گرفتن شله/تصاویر



    ببینید ؛ صف طولانی مشهدی ها برای گرفتن شله/تصاویر



    ببینید ؛ صف طولانی مشهدی ها برای گرفتن شله/تصاویر



    ببینید ؛ صف طولانی مشهدی ها برای گرفتن شله/تصاویر



    ببینید ؛ صف طولانی مشهدی ها برای گرفتن شله/تصاویر
    ببینید ؛ صف طولانی مشهدی ها برای گرفتن شله/تصاویر


  • leftPublish
  • ۰۹:۱۹   ۱۳۹۳/۸/۲۰
    avatar
    سارا صار
    دو ستاره ⋆⋆|4522 |2209 پست
    حالا این شله از چی درست میشه کسی میدونه ؟ اگه خوشمزس طرز درست کردنشو بزارید شاید درستیدم بی نصیب نمونم ...
  • ۰۹:۲۹   ۱۳۹۳/۸/۲۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    مشهورترين نذري مشهد



    http://vazeh.com/corner.gif) 100% 0% no-repeat #f4fbe1">
    http://vazeh.com/corner.gif) 0% 0% no-repeat">
    http://vazeh.com/corner.gif) 100% 100% no-repeat">
    http://vazeh.com/corner.gif) 0% 100% no-repeat">




    مشهورترين نذري مشهد

      طرز تهيه و تحليل تغذيه‌اي شله مشهدي   در کشور ما، اهالي هر شهري در ايام محرم و صفر، غذاي خاصي را به عنوان نذري رايج تهيه و طبخ مي‌کنند. شله، نام نذري رايج مشهدي‌هاست؛ غذايي که در خانواده آش‌ها قرار مي‌گيرد اما بيشترين شباهت را با حليم دارد. قدمت اين غذا را به دوران قاجاريه نسبت مي‌دهند؛ يعني شله حداقل 100 سال قدمت دارد. در اين مقاله، با اين آش مشهدي بيشتر آشنا مي‌شويم. عادت‌هاي غذايي مشهدي‌ها   خربزه مشهدي و گيلاس درشت از ميوه‌هاي بومي اين منطقه از کشورمان هستند و بيشتر مشهدي‌ها نيز به اين 2 ميوه علاقه زيادي دارند. نوشيدني رايج اين خطه از ايران، شربت تخم شربتي زعفراني است كه در سفره‌هاي اصيل مشهدي هنوز ارج و قرب دارد. مشهدي‌ها، غذايي مشابه شير برنج هم دارند که نامش ديگچه است.

    اين غذا هم يکي از نذري‌هاي متداول است که بيشتر در بيست‌وهشتم ماه صفر طبخ و توزيع مي‌شود؛ غذايي نسبتا سفت که با شكر، گلاب، هل و زعفران تهيه مي‌شود. جالب است بدانيد كه مشهدي‌ها، استانبولي را با بلغور گندم مي‌پزند و انواع آبگوشت، پلو و آش هم در منوي غذاهاي خانگي‌شان زياد ديده مي‌شود. مواد لازم (براي10 نفر) گوشت گوسفند 500 گرم 880 كيلوكالري نخود و لوبيا 1 ليوان 160 كيلوكالري پياز 1 ليوان 25 كيلوكالري گندم 1 ليوان 80 كيلوكالري لوبيا چيتي 5/0 ليوان 160 كيلوكالري برنج 5/0 ليوان 80 كيلوكالري ماش 5/0 ليوان 80 كيلوكالري عدس 5/0 ليوان 80 كيلوكالري نمك، فلفل سياه، دارچين  جوز هندي و زنجبيل يك‌سوم قاشق‌چاي‌خوري  از هر كدام 0 كيلوكالري     طرز تهيه:   از شب قبل تمام حبوبات را جداجدا بشوييد و خيس كنيد. گوشت، پياز، نخود و لوبيا را با 10 ليوان آب به مدت 4 ساعت روي حرارت قرار دهيد. سپس گوشت پخته را از قابلمه خارج و ريش ريش كنيد. بعد، گندم و لوبياچيتي را به قابلمه بيفزاييد تا به مدت يك ساعت روي حرارت ملايم پخته شوند. بعد برنج، ماش و عدس را به همراه ادويه‌ها و البته گوشت ريش‌ريش‌شده در اين مخلوط بريزيد. اين آش را مرتب بايد هم بزنيد تا ته نگيرد و حبوباتش كاملا له شوند. در نهايت، آش‌تان را با گوشت‌كوب برقي له كنيد تا محتوياتش به شکل پوره در‌آيد و كشدار شود. سپس آن را همراه خورش قيمه سرو كنيد. 


