خانه
2.24K

كيبه غذاي سنتي لبنان

  • ۲۲:۴۹   ۱۳۹۳/۲/۱۵
    avatar
    کاربر فعال|1018 |730 پست
     

































    كيبه نوعي كوفته لبناني، و غذاي ملي  اين كشور است. كسي نيست كه به لبنان سفر كند و از اين غذاي لذيذ نچشيده باشد . كيبه به اشكال و طرق مختلف تهيه و سرو مي شود كه در اينجا ، نوع ساده آن را شرح مي دهيم.



    گوشت كيبه، بايد خوب نرم شود. در قديم گوشت اين غذا را مي كوبيدند. اما امروزه در قصابي ها گوشت كوبيده و مخصوص كيبه پيدا مي شود، ولي درمنزل هم مي توان اين گوشت را تهيه نمود .



     



    مواد لازم:



    500 گرم ( دو بار چرخ شود)   گوشت گوسفند بي چربي

    2 ليوان   بلغور گندم پخته و آبكش شده

    يك عدد   پياز متوسط

    به ميزان لازم   فلفل و نمك

    يك قاشق مرباخوري   ادويه مخلوط لبنان

    مقداري   آب يخ يا يخ خرد شده





     

    طرز تهيه:



    ابتدا پياز را رنده كنيد، فلفل را نيز ريز خرد كرده و با گوشت مخلوط كنيد ؛  سپس بلغور، نمك، فلفل و ادويه را بيفزاييد و با كمي آب يخ  يا  يخ خرد شده به طور كامل ورز دهيد. اضافه كردن يخ باعث مي شود، گوشت نرم شود و خنك باقي بماند، هم چنين زياد چربي پس ندهد.از آن جا كه براي درست كردن اين غذا بايد گوشت را زياد ورز دهيم ، مي توانيم گوشت را 2 بار ديگر از چرخ رد كرده ، يا از خرد كن هاي برقي استفاده كنيم تا نرم شود. سپس بهتر است مواد كوفته را چند ساعت در يخچال بگذاريم تا سرد شود. بعد، از يخچال درآورده و دوباره چند دقيقه ورز مي دهيم .



    آن گاه دستمان را مرطوب مي كنيم و از مايه به اندازه نارنگي كوچك برمي داريم و كف دستمان پهن مي كنيم . از مايه وسط كيبه يك قاشق غذاخوري مي گذاريم ، اطراف را به هم مي رسانيم؛ سپس به شكل دوك به آن فرم مي دهيم و در روغن سرخ مي كنيم. هم چنين مي توانيم يك ظرف فر را چرب كرده و نيمي از مواد را بريزيم و با دست پهن كنيم. آن گاه از مايه وسط كيبه بر روي آن پخش كرده و بقيه مواد كيبه را مي ريزيم و پهن مي كنيم . بعد با چاقو به شكل لوزي برش مي دهيم و كمي روغن روي آن مي ريزيم( تا روغن درون آن نفوذ كند).



    سپس در فر پنجره وسط  با حرارت 200 درجه سانتي گراد مي گذاريم تا بپزد و روي آن  طلايي شود( مي توانيم ابتدا فويل بكشيم و در آخر برداريم.)



    ادويه مخلوط لبنان: فلفل بهار، دارچين و جوز هندي را به صورت پودر در آورده  و به طور كامل با هم مخلوط مي كنيم.



     



    مواد لازم براي تهيه مايه وسط كيبه:به روش سنتي



    3 قاشق غذاخوري   روغن

    يك دوم فنجان   خلال بادام

    2 عدد ( ريز خرد شود)   پياز متوسط

    500 گرم   گوشت چرخ شده

    به اندازه كافي   نمك و فلفل

    يك دوم قاشق مرباخوري   ادويه مخلوط لبنان

    يك چهارم قاشق مرباخوري   دارچين

     

    روغن را در ماهي تابه گرم مي كنيم و بادام را در آن طلايي كرده و كنار مي گذاريم.



    سپس پيازوادويه ها را ريخته ، گوشت را اضافه مي كنيم و تفت مي دهيم تا گوشت بپزد، آن گاه در انتها ، بادام  را اضافه و مخلوط مي كنيم.



     



    مواد لازم براي تهيه مايه وسط كيبه نوع دوم:



    يك دوم فنجان يا حدود 80 گرم   بادام

    400 گرم   گوجه فرنگي ( ريز خرد شده)

    يك قاشق مرباخوري   دارچين

    يك فنجان   جعفري خرد شده



    بادام را در روغن تفت داده و با بقيه مواد مخلوط مي كنيم



     




  • leftPublish
  • ۱۳:۱۴   ۱۳۹۳/۳/۱
    avatar
    بلوندی
    کاربر فعال|567 |644 پست
    کاش عکس میزاشتی پرستش جان.
    دوس داشتم ببینم چه شکلیه
  • برای شرکت در مباحث تبادل نظر باید ابتدا در سایت  ثبت نام  کرده، سپس نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید؛    (Log In) کنید.
موضوع قبل
موضوع بعد
آخرین پست های این تالار
آخرین پست های این بخش
تبلیغات
 
تمامی حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ و متعلق به سايت زیباکده بوده و استفاده از مطالب با ذکر و درج لینک منبع بلامانع است.
© Copyright 2022 - zibakade.com
طراحی و تولید : بازارسازان