  • ۰۹:۳۰   ۱۳۹۳/۸/۲۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست

    شله مشهدی که در مشهد فقط با نام شُله شناخته می‌شود، غذایی از خانواده آش‌ها است. مواد اصلی این غذا گوشت،حبوبات و ادویهٔ فراوان است که می‌توان برای خوشمزه و مقوی‌تر شدن این غذا، مقداری مغز قلم گاو به آن اضافه کرد.

    این غذا عموماً در پایان مراسم مذهبی یا سوگواری بین مردم توزیع می‌شود. این خوراک در میان مردم مشهد بسیار محبوب و پرآوازه می‌باشد. مردم مشهد به ندرت این غذا را در خانه می‌پزند و دلیل آن را می‌توان در زحمت فراوان درست کردن شله دانست.

    پختن شلهٔ مشهدی، به تجربهٔ بالا، دقت فراوان و حوصلهٔ زیاد نیاز دارد.


    مواد لازم، برای ۱۵ نفر:



    • گوشت راستهٔ گوسفندی یک کیلوگرم+ 200 گرم دنبه گوسفند چرخ شده

    • لوبیا قرمز یک پیمانه

    • لوبیا رشتی یک پیمانه

    • لوبیا چیتی یک پیمانه

    • نخود یک پیمانه

    • ماش یک پیمانه

    • بلغور گندم دو پیمانه

    • نمک، فلفل، دارچین ،میخگ و زنجبیل و نمک به میزان لازم

    • جوز هندی رنده شده یک عدد

    • برنج نیمه ایرانی دو پیمانه
    طرز تهیه: ابتدا تمام حبوبات را شسته خیس کرده به مدت ۱۲ ساعت. بعد نخود و لوبیاهای خیس شده از شب قبل را به صورت جدا می پزیم پس از پختن اب انها رابا ابکش جدا میکنیم وبیرون می ریزیم( به علت نفاخ بودن) . گوشت و پیاز خرد شده حرارت می‌دهیم تا کاملاً پخته شود، بعد گوشتها را خارج کرده و آنها را صاف و ریش ریش می‌کنیم. بعد بقیه حبوبات را درون دیگ ریخته مرتب هم بزنید تا مواد کاملاً له شود و به شکل حلیم دربیاید. سپس در اواسط پخت، ادویه‌ها و گوشتها و دنبه های چرخ شده خام را اضافه کرده و دائم با کمچه( کفگیر بزرگ) مواد را مخلوط می‌کنیم تا له شود (چمبه زدن =اصطلاح مشهدی)و در نهایت آن را دم کنید. غذا آماده سرو است و در آخر قیمه را روی شله می‌ریزیم. از گوشت گوسفندی استفاده شود. این غذا در حدود شش تا هفت ساعت روی حرارت، هم زده می‌شود. شله مشهدی یکی از اصیل‌ترین غذاهای مشهد است. پخت این غذا به زمان زیادی نیاز دارد. هرچه بیشتر هم زده شود کیفیت آن بالاتر میرود و بهتر جا می افتد. شله غذایی سنگین برای معده است  تهیه شله به مهارت خاصی نیاز دارد. تنوع در پخت شله بسیار زیاد است به طوری که تقریباً هیچ دو شله‌ای کیفیت و طعم یکسانی ندارد.
  • ۰۹:۴۰   ۱۳۹۳/۸/۲۰
    avatar
    سارا صار
    دو ستاره ⋆⋆|4522 |2209 پست
    مونا جونم مرسی عزیزم زحمت کشیدی خیلی سخته درست کردنش اول که اسمشو دیدم فک کردم مث شعله زرد راحت باشه درست کردنش .سعی میکنم هر وقت رفتم مشهد موقع عاشورا برم که حاضریشو بخورم
  • ۰۹:۴۵   ۱۳۹۳/۸/۲۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
    خواهش ميكنم عزيز
    سارا جان من هم خيلي دلم مي خواست يكبار امتحان مي كردم ببينم چه مزه اي هستش
    رفتي جاي ما رو هم خالي كن عزيز
  • leftPublish
  • ۰۹:۴۸   ۱۳۹۳/۸/۲۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
    حالا اطراف اصفهان جايي هست بنام خميني شهر يكي از همكارامون مال اون منطقه بود و ميگفتن براي تاسوعا و عاشورا آبگوشت نذري ميدهند و صفهاي طولاني براي گرفتن آبگوشت نذري درست ميشه و مزه آبگوشت اونجا جاي ديگه اي نميتونين تجربه كنين
    البته آبگوشت غذاي رايج اين منطقه هستش
    اون رو هم نرفتم امتحان كنم
  • ۱۰:۰۳   ۱۳۹۳/۸/۲۰
    avatar
    سارا صار
    دو ستاره ⋆⋆|4522 |2209 پست
    منا جون حتما برو شما هم جای منو خالی کن ...ما بیشتر (حلیم نذری اصلی شهرمونه) ولی در کنارش قیمه .قورمه سبزی و شله زرد .حلوا .
    ویرایش شده توسط سارا صار  در تاریخ ۲۰/۸/۱۳۹۳   ۱۰:۵۸
  • ۱۰:۰۷   ۱۳۹۳/۸/۲۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
    حتما ...
    چه جالب
    ما هم خودمون قيمه نذر داريم و 28صفر هم شله زرد مي پزيم
    باعرض معذرت سارا جان شهرتون كجا هستش ؟؟
  • ۱۰:۲۱   ۱۳۹۳/۸/۲۰
    avatar
    سارا صار
    دو ستاره ⋆⋆|4522 |2209 پست
    خواهش میکنم منا جون .همدان .البته یکی از شهرای همدانیم نهاوند نمیدونم اسمشو شنیدی یا نه ؟؟؟
  • ۱۰:۲۹   ۱۳۹۳/۸/۲۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
    بله عزيز شنيدم
    انشاالله هر كجاكه هستيد خوب و خوش و سلامت باشيد عزيزم
    قصد فضولي نداشتم كنجكاو شدم
    پس بايد يبار حليم اون منطقه رو هم امتحان كنم
    البته من حليم زياد نميخورم
  • leftPublish
  • ۱۰:۳۴   ۱۳۹۳/۸/۲۰
    avatar
    parisss ?????
    یک ستاره ⋆|3154 |1676 پست
    اخخخخخخ یاد مامان بزرگم افتادم خدا بیامرزدش همیشه شله های نذری رو که میوردن براش نگه میداشت برا من خیلی وقتا میذاشت تو فریزر تا من برم مشهد بخورمشون خدابیامورز همون جور دست نخورده نگهشون میداشت یه وقت من بدم نیاد
  • ۱۰:۳۹   ۱۳۹۳/۸/۲۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
    خدا رحمتشون كنه پاريس جان
  • ۱۰:۳۹   ۱۳۹۳/۸/۲۰
    avatar
    سارا صار
    دو ستاره ⋆⋆|4522 |2209 پست
    منا جون حلیمای ما آبکی و بیمزه نیست خیلی خیلی خوشمزس یه بار امتحان کنی مطمینم خوشت میاد .
  • ۱۰:۴۰   ۱۳۹۳/۸/۲۰
    avatar
    mahsa m
    کاربر جديد|46 |23 پست
    خوب ماهم دلمون میخواد خوب
  • ۱۰:۴۱   ۱۳۹۳/۸/۲۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
    حتما ...
    دلم خواست سارا جان
  • ۱۰:۴۳   ۱۳۹۳/۸/۲۰
    avatar
    سارا صار
    دو ستاره ⋆⋆|4522 |2209 پست
    خدا رحمتش کنه .
  • ۱۰:۴۵   ۱۳۹۳/۸/۲۰
    avatar
    سارا صار
    دو ستاره ⋆⋆|4522 |2209 پست
    همتون 28 صفر بیاد خونه مامانم اینا حلیم نذری بخورید چطوره ؟؟؟؟؟
  • ۱۰:۵۰   ۱۳۹۳/۸/۲۰
    avatar
    mona monaکاپ آشپزی کاپ عکاس برتر 
    پنج ستاره ⋆⋆⋆⋆⋆|48382 |46689 پست
    عاليه ...
    من كه خيلي دلم ميخواد
    قربون مهربونيت ساراجان
    انشاالله كه قبول باشه
    شما جاي ما رو هم خالي كن
  • ۱۰:۵۴   ۱۳۹۳/۸/۲۰
    avatar
    سارا صار
    دو ستاره ⋆⋆|4522 |2209 پست
    قبول حق
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2025 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